Jun 11, 2009

nak cerita gak

haha terbaca entry nana.pasal balbir.semua kau ckp mmg betul.sejak masuk skola menengah since form1 aku diajar math ole cekgu india dan cina.bukan ape.mmg doang tak kedekut.aku igt lg mase form 1 aku mmg bodo gila math.upsr pon dpt c bygkan la.mmg tak paham dalam erti kate laen mmg susah tambah lg kepala aku mmg benak ngn nombor2 mase tu.dulu mak bapak mengajar kat uma mmg hebat.aku igt lg bpk aku sampi suruh tulis'saye akan belajar rajin2' seribu kali!.bygkan jela wey.teling pon pedih gila kne piat.bpk aku ngaja anak mmg garang.sembab mate dek menangis malam.bukan senang nak pandai wahai adek2.sekarang aku tgk scene budak2 belaja pon da byk berubah.tak payah nak amek contoh jaoh2 la.tgk jek adek2 aku.bile tnye homework tak de ke.die jawab tak de.cekgu tak bg.bila check buku tak ditanda.ish apehal pulak.sekolah ke tak.masalahnye mmg aku setuju ngn statement yg mengatakan budak2 lemah math.adoii.tak nafi la kan bkn sng nk ajar mende2 neh.tp satu je aku nak sarankan kat cekgu lua sane.cuba jadi garang.bia la die ckp mcm singa ke hape.bru la rmai jadi oang.tak la kutu rayau.tegas bukan ape.sekadar pengajaran.igt lg aku mase fom 1 smpi fom3.dpt lak cekgu cina yg garang.tambah dengan prot die yg boncit.misai panjang!makk aaii.sir soo name die.time math le paling cuak.tp seronok.sebab aku belaja paham.drpd dpt cekgu yg ajak tergelak.tp satu mende tak paham.tapak tangan pon da naek kebal da dek kne rotan tebal tu.hari2 buat test.satu salah satu rotan.aku mmg suka cara belajar cmne.ko bayang la.dulu skola aku mmg blacklist la dlm negri melaka.byk kes.tp kalo korang nak tau pecapaian math mmg membanggakan.kelas aku mmg sume jd otak math.tahap geliga gak la.kalo dak2 cine tak yah ckp le kan.

oppss.form3 aku tusyen kat balbir lg.mmg betol kate2 nana.ketas konyok sikit or terlipat ke hape baek la iron seblom g tusyen.cerewet habes.nak bersin pon kne kover.garang teramat.aku pon tak pandai nak bayangkan mcm mane.eemm.nk g toilet pon kne pk sbb kne mintak permission die dulu.hahah.penah le sekali aku dtg lmbt,peh gelabah smpi lupa nk ketuk pintu.die ckp aku tak de adab.die halau aku dok.hahah,ape lg meleleh la aku,nages.naseb baek bapk aku pon ade gak.slow talk cmne tah die lepaskan aku msuk kelas.malu.haha.tu la pengalaman.sir balbir tuh mmg garang.hahaha.tak taw la sekarang ade lagi ke tak.ntah2 ade anak2 die tebace entry aku neh ke.haha.tu si balbir singh.pandai la otak aku smpi sekarang.hahaha.

p/s:rajin adek rajin,rajin la belajar.bila besar nanti bole kasi ajar.haha.jgn kurang ajar =)

1 comment:

Nanna John said...

haha..mesti teringat zaman dulu2kan?
wah takot giler balbr!!