Apr 30, 2009

sedang mencuba yang baru
tp byk yg tak sesuai tak same
tak bole tak bole
stay yg lame
pendekatan yang baru
yeah

p/s:im taking control..uh uh uh

Telepon bunyi



Mak:alo,bile kau nak balik?

Aku:makk,emm xtaw lg 6 aribln kot.xsure la

(kedengaran suara haziq) nk ckp nk ckp

Mak:ooo ah yela,kau watpe neh

Aku:tak watpe,dgr lgu je

Mak: ah tu le keje ko

Mak:pekse kau mcm mane,blajau le

Aku: oke je mak eheheh,mak masak ape

Mak:ala masak sambak sadin sayur grg ikan goreng.

Aku:wah sedap le,ayah mane keje?haziq dabal watpe

Mak:ayah kau jap g balik,bru siap mandi haziq ha,nk siap2 g tgk bidul maen bola kat UTEM.

Aku:lawan mane?

Mak:ntah le.ayah ko ajk.dok uma pon nk wat mende.dak ida pon ckp nk ikot tp xbalik2 lg skola.

Aku:bese la die

Mak:nahh haziq nk ckp ngn kau

Aku:meh meh

Haziq: elo kaklong katmne?buat ape?da mkn?(pelat la budak2)

Aku:ala haziq.kaklong jao la.uma kaklong jao.da makan?

Haziq:emm belum mkn.mak xmasak.(kedengaran suare mak aku ‘menipuu!!’hahaha)

Aku:hoii haziq pandai2 ek ckp mak xmasak.dah bg mak tepon

Haziq:nah mak.kaklong ckp bye

Mak:ah tu le.mandai jek si sepet neh.(mak aku mula crite pasal haziq,adela dlm 10 minit)

Aku:die nakal mak bantai ke.hehe

Mak:ha tu ayah kau da balik,aku xsiap lg neh .ckp ngn ayh x

Aku:bole gak

Aku:elo yah..ehehe

Ayah:duit ade lg?exm amcm?bole buat?

Aku:duit ade.sikit2..hahaha..exam oke la tp cuak gak..

Ayah:ape sikit2 tu..bgus la..jgn gemuruh.igt bace zikir tu..

Aku:oke..oang balik 6 aribln kot.xde planning nk dtg tg malim ke?

Ayah:ape die?balik naek bas laa..

Aku:brg byk..emmm yelaa(sedikit sedey)

Ayah:haa nk ckp ngn mak kau ke lg?

Aku:xpe ah.nk wat keje sket pastu kua makan..kemsalam sum eek..jgn lpe taw oang balik 6 kot..nnt papehal oang gtaw ayah

Ayah:ah yela.

Aku:yah!!nk topup..hahaha

Ayah:ok2 kang bg

Aku:timekaseh bye smekom.






sid mati kerana

sebut je sid vicious sape tak kenal.hahaha punkers yg begitu hero sekali.merupakan bassist drpd sex pistol band yang tok sah nk warwarkan apekan band ini.tanye je ank muda rambut ala2 mr sonic tu.sure doang kenal.bpk punk tuh kak.sape tak kenal.
nwy aku maw cerita sikit la.kisah teladan yg bole kite simpan sikit sebagai rujukan ketika lalai mamai.kadang kite xsedar.seronok mmg sesuatu yg nikmat tak terperi.kelak mcm buat beri hitam cicah gula melaka rasenye.emm.sid mmg terkenal dengan perangai mcm beruk ungka cirit birit bila perfom.mcm cacing kepanasan opps tak tak.macam cacing yg ditabut garam di atas badannya.merekot kesakitan,pedih barangkali.oh xmengapa ini permainan aku mase kecik.oke sambung lg.aweknye bename nancy spungen if im not mistaken pon la tejebak ngn kefemesan sid dan aktiviti menghisap dadah.sid dikatakan telah membunuh nancy pada oktober 1978.gila kan.nany ditemui di hotel chelsea dengan tikaman di perot.ahh ahh.sid masuk lokap n die bole lak menjawab 'i did it bcz im a dirty dog.euww!hahaha sid mmg da lalok.pale pon mereng smpi awk pon die tikam.haha.tgh under-drug yg melampau.malangnya sid ditemui mati akibat overdose dadah/heroin.maen gila la mamat neh.dadah perosak.jgn cuba2 sx.piss!

p/s:dgr lgu sid vicious-my way..hahaha..i did it my waayyyy..he's punk rockers hebat.jg ccontoh kisah hidup die.contoh bakat dan kesunggohan.,adios~
pesanan khidmat mayarakat ini dibawa khas ole ole haahoo

Apr 29, 2009

dear giggers,

dear giggers,
esp oang mlaka
haha..datang lg kat melaka, dis 2nd may..da suruh angkatan2 semua hadirkan diri,mcm perhimpunan agung gamaknye..jgn telepas pandang yeh..

p/s:yg xsuka tolong jgn nk jd peminat 'jadian'..npk kasut terompah aku x,cubalah kalo nk die singgah di kepala anda..oang nk kau sebok nak padahal xtaw ape pon..kalo muka ketat2 aku ckp kau jgn la lorat2 yeh,kelak kau gak dpt musibatnye

pagi mcm malam

ah jeleknye pagi neh
sedar yg dek vibrate kecanggehan teknologi telefon
msg masuk msg kelua
tiba masa aku bgun buat ape yg patut
baju hapak, berbau rancid dah dibasuh semalam,sekali lg banyak
justeru ia menjadi wangi selepas memakai sabun berjenama x,
bukan jenama z,harap buih tp kotor2 xhilang,simpan stok mandi buih lg baek kot
ah pisang ade sbijik baek aku telan,ni la mkanan petama yg masuk,doa dibaca,telan je
mlm tdo termimpi haziq lg,xcited die smbut aku kat uma,rendu gila ngn budak tu
pg neh bersarapan jiwa dengan musik ska dan semestinya pilihan utama aku plague of happines dan rep of brickfields menjadi irama reggae yg x asing menjadi bahan santapan..ah bilik semakin panas dek matahari yg semakin mcm pelaras oven ta xsampai la mcm suhu buat kek seperti selalunye..ni semua kerja tuhan,dan kita manusia bersyukur-lah

p/s:hari da meninggi adelah lebih baek aku ke bilik mandi,mintak restu air disegarkan badan,membazir air ni lah masenye bukan aku byr pon(kat uma air free xpyh bayar,ade ahli keluarga berkhidmat di syarikat air)


Apr 28, 2009

tak semena mena

sedang2 ligat merencana ape aktiviti malam neh
perut menggerodak nk mintak keluarkan semula
penyahtinjaaan!
ah nanti dulu
mungkin bole ditunggu, mungkin bole menunggu
tggu dulu wahai sang perut, pemilikmu belum bersedia nk kesana
mungkin selepas menghabes kan cerita pendek yang kurang isi ni
malam suram mmg lme gila air yg dipanggil hujan xturun mencurah
badan terasa panas semahunye xberbaju saat ini
mmg xperlukan pon mcm meggi yg kurang airnya
tp segolongan mengatakan ia sedap, lebih berasa barangkali
mlm neh xtrasa sunyi
kehadiran nanna john menyentak kepala aku yg mcm nak terburai mcm nota TMC sebentar tadi,xterurus serabut mcm rambut aku gak anyway aku suka kan..
babe!lme xchatting,meskipon hp ade,ah peduli ape kan
menerusi maya lg kite lebih all out
byk borak,tnye kabar,tnye exam(tu suda pasti),gosip,plan mase cuti, n byk lagi
kawan sejak fom4..heess,dek terpisah semasa zaman universiti, tp aku taw die dekat ngn aku,
sungguh lme xbtanye kabar,komen xputus di fs n fb, xterasa kita jauh
emm emmm bakal ke pd dis holiday,,besame2 rakan2. asek ke tempat hiburan sekali sekali ke tempat yg senyap..laut..tp indah alam ciptaan tuhan
kasi bukak mate yg ade..ahha..maybe its will become true =)
ah mengarut sungguh malam rabu neh, mcm sang sami membaca mantera suruh pecah kelapa
ajaib kan,ajaib..

oppss!td ade terbelek2 sesuatu..buat aku nk tergelak la pada oang zmn sekarang..bukan pandang sinis..bkan nk mengkritik tp seriously mcm 'cabuk'..ahh xperlu di ulaskan,kelak akan mengundang kesusahan..

'igauan indah enak mentertawakan mimpi, esk bakal jelang dengan byk emosi dan radiasi'

p/s:jumpa nxt stesen..jgn lupa pick me up there, .. TM central,,,ehhe



bumi yg memanas

sememangnye bumi malaysia sudah panas
banyak hutan da rebah
mcm lagu hutan rebah-republic of brickfields
damn!saket kepala lagi
gara gara pejalanan di padang paser kot dan kemudian menambah minum ais lg
mmg mati mati
haus tekak pon kering,seawal 9.30 pg(awl kot) suda berkejar2 ke post office
nk post proposal ke KPM
yang ditimbang melebihi berat terpaksa dikeluarkan dek 'pakcik kaunter' yg agak sememeh
sememeh dari segi pelakuan,menampakkan sempoi nye
kemuadian msauk seorang tua seumur datuk belah bapak aku
tehegeh2 jugak la die pegi kaunter
xsemena2 aku menjeling linda, damn!oang tua kedekut tu!
merangkap lect di XXXX
MENGAPA AKU BERKATA DEMIKIAN
Pada satu hari di semester berapa ntah, lokasi yg same kami telah ter'LANGGAR kereta beliau, bkn byk pon lampu belakang kete waja(murah la kan)
mmg xde oang npk kalo nk cabut mmg bole je
tp memandangkan mbe aku mmg jenis betnaggunjawab kami kua n msuk post office tu
'sesiapa punye keta xxxxxx' maap kami xperasan da dah terlanggar sikit
beliau mmg marah gila
hoii tua aku da gtaw da ckup bagus
kami dikejarkan ke kedai proton servis berdekatan
org tua:saye xnk tanggung ape2
kami:maap la encik xsengaje lgpon bkn kemek pon
aku:ye betul, xkene anta kedai ketuk pon
akak proton: semua 250 ingget
kami:hangin satu badan, bala ape yg dtg neh
aku:#@$$%%..pasrah je jom amek duit,name je lect tp xconsider
kami:semua mcm terkedu(last sem mne ade duit)
aku:ah byr je kat oang tua tu..xde kaye pon die mkn duit aram cmneh
kami:nk g ccuk duit, mmg kebetulan poket kosang gila
org tua:saye xkira, tinggalkn no matrix awk semua

org tua tu mmg xpecaye ktoang xde duit dlm poket, nk campur2 pon xsampi 250, hey la bangang kami neh student kene la paham. igt die nk bg cite pendek je setlle xsang sungguh dahsyat nye die tu
mmg dlm pejalanan tu die kne sumpah je ngn ktoang..peduli ape kan..kalo ktoang langgar lari pon settle, bia die tekulat2 tgk lampu kete die da buta sebla!
tu je la akhiran citenye, murah rezeki kami smpi sekarang..alhamdullah..xkne mkn sumpah kot!

oke oke aku sambung td punye part
balik2 je aku da mcm xkeruan lapo
g mkn kat satu kdai neh dlu mmg tekenal sedap n murah
tp sekarang..its suck!laok pon xde so aku maen telan je
aku habeskan mkn yg laen sume xhabes hahaha
lapar barangkali..
jln waktu yg panas tu belum mathari sejengkal, ya RABBI
bile pk balik kan, sesampi je serang uma mbe aku dol mkn buah mannga mude
cecah kicap n gila..sedap oo smpi jilat2 jari..ahahha

Apr 24, 2009

rindukan keluarga barangkali

p/s:org melaka ckp mmg kasau, kalo ade ati terasa itu hal kau!

hal kedua

Berbulu aku berbulu.nk tegelak pon ade.sume nk rosakkan bahase,ape die kan.bahasa oang cacat.si cacat!..xcacat nk jadi cacat.cakap da betul buat2 cacat.hey hey yg kat lua sana.kau paras rupa semua lengkap td bile menulis kau menjadi cacat.bala apekah yg telah datang pada kau.aku bole consider la shotfom tp xleh blah ayat yg megade2.amende tuh??xpaham oke.ni da cm bhase oang2 xde akal je.mcm budak kecik yg bru nk blaja becakap.silap2 mmg bole kne pelempang sebakul dri aku.so kalo tulis2 tu biala mcm oang ade akal.jgn tulis nk tnjuk kelainan konon.cube la kau ckp cmtuh!buruk rupa kan.kita asek dok bising pasal
TLSME(teaching and learning math n science in english).bising konon la bhse melayu terabai tp kalo dah bangse sendri nk ubah2 bahasa ape nk buat.korang ade akal guna la bodo..haaii..asek nk tikam belakang..benda2 mcm ne ade gak rasional.xmungkin la bhse terabai.kau ckp ngn nenek kau masek melayu kan.xkan semene2 blaja math n sc dlm english da semua ko nk tibai omputih kan.rse mcm bitchy lak kan.so hal2 kecik mcm ni kne la pndang skit.jgn sampai nk ikot=nk itot..lancau la kalo cmtu..

p/s:euww euww je aku bole buat..lebihan aku tibai cukup2(sangap)

satu hal

Muak muak muak.sedang asek mual dengan keMUALan masakan kedai tadi aku decide untok menulis satu entry baru.barangkali boleh bagi satu kepuasan yang teramat mendalam sungguhpon aku merasa sangat mual.boleh consider ke sambal yg manes.CEBAI.taw masak ke x.mmg la aku xde hak nk bising bisng tp kalo dah makn nasi ulang dgn air gula.gerodak la dlm perut aku.im expecting sesuatu yg spicy.mmg boleh HORNY n terangkat la kalo makan.gila ah.tiba2 rendu kat msakan mak aku.mmg kaw gila pedas.puas.ah tu bukan masalah.yg penting aku mmg mual.rase nk muntah balik semua smbil2 dengar lagu2 centa.****.bukan xbersyukur dapat makan tp lu piker la beb.nk bg oang makan kan so buat mccm oang nk mkn la.jgn mcm bg si bangsat makan.ko penah rase bangkai dlm mulut x.damn.

Barangkali aku lebih sebati dgn maple2 lua sane kot memandangkan aku sedikit berketurunan suku yg agak berbulu itu.haha

Acteli aku tak nak merapu mencarut but i have to jugak.senin mmg ade dua paper pagi petang.tsp n kpt.aram ah .stakat neh aku stat bace mebace.hint pon kureng.hahaha.aku tertarik kat ade satu profil kat fs aku.cm cebai.ckp bukan maen gak,belagak.samdol betol.oii setakat rambut belah tengah tu da bekurun la wey.poyo gila kau.shoutout ntah ape2 ntah.ee ee tlg la pakcik! Ah sememangnya tempat2 begini la semua nk tunjuk macho,tunjuk hero n tunjuk sape panjang kalo boleh uplod pon.bukan aku xtaw ke.rase nk hempas2 kepala ko rendam masuk air sabun pekat.pastu masuk mulut kau dgn bangkai.baru kau tau tu dunea kan.oaang2 cilaka mmg ramai lua sana.tp aku berfikiran sangat negative sangat prejudis.peduli ape kan.

Ha ni lak satu hal.satu minah yg tak dikenali.telah add aku kt fs seterusya ym.ape propaganda dia aku xtaw la kan.ni lg satu gak.nk tunuk hebat yg die benci kat ade soang mamat tuh.berdasarkan soal siasat aku telah jalankan die mengatakan die dtipu lelaki.ayt die begini la rupa’saye benci die’ xboleh terima die buat cmtu kat saye’..awk boleh tlg saye x. aku:ape? Pempuan:ape pendapat awk ek..KEPALA ikan KAU! Nk tnye2 pendapat aku.kau pon aku xkenal asal usul ni kan pula nk melayan cita2 tahyul kau.kalo bole buat perbandingan semacam aku bole ibarat kau mcm pokok gondol yang da xde dau dek kene mkan dgn kambang.sebegitu dahsyat.kau kalo ade masalah ati diam2 suda la.dok ats sejadah tu doa byk2,kalo bole xnak ilang die doa jela pohon kat tuhan.ni x.gedik sana sini komen2 jantan.pehal lak lak kan.

Im uploading new pic cmmnt plzz(mespes)

Ni la satu punye manusia gak.lebeh2 kat komuniti mespes aku lihat2.uplod gambar soh oang komen.fuxx la weh.boleh ke paksa2 oang komen.kitab mane kau belajar ha.menyeleweng.CMMNT MY PIC I’LL HIT U BACK.mmg betol2 kepla hotak hanjing.so secra sedar xsedar kau oang cubala tgk trend neh.kalo muka mmg sempurna2 xpe.ni yg dikatakan rubbish pon ade oang komen.kalo komen iklas xpe..ni komen yg berbunyi cm cebai ‘nice picture’ ..’lawa sangat2’..dan yg xleh belah ‘ini sunggoh smart’..ape punye tahi kinzir yg besepah neh.,tolong la..ini terutama budak2 yg maseh bersekolah..mane pegi akal yg ko belaja sume..xpaki otak ke kalo bagi satu pandangan..paling tidak pon setau aku mase bm kat sekolah buat karangan.jenis pendapat.bg yang rasional kan. Adek2 laen kali xpayah la wey kau nk hot2kan ape yg ko ade..kelaka je tgk..bebal tu jgn cakap la kan.baek kau semua tlg2 mak kat dapo.tlg bapak basoh kete ke.berbaloi kan.

Apr 23, 2009

Seorang lelaki Dallas

Yang menurut polis mabuk seharian, sebelum

memaksa anak lelakinya berusia 6 tahun

menembaknya di kepala



Mati akibat kecederaannya

semalam, lapor jurucakap hospital

Ronald Moore 42 ditembak di kepala

Pada hari Easter Ahad lalu



Apabila dia mengarahkan budak itu mengacu pistol

ke kepalanya dan menarik picunya, kata polis

Kata polis, kata polis Dallas



Keluarga lelaki itu memberitahu polis, Moore menjadi kecewa

dan agresif, selepas meminum arak vodka hampir seharian, budak

lelaki itu dan abangnya berusia 11 tahun sedang bermain di rumah

Apabila Moore mendekati mereka, nama kanak-kanak itu tidak didedahkan



p/s :jadikan teladan encek ronald moore..=)..pretty ugly menggarap lagu neh dgn penoh dedikasi

naza! naza!

dptkan merchandise tbaru doang,,jgn tetipu dgn membeli di 'pasar malam'
keep our ART safe babe

dear copycat,
xbaek buat keje sebegini,
duit aram maybe kan..

dude,
beli yg ori oke


service currently not available

service currently not available

service currently not available

service currently not available

service currently not available

service currently not available

service currently not available

service currently not available

service currently not available

service currently not available

service currently not available

service currently not available

service currently not available

service currently not available

service currently not available

service currently not available

service currently not available

service currently not available

service currently not available

service currently not available

service currently not available

service currently not available

service currently not available

service currently not available

service currently not available

service currently not available

service currently not available

service currently not available

service currently not available

service currently not available

service currently not available

service currently not available

service currently not available

service currently not available

service currently not available



p/s:sorry dude im going to start publishing my next entry soon..i'll be back =)


Apr 20, 2009

dan esk hari-NYA

exam! exam!
dear mmbe2
exam wish u luxx too!


p/s: exam on 21,22,27,4 n 6..

Apr 19, 2009

hey hey
mind your own fucking bussiness oke
!

"aku xbrape nk hot tp mmg cool"


current mood:hangin satu badan

Apr 18, 2009

five things


5 perkara menjengkelkan untuk minggu neh:

1) phone call ngn dhaya smpi 4 pagi..gila kan..lot of gossip!..lme gila xjmpe..ahh i miss her alot,nk balik nak balik after this final..lot of story to tell..emm

2) aku jd secretary pvt! arrange itu arrange ini..its oke utk adek tersyg..we r crazzyy last nite..miahaha esp on fs!

3) sedated by mereka2 yg byk mulot bila in group, its really suxx man! really hate it even i'm giving smile but im giving u hell!bodo!..mcm rasa makann yg basi..yakss

4)i found tempat teraju..i love that site..i follow evryday..he's good in blogging..euw euw..

5) kekejangan otot perut(stomach muscle cramp kot)..i dunnoe why..make me feel mcm nk patah pinggang, muke pon mcm not enouff glucose..hahaha

Apr 16, 2009

aku dpt ape aku nak

im currently missing my hazeq,mum,dad,dayah,bidul n ida


hooray2 cari pnye cari akhernya da dpt thnx alot yg menguplod thnx alot yg mendonlod heee~ aku bru nk mengeksplore ape yg patot sgt berminat dgn scene ini boleh bg aku tunjuk ajar ape yg kurang

p/s:merah is the best kot kalo tyme excited2 cenggini..papepon aku sgt tabik dgn usaha kau..check out yeah!

susah lupa

burb burb burb
im full oke
nasi+tomyam+kek coklat
mmg full gilaAlign Center
ketat woo!

mase balik td mmg have fun sgt
kami jerit2 panggil nama masing2
tgh jalan mase nk melintas
tiba tiba
kan kan kan
ade satu kete merc versi lme gila tuh
kami mcm terkejut
jerit la wowowo
takut abu or ali bawak
PAH 7007 kot

dengan semena2 kuat bapak punya
xtgk pulak sape dlm tuh
haih haih haih
korg taw x..
yg pemandunye mmg style gila mile la wa ckap
rambut mmg kalah aku
kembang tahap gaban+nerdy specs
oppps im explaining too much

damn!trafic light pulak
doang benti so maybe sempat mencuci mate
kami lintas mcm sojar!
kate oang mlaka menonong je jalan
ahh malu gila weh
kalo tyme siang sure2 muka aku yg sedikit gelap ini menampakkan rona merahnye

kami dah havoc kat geng doang
cmne neh
kontrol gila2 jalan
doang ape lg suwet2 la
maakk tebalnye muka
tp yg bestnye setelah kami lintas kami boo doang
yes!so mcm tercover la keMALUan
(natt,linda,nora n melat bersama)

p/s:thnx ckin buat chocolate cake n mejemput kami makan..thumbs up 4 u dude!..where's my kembang?..ketok pale baru taw

Apr 15, 2009

dan hari ini baru aku tahu

my GOD!

xsangke duh..
muka baek, suci, murni
mula2 aku xpecaye la pon
tp lepas desakan kawan2
sungguh aku xpercaya
geleng kepala aku
tp mmg kne pecaye pon
itu realiti oke!

pasneh aku mcm kurang respect sikit la ngn ko
ee..ee..ee..geli la ngn ko macik!
xde oang laen kee
xsangke duh ko prangai mcm neh
miahahahaha


p/s:dun judge book by its cover..org yg diam2 neh xsemestinya baek..piss off!

pandang masa belakang sekejap



kassim slamat & the swallows


dalam aku membelek2 sambil bace dgr mary poppin berteriak
(mmg nk ckp aku sedang melangak di satu mase dulu sungguhpn aku xde lg mase tu)
aihh..mary poppin, rmbut ptg bob, miniskirt yg vintage+retro
teringin nk wujudkan scene ini semula..
boleh ke?
emm..

oh ye..
aku tertarik kat satu kolum neh
ade aku dah gtaw kat entry seblomnye kan..
pasal kassim slamat and the swallows

here aku nk share some foto yg bole kite tgk
sbb aku ade gak dgr bpk aku dok nyayi2
tp xsure genre ape
tp menurut dlm rottwr
mereka adalah punk roxx band seawal 60an
awl kan..
sbb mostly punx roxx stat awl 70an taw
kire hebat la kan doang neh
mostly in sgapore bermastautin
kire scene malaya gak tuh kan
miahahaha

late..

'dalam simplicity ade magic'

dan itu yang dicari
dan itu juga dijangka
dan itu juga dijumpa
pat pat si KULI pat



p/s:selamat td xterlepas KI ngn miss zila..bgun lewat..tido mati..haih~




Apr 14, 2009

saye dah dapat

haha
yess..
seperti yang dijanjikan
semasa2 merayau2 kat kedai
tenkiuu apek ha
sungguh pon aku sedikit terkilan sbb beli kotak
2 hengget mmg cekik darah
dulu aku beli singgit je dow
lansiau je
tnye pnye tnye apek cina tuh
akhernya
da kua jugak rottwr baru
yeahuu
hari demi hari aku menunggu
menunggu dan terus menunggu
byk yg perlu di ulas
aku sgt tertarik kat kolum 'kassin slamat n the swallows'
mereka adalah punx roxkers era 60 an kalo u guys nk taw
tp x well known sebab era punx roxx stat seawal 1970an
cuba try tnye bpak2 n mak kite
doang xpenah dgr pon punk rox band kan
yg doang dgr adelah alompak ago go
yehh..
dari sudut pandangan ade mengatakan mereka ini adelah ade sedikit aliran punx
tanpa disedari kan

then aku dpt satu poster couple yg besaauuu sgt2
weehahaa kiut2 dak2 neh
ini baru dinamakan magix dlm simplicity

kolum franz ferdinanp pon ape kurangnye
'you could have it so much better dude!'


p/s:sambil bace sambil kaler kuku, sepatotnye sambil bace sambil bace buku..oppss mcm aku kenal je salah soang ahli romancesa,,haih~

boleh la blah jugak



cari punya caru upenye2 kat kajang
stadium kajang on 18th april
arge tix rm30
kedengaran agak mahal
sbb maybe anjuran majlis belia dan sukan
so gigga's sume bole lihat sape yg perfom
npk mcm best
satu program utk tarek nk muda melepak dgn berfaedah
good idea
tp ape relevan student AF?
aku rse xperlu la kot
its enuff dgn band2 yg perfom..hebat
nwy saje nk melengkapkan jadual maybe
haha~
bila merasa bosan
tgk kat lua semacam gelap
nk cari bulan pon kemana entah
eza decide menulis entry
melihat2 mespes aku
melihat2 event yg di invite
hampeh cm syial ade gak
tyme2 aku bergelumang ngn exam le nk buat tu buat ini
terkangkang beb dibuatnye
nwy ade skit la gula2 untuk kengkawan
aku bg eklas gila gila
wheehhuuu


Kawan tu bukan macam main FUTSAL
Mula-mula kejar.. dah dapat pulak terus2 je sepak..

Kawan tu bukan macam main SKATE
Mula-mula gosok.. lepas tu pijak..hampeh gila

Kawan tu bukan macam main RAGBI
Mula-mula tangkap.. dah dapat tendang..mcm aram

Kawan tu bukan macam PAMPERS
dah pakai.. buang..

Kawan tu bukan macam BARANG KEMAS
Waktu baru beli, pakai.. dah sengkek gadai..

Kawan tu bukan macam PELANGI
Hari cerah takde.. hujan gerimis baru muncul..

Kawan tu bukan macam KERETA
Rosak sikit jer, jual.. ambik kereta baru..

Kawan tu bukan macam CHIPSMORE
Sekejap ade.. sekejap takde..

Kawan tu bukan macam BANK
Bila dah takde duit.. pegi kat sana ambik..

hargailah kawan anda semua..

p/s:mmbe aku sume taw yg aku syg sgt2 kat mereka..ekeke

art is evrywhere



babeh!
ini event yg akan datang
xlme lg
so sape yg berminat bole usya2 yep
http://www.myspace.com/rantai
klik ke link ini utk info terkini

malam ini kusendiri tak ada yang menemani
seperti malam yang sudah sudah
hari ini selalu sepi
tak ada yang menghiasi
seperti centa ini selalu pupus

tuhan kirimkan lah aku
kekaseh yang baek hati
yang mencentai aku
apa adanya

mawar ini
semaken layu tak ada yang miliki
seperti aku ini semakin pupus

p/s:munajat centa by ahmad dhani..heart*

Apr 13, 2009

my indie roxx darling



bakal muncul temui engkau orang
tp xde info mengatakan bila ia akan kelua
tunggu dlu oke
heee~

p/s:aku suggest korg try dgr daily flavoured tunes-horizon centa..sedap ohh

rottwr 49 da keluar!!



yeahh..
dptkan rottwr di pelusok pasaran
abg rom ckp da kua utk keluaran ini
nantikan couple
ayuh rottweilers semua
have fun!
aku pon nk pegi kedai cine tuh
sure dah ade kan kan

p/s:ade oang jmpe bunkface..kalo aku sure2 dah bunksteria..ehehe..aku juga sedang menunggu laporan sempena ROCK-O-MANIA or ROCK-a-MANIA kat asia village melaka arituh..xdpt mengadirkan diri..=(

Apr 12, 2009

dan ini sungguh membahagiakan




saje nk share this photo,,
huk3,,
untuk tatapan..
last friday pegi tgk 'surga centa'
best best cite die
huhu..
betul ckp oang 'ape yg kite xnak mesti dpt kat kite'
so da tunjuk pon kat dlm cite neh
jgn la jahil sgt n lupe asal usul
xbaek ohh..

p/s:insaf sikit..tp ade sikit info dlm cite neh yg aku baru taw..manusia ni ade 3 jenis jodoh..jodoh dari syaitan, jdoh dari jin, jodoh dari syurga

ulasan...

jodoh dari SYAITAN::merujuk kpd kita kenal someone, ati terpikat, berlanjur n terpaksa berkahwin..jodoh gak tu


jodoh dari JIN::hanya sebelah pihak saja suka..contoh la lelaki tu syok gila kat minah tu n minah tu xsuka langsung ngn mamat tuh..mamat tuh pegi bomohkan..syirik..then kawen..jodoh jugak

jodoh dari SYURGA::dedua berkenalan, jumpa,suka sama suka, n terus kawen..ahh so sweet..hik3..tu jugak jodoh


P/S::hahaha tgk ahmad idham n david teo..kecik je dedua upenye..kuang3
Pekara menjengkelkan mggu neh..

1) Ponteng kelas optimum dr wahab utk pertama kali..mengantuk xsedar
2) Eza menjadi malas membasuh baju..so semalam aku pulun 3 baldi basuh..mcm nk mati pon ade
3) Rendu sgt2 kat haziq..dgr suare die buat aku nanges kerinduan..elo?kak long kat ane?bile nk balik?uma kak long jao eh..alahaaaiii I miss u sgt2 la budak kecik!!
4) Bila msg oke..bile call aku jd benci..knape2??so wht..aku dah cuba nk suka tp xbole..nk buat cmne kan..cant help laa
5) Teringin nk makan sambal sotong..ehehe
6) Bersenang lenang..knape?

seperti yang di jangka

Seperti yang dijangka..seperti yang dijanji..huhu
Akhernya ade gak entry terbaru masuk..
Yesss..
Bru balik ade fire drill td..
Buduh gila..lepak2 td da kol12 nk naek pon malas..
Pastu tdengar le bunyi bell ring..
Fire drill!!!
Miahahaha…
Jom ah lepak lg…
Busan mlm2 xtaaw nk wat pe…
Beramai2 berduyun2 turun g berkumpul..best gak sx skala

Lepas settle my proposal neh rse tenang skit la
Ade lg pn raja nk perbetul
Haihhh
Mingggu yg memenatkan aku tp mcm2 benda berlaku
Hik3,,
Nwy esk2 sure tido mati punye memandangakn aku xde mse nk td dri pg td..
Bygkan la bgun seawall 7.30..
Seminar kecemerlangan,,huaaa
The kelas ganti kol2.,
Telentok2 aku dlm kelas,.miss zila sure perasan kan
Nk buat cmne mmg letih
Mlm lak melepak tgk cite kat tv3..
Layannnn

p/s::esk pagi bagun lewat..maw tdo dgn tenang tanpa ganguan sesiapa..kui3

Apr 10, 2009

tiada entry terbaru

hello guys,
sorry tiada entry terbaru in this weekend
tangan xcukup nk tulis da
nwy by dis sunday maybe ade enry terbaru
ehehe
c ya~

p/s:proposal+presentation..

Apr 4, 2009

eza roslan



hahaha
cm siot kan!!

mimpi dan mimpi lagi(mesti bace)

ini ada satu cerita..
saje nk share la kan
mlm td aku mimpi sesuatu yg best+sweet..

watak2 yg aku kenal: hnya najibah..huhu dan lelaki misteri...jeng2..

mimpi tu stat cmni..mula2 kami lepak2 minum yang aku igt hnya ade 4 ong kot mase tu..aku,linda,nat n nora..lokasi kat mane ntah aku mcm xhengat..then tiba2 aku nak g toilet..oke go..aku pn pergi..dah kate mimpi tiba2 aku kat lokasi laen..libry upc..siap ade eskelator lg tangganya..haihh..lebih kurang mcam mlaka megamall di modified jd libry la senang cite..sedang2 aku naek eskelator tu ade ssoang lelaki dok sebla..ntah ape pasal eskeletor ade masalah pulek..benti tiba2..cm siot je..buku aku n brang2 aleh2 je nk bertabur lak..haihh..mimpi mmg mimpi..mamat neh pon tolong ah..lme pulak nk smpi ats..dah kat ats tu ade lak pintu besar,,die tlg bukak kan aku nk masuk..gentle gila wey..hah seblom tu kami da borak2..mcm2 die tnye aku jwb jela..yg aku igt die budak ekonomi..saje nk dtg libry pinjam buku..korang nk taw x selepas aku masuk pintu tuh...wahhh libry mmg mcm shopping complex..maybe mind setting aku mase tdo tuh libry yg berupa shopping complex..hahaha..mmg crowded gila la..siap jln2 same2 belaga bahu..ahaha..hepi betul..oppss nat msg..ESAH AKU OTW!..ehh..ehh..tiba2 scene dgn otomatiknya bertukar mcm kat midbaley yg kat ats tu..kat wayang,,cmtu la keadaanya..mamat tu mintak diri n kemudian blah..ntah mane pegi aku xnpk die..yg aku igt muka itam manes,botak(adekah abg botak) n pki baju itam..eh nat da smpi..eza ko jln ngn sape td heh..aku segan2 je..senyum..nat mula la bercerita(sbb dlm cite neh seorang yg kuat bercakap=mcm kepoh2),,hahaha,,jgn mare nat..'ko taw x si melat kesian die'..nape?..die kan bwk kotak2 IK mase tgk wayang,tp lepas wyang tuh blackout pulak..kesian abg GSC kne tlg angkat kotak die yg berat tu...hahahah bodo sunggoh kan kan...aku mimpi mmg gila..(kebetulan aku ngn linda nk beli kotak mlm tu tp kedai tutup smpi msuk mimpi)..aku ngn nat maseh jln2 lg neh..tiba2 nk masuk carrefour..naek la eskelator..korg byng la pulak selau eskelator satu utk naek n satu utk trun kan??tp dlm mimpi aku x..dedua utk naek..so berselisih ngn mamat td..tp tyme tu aku tgh pandang tmpat laen..nat ckp lak ngn aku..esah esah..die ckp die kmslsm kau..aku ckp mane??mane die??akhernya die ilang dlm ramai2...(scene kat carrefour bahagian barangan dapor..bwg2 sume ade)kuang3..mimpi dieteruskan dgn aku membuat sandwich saden kat uma,,sedap..tu jela wey ape nk bace lagi...abes daaa...miahahaha...tp mmpi mlm td mmg best sgt2..sapekah itu,,

p/s::happy besday busu!thnx call saye moga bahgia besame pak usu n baby farith ..=))

Apr 3, 2009

esk adalah midterm optimum


sedang2 mengira big-M teringat ingin menulis entry..
auhh..
mcm mane nk selesai neh..
sangkut2..
ade la makhluk aseng yg lme aku xkontek tibe2 msg..
haha..
he's back!
tnye khabar oke kot
im good in mood today!
dpt chatting ngn dayah(adek)
yess..dah cerita semua
ringan kepala
thnx adek!

p/s:melayan klip video the changcuters habes2san..trimas kerana mengirim dong!suka sgt2

l love u bibeh!hijrah ke london

Biar kata nenek sihir
Bagiku kau Britney Spears
oh,oh.. i love u baby
Biar kata mirip buaya
Bagiku Luna Maya
Oh,oh.. i love u baby

aku cinta kepadamu…
Sayang ini hanya untukmu

Biar kata kau musibah
Bagiku kau anugerah
Oh,oh.. i love u baby
Biar orang berkata apa
Bagiku kau segalanya
Oh,oh.. i love baby

aku cinta kepadamu…
Sayang ini hanya untukmu

I Love u Baby
I Love u Baby
I Love u Baby
I Love u Baby

aku cinta kepadamu…
Sayang ini hanya untukmu
aku cinta kepadamu…
Sayang ini hanya untukmu


Kau berkelana
Ke negara sepak bola
Bukan Italia
Bukan juga Argentina
Ohoho… Ohoho…

Ditinggal cinta
Buat aku tak berdaya
Gundah gulana
Ingin aku menyusulnya
Ohoho… Ohoho…

Dia jauh
Dia jauh
Aku rindu
Aku rindu

London, London…
Ingin ku kesana
London, London…
Pergi menyusulnya

p/s:: imma changcut raingers!!syg sama qibil..*heart*

the changcuters







the changcuters band yg berasal dari bandung indonesia..
membawakan kita kepada irama roxx n roll membuatkan kepala anda berputar2..
sedikit macam encek2 the ramones..(inspirasi kot)
vdeo clip mmg umpph..
cra doang dance mmg menarek, oh yeah!

Apr 2, 2009

waktu tengahari



haha mmg xde keje..
melepak dan terus melepak..
dpt satu idea..
oppss..
jom tgk..
dulu dan sekarang
sebenarnya gambar yg latar belakang biru tu semasa sem 1
pic ditangkap oleh pihak akademik utk kad matrix
hehehe..
muke selekeh
dari kira natt, aku n linda
miahahaha
lawak2..
yg pic bawah diambil utk pic borang kolej
lg poyo muka,,,
hahaha

Apr 1, 2009

bila dah tak senada

dulu aku igt ape yg aku buat betul
konon nk tolong oke xpe la
xkesah pon wey
sbb aku mmg jenis xnk amek kira
kau hal kau aku hal aku
tp kenapa perlu pijak pale aku
smpi aku rse sgt mual..mual
too much la wey
kau kalo nk bercerita bole x jgn dpn aku
bajet kau tahu jela sume
padahal kau lupa
xde aku xde la kau
xde la ko kenal mende2 neh
aku benci la mcm ni
org yg kita bg lebih2 pulak2 dari kita
'lebih pulak kau dari aku'
kau bile bercakap pehh bajet mcm taw sume
aku diam je dlm ati
nk tergelak pon ade
jerk sgt la wey dgn tindakan kau
xsesuai oke
kadang2 kite perlu jahat ati gak utk elakkan kita sendiri diperjahatkan
jahat sendiri xsame dpt diperjahatkan oang laen
baek aku baek berbatas
kadang2 setan pon mencelah
saat ni la aku....

damn!!terpaksa menulis sbb ini la cara yg sebaiknya =)

p/s: eza suka bila suka..eza benci ttp la benci

bila dah tak senada

rabu :)

Oh yeah dude, sgt susah maw menulis lately..bit nvrmnd now aku terpikir utk menulis..i got some idea to type down in this entry..yeah..my life turn moody beberapa hari neh..semms mcm aku sgt busan..penat even aku xde la keluar berjalan pon..haih maybe disebbkan kehadiran bulanku…ehehhe..oh oke oke..lets talk about perkara2 yg menjengkelkan last week ye

5 perkara menjengkelkan bagi eza::

1) Dhayya kehilangan purse semasa shopping kat city plaza, mengadu kpd aku sbg kakak yg hebat, ko report polis dulu, call mak, then repot pakgad pulak, blog sume accnt yg ade,,hahaha..selepas dua hari purse telah dijumpai malangnya wang yg agk byk telah hilang..its oke bukan rezeki maybe..sabar2..

2) Nasi tertumpah..oppsss!!mamak buta telah melanggar pinggan ku dan berterabur semua..naseb baek xkene baju..(mamak mengemop dan bersihkan semua)..ehehhe..laen kali pandang kiri kanan dulu..heemmm


3) Bergembira::abg botak saye..suka sgt2 ..hahhaa

4) Perbincangan hangat lelaki baik utk permpuan baik..kalo eza???haihh


5) My dear nana: wish u bersabar dgn ni semua..perempuan n lelaki hampeh jgn dilayan..mereka akan menyusahkan hidup kita walau hal kecik!