Apr 28, 2009

bumi yg memanas

sememangnye bumi malaysia sudah panas
banyak hutan da rebah
mcm lagu hutan rebah-republic of brickfields
damn!saket kepala lagi
gara gara pejalanan di padang paser kot dan kemudian menambah minum ais lg
mmg mati mati
haus tekak pon kering,seawal 9.30 pg(awl kot) suda berkejar2 ke post office
nk post proposal ke KPM
yang ditimbang melebihi berat terpaksa dikeluarkan dek 'pakcik kaunter' yg agak sememeh
sememeh dari segi pelakuan,menampakkan sempoi nye
kemuadian msauk seorang tua seumur datuk belah bapak aku
tehegeh2 jugak la die pegi kaunter
xsemena2 aku menjeling linda, damn!oang tua kedekut tu!
merangkap lect di XXXX
MENGAPA AKU BERKATA DEMIKIAN
Pada satu hari di semester berapa ntah, lokasi yg same kami telah ter'LANGGAR kereta beliau, bkn byk pon lampu belakang kete waja(murah la kan)
mmg xde oang npk kalo nk cabut mmg bole je
tp memandangkan mbe aku mmg jenis betnaggunjawab kami kua n msuk post office tu
'sesiapa punye keta xxxxxx' maap kami xperasan da dah terlanggar sikit
beliau mmg marah gila
hoii tua aku da gtaw da ckup bagus
kami dikejarkan ke kedai proton servis berdekatan
org tua:saye xnk tanggung ape2
kami:maap la encik xsengaje lgpon bkn kemek pon
aku:ye betul, xkene anta kedai ketuk pon
akak proton: semua 250 ingget
kami:hangin satu badan, bala ape yg dtg neh
aku:#@$$%%..pasrah je jom amek duit,name je lect tp xconsider
kami:semua mcm terkedu(last sem mne ade duit)
aku:ah byr je kat oang tua tu..xde kaye pon die mkn duit aram cmneh
kami:nk g ccuk duit, mmg kebetulan poket kosang gila
org tua:saye xkira, tinggalkn no matrix awk semua

org tua tu mmg xpecaye ktoang xde duit dlm poket, nk campur2 pon xsampi 250, hey la bangang kami neh student kene la paham. igt die nk bg cite pendek je setlle xsang sungguh dahsyat nye die tu
mmg dlm pejalanan tu die kne sumpah je ngn ktoang..peduli ape kan..kalo ktoang langgar lari pon settle, bia die tekulat2 tgk lampu kete die da buta sebla!
tu je la akhiran citenye, murah rezeki kami smpi sekarang..alhamdullah..xkne mkn sumpah kot!

oke oke aku sambung td punye part
balik2 je aku da mcm xkeruan lapo
g mkn kat satu kdai neh dlu mmg tekenal sedap n murah
tp sekarang..its suck!laok pon xde so aku maen telan je
aku habeskan mkn yg laen sume xhabes hahaha
lapar barangkali..
jln waktu yg panas tu belum mathari sejengkal, ya RABBI
bile pk balik kan, sesampi je serang uma mbe aku dol mkn buah mannga mude
cecah kicap n gila..sedap oo smpi jilat2 jari..ahahha

No comments: