Jun 23, 2009

hari bapa


hari bapa.hari memperingati bapa,bagi aku hari2 pon igt kat bapak kite even bukan hari bapa.ye x.haha.igt perngorbanan doang suda cukup.tak terbalas budi doang.mak bapak kita.sungguhpon kita kadang2 ade silap.sedikit protes dan rasa tak puas hati tp doang la yg bagi kita makan sampai jd besau mcm neh.kalo tak sape lagi.cuba kita pk2 balik.doang larang or sedikit tegas mungkin ade alasan munasabah.aku tak nafikan ade parents yg sangat mengongkong,ade yang oke,ade yg mcm singa,tp doang mmg mak bapak kita,kene hormat.jage maruah family.cess.byJustify Fullk lak ceramah aku bagi.haha.aku sgt beruntung bak kate oang putih sgt lucky dpt parents yg sangat memahami naluri remaja aku.same mcm adek2 aku yang laen.rase bersyukur sgt dapat parents yg tak mengongkong.buat ape saje asalkan kite sendiri mesti beringat.mak aku selalu cakap.tak semestinya besikap tegas anak2 akan dengar cakap kita.kadang2 kene tahu ape sikap sebenar anak2.dekat dengan mereka,faham tu suda bagus.yg penting bukan pk negatif.kalo pk negatif tentu benda negatif tu jugak jadi.so the bet parents adelah yg sengat memahami susur galur anak doang.that the best way nak menang hati mereka.huhu.parents aku pon penah lalui zaman ramaja so doang tau ape yg sedang anak2 die hadapi.asalkan tahu jage diri,keluarga dan maruah.tu yang penting.tak semestinya terlalu alim tu adelah yg terbaik.sembahyang tak tinggal dan hape2 lg kan.aku tak salahkan parents sekarang.tp ape yang aku ade sekarang adelah yg terbaik.i love my parents.mereka mcm kawan.bole terima ape saje,tu yg bagus,

oh ye.selamat ari bapa kat ayah aku.sporting gila.tp napk sedikit tegas.respect habes,ayah selalu ckap.hargai ape yang kita ade,aku maseh ade bpk.ayah aku ade ayah tiri je.ayah kandung yg bole dikatakan tak bertanggungjawab.berani gila aku ckp.arwah dah pon.yang ade sekarang datuk tiri aku yg sangat lovely.kadang2 darah daging mmg tak rapat.ayah tiri dah mcm ayah kandung.kesiankan ayah aku?emm.dulu datuk belah mak aku ade mmg ayah selalu lpk2 kat uma nenek.datuk pon da tak de.so nenek pon da pindah putrajaya,nenek sunyi duduk melaka.terkenangkan arwah atuk je.al-fatihah.aku rse sgt bersyukur maseh ade kedua ibu bapa,aminn.tp sedikit terkilan dengan ayah aku.ayah aku neh takde mak n takde ayah.family angkat yang jage,tu la mudah mesra.buat mak aku terpikat.hahaha.sayang mak sayang ayah!daa~

p/s:family first.hehe.roslan sharif n jamilah nekmat(mak n ayah)