Mar 11, 2009

(copy dari masalah mbe aku)

wei aku bengang gile ngan rumet aku ni.bengang tahap cipan nak mati tercekik tulang ni. bengong betulla, da bnyk kali aku pesan jgn kunci jam awal2, bukan die bngun pon. aku gak yang jage pepagi bute nak mampus. ko bygkan la aku da la slalu stay uo.kol 2 tdo, kol 3 jaga balik p ttup alarm.bape kali bunyi tak bgn2 gak.da la sony kuat gile sound die.aku rase pakguard pon denga..kalo nk kunci jam pon, bgn la jgn nyusah kan aku yg kena denga lagu menatang hape pg2 buta.kalo die bgn aku tak kesah a beb. ni tak bangun.kalo aku campak bom atom kat tepi di 99 peratus aku jamin tak bangun la.harap warak je, tapi pk tk gune otak. buleh wt bini ke camtu. kalo aku tak penah tgo aku tak kesah da banyak kali da.da la aku tgo die ckp eh takleh2 "tututtt" kena kunci jam awal, nnt tak bgn. memng tak bangun pon b******!!!gilo!!sakit hati cam rase nk pindah umah je.geram la aku weh..........................!!

p/s: penyataan masalah diatas adalah drpd sahabat aku emmy..kesian gila kat die..mcm2 masalah..jam loceng??

jawapan kepada penyelesaiannnya..

emmy..aku rase ko kne slow talk ngn minah tu..agar die xde la nak kunci jam lagi..kalo aku poon hangin sbb kita2 ni jenis alert pada bunyi semasa tido..so semasa tido aku kalo bole nk dalam kedaan aman..bru syok tido wo..kepada romate si emmy..kau jgn la nk bising dgn jam kau..nk bgn xnk bagun sudah..peduli ape kan..tp jgn la sampai ganggu mbe nk tdo wo..kalo ko bgun xpe gak..sendiri maw igt la beb..cube oang buat kat ko..letak jam tu betul2 kat lobang tinge ko..tyme tido..sakit ati x..

kepada emmy, minah ni mmg jenis tdo mampus gaknye aku rase,,laen kali ade fire drill ke hape..or tebakau betul2 ke..kejut sekali je die..aku ulang kejut sekali je..kalo bgn bgus..kalo x p mati laa die..oang cmtu nk ajr cmtu je..miahaha..

kepada minah tdo mati, kesian la kat mbe2 yg tengah tido..tido ni pon bukan bole pakse2, kunci la awl mane pon..kalo hati xckp xnk bagun sure xbangun tol x..pokok pangkal ati kite..kalo rse nk bgun awl xgne jam pon bole bgun..tgk cm aku..cehh..satu je pesan aku..jgn nk melampau2 kunci jam,,.rmai yang meluat oke..

No comments: