Feb 25, 2009

Hari hari aku datang dan pergi..kerja2 cm bese dibuat..ade mase luang setakat tu jela bole aku buat keje2 yang ade..huh!bru je balik kelas neh..kol11 abes..KPT woo SGT SERONOK..rase xsehat dow sejak 2,3 arini neh..bahana demam maw tiba..td selesai aku g kdi mkn oder punye la sedap..nsi grg cendawan..sedap mmg sedap..tp ni da kat bilik rase sgt laen macam.tpaksa la hambur sume ape aku mkn td..mmg xleh terima sbb aku mkn llewa.. so yang msuk dulu maybe agen jela kot n setan(sbb lupa bace doa)..hahaha..maybe gak xbape nk khusyuk makan sbb semasa mkn aku dpt call dari sapik..(masalah ati)..

Sini la aku nk kongsi serba sikit cita die neh..bukan nk heboh2 ke hape..sekadar teladan maybe yang baek jdikan teladan supaya bole guna pakai hari kemudian..

Cmni..mbe aku neh kapel ngn ade soang minah ni(A)..oke agak lame gak doing besama sbb bkn sng mbe aku soang neh nk stay longer dgn awek2 nye..die ckp ni mmg stok buat bini laa..salut gak ngn mbe aku neh..dulu die mmg byk maen2..xserius..but then lepas jumpa A ni cm bg die sinar baru la..(bru la ko ade akal)..nakal mmg nakal r die neh…xleh nk cakap ape dah..tu mmg die..tp ade la masalah die ngn awek die skrg neh..ngadu same aku…so aku jd cm tempat mengadu..oke aku dengar,,dulu mase cuti midsem hal ni mmg da jadi..kami kua same then die story same aku hal die ngn awek die..puncanya cenggini..awek die bengang ng die xangkat kol..sbb mbe aku neh kalo da tdo mmg tdo mampos..mati..sume da xsedar..kalo uma kne bom pon aku rse die salah soang mangse yg xkan selamat..hahaha..ape lg..hangin satu badan la si awek die neh..pastu sedar2 mmbe aku neh pon kol la balik awek die..kol pnye kol langsung xangkat,,,mbe aku hangin la lg..padahal td bukan sengaja pon xangkat..tido kan..xkan xpaham beb!!byk kali da try..then die angkat..dengan persaan bengisnya mbe aku pun sembur r cukup2..nk tegakkan kebenaran de..die xsengaja cmnee!..tido kan..xkan la hal kecik pon nk besau2 kan..(kalo aku dlm situasi t upon marah..aku tdo sape soh ko kol..xangat?pham2 jela..macam mase laen xbole nk kol)..chaittt…

Mbe aku marah pnye marah sbb awek die ni jnis nk letak kesalahan kat mbe aku ni je..mne bole..let him explain la kan dulu..bru la kau nk bising ke bebel ke xde hal la..ni x…majuk xtentu psal..tolonglaa eeiii..ko kne la paham bf ko cmne sekarang ni..give n take sikit..takkan hal kecil pon sampi gadoh2..putus2..woiii busann laaa…tlggg laaa..lme die xkontek mbe aku neh..dan seperti yg mmbe aku pcaye minah ni adela dak2 kuliah die minat..so mbe kau neh cm wat bodo jelakan..kang ckp nk halang le..ape le..so diamkan je..syg mmg la sayang.,.,tp sndri maw igt..lme beb doang ni xkontek..the aku bg la nasihat pe yang patut..ko sabar jela xxxx..nnt2 die ok la tu..mood xbape nk oke la kot..bese la pompuan..lambat lau die cari kau balik..mbe aku neh pnye feeling da down abes da..xpenah aku rse die cm ni sbb pompuan sbb aku mmg teman rapat die..hik3(xde pape antara aku n die)..syg t upon da kurang la kan..pham2 aje..maybe cakap mulut..ati aku xtaw lerr..

Ah back to cite td..xxx kol aku gtaw die sndri blurr nk awek die..bru carik die..bile tnye status kawan..kawan..so what nk kontek balik,,setelah sekian lame ko ilangkan diri..woii igt mbe aku ni sampah ke..suka suki je kau nk kutip balik..bile xsuka kau buang..bile nk ko amek balik..senang aiii senang…pelik pelik..mbe kau nk cm xleh nk watpe la sbb gal ni yg kol die xkan xangkat beb..awek dulu..marah2 pon da dgr sore sure laa cair(tol x)..so aku teliti2 sambil mkn nsi goreng tanpa mebaca bismillah(lupa),,so sekrang ni aku ckp ngn die..ko tgk jela gayenya cmne..ko syg di lg x???soklan cepumas.,ntah la eza..aku pun xtaw,,syg tu mmg da ilang..da x macam dulu lg da..sume da len..xbest..xpe la weyyy..eh ko tgh mkn eh..aah tgh meyumbat ni..da separuh nasi aku hentam..ok la cmni kau papehal kontek aku balik kayh..oke2..ppehal aku msg..bye2..

Hahaha settle pon..harap bayk la besabau kalo da cmni jadiknye..aku nk mkn pond a xlalu..tp habes gak nsi grg aku..pada kalian luar2 sana aku nk nasihat la sikit…sayang la ape yang kite ade dan jagn la kite cuba cari benta yang xpernah nk sayang kat kita tu kannkann..ape kau dapat hargai je jgn nk ngade2 macam2..kalo aku jd lelaki pon bengang beb..mane la tahan kalo setahan muke stok jambu2..tp kua merajuk..wwoooo xbley tahan wooo..so jage la ape yang kite ade..cuba utk bhagiakan sesame kita(cehhh nasihat panjang lebau..cm fadilah kamsah!!..weeeooo)

Ok laen kali aku cite lagi pekembangan isu hangat ni oke..

p/s::ke balik termenung..tenangkan diri tenang kan fikiran..legaaa…=p

No comments: