Jul 30, 2009

dah sampai melaka

kol8 pg gerak naek kete ngn sikin dan shikin..name same tp ejaan laen..terus ke seremban..pecut gila minah neh bawak..kol10 da sampi seremban..hahaha..cari car park then aku pon terus cri tiket ke melaka..naseb baek kol10.30 pnye xjalan lg..lege..opppss aku terlupa sesuatu..sekali lagi aku tersilap percatura..aku da janji ngn pakcik aku nak teman die balik kelantan anta wife die nk bersalin kat sana..die ajak teman..aduuii aku lupa sangat2..aku terus msg die..nurul ikot taw..aku ckp mmg aku nak ikot konfem..tp masalahnye aku da sampai melaka..damn..aku mmg da buntu..tibe2 busu sebla mak aku call..'heloo nurul da balik ea..upsi cuti kan?'..ye aku jawab..busu nak balik esk..lame tak balik kampung..aduiii...aku dalam dilemma..nk jumpa busu or nk teman pak bik balik kelantan..sungguh aku pening..mak aku cakap terpulang la..tp mak aku cakap last week kan sebla bapak aku buat kenduri..so aku da jumpe pak bik aku..tp busu sebla mak aku neh aku tak penah jumpe..aritu die datang upsi aku balik melaka..da la tak dapat jumpe..aku rendu kat farth gak..ade laa 3 bln xjumpe..nenek pon balik esk..seronokye..so aku pon telah buat keputusan..aku tak ikot pak bik balik kelantan tp aku jumpe busu..sabtu ade kenduri kawen kat kampung dan aku nak jumpe membe..harap2 bole jumpe sebab da dua kali die trun melaka asek xde peluang je nak jumpe..hehhe..ahad pulak kene pergi putrajaya..sedara punye rumah..kawen lgi..so kene la pegi..

p/s:cuti cuti cuti

Jul 29, 2009

26 Things That A Perfect Guy Would Do

26 Things That A Perfect Guy Would Do

1. Know how to make you smile when you are down.

2. Try to secretly smell your hair, but you always notice.

3. Stick up for you, but still respects your independence.

4. Give you the remote control during the game.

5. Come up behind you and put his arms around you.

6. Play with your hair.

7. His hands always find yours.

8. Be cute when he really wants something.

9. Offer you plenty of massages.

10. Dance with you, even if he feels like a dork.

11. Never run out of love.

12. Be funny, but know how to be serious.

13. Realize he's being funny when he needs to be serious.

14. Be patient when you take forever to get ready.

15. React so cutely when you hit him and it actually hurts.

16. Smile a lot.

17. Plans a romantic date full of cheesy things he wouldn't normally like to do, just because he knows it means a lot to you.

18. Appreciate you.

19. Help others out.

20. Drive 5 hours just to see you for 1.

21. Always gives you a peck on the cheek when you depart from each others company, even when his friends are watching.

22. Sing, even if he can't.

23. Have a creative sense of humor.

24. Stare at you.

25. Call for no reason.

26. Quit smoking, chewing, drinking, or drugs - just because he loves u that much to quit it.

hari hari serabut

pg td dikabarkan dengan berita kuarantin..dan sekarang sibuk mencari tiket balik.berderet semua beli tiket.naseb baek balik naek kete.lege..tp maseh serabut sebab hp aku yg rosak maseh belum betul lg..so aku mcm buntu takde henpon..aku call mak die ckap bidul da pos kan..aduii..aku nak balik..die pos lak..andai la dapat aku undur mase..bersabar sikit mungkin boleh aku betulkan kat uma je dan gune 2nd hp yg bidul pos tu.kalo la bole.tp mane la kau tau nk kene kuarantin dan upsi dapat cuti selama seminggu.ya allah.nanar gile da kepala otak aku.selama 2,3 hari ni percaturan mase semmua tak betul.serabut gila babi.mcm virus h1n1.apehal entah.aku tak taw.dengan kepala yang agak spinning byk keje betangguh.haih~betapa tak seronoknye 2,3 hari ni.kenape kenape.byk da kau buat silap.sebab semua berkaitan dengan masa.mungkis sedikit terikut2 perasaan.dada jd sebak bila ade sesuatu berlaku.campur baur dan aku sendiri la tak paham kenape.tuhan apekah ini semua..

hari ini aku ade buat sesuatu yang aku rase betul.xpela kalau terkantoi ke hape.niat aku baek.tak laen tak bukan aku tak penah nak khianat die.aku sayang die dan aku tahu die mmg tak mase dengan aku sebab die sendiri konfuse dengan terjadi pada die sekarang.let him be.biar die jelas2 ape yang die nak sebenarnye.dats why its complicated.tu la bila kite sendiri tak tahu nk buat keputusan.buntu.padahal kite ble je lead ourself in right track.jgn la peduli kat sape yg da sakitkan ati kau.tu la yang aku pelik sangat dengan kau.tp yang pelik2 ni la aku suka.nak buat macam mane.walaupun kurang sebulu mahupun kau lebih byk bulu dari aku.its oke.xpe.sejauh mane kita melangkah pasti sampai tempat nak dituju.we both know very well.semua sama.tak ade beza pon.cuma,,cuma..nasihat aku kau mmg kene lupakan masa lampau..tu aje..

'im a looser'..'aku tak hebat aku tak kuat'..apehal?tu kan benda kecik aje.ye maybe kecik bagi aku dan besar bagi kau.aku pon tak barapa nak tahu ape sejarah silam kau sbb aku mmg malas nak bertanya.sebab aku kalau betanya sure tak dapat jwapan.oke peduli la tu semua.tp ape yang boleh setakat happykan kau.selamatkan kau.sbb bukan nk masuk dunia kau.tak kesah la kau suka ape,kau pelik atau ape saje.let be urself.dan aku sedar tu semua.sbb byk benda yang kita same.oke fine.lepas ni mula la hidup kau kat sana.3rd august kan.pergi la dengan tenang.kalo kau pikirkan sangat mmg tak bole jadi mende.semua tu terpulang.tu yg akhir utk kau.lepas neh ke dunia lain lak.tu aku pon tak tahu.kita ade pensel kita ade kertas.kita lukis ape saje ikot kata hati kita.'best men win'..he'll be the winner,,sooner or later i don't know.

babi punye virus,semua pasal babi kan.menyusahkan.tp bila aku tnye apesal ek.semua cakap tu petanda akhir zaman.oke bukan nak menafikan tp ade satu lg info yang aku baru belajar iaitu viris neh sejenis GLOBAL EPIDEMICS.yang bole kill many people yang have led to disaster.kill people at the same time.tapi sape la aku nk bercakap pasal akhir zaman sebab ilmu agama tak cukup.bukan tak ade.tak pelah kita manusia perlu jugak beringat.asek bertelagah tuhan pon marah.blablabla


p/s:masak spesek utk berbuka(sup ayam,ayam paprik,sayur grg).babai upsi.nak balik selama seminggu.cuti cuti.

praktikal oh praktikal

sakit kepala bila pikir kat mane nak buat praktikal.dulu bajet bukak kat melaka senang aku nk ulang alik.save bajet la sikit.tp betapa malangnye untuk battch aku tak bukak lak kat melaka.benci benci.tak aci sungguh.dengan alasan tak nk lect pegi observe jauh2.membazir.so mereka decide hanya bukak untuk negeri SELANGOR DAN PERAK SAHAJA.damn!perak la lg.kene cari partner n so aku dpt partner iaitu nora.naseb baek kat sane balak die ade.bole bg info2 pasal tempat situ.bentuk muka bumi cmne.taburan hujan da sume2.maklom le pertama kali nk kesana.sedara mara pon tak de.TELUK INTAN..tu la name bakal aku dok selam 4 bulan..awl taun depan..tak kisah la mane2 nk buat praktikal asalkan ade mbe2 dan rumah nk tido..tak jauh kl gak..jd tak perlu la risau..life doesn'tr stop there but life start there..haha..susah susah tak de rumah kami amek je skola ade asrama.dpt dok kuarters.lg senang..senang cerita..so tak perlu risau2..

p/s:nk register sekolah pon ade kuota.satu skolah 2 oang utk kos yg same..so nk g register cepat2 takut sekaloh yg kite nak kene ambek oang..hahhaa..rebut tempat..

upsi dikuarantin

pg td kol1.30 ade announcement from TNC..kuarantin untuk hari ini bg upsi..takotnye..menular da sampi sini virus hsatu nsatu..rmai yg kena bwk g hspital pg td..yg dmm sikit pon kene pergi..pakgad pon kunci pintu pagar kat kawasan kolej..xbole kelua..uyy..

p/S: cti seminggu pon bagus..bukan ape..xde guna gak buat kelas kalo mende2 mcm neh xprevent kan..cuti satu hari maybe tak cukup bg student malas macam aku..gahaha

Jul 28, 2009

walkietalkie

menyampah,tu la rse sekarang sbb da bape kali aku ke pejabat nk masuk streamyx kat uma sewe neh.mggu dpn mguu dpn.bapak die la.aku nk tgk mgu neh ade ke x.die xconsider ke student nk wat keje.ape barang kalo xde internet.bukan senang.bukan nk bergantung kat buku.yela selebihnye aku pon akan chatting dan buat pape yg patut.tp mmg bosan la kalo setatkat pagi2 je dpt serpihan2 wireless kolej depan.shit!.tu manager rumah sewe ape ntah nape development die nak je aku terajang perut buncit die.yg incharge pemasangan.mintak no tepon tp tak tepon,xpasang lg!taw la kami student dan dengan senang2 korang buat janji.igt kami byr dengan pasir ke.bebal!.so buat mase ni mmg merempat la kalo nk buat assgmnt ke, bermain internet ke.uma kawan2 lain yg jadi mangse.nk wat cmne lg kan.sakit hati je.

so aku nk cakap ni je 'walk our talk'..'cakap tak serupa bikin'..mcm mane org nak hormat.bodo!

pagi

8.28 am-bru siap slideshow pasal conservation dan preservation.let nak harini.submit dlm cd.60 slideshow sip video.ahh.byk gila.alhmdulillah siap gak akhernye.kelas pon kol2 jap g.nk kelua jap beli barang dab ke bank.cucuk duit,hahaa.past 2,3 days mmg sgt tensi.berikutan test2 yg bakal datang dan kekurangan mase nak manage ape yang patut.celaru,serabut.hari ini ade presentation pasal number theory dan tak taw la grup aku kene ke x.sbb lect ckp die akan pick randomly je.so sedia.cuaknye.dlulu buat FILA(facts, ideas, learning outcomes,action plan) chart untuk scien method je.ni math pon kene apply.haaii lg la pening.bila noombr nak gabung ngn ayat2 sedap..mmg beruban la rmbut..MESTI BOLEH!

p/s: sakit kepala semalam buat experimen pasal sound pollution,enviromental sc.gila ntah.mengira kenderaan kat tepi jln besar dan guna alat penyukat tuh.haih~

Jul 27, 2009

hp rosak,duit lg

damn hp aku rosak..tibe2 skrin die blank..da g tnye kedai apehal..die ckp msalah kat slide on tuh..area sratus if nak repair..hahaha..

p/s:kenyangnye...

Jul 26, 2009

tak sedap badan

penah rase tak sedap badan x..rase macam nk lempang oang.adui kepla gila sakit,so aku tgh curi2 mase masuk entry baru..miahaha..mintak mbe belikan panadol sbb aku mmg da rase laen macam dah.jgn la ape2..demam?harap jauh..tp kalo nak kene kene la gak..harap pasneh oke je..esk ade test bio gak..dengan kepala yg maseh blur2 lg tepaksa hadap menghafal lg..insyaallah..syok la da uitm dapat coti seminggu...h1n1 pnye pasal..damn!..sejuk siot td aku rse mcm panas..ni mcm ais lak..makk!tlg2..

p/s:seram sejuk dan sedu sedan serta kemualan tekak hari ini..=(

semua hilang

shit! benci aku buat layout yg tak menjadi dan semua hilang..damn!nk telan ubat gegat je sekarang

p/s:nnt bole cerita,aku mls nak layan lg..hooo

semua hilang

Jul 24, 2009

farith dan haziq

so damn tired!
ish ish..
baru balik beli barang2, bese la dpt gaji so my mum beli brg2 dapo
ikot jela..tambh2 bawak haziq..die lari sampi tak cukup kaki nk kejar die..
esk pg2 mak da pesan 'bgun awl,kite kene balik kampung..ade kenduri.'
alaaa..bkn tak best tp tp tp..
only GOD now..pegi jela even aku taw keje2 aku kene buat,(im the 1st cucu yg besar dlm family tu)
its oke,puaskan hati!

tak sabar tunggu esk,meet him!insyaallah die ckp die trun melaka..if sempat,jumpa ape salahnye =)..xsempat pon takpe..hehe..hopefully tomorrow..lalala

p/s: lame xjmpe farith gak..mak ckp die makin tembam dan pandai merangkak..haha..oh yeah sekarang musim byk baby..sane sini ade baby..raye neh ade 2 kazen baru..tak sabar!

mukabaru

new! new!
tp sayang byk yg hilang,
sape2 yg aku lupa link infom aku yek!

Jul 23, 2009

rumahrumah

im home!
yeayay da sampai
thnx my mum masak yang sedap2


p/s:masak lomak pucuk ubi,ayam goreng,kangkung grg belacan..bestnye~

ringkasan petikan

texting..

him:wht will u do if ur ex text u back with an unpleased word?
her:ignore je
him:yelah
her:die text u ape?
him:caci maki sakit hati punya
her:mcm mane?
him:i.m like her fucking ex jugak
her:sakit ati sgt la kot,xpuas ati
him:ntah la terima je kot
her:emm
him:maybe..ntahla..asalkan die puas ati,biala
her:then u reply x
him:reply thank u je
her:emm oke tell me
him:tell u what?
her:cerita tu
him:tak tau nk cerita mcm mane.tak nak la cite
her:its oke.watpe
him:minom
her:ape?
him:air
her:hek ele
him:air limau suam
her:oke

end of texting

p/s:baca petikan dan sila buat ringkasan.markah akan diberi lebih kepada penggunaan ayat sendiri.terimakasih

bakal pulang

barkirakira nak balik uma.nk amek barang.so petang ni da bole balik kot lepas kelas.mak aku ckp uma nenek nk buat kenduri dan makan2.balik jela kot.

p/s:lapau nasi..aduii

Jul 22, 2009

berkelah picnic


oh yeah..bestnye pergi picnic..seronok sungguh..bawak bekal,makan kek,air sirap ice.hehe.thnx alot kat nora yg sponsor kek tu..ehehe.merangkap kek hari jadi mbe2 die sume.maklum la zaman gawat so satu kek kongsi.lg sweet.proton city kat tg malim tempat reakreasi utk berjoging dan ape2 saje.so dengan seonoknye menangkap gambar2 dan berjalan2..thnx melati yg bawak..hehe..

p/s:wishing luck to my dearest nana,selamat menempuh alam baru!hey gudluck hey!

Jul 20, 2009

Sabtu yang hebat.sampi agak awl dari biasa die pehentian memandangkan pakcik bas yang bawak agak laju semacam roller coster.haha.tggu nat.lebey kurang sejam kot.ahaha.dari temerloh tuh.haha.sapanjang penungguan memang byk jenis manusia dapat tgk.kelakar ade,serabut ade,tak sedar diri pon ade.mula la mengutuk.mengumpat.bila dua pompuan besame.atas ke bawah sume kritik oang lalu lalang.ceh.macm perfect sgt ko eza?haha.peduli ape kan.so dlm kol10 da sume settle.nat pon da sampai.masih belum brkfast lg.adoi perut lapar gila da.mmg tahap gaban die punye bunyik.sampai indon sebla aku pon usya slek kat aku.muka control abes.hahaha.so kami decide makan kat mid saje.terus ke tempat tujuan.oke gud tahan la sikit.amek tern ke msjd jamek dan trus ke kl sntal da terus ke mid.macam sadin!sadin dalam tin.kalo ade air sembahyang sure2 terbatal.habes.tak kira aoe lg dah.so kita yg perempuan mcm mangse keadaan.tabah jela.bajet sape buat hal aku jerit je.peduli ape.cuak beb.opp seblom tuh withdraw some money.sikit je tp malang sungguh hari tu aku tertekan lebih kosong.patut nak kua 50,tp terkua 500.hahaha.mampos!wat bodo je.nk bank in smula leceh.sbb xde atm bedekatan.so angkot jela dengan harapan aku tahan nafsu membeli belah.hahaha.setiba sume g cari nasi campor kat food junction sbb seriously perot da gerodak mintak makan.habes sume makan dan bemula la adegan2 yang sepatutnye.satu kedai ke satu kedai.ade 3 kepala.masing2 ade nak dibeli.haha.layan aje.byk sale.agak murah2.so dapat la aku beli 3 helai baju tak sampi seratos pon.pakaian dalam2.oke tu aje.then suvey kamera.tertangkap kat satu slr neh.brand ricoh.tp mmg smat.compact.aku da nak beli da.1750 selepas tawar2.tibe2 tegerak nk gtaw ayah.mintak pendapat.nk kua duit neh.nak tekan bape je.bapak aku telipon.

Ayah:ha nape?nak beli ke?jenama ape
Aku:bese je ayah.ala ayah kan taw along minat kamera neh.
Ayah: ye ayah taw tp cukup ke buat belanja nnt,ayah nak sapot pon tengah kering.
Aku:ala ayah…mengeluh
Ayah: ala sabar2 dulu.ni baru awl sem.ade rezeki ape yg kite nak mesti dapat.insyaallah.
Aku: yeke ayah..emm takpela..nurul tak beli..hold dlu
Ayah:ni mak nak cakap..
Mak:oii katne neh..beshopping ek
Aku:mak..kat kl neh..jalan2..igt nk beli kamera tu mak..tp pk balik betul gak ayh cakap td
Mak:tu la ko..gelabah sangat..pantang jumpe..sume nak..sabar le dulu..(maK aku mmg sempoi dlm percakapan)
Aku: hahaha ye la mak..tak jadi la beli..
Mak: ah senang masuk accnt mak..(gelak kuat mak aku)
Aku:ape diee?????
Mak: dah2..jgn nak joli sgt..raye nak dekat..
Aku:aah oke mak..nk jln da neh.bye2 taw..kemsalam ayah..kecoh tol je td..hahaha
Mak:oke..jln baek2..jgn tak balik!
Aku:ye balik!malam!bye mak

Tu la serba sikit ringkasan hasil telepon bapak aku.ade betulnye.kadang2 kita tak pk mase panjang..pk short term je..ape kes kan..so bagus gak cadangan doang.so aku mmg ikot je.hasil nasihat kawan2 pon sgt aku hargai.haha penat dengar oang tu wat demo je.kelakau dow bile pk smula.hahaha.thnx kat parent aku kepala mmg bagus..anak die je kepala tak bape nak oke..gagaga.tu jela..aku malas nak tulis lg.sbb da nak sgt terkencing neh..chow

p/s:kate2 ibubapa nasihat mereka lebih bernas kadang2..syukur alhamdullillah..agar aku tidak leka kepadaMu..

Jul 17, 2009

awake!awake!

u know i've never met a man who's made me feel quite so secure, he's not like all them other boysthey're all so dumb and immature..lily allen quote's quite interesting.really fair and i think its really mean, just a bit give and take and some understanding.the day will come, my friend.i'm really sure about that. it seems very confusing.really confusing.my head always spinning.do not know why and how it happen.there's nothing more obvious to show my happiness.lot of thing happens.lot of feeling come out without answer.huh.maybe some time.yes it some time.no longer to be like this.the time will come.come so see us.i'm addicted to the light that shines me everyday.dear God, really hope that it will come true but i know this is not the right time and place. only God know. time passing by.

'A little magic that will finally destroy
This dream that pains me and enchains me
But I can't because I'm mad...
I'm mad about the boy'
by dinah washington

p/s: Pray it won't fade away..

merasa lengkap semula

'Diri ini lengkap kembali

Bila bersama dengannya

Dengannya rasa cukup gembira

Tak mungkin ada selainnya'

butterfingers-lengkap semula

sembang jumaat

Masa untuk menulis da tiba.tak dinafikan lame tak pos entry baru.kelak da bosan tgk yang lame.tak terurus.ini semua gara2 pindah uma.maklom dinyatakan hidup bernomad selama seplo hari.susah nk sesuaikan tempat baru.tp bila da rasa sesuai pindah lg.ape jadah pulak kan.nwy tak de masa nk marah2 lg sebb mmg da oke keadaan sekarang.so aku pon berani2 menulis semula.ade masa luang.bole cerita.tak de masalah.seronok dpt dok blik xde romate.agak privacy.ntah ape pasal malam neh tenet semacam laju dan mendesak aku utk tulis.haha.

Duit subsidi kerajaan da dapat.baru je aku nk melenting apehal lambat sgt.duit mbe da hamper ratus dipinjam.masuk 2minggu la belaja.duit tak de.apehal.mak bapak aku pon bkn jenis yang cop duit.doang cari duit.haha.tp agak lege bru dpt sms.duit masuk.syukur kat tuhan.alhamdulillah.

Hal2 belanjawan semua kene pk.sewe uma,makan minum,duit belanja hari2,duit bejalan2.sume nak kene amek kira.bukan senang.sbb aku bukan waras sgt nak manage mende neh sume.melainkan dengar bebelan lembut mak aku kat telinga neh.aduh.bru sedar.haha.well aku manusia bese,tp cuba buat yg terbaek.

Dak2 uma pon bagus2.byk junior.adek la sgt.haha.tak kesah.jgn cri pasal la.da kencing harap siram bersih,kalo hancing aku saund direct je.sorry to say.yg same batch pon membe2 kamcing yg semua dlm hal menjimatkan duit.sem neh memasak.jgn selalu makan kedai mamak.kawal nafsu.sume saling ingat mengingati(kadang2 malas punye psal pantang pon langgar)peduli ape.perut da bising.makan baek!.

Kebetulan mmg tak de kelas arini.lect pegi chile’ ade conference.so lege bole pegi beli brg dapo(dam cm oang uma).byk le gak beli antaranya beras,cili,bwg,stok nk memasak kunun.haha.tak pe layankan aje.tp stok paling mudah nak simpan adelah spaghetti dan macroni.tu element penting sbb kalo brg2 basah tak tahan lame.so mende neh oke sket la.

Balik2 da lapar.decide masak macroni dan bahan standet adelah campuran sosej ayam.sedap gak.masak stail melayu abes.tumis2.gasak la asal bole Kenyang.aku ngn linda lantak abes.ptg pon ade sisa2 kami hentam.hahaha.

Ni da malam.perut td tak rse lapa.aku da bekira2.kalo lapa bancuh je milo 3 in 1.senang.kenyang.esk kua.ke Kl.shopping maybe.gagaga.

p/s:nnt sambung

Jul 9, 2009

kerak periuk

1.20 pg
maseh tak bole nak tido,kepala bising ntah nak cerita ape,bosan malam bosan.gundah kot.sedang telinga menyumbat lagu.terbuai sunggoh.cilaka punya putaran lagu.salah pilih la kot.hahha.lagu rancak pon gila ape jadah.hahaha.sunggoh aku semacam kurang benar.kurang benar utk malam neh.serius aku cakap.tak penah rasa sebelom neh.telan mati mak luah mati bapak.so adek2 pon jd la kan.hahaa.pepatah pon da mcm aku mencarut.ape harunye ati aku sekarang neh.tuhan apekah ini?oang sume da buai mimpi?aku melangak mcm kura2 dlm bekas polisterin neh.merangkak2 nak kelua.oii sarip dol saba yek.esk kuakan kau.(sarip dol adelah kura2 kepunyaan nora).aku suka layan.siot.nk kucing tkot berak besepah.sarip pon sarip la.asal tak bosan malam neh.hahaa.satu blog ke satu blog aku bace.ade yg suwit sgt blog tuh.sedap bace.ayat2 pon mcm sempoi nak mati tp sgt bemakna.jgn tak pecaye aku sedikit hida ade terbaca satu entry.kalau la aku dpt mcm tu.bila?ntah aku pon tak tau.tu la pekataan femes yg aku slalu mencarut.sorry mmg xde idea.so entah mmg jwpn yg stndet.piawai.

hal2 setan cnt..
apehal kau neh eza?eza?
kejutan lg.hari2 rase mcm semakin lain.lain sgt2.(tak sedikit pon melibatkan kawan2)saje nk mention takot salah paham.hahaa.ini satu penyakit aku.penyakit yg aku tak taw.simptom2 mmg kurang jelas.yg pasti aku bole ckp sini ia agak samar2.suka bila ada,sunyi bila takde.tp..tp..tp..ahh

1.37 pg
msg masuk inbox
'ade prob ke?'

eza:nak aku jawab malas,nak aku biar sayang lak..

sent: emm tak tau aku jawab(dlm ati nk bg taw)

inbox:kalo ade gtaw la

sent:asdfghjkl;wertyu

qwertyuioasdfghjkzxcvbnmsdfgh..oh ye..ade oang aku ajar buat keje gila cmni..just tarik2 papan kekunci bila tak taw nk tulis ape.shit!

p/s:ganti puasa.niat.sori babe tajuk mmg laen dri isi.sape2 rse telah buang mase bace entry aku sure menyesal.tp menyesal yg tak de guna lg.sbb mr Guna mmg da mati!

Jul 6, 2009

kelaka

yang sedang drive,sang melat

haha,saje nak cite ha pasal mbe aku soang neh.td ade la insiden yg agak kelaka lepas ktorg daftar fakulti.sume nk bali brg msing2.so decide nak mkn tgahari dulu.oke2.pergi mkn ikan bakar yg sdp tuh.da tak sbr pnye pasal lepas park je kete trus je kami msuk kedai tgk2 lauk.mmg mse tu rse lapau sungguh tak sedar le ape po.tibe2 melat bising2.apehal?alaaa salah pki slipar.sebla laen sebla laen.punye la kakak belakang tuh terkekeh ketawa.die tahan je tp part aku la lg best.gelak pecah perot.aku mmg cm tu kot.kesian melat.xpe2.kover baek pnye pegi tukar sandal.kebetulan mmg slipar die byk.mmg tak perasan.sbb da npk nasi nafsu pon tak bole kawal lg ho.pape pon semester baru nak bermula.akhir sini.perot mcm memulas nak berr..pastu tdo..chow!

p/s:mate mengantuk kalo tido sure kelas akan terskip dengan otomatik..wuhuhu..thnx melat!

Jul 5, 2009




Align Centerpoei la jang oii =)


tiba masa

8.00 pg-melaka kl
10.30pg-kl tg malim

12.35 tghari-menulis entry mengatakan aku da sampi.perlu kot

haha.da sampai pon.wahaha.jap je rse pejalanan,thnx Allah for my happiness =)

p/s:takde rumah lgi =(..tak dpt kolej..boikot!!

Jul 4, 2009

kerana fitnah by hamka

Align CenterHAMKA (1908-1981), adalah akronim kepada nama sebenar Haji Abdul Malik bin Abdul Karim Amrullah. Ia adalah seorang ulama, aktivis politik dan penulis Indonesia yang amat terkenal di alam Nusantara.utk lebih lanjut klik disini




dalam aku bosan2,tercari2 buku majalah atau ape2 yg bole dibace tiba2 npk satu bku neh.dlu ayah aku penah bace kot.lme gila da.kulit pon mcm tercabut tp mcm da berhabuk.kulit pon da kuning.kne mkn hari.tajuknnye kerana fitnah.hamka yg menulis.mcm penah dgr nama hamka tu sbb dlm sejarah kot.seorng penulis tersohor kalo tak silap sbb mmg aku buta sejarah.dlu dlm kelas bila mse sejarah je buat2 pegi toilet la,buat math la,n yg paling best buat lukisan yg ntah ape2.hahaha.mmg bosan sejarah.ssb benda tu mmg kita tak napk.kesian cekgu aku.ape bole buat.aku mmg mcm tu.hahha.oke bebalik pada ape yg aku nk crite td.acteli aku tak bce habes pon sbb ayat die ya rabbi,lme gila,nk sebut pon mcm pelik dan yg paling tak best ia ditulis dlm bhse sedit mcm indonesia.disini aku bace roman ini telah di karang sebelum perang dunia ke-2 meletus dengan name dlunye 'terusir' tp setelah di edit jd la 'kerana fitnah'.buku ni byk pasal melihat pandangan sempit masyarakat terhadap wanita terutama sekali menjatuhkan kaum wanita.mmg best.kat buku ni gak ade tercatat harge iaitu 1.20 dolar singa je.

tak pasti atuk aku dpt dri mane,tp ade tertulis atuk aku tahun die dpt bku neh.1965 sbb 1962 buku ni bru publish.

ade oang tu ajak pergi kl tower fest tu.tp die tak deal ngn kite awl2.tibe2 ajk pegi.aiya.sorry tak pergi even masuk free.nnt kite pergi same2 oke. =)

p/s:apo2 den npk sumo den sosah..haha

terkilan sikit =)

lame tak menulis smpai ade membe aku pon sedar.kat ym pon salah typing byk.tgn da keras woo.mane taknye dok uma pgg mop bukan sentoh keybord,keypad phone byk la.haha.tak sangke coti pon da habes.so i've to go back.esk ahad maka berambuslah aku dari sini.ikot rse hati tak nak balik.tak taw kenapa aku rse for this semester.huhu.maybe my bestfren ade sini kot.dulu bole hangout shoopping weekend now die takde.i'm gonna miss u taw.alot!alot!.haha.maybe pasneh sms la tnye kabar,cerita hot ke,hehe.

haha.aku pon tak taw ape lg nak sumbat dlm beg.ternyata mmg byk la sgt bebarangnye.seingat aku dlu balik takdela brg byg sgt tp neh.haha.besar gila baban beg.tak taw nak ckp cmne.aku da reduce mane patot da but still byk.=(

cerita pasal malam tadi sgt la bengang.last week pegi jonker ngn nana.aku npk la satu spec neh.mmg cool.ati mmg da tesangkut abes.tp dsbbkan aku pk 5,6 kali so aku decide hold dlu.tak belila tyme tu.then satu malam aku mmpi spec tu balik.bodo kan.so pg tu aku ckp ngn mak aku.jom pegi jonker,nk cri spec tu smula.ade ke tak.hahaha.smpai2 je aku pegila cri kat kedai dlu tu.mmg takde.satu jonker aku pusing dan mmg fed up gila.letih cari.lastly tak pela tak de rzeki aku kot.trus sms nana!dengan perasaan hampa.yg bestnye nana ckp if die jmpe die trus gtaw aku then beli if aku setuju.hehehe.thnx alot babe.

p/s:bru lepas anta angah balik,gagaga,esk my turn lak..wuwuwu