Apr 4, 2009

mimpi dan mimpi lagi(mesti bace)

ini ada satu cerita..
saje nk share la kan
mlm td aku mimpi sesuatu yg best+sweet..

watak2 yg aku kenal: hnya najibah..huhu dan lelaki misteri...jeng2..

mimpi tu stat cmni..mula2 kami lepak2 minum yang aku igt hnya ade 4 ong kot mase tu..aku,linda,nat n nora..lokasi kat mane ntah aku mcm xhengat..then tiba2 aku nak g toilet..oke go..aku pn pergi..dah kate mimpi tiba2 aku kat lokasi laen..libry upc..siap ade eskelator lg tangganya..haihh..lebih kurang mcam mlaka megamall di modified jd libry la senang cite..sedang2 aku naek eskelator tu ade ssoang lelaki dok sebla..ntah ape pasal eskeletor ade masalah pulek..benti tiba2..cm siot je..buku aku n brang2 aleh2 je nk bertabur lak..haihh..mimpi mmg mimpi..mamat neh pon tolong ah..lme pulak nk smpi ats..dah kat ats tu ade lak pintu besar,,die tlg bukak kan aku nk masuk..gentle gila wey..hah seblom tu kami da borak2..mcm2 die tnye aku jwb jela..yg aku igt die budak ekonomi..saje nk dtg libry pinjam buku..korang nk taw x selepas aku masuk pintu tuh...wahhh libry mmg mcm shopping complex..maybe mind setting aku mase tdo tuh libry yg berupa shopping complex..hahaha..mmg crowded gila la..siap jln2 same2 belaga bahu..ahaha..hepi betul..oppss nat msg..ESAH AKU OTW!..ehh..ehh..tiba2 scene dgn otomatiknya bertukar mcm kat midbaley yg kat ats tu..kat wayang,,cmtu la keadaanya..mamat tu mintak diri n kemudian blah..ntah mane pegi aku xnpk die..yg aku igt muka itam manes,botak(adekah abg botak) n pki baju itam..eh nat da smpi..eza ko jln ngn sape td heh..aku segan2 je..senyum..nat mula la bercerita(sbb dlm cite neh seorang yg kuat bercakap=mcm kepoh2),,hahaha,,jgn mare nat..'ko taw x si melat kesian die'..nape?..die kan bwk kotak2 IK mase tgk wayang,tp lepas wyang tuh blackout pulak..kesian abg GSC kne tlg angkat kotak die yg berat tu...hahahah bodo sunggoh kan kan...aku mimpi mmg gila..(kebetulan aku ngn linda nk beli kotak mlm tu tp kedai tutup smpi msuk mimpi)..aku ngn nat maseh jln2 lg neh..tiba2 nk masuk carrefour..naek la eskelator..korg byng la pulak selau eskelator satu utk naek n satu utk trun kan??tp dlm mimpi aku x..dedua utk naek..so berselisih ngn mamat td..tp tyme tu aku tgh pandang tmpat laen..nat ckp lak ngn aku..esah esah..die ckp die kmslsm kau..aku ckp mane??mane die??akhernya die ilang dlm ramai2...(scene kat carrefour bahagian barangan dapor..bwg2 sume ade)kuang3..mimpi dieteruskan dgn aku membuat sandwich saden kat uma,,sedap..tu jela wey ape nk bace lagi...abes daaa...miahahaha...tp mmpi mlm td mmg best sgt2..sapekah itu,,

p/s::happy besday busu!thnx call saye moga bahgia besame pak usu n baby farith ..=))

No comments: