Feb 9, 2009

cuti thaipusam

Here I got some cerita maw kongsi..yg buruk jadikan sempadan yang baeik jdikan sempadan..huhu

Hari pertama: 9 january

Hahaha bgun pagi gosok gg..get ready nk ke kl..teman my fren membeli kasut n others..smpi ke kl pukul11 so kami deceide terus ke mid memandangakan perut suda berkeroncong..yummy!mkn di Kenny rogers then lepak2 ..fuhh..suka sgt that guy sorang tuh..rmbut die..ahh mmg semat..oke2 back to cite ni..kami cari2 kasut yg has mahu..mmg susah kalo perempuan bershopping..setelah agak 2jam berada die mid dan memandangkan kasut yg diekehendaki si empunya diri tiada kami terus bergegas ke times square..yhhuuuu…a lot of fun here..mase nk naek tren ke imbi aku berselisih dgn segerombolan manusia ni..(semua lelaki)..kebetulan aku berjalan sebelah si baju biru..oh tiba2 die ckp ‘hey beb ni la awek aku!’..tekezottt n hampeh betul..sempat aku control cunn n tegelak same ngn mereka..beli tiket pon same..tren pon yg same..sesampai je di TS..terus follow has n nat..kasut..kasut..kasut..satu TS suda pusing n lastly jumpe gak..sedang aku mencoba2 kasut mamat biru nil g..terserempak!hussshhh…’beli kasut ea?..yela..xkn beli belacan..wat bodo gak..haha..then die blah ngn mbe2 die..lege..kami kehausan..the seterusnya ke secret recipe utk mkn kek..hahaha,,favorite ku classic cheese cake n mocha ice blended aku hentam..jam dah kol5.15..nat ckp kol6 gerak ke sg buloh..okeh bos!aku ikot je..kami jln2 lg kat sana habeskan sisa2 kedai yg x sempat pegi..aikk!!si biru lg!kecik sgt TS ni smpi asek tejumpa je..kali ni die panggil2..disebabkan nk rush amek tren aku laju je..sorry(smpi sini je cite si biru)..aku ke kl cntral n terus ke sg buloh..dlm satu jam tuggu makcik natt pon dtg(mak tam)..huh lege..penatttnyeeee..sampai2 je uma mak tam aku kagumm..huyo saloon beb..kebetulan ade soang mak datin neh tgh dye rmbut kaler itam..sombong gile..penat aku senyum,..segan gamaknye aku tgk..hehe..
Aku mandi2 then mak tam tnye maw mkn apa ya?(slang indon sedikit sbb die asal indon)..apa2 jela mak tam jwb kami..die pon kuarkan ape yg ptot..mak tam masak spegetti!!yessss….kami mkn dgn lazatnye mlm tu n tgk tv..haha..kol1 tdddoooo…keletihan….esk pg nk wat rambut!!!

Hari kedua: ahad

Bgun pg gosok gg..kol8.30 da bgun..yeay mak tam bwk g beli brkfast kat subang..g pasar beli ape yg patut..best2..aku dgn hnya memakai suar tido..ah peduli ape..comel gak..hehehe..kami breakfast pg tu..ade msi lmk..soto..lemang..karipap n mango juice..hehehe..kol10 mak tam stat wat rmbut nat..rebonding..pastu rmbutku lak..hehehe..nk curl..npk laen sikit,,hehe..setelah menyapu amende ntah kat rmbut nat mak tam pggil aku..die ptg sikit rmbut aku n terus curl..waah…sshnye nk buattt…lame gileeee nk gulung…da la rmbutku pendek..ssh tol..mencabar kate mak tam..hahaha..kol1 bru abes gulung2..letak ubat…bungkuss….n tah ape2 lg die buat..kemuadian turn nat lak letak ubat kali kedua…fuhh mmg byk prosedur..mak tam suruh aku grg sayur kangkung..cehhh…aku wat spesel!..kangkung goreng belacan…terangkat!!!...nat n has ditugaskan goreng ayam..sedap2..mak tam kemudikan rmbut..so kitorg masak..bestnye…sedar xsedar da malam..kol7.30..mak tam final tauch kat rmbut nat sbb die mmg rumit sikit..aku dri td da settle..mak tam basuh kpala aku smbil2 massage..betsnyee…kami mlm mlm..eh petang.,,hehe..siap2 nk balik mlm ni..bas kol10..mak tam anta kami ke stesen ktm kol9.00 ..lmbt sbbb kami decide samada nk balik naek bas or tern..lastly tren.kami ke bank Negara n terus ke plaza rakyat..rush!,,smpi je has nak beli donat..ok jom beli..then kami turun platform..omg!!!bas baru lepas!!1knp grak awl!!!shitttttt!!kaunter sume da tutup..maklom la dak kol10..kalut gile xtaw nk watpe..kami tnye semua bas ke tg malim da xde…kalo ade pon pg2 esk..ayooo…nk tdo mane niiiii….makkk tlggg…nape bole jd cmni..aku kol pak bik xleh lak..kalo x bole je tmpang tdo wangsamaju..nk kol roee kat setapak die llki lak…adooii kalo aku soang bole je tmpang tp mbe2 aku pon ade..mane nk cmpak ..kang ape lak kate fmily die..cesss…has try kol akak die kat shh alam..tu yg pling dekat..die ck poke..tdo sana..kami ke CM n trus ke batu tiga…wallawey lameeeee toll…sbr2 je perut pond a lapar..naseb abek ade donat..smpi2 je akak die dtg..ok jom balik n die ade tapau beger king…cantekkk…mkn2 the aku terus lena je..

Hari ketiga..
Bgun2…balik2…hahahah..ptot mlm td da tdo katil sndiri da..tp kne merempat lgik…hahaha.,,bile pk2 rse cm klaka pon ade sbb sebelum tu kami mmg berat ati nk balik…huhu..aku mandi n sume get ready nk balik..has call teksi n naek ke stesen bt tiga,,gerak kel kl n terus ke pudu..leggggeeee…tiket ade..kol11..oke naek..aku cm gile telentok tdo dlm bas..xsedar ape…nwy best gile pjalanan aku..layanan kedua2 uma aku g mmg best…ns abek ade mereka..thnxx..sini aku kepilkan besape gamba2..tgk2 la eah..yg penting aku berambut serba baru..ehehhehehe

No comments: