Mar 13, 2009

lontaran kesah kasut kusut

Hahaha..yahuu..syukur aku da lepas micro teaching math n science serta macro teaching science,,selasa aritu mmg lege satu pikiran kat otak aku neh..hambur sume kasi keluar..micro teaching math akuh!..kali ni aku berpasangan dengan bestfren aku..linda..aku ditetapkan utk jd penyampai ke2..setelah byk gile pesiapan yg dibuat..penguasaan isi kandungan kerana aku ngn linda kene ngajar add math topic circular measure..subjek add math mmg agak berat utk mengajar sbb mmg tuff..dulu aku pon bodo gak add math ni..hehe..lme2 byk buat exercise bole jadi pandai..haha..so linda mulakan sesi kitaorg dgn induction set die..well done dude!kau mmg hebat..tiba gilran aku lak..mengajar subtopic arc length of circle..mula2 ketar gak duh..tp seminit lepas tu da oke da la..dpt amek feel..ape yg aku igt aku jz cakap je,..yg penting explaination mesti clear..sebutan kene betul..n the most important thing is student faham ape yg kita ajr..(thnx kat mbe2 aku gak yg jd student..miahaha)..sesi komen megkomen pulak..tertarik kat satu komen mbe aku..pasal kasut..disebabkan aku memakai teropah nose aku tu,..(merah menyala) dan lantai kelas kayu so cm terdengar2 la bunyi kasut aku..agak menganggu focus student katenye..hehehe..dats eza..dats eza..thnx komen2 anda..nnt bole jd btter in future hopefully..miahahah..neway aku mmg sgt puas ati dgn micro teaching aku sungguhpon ade sedikit kekurangan..im soryy about that…(boleh diperbetul)..so kite tunggu sesi refleksi bersame en halim pulak nxt week..sure die komen aku kaw2 punye..(huk3)

Td lak lepas macro teaching science aku..lege gila..setelah hempas pulas siapkan bahan akhirnya berbaloi..well done eza..well done..suka sgt2 sbb dpt pujian drpd lect..kombinasi aku ngn cikin mmg menjadi..cume ade skit kekurangan yg bole diperbetul iatu terlalu byk learning outcome yg nak dicapai..hehehe..belajar dari pengalaman..seronok..komen2 dari observer aku yang mengatakan aku salh sebut itu ini..tp aku rase aku sebut da oke da..korang try sebut phrase neh.(fungi)..adekan ia bunyi fun-gi atau fung-aii..dats all..silly mistakes tuh kot..(najib yg komen aku cmtu)..sorii classs..maybe ade yg salah dengar kot..bacaan poem ‘the dead crow’ mmg sgt menjadi..thnx kat kak ha yg sudi bace untuk saye dgn pnoh expression..hehehe..thnx gak kat ckin yg byk bantu dan bg kejasama..bak kate lect kami dr razak..’U BOTH DID VERY WELL..CONGRATULATIONS!’..alhamdulillah..we did it very well even ade some mistakes here n there..

p/s: jgn nk mula belagak dengan pujian yang diberi..yang baek jadikan teladan yg buruk jadikan sempadan..miahahaha..(keje banyak!!!)

No comments: