Jul 29, 2009

hari hari serabut

pg td dikabarkan dengan berita kuarantin..dan sekarang sibuk mencari tiket balik.berderet semua beli tiket.naseb baek balik naek kete.lege..tp maseh serabut sebab hp aku yg rosak maseh belum betul lg..so aku mcm buntu takde henpon..aku call mak die ckap bidul da pos kan..aduii..aku nak balik..die pos lak..andai la dapat aku undur mase..bersabar sikit mungkin boleh aku betulkan kat uma je dan gune 2nd hp yg bidul pos tu.kalo la bole.tp mane la kau tau nk kene kuarantin dan upsi dapat cuti selama seminggu.ya allah.nanar gile da kepala otak aku.selama 2,3 hari ni percaturan mase semmua tak betul.serabut gila babi.mcm virus h1n1.apehal entah.aku tak taw.dengan kepala yang agak spinning byk keje betangguh.haih~betapa tak seronoknye 2,3 hari ni.kenape kenape.byk da kau buat silap.sebab semua berkaitan dengan masa.mungkis sedikit terikut2 perasaan.dada jd sebak bila ade sesuatu berlaku.campur baur dan aku sendiri la tak paham kenape.tuhan apekah ini semua..

hari ini aku ade buat sesuatu yang aku rase betul.xpela kalau terkantoi ke hape.niat aku baek.tak laen tak bukan aku tak penah nak khianat die.aku sayang die dan aku tahu die mmg tak mase dengan aku sebab die sendiri konfuse dengan terjadi pada die sekarang.let him be.biar die jelas2 ape yang die nak sebenarnye.dats why its complicated.tu la bila kite sendiri tak tahu nk buat keputusan.buntu.padahal kite ble je lead ourself in right track.jgn la peduli kat sape yg da sakitkan ati kau.tu la yang aku pelik sangat dengan kau.tp yang pelik2 ni la aku suka.nak buat macam mane.walaupun kurang sebulu mahupun kau lebih byk bulu dari aku.its oke.xpe.sejauh mane kita melangkah pasti sampai tempat nak dituju.we both know very well.semua sama.tak ade beza pon.cuma,,cuma..nasihat aku kau mmg kene lupakan masa lampau..tu aje..

'im a looser'..'aku tak hebat aku tak kuat'..apehal?tu kan benda kecik aje.ye maybe kecik bagi aku dan besar bagi kau.aku pon tak barapa nak tahu ape sejarah silam kau sbb aku mmg malas nak bertanya.sebab aku kalau betanya sure tak dapat jwapan.oke peduli la tu semua.tp ape yang boleh setakat happykan kau.selamatkan kau.sbb bukan nk masuk dunia kau.tak kesah la kau suka ape,kau pelik atau ape saje.let be urself.dan aku sedar tu semua.sbb byk benda yang kita same.oke fine.lepas ni mula la hidup kau kat sana.3rd august kan.pergi la dengan tenang.kalo kau pikirkan sangat mmg tak bole jadi mende.semua tu terpulang.tu yg akhir utk kau.lepas neh ke dunia lain lak.tu aku pon tak tahu.kita ade pensel kita ade kertas.kita lukis ape saje ikot kata hati kita.'best men win'..he'll be the winner,,sooner or later i don't know.

babi punye virus,semua pasal babi kan.menyusahkan.tp bila aku tnye apesal ek.semua cakap tu petanda akhir zaman.oke bukan nak menafikan tp ade satu lg info yang aku baru belajar iaitu viris neh sejenis GLOBAL EPIDEMICS.yang bole kill many people yang have led to disaster.kill people at the same time.tapi sape la aku nk bercakap pasal akhir zaman sebab ilmu agama tak cukup.bukan tak ade.tak pelah kita manusia perlu jugak beringat.asek bertelagah tuhan pon marah.blablabla


p/s:masak spesek utk berbuka(sup ayam,ayam paprik,sayur grg).babai upsi.nak balik selama seminggu.cuti cuti.

No comments: