Aug 31, 2009

loser.

he's not a loser. best man win. i'll sure you'll be the winner. treat me as good as well. i'll treat you 110% well. agree?

Macho doesn't prove mucho. ~Zsa Zsa Gabor

p/s : die bukan loser. ah aku pening. otak mcm peluru.

nota kaki: mucho (spain) diertikan dengan much, byk

perasan

meluat aku bila bukak mespes skrg neh. rase nak termuntah dek shoutout yang bebal bebal. tambah bebal yang berbunyi begini

" i've uploaded my new pic cmmnt plzz "

" komen pic baru saye "

" cmmnt my new pic, i'll hit u back "

geli bulu ketiak aku dengar even aku tade pon bulu ketiak. adoii. mcm lahanat sekor sekor. ape jadah pulak nak suroh komen? lawa or hensen kah? bodo bodo. nak je aku tibai muka sorang sorang. ni kes budak skola tak habes la neh. mak suruh g skola die lpk cc. pastu maen mespes. nak mati ke woi. sori la aku meluat. buat aku tergelak terkekeh kekeh je ngn karenah kau semua. hahaha. tak berminat.

p/s : dosa kering seblom berbuka. berkepuk kepuk dek kutuk orang. gahaha

juadah berbuka perempuan bujang

sial tajuk. aku maen tulis je. baru siap masak. hasil gandingan hebat dengan housemateku. yang aku berjiwa selatan dan dia berjiwa pantai timur. hebat. juadah sangat simple untuk hari ini. cukup sekadar kenyang. tapi itu suda cukup berbaloi kelak ade yang tak bole bangun. melihatkan najibah (housemate jugak) bakal tiba dar temerloh kerana pulang bercuti. masak mcm biasa. nasi kene cukup. kami kuat melantak. gahaha. anyway selamat berbuka semua.

p/s : teringin air cincau mak aku kat uma. alahai.

rupa tak ade. akal tu kene ade.



takde maknenye muka cantek / hensem tapi tak ade akal. baek mati mcm tu.

p/s: behave myself. igt untuk diri sendiri. tu mak aku slalu pesan.

suka keronchong

merdeka!

Hari Isnin bayar cukai

Selasa lalai

Rabu, Khamis "poket" pokai

Jumaat, Sabtu, Ahad kita..

Merdeka

Bahagia...

Akhirnya

Merdeka

Merdeka

Hari Isnin muka garang

Selasa gemilang?

Rabu, Khamis bagi ruang

Jumaat, Sabtu, Ahad kita...

Tiada sengketa antara kita

Prasangka perkara biasa

Tiada yang mustahil

Hari ini

Merdeka..

by butters.

entry tiada tajuk

Diri ini lengkap kembali

Bila bersama denganNya

DenganNya rasa cukup gembira

Tak mungkin ada selainNya

by butters

p/s : dats better, gembirakan saya? anyone plzz.

" im driving rite now, i'll text u later "

marah aku da pon reda. tgk bunge api yang banyak. happy sekejap. thnx.

p/s : nk tido. zzzz

Aug 30, 2009

misunderstand.

sakit ati, bengang, semua ade. ni yang nak marah neh. aku tak penah nak cari pasal dengan die. tak tentu arah. apehal pulak. die da lupa ke. lupa ke. semua same je. lembut gg dari lidah kalau bercakap. jgn ajar aku marah sebab aku sgt tak suka nak marah orang yang aku sayang. shit.

p/s : hopefully my emotion will be okey. Ya ALLAH tabahkan hati hambaMU ini. sesungguhNYA kaulah MAHA MENGETAHUI. amin ya rabbal alamin

gila

gambar akan di update later. lambat sikit. hehe. aku da taw da lagu tu. pitbull- krazy. siot betol bukan maen lame nak dapat taw. hahaha.

ahad

jumaat, 1400

terus ke kl. sampai pon da kol1500. so terus ke klcc. nk jenguk sale. tempat utama kaki melangkah adelah isetan. banyak sale. so dapat la selai baju. berbaloi sebab ade 70% dics. tanpa buang masa angat dan terus ke kaunter. pusing pusing sampai pening. then jam pon da pukol5.30. trus naek tren ke unversiti. here we go. tempat tdo di sana. beli makan kat bazar. then terus menapak ke kolej 12. jauhnye.

part 1
( org tu balik cuti, berbuka kat uma. die hangin sikit sebab aku tak balik)
" kenapa cuti tak balik rumah? bejalan je keje die yek. siap g um "
" tak la jumpe membe je. teman die shopping "
" family come first taw, ee "
" oke, asigmnt pon byk. esk nak balik la. bukan lame kat um neh.slamat buka pose ye "
" n9 azan lambat. ni dlm kete neh, anta membe kat rembau. meh la sini. "
" jap terbang "(gelak kuat)
" oke la. tke cre. bye"
" oke " (senyum)

part2

msg 1 : eza aku igt ko turun sini. penat aku tggu ko. awl tadi aku da gerak. ni sekarang aku buka sorang2. igt nak buka ngn ko.

msg2: alamak wey. kan aku da cakap aku tak janji. kalo aku turun aku msg. haiya. kesian gila kat ko. emm. rsa bersalah lak wey. buka ape td?

msg 1: nasi je.

(aku malas nk msg lg. nk mandi. kol je mintak sorry. sorry my friend. sebab aku mmg da cakap kalo aku nk g aku msg. so sorry dude. )

buka dengan nasi kerabu dan air tebu. sedap. kenyang gila. farah ajak ke mid. so aku ngn nora dengan excitednye besiap siap. haha. hanya nak cuci mata. tengok tengok je tak bershopping. balik pon da kol11. mid da tutp. balik dan teringat ade roti john tak makan lagi. so bawak g tepi tasek. makan ramai ramai. seronoknye. sekali sekala campur budak pandai yang bakal ke jepun. buat persediaan la sekarang neh. so sweet u guys semua. hehe. letih balik bilik dan terus tido.

Aug 28, 2009

hati hati semua

The only way to make a man trustworthy is to trust him.


p/s : sahur ke-dua. thanx 4 calling =) lot of words to say. my soul rebel wanted a life as growing flower. hopefully. im not going to miss you too long. thank you



tengok tengok

oh yeah. da berjaye makan. kira sahur ke kalo makan kol11.30? emm ye kot. bagi aku la. tkot tak bangun. dengan pantas kilat aku buat telo dadar. yeah. harini punya garing. emm berselera. lauk tadi pon ade lebih dan nasi juga. emm makan aje la ape yang ade. seronok berbual heart to heart. bukan ape. kadang kadang name je selalu jumpa tapi tak la borak yang sentap2 punya kan. ehe.

aku da berjaya dapatkan cita yang dulu aku penah tgk sekali je. ye sekali je. tengok ngn adek aku. cite neh cite filem indon. emm tak la femes pon. tapi aku minat jalan cite die. tempat yang same lebih kurang sampai ujung cite tapi mmg best bagi aku. sambil sambil membukak youtube , jenguk jenguk mane patut aku dengan selamba menaip " andai ia tahu " ah yes . ade. dapat. ade sepuluh part. donlod semua. dapat aku tgk malam ni. dengan pantas aku aku ym adek aku yang kat UTM tu. jgn jeles. aku jeleskan die aku ckp aku da dapat cite tu. yeahha. sape belakon? marcell (rio) n rachel maryam (renata). soang serious (rio) soang gila gila (renata) jumpe kat dlm lif tersekat. standet la kan nk kasi sweet moment. wehehe. dah cerita indon ujung mesti ade kejar kejar. pakwe kejar makwe. nk lari naek ketapi konon. last2 lelaki tu ttup muka (frust) aleh2 makwe kat blakang peluk die. romantik x? gahaha. aku bkn suka part tu tp part last die cakap aku ingin mencintai dan dicintai sepenuh hati. lelaki tu jawab aku lah orangnya. gagagaga.

p/s : setiap kali aku tulis entry setiap kali la aku nk ke jamban. siol punye perut. tak bg peluang.cess. bye.

Aug 27, 2009

berbuka lagi

ah kenyang. harini berbuka sungguh simple dan mengenyangkan .syukur alhamdulillah selepas puas sementara nak menunggu berbuka puasa macam macam aktiviti dijalankan antaranya membahan membe aku di facebook. semua pulak yang tukang komen jenis makhluk bertanduk. ha pe lagi. puncanya hanya sebab saling puji memuji antara dua sahabat. masuk yang ketiga mula melalut. haha. sedap. semua layan kepala gila sebelum berbuka. aku yang penat bru habes kelas hilang serta merta melayan ragam oang di facebook. kelakar pon ade. tersenyum aku. kadang kadang tergelak panjang. time kaseh la kat linda housemate aku yang tolong beli makan semua. nak harap aku balik kelas yang abes kol7 jgn harap la. puas sangat belajar chapet baru. logical proof. wahaha. at least now i know how to proof a thing. gahaaha. hebat x. semua tu sgt trivial. tak hairan la sape yang buat theorem tu semua kepala botak botak. so now aku mcm da kenyang cepat sebab aku tak taw kenape. esok nk pergi UM. lepas kelas. saje saje nak menebeng kat sana. weekend. kesian linda nnt die berbuka soang soang. emm. aku balik secepat mungkin eah.

p/s : dulu aku da belaja subjek discrete mathematics neh. tapi disebabkan terlampau pandai aku amek lagi sekali. jgn buat pasal mcm aku ye. aku bukan bole jadi contoh.

oh ye aku letak status kat facebook " senyum-senyum " ahahaii kenape lak eza?

" Today, give a stranger one of your smiles. It might be the only sunshine he sees all day "-p/s i love you novel thank to syahrin for pinjamkan novel neh. miss you so much!

selamat pagi

pagi pagi aku da dikejutkan dgn msg. kol5.00. ah mengantuk. aku tak bangun lagi. terlena lagi smpi kol5.40. aku reply " bole minum lg x " dan dapatkan kepastian sebab ni first time aku tersedar sahur. " bole lagi minom ". lege. bangun aku terus teguk air. pahit tekak. bajet nak tggu azan tp tp. ah. .

kesian macho hp n81 die kene curik. bastard mane ntah amek. die tgh tdo. letak celah ketiak je pon. dapat gak ek oang amek. kesian gila kat diea. dala kaki sakit. sabaar wey ni dugaan kat ko. kalo jdi kat aku mmg air mate jela jawabnye. aduii. lot of thing happen nowadays. a bit shocked but i have to face it. yeah. eza kuat!

p/s : kelas kol12. baru suda mop lantai. kaki aku tak selesa pijak dek minyak2. da pandai masak tak mop. damn. puas ati lantai saye da licin. ajax fabuloso!

Aug 26, 2009

bila lama tak berjumpa


oii aku nak jumpa ko semua byk cite nak cite gahahhaa


sang mcho dan sang nana. ah rindu gila. wahaha


p/s: malas tol la diskasyen 9.30 neh. wujud pulak ade dua kaum gelap kat group aku. ahaha . best2. mandi. solat. bye!

saman bebal


saat ini jam ini dada aku meluap luap rasa marah. rasa bengang yang mendadak datang. sial. tu je aku bole cakap. sakit ati sakit perut sume ade. ah aku stat la mula cerita.

part 1

cmni pg td aku g kelas kol8. da la dalam kelas mengantuk gila punya. da mcm nak baring je kat lantai kuliah tu. aku mmg tak tahan. aku mmg mengantuk kalo suara lecturer yang slow2 gini. nak nak pulak lecturer pompuan. tak tertarik. aku bosan. da la garang gila. nak cakap ngn membe sebelah pon tak bole. ape hal? igt macm budak budak skola ke? ayat standet die " if u have something that u want to share lets share in front of the class, i hate while im talking there's other also talking too" ha??wtf la mcam ini. mane bole. so aku hanya diam la. tanda protes aku buat muka mengantuk. note aku salin full. meraban tulisan. tapi ade jugak soseh soseh bnyi dak2 bercakap. sape la tahan kalo dok keras mcm tu. mcm patung. aku malas nak capor sebab aku mengantuk sampai tak bole nak bercakap. abes je kelas aku g cancelori amek duit. duit dalam saku da habes dek kene bayar fidyah kat ketua kelas. " esk bawak 25 ingget ye, duit gamba. kamis aku nak balik". pastu jumpe prof TJAHJADI (mmg mane die mcm tu, lect indon). nk tanye pasal projek kami. ah lgi tambah serabut bila taw kene tanam pokok dan kene hasilkan baja. ala mane la aku igt mak aku pakai baja ape dulu nk lebatkan bunga kertas or orked die. ala leceh nye. " prosesnya makan masa selama dua bulan ya" kata kata prof lg. ha? yeke. lagi tambah heran muka cik melat. bulat mate nora. kembang idong aku. " kamunya duduk die belakang, gemana maw dengar" gedebuk kene ngn prof lagi. adoii. beban beban. so aku bincang ngn doang. doang nk maen kotor sket la. belik je pokok da siap tumboh. baja tu entam buat aje. hehe. tgk la mcm mane. so dengan muka slambe sekor kelua lalu kat pakgad. tiba tiba bunyi oang mcm menyalak. la cebai je. ade lak makhluk2 ni jage. siap pakai mask. dlm ati aku berkata. "eh eh kamu ni apehal?tgk kasut!" eh apehal lak neh. oke je aku pakai. wedges nose merah darah aku. kebanggan diri. apehal lak tahan? sejurus tu aku tgk nora ngn melat da kene. nak taw sebab ape?

KESALAHAN: TAK MEMAKAI KASUT BERTUTUP.

nora melenting, minah belagak pegawai tu cakap " eh kami da uplod kat portal pasal tatatertib student ,takkan tak taw??" aku jawab mane la taw. selalu aku kelua masuk bole je. apehal lak kaki ni kene saman. nak mati?? nak je aku bukak mask die cabut sebatang demi sebatang gigi die. nk je ragut bulu idong ! ah, mulut bebau tu sebab pakai mask. bodo!

"eh awk jgn nak melawan pulak, kang saye tulis awk buat dua kesalahan. satu tak pakai kasut betutup kedua melawan pegawai" aku wat muka serious. muka nak telan oang. nk baham je muka die. sial. SAMAN SAMAN SAMAN tu je die taw. dulu aku pakai tak de la nak saman. doang ckap bole. masuk kes kedua aku kene saman. peduli ape. tapi kene settle, kang tak grad pulak aku. hoo. aku baling je pen. tulis name pon acuh tak acuh. mmg aku tgh marah. lantak ko la. aku blah mcm tu je. tiada kompromi. bajet keje kuat la tu. pigidah!

part 2

malam td:
Allah maseh sayangkan aku lg. kol12 aku nk iron baju. aku pilih pakai baju putih bunga bunga kecik kaler ijau. kurung pahang satin matching la dengan tudung putih sedondon. aku berangan kejap. bole la pakai je. aku pon dengan selamba dek je tekan plug. "POP!!" makk gelap! kenape neh? tgn pon mcm tersentak. ya rabbi apehal pulak neh. semua dak uma kelua. aku mcm mangse kejadian cerita ape yang aku buat. torchlight pon takde. so berbekalkan lampu skrin henpon aku gagahkan jugak g tgk main switch. selalu kalo kat uma bapak aku yang wat. so aku taw la mane nak tuju sekarang neh. ramai jugak yang temankan aku. halakan lampu kat muka aku dan main switch tu. dengan konpiden aku tolak mane mane yang da turun. oke menyala semua. then aku naek atas. masuk bilik. najibah da mengamuk sebab plug sume tak bole pakai. aku blurr xde idea. ttup laptop n terus tido. then pgi td aku bangun. aku ade mimpi aku tak habes tolak lagi punat kat main switch tu. maybe ade lg yang turun. dengan slow2 aku turun tangga dan sangkaan aku mmg betul dan tepat. yeah da bole guna. bukak laptop bukak radio. ah cerianya hariku. hati pon menyanyi riang sementara tunggu linda habes mandi. angkat towel mandi dan siap mcm biasa ke kelas kol8..cerita bersambung ke part 1 semula..

oke, now aku marah! marah! sial la pihak HEP yang membuta tuli , membabi buta menSAMAN student. sial aku kene sebab tak pakai kasut bertutup. selama ni aku pakai wedges hikmat aku tak kene pon. ape entah la malang aku.ko g la bace part 1 semua aku da cite da. " ME AGAINST THE RULE". tak nak pon jg cmtu. tp keadaan yang membuatkan. istghfar. ade hikmahnye.

p/s : anger. merah menyala. ah ko bace la ikot suka ati. serabut.

Aug 25, 2009

penat

PENAT PENAT PENAT PENAT PENAT

mcm dehydrate je harini. kalo ko tgk sayur sawi yang kene jemor tu. ha cmtu la.gara-gara dak kelas punye sesi fotografi. dah mcm oang gila dok tengah panas amek gambar. sem last kene la amek gamba. aku layankan aje. abg tu guna nikon slr je. bese bese. haha. tak taw la hasilnye. damn aku penat. cepat la bebukaa. tahan neh

p/s : keadaan diri aku 'flaccid' istilah biology untuk keadaan sel. lantak la.bukak kipas no5. baring atas lantai.

hari ini hari biasa cont

pagi pagi da, penyahtinjaan tu penting. kepala pon tak pening. mungkin kau, kau, kau semua akan cakap ini entry jijik. tapi tu la reality nye kawan. haha. tapi aku tak la sekiut gamba ini. apehal ttupu muka? busok? hahaha. Ini hanyalah pratonton. Perubahan masih belum disimpan! apehal pulak ni?


A fanatic is one who can't change his/her mind and won't change the subject.


p/s: fanatik ke kau eza?

hari ini hari biasa

hari ini hari biasa aku. biasa je. macam selalu. haha. pagi td aku belek belek gamba membe membe. ade idea sedikit untuk mengedit sambil sambil aku jeling nota teori nombor. congruence modulo. aii gerun macam nampak antu. doang cakap soklan true false je. haha. lg tambah semangat aku belek nota (belek je). tenet pon mcm cebai. tak laju sangat. sangkut sangkut. so pos entry pon da kira lambat. aku pon mandi lambat. semua nak lambat. eza eza. ha balik semula cerita tadi. aku edit pastu aku uplod kat facebook pastu aku tag sape sape dalam gamba tu. hahaha. gasak la. kalo tak nak bole remove tag ye. btw, ni la hasilnye. macam nasi lemak muka soang soang. masuk lab. kepala pon pening pening sebab kuat sangat menjawab ngn lecture. haha. apa apa pon kami dok depan. wahaha. berjaye!

(mak aku pesan seenyum npk gg lg lawa, tangan kotor pegang air longkang. tu pon nak kaji. pelik)

dari kiri nora zen, natt, haslinda, aku. sopan-sopan hendaknye mereka. wahaha.kalo dapat student mcm neh lame da aku libas. dalam kelas bergamba. teruk sial. pegi sekola tak payah la bawak henpon. dulu aku sekola tak de henpon pon. ape pulak? budak budak sekarang sangat manja. bagi aku la kan, bg henpon lepas SPM. senang. tapi tak semudah itu. hmm

p/s : terima kasih henpon baru yang sangat tinggi megapikselnya. gahaha.

Aug 24, 2009

belek belek sikit



Let your love be like the misty rains, coming softly, but flooding the river. ~Malagasy Proverb

p/s: kau apehal eza? lama idup ke?

selamat segalanya

pergi bazar. beli donat besar. beli popia. hehe. sedapnye bau kari ayam. memang berbaloi. masak-masak. hehe. selamat la bebuka ape ape pn. makan tu jgn lupa kat oang2 susah. ade makan ikan kering je babe. oke2. papepon selamat la berbuka aku ucap.

p/s : nk masak lomak omak den. adeii. lg podeh lg sodap. ngehehe

happy birthday farhan

happy birthday my dear little brother, muhammad farhan
24th August

yam yam yam


happy birthday again from your cute sister!mmuah!



p/s: Be happy. It's one way of being wise.

baju kurung kain cotton bukan chiffon

baju aku. perlu gosok. kalo tak mmg selekeh

Everything should be made as simple as possible, but not simpler. ~Albert Einstein

p/s : hati kecil menyanyi-nyanyi lagu lemon tree. eh eh

its monday

7.05 pg:

segarkan badan dgn air sejuk dari tangki. mmg segar. terbeliak bijik mate aku. perasaan malas malas nak bangun pon serta merta hilang. haha. ah lab pagi neh. experiment ape pon aku tak tgk lab manual lg. emm. weekend baru da bermula. sekejapnye. puasa pon da 3 hari.

to be continued..

Aug 23, 2009

get well soon!

haziq, i miss u budak kecik!so much


" Never wait until tomorrow to hug someone you could hug today,
because when you give one, you get one right back your way "


p/s: ah kenyangnye, sgt simple berbuka arini. sungguhpun air asam boi aku rase air kosong, tp alhamdulillah. kenyang. hepi laen macam pulak arini. rase mcm byk bunga-bunga ros kat kepala. kupu-kupu pon banyak jugak. mungkin die da sedar ke aku yang tak perasan? ah eza!

reaksi: ketawa je soang. cctv mmg tak ade oke


" nak masak ape? "

ptg neh makan carrot je kot, wehehe-gambar dari bobi

oke oke dah berjam-jam aku melihat lihat mencuci mata. adoi letihnye. byk lg nak search pasal homeostasis neh. serious aku tak paham ape pon. nk buat assigment die. ah ah. mmg la mabuk mcm oang pregnant. internet pulak punye la mcm sengal. aku browse istilah-istilah ilmiah bukan maen lembap lg. aku ape lagi. sambil2 cari bahan jari pon gatal bukak ape yang patut. blog la, ms la, facebook la. siap chatting lg. ekeke. ape bole buat. drpd aku give up mencari aku terus tido baek aku buat ape yang patut. tdo pon da cukup. tak de la nk ikot mate sangat.

haha? nak masak ape buka neh? aku pon tak tao lagi. ayam ade, sayo ade. semalam da entam tomyam. arini? susah gak ek nk masak. patut la mak aku selalu cakap boring masak. hari2 kene pk benda sedap yang nak masak. ala rindu gila kat uma. nk minom aer cincau. mak tlg pos sini bole x?

oke, mcm da ade idea. ayam masak goreng kunyit. sayur air. ala bese la bujang punye makan. telo ngn kicap pon jalan. haha. mengapa risau. jom masak!

p/s : susah gila la problem solving pasal case homeostasis tuh. benci tgk jim. tak pasal kne settle pasal lu. haih~

" ah?kebetulan la sgt "

cerita malam tadi lagi,

aku rasa aku tak bersalah kot dalam hal ni. die seolah-seolah nk salahkan aku. hey man. spe cari pasal dulu. bukan ke kau? aku masih macam biasa. tapi kau tu yang da berubah. berubah sangat-sangat sejak kau ke sana. jgn cuba nak tipu aku ape yang berlaku. kau macam acuh tak acuh. apehal pulak? aku tak penah nak gangg kau ke ape. semua masing-masing. semua kebetulan. tu aje aku bole cakap sekarang. aku tak pasti sebab mesti kau menyumpah beruk dan maki-maki dalam ati kan. serve you right. aku nak tgk sampai bila. emm. aku tak dendam. aku tak marah pon. tapi kau sendiri akan terasa. kalau kau bole acuh tak acuh dengan aku. aku pon bole kan? adil mcm tu. rasa tak senang duduk? panas je kalo masuk facebook tu kan? kan? orang bersalah mmg mcm tu. akhirnya die yang sendiri segan. tak salah pon kalau kau cakap condition kau. aku paham. ni tak. tak paham lagi ke. kau mmg degil. degil. baru aku parasan benda tu.

p/s : tak hairan la aku lebih serasi dengan mbe2 kau. ye aku ade pegi jumpa dia, tp semua kebetulan. jgn lagi syak dgn aku. sampi bila wey?

taadaa!

( mood : eza malas-malas, tak mandi lg. haha. )

new look !


dpt jugak baju baru untuk blog aku. haha. bangun awal mcm biasa. adui ade satu cerita kelaka. malam td. kol1 aku da terjah katil kiut aku. letih so tdo awl. tiba tiba dalam lena aku, aku mcm bermimpi yang aku neh g jalan-jalan kat satu tempat. emm tak pasti kemane. tp yang bestnye semua mmg excited tahap ape ntah. byk gila energy aku. siap melompat-lompat. apehal? adui, tp aku tak pasan la sape yang turut serta. tp yang pasti mereka adelah jejaka-jejaka. heh. tapi yang pasti mmg mcm membe la. pastu aku mimpi dpt msg.

" da bangun sahur belum" aku yang blur-blur neh terkejut terus bangun. bukak lampu. tiba-tiba aku rse panas. lajukan kipas ke tahap 5 (serious aku tak taw apehal bole cmtu) mcm gila kot aku. sejuk gila pulak. aku switch off smula lampu dan tgk hp aku. aik, takde msg masuk pon. mimpi ke aku td? eh eh. adui. sial. mesti tido tak bace doa. eza eza. hahaha.

sesuatu tak aku jangka berlaku,

aku dikejutkan dengan bunyi msg masuk sekali lg. oh kali ni aku check mase pulak. pukol 5.22 pagi. hahaha. msg yang berbunyi

" oit, tak bangun sahur ke? " hahaha. kalo ni mmg betul2. tp tp disebabkan aku yang liat sgt2 nak bangun even aku bole bace msg lg, aku bia je. tak larat nk reply. lantak la. aku pon dengan mamai2 tido. sampai pagi baru aku rase sejuk sampi ke tulang. tutp kipas bukak tingkap. ah nyaman sunnguh. (dlm ati berkata nasib baek loji indah water tu tak berbau)

oke bukan tu masalahnye sekarang. untuk dalam mimpi aku dapat sesuatu yang lebih awal dari biasa. kan best if we know what will happen in future. 2, 3 ari ke. haha. alamak mendayu le pulak suara si jipie neh. adui adui.

" What you need to know about the past is that no matter what has happened, it has all worked together to bring you to this very moment. And this is the moment you can choose to make everything new. Right now "

p/s : ah diskasyen kol12 neh. tak rajin? due date pon aku tak tau bila. buat je dlu. at least ade progress dari tak buat pape. tp aku mmg blurr. bebal jugak kepala. biology goo!

Aug 22, 2009

tropical forest

" Wherever you go, no matter what the weather, always bring your own sunshine."


first day fasting yang sangat tenang. uh uh. perut pon da kenyang sambil lepas buat test on9 untuk environmental science aku. dapat markah pon cukup makan. berbaloi dengan stdy aku jugak. yang penting da lepas.

anyway,
to my dear fren nora. harap sabar ape yang telah jadi kat kau. jgn banyak menangis sebab lelaki. so tragic tp aku yakin kau bole handle semua tu. i' ll be your listener and advisor setakat mane yang mampu. sabar je oke. paling penting sudah sudahlah nangis. bahu aku pon ade neh ko bole pinjam. tp jgn bawak tido la. hahaha.

p/s : get mad, then get over it.

...

" Beauty is not in the face, beauty is a light in the heart." - Kahlil Gibran

kemaskini


" awk taw x, mak saye cakap kalo nak cari awek mesti kene rajin memasak. tu je die nak. mcm mana tuh? " 1.10 a.m

" oo, kalau mcm tu awk kene observe betul-betul, bg sye wajib la semua perempuan tau masak. kelebihan kot. haha " 1.12 a.m

" tanye je tak bole? " 1.16 a.m

" bole, lagi senang." 1.18 a.m

" kalau die tipu mcm mane? " 1.25 a.m

" sure die jawab ikhlas. takkan tipu. ape laa " 1.30 a.m

p/s : waktu da siang =)


Aug 21, 2009

esok P U A S a

sibuk bermain anak kucing hitam tak sedar hari hujan. dengan selambanya aku melayan dedua ekor anak kucing, baru nk idop beberapa minggu. aku angkat die bawak maen same-same ngan membe aku. ala sedapnye. ade la stengah jam layan dua ekor itam tuh. aku naek dengan hati berbunga-bunga riang mcm kebun orked. alangkah sedih bila lihat bilik, katil aku lencun. ala banjir kilat ke. mane dtg bencana neh? lupa tutup tingkap. selalu aku bajet tak masuk air la. tp mungkin ujan beserta angin lintang kot. haha. nak buat mcm mane. naseb baek katil spare ade. tak sedey sangat pon. ala bilik membe pon ade. ape guna jd membe aku kalo tak bg aku tido? terajang jugak kalian semua. ah ah ah. aku lapar da makan pon nasi. kol6 suku perot da macam gila gerodak. mane bole tahan beb, aku sental la lauk masak lunch tadi. ajak membe makan. semua lapar juga. kesian tengok muka soang-soang. aku makan dengan senang hati. siap bertambah nasi.

oh ye,
esok semua da puasa. sape yang bole puasa tu puasa la. yang menggatal tak nak puasa tu humban dalam api je kot. ni amanat tuhan (Allah s.w.t) jgn la langgar. sunnguh pon takde la pun banyak mane amal kita (termasuk aku) haha. puasa-lah dan tunggu sampai berbuka. opps jgn lupa niat. malam neh aku nak cuba igt balik niat puasa. wahaha.

" Jangan sampai aku bocor rahsia engkau sudah " ade kat satu status facebook. aku kenal sangat sape tu. ko memang banyak simpan rahsia. tapi jangan niaya oang la bai. yang sudah tu sudah la. kau nak kupas pekong kat dada kau gak ke? aku tanye ikhlas neh. syukur aje ape kau ade. semua da lengkap. sebab aku pon banyak rahsia dengan kau. tak nak cakap lebih-lebih. kalau kau terbace entry aku neh ni memang kebetulan. kau sahabat aku. sebab aku tau semua manusia tak lari dari buat silap. tp past is past. aku pon tak taw kau tuju kat sape- sape. dan aku pon tak nak amek tau. haha. semoga kau berjaya dalam ape yang kau ceburi kawan.

ah balik cerita puasa aku teringat aku dulu-dulu. suka curi2 minom air paip. tak tahan siot puasa. kecik lg badan pon tak tuff sangat. ni da besau tak de la buat keje tu lagi. insaf. hahaha. tak dapat balik uma puasa neh. emm. cuti pon da takde. tak kesah pon la.

oke, selamat berpuasa muslimin muslimat sejati. amin.


p/s : s e n y a p (azan maghrib)

aku tak pasti kalau mengutuk dalam blog ketika bulan puasa sesuatu yang baik, sebab aku kurang pandai hal-hal agama. kalau salah tolong tunjukkan. aku manusia biasa.

my soul rebel wanted a life blooming flower- eza roslan


p/s : kau dengan diri kau saja, kau dengan dunia kau saja. teruskan lah.

Aug 20, 2009

gatak tekak tapi masih boleh menulis


"bulu ketiak da panjang! " ( semua perempuan dalam dunia mesti paham)


bulan puasa bakal tiba. sabtu. konfem. jgn ponteng puasa, curi makan. insaf. sape hantu yang mcm menggaru tekak aku?dem gatal sial. mmg gatal tekak. saat ni la aku rasa orang yang gatal mcm mane. hahaa.

shit.tekak kering.da lame mengidap penyakit batuk.tak kurang.hanya bertambah.bahana kuat makan ais punye pasal.kalau bole dengan ais2 nk kunyah.bila suara da cmneh sape2 dengar pon bole horny. sumpah. macam ella pon bole kira la.tak kisah. tp jgn cakap suara aku mcm jay jay pulak.

oh ye, ade terbace note salah seorang ahli kawan dalam facebook. putus barangkali. tp die ade menulis percakapan atau perbualan aku tak taw la. tp mmg best membaca. tp sedikit sedih " perangai die mcm pukimak" die ibaratkan kat ex-gf die. apehal neh? mcm la ko tak lalu kat pxxxmak ko mase lahir. tu mmg fitrah kan. bila suka mcm2, lembut lidah mcm kapas manis je ayat. bila da break, mak aih,,semua sebut. haha what a shame on you. very shame.

aku yang mcm blur-blur membaca note tu akhirnya paham jalan cerita. wahaha. finally. die tuduh ex die gne cara halus? im not sure on that phrase. masing-masing punya hal. aku tak campur.

oh again malam ini banyak yang perlu diatur, buat. facebook tetap facebook. pantang nampak notification merah. sure klik. padahal aku rase macam da nak mati. cough* cough* cough*

then im seriously..it should be the last part. shit.

p/s : ape ubat batuk yang elok? give me a suggestion. jgn pil kuda suda =)

dalam tidak sedar


" i prefer guna earphone, peduli la org nak cakap i nak rosakkan telinga ke ape "
" tolong kuatkan sikit radio, tanda protes "
" pagi petang siang malam, rase mmg tak nampak bumi lg da kot "
" ah manjenye, suka? "
" you dont have to be so nice, the pain comes later "
" meluat, bukan jeles "


.shit.respect our community please, live peacefully.

ikot twitter

follow aku di twitter.com
search aje eza roslan
tak paksa =)

tak berapa bagus

(saat-saat terakhir bersama sarip dol)

another two weeks i've to pay a hundred.
shit.
tak sudah2 rosak.
nk jual sayang, baru beli.
sabar jela. tu la naseb namenye.


p/s: menyesal exhcange tepon ngn adek aku, bajet nk jd kakak yang baek


mane nak cari? try tgk2 kat nanano
ni la yang aku cakap tu, takpe tempat laen pon ade. cari.

Aug 19, 2009

when my mum say yes, i dont care


mak aku, jamilah. best friend forever. same goes to bapak aku, roslan. tak de lak dlm gamba.

p/s : macam la mak aku bukak blog aku neh, emm tp tak pe. mane tao la kan dalam die nak cari2 resepi ke, tgk deco ke, pape jela

menular h1n1

oh man! berat gila kepala aku hari ni. why so serious about today? wasting my time mcm tu aje. damn! rasa yang tak sedap taw x, i cant explain but today he make me cant sleep even mata aku sangat layu nak tido. adui apehal pulak kau? aku tak nak salah kan sesiapa dalam hal neh..cuma nk bertanya pendapat. terlalu selalu kita dengar situasi macam ni:

"kalau kau ade bf, then taw die ade layan awek laen? so ape kau buat"

ini hal sungguh remeh, semua tanggapan oang adelah laen sama sekali. so standet neh untuk2 rakan2 yang berkapel. aku tak sure dan tak pasti perasaan ko semua. tak nak menjawab lebih kelak aku dibantai dengan kerusi. tapi ade satu je aku nak cakap

"tak semestinye doang tak sayang ko sebab die layan awek laen, cume kadang teringin"

life must give and take. that will be the most important. if you believe on that phrase, you'll never regret. so tak payah cemburu membabi buta or hape2. relax suda, aku taw ko syg aku dan ko taw aku sayang kau. mudah bukan?

"love can't express by word" aku yang tuli pasal mende2 neh pon taw

sekian. terima kasih

p/s : sebabnya aku sedikit pon tak rasa bersalah pon dalam hal ini. ya-ALLAH. bless US. amin.

laughing and its similarities


Bittersweet – burn berlin down Lyrics

Aug 18, 2009

lame tak masuk

hari hari yang paling tak beruntung, hari selasa

- tdo awl semalam, bangun awl pagi td buat assigment
- suara takde, so aku igt aku da bisu
- stat pg td aku oke lagi, tp mula kol11 aku macam tak betul.apehal?
- kelas pukol2 aku mcm terlupa,
- aku lapar aku masak kicap ikan bilis
- masak sume tak menjadi
- nasi lembik, lebih air
- pergi kelas, ckin kirim hp
- time kaseh tlg bwk dari melaka
- malang sungguh ade yang rosak lg, simcard slot die problem pulek
- balik dengan bengang dan terus tido sampi kol6
- masih marah lg, berbekas
- naseb baek kawan2 pandai pujuk aku.
- line maxis malam neh mmg mcm sial
- malas nak buat kerja lain, baek nyanyi siti nordiana..gahaha

hari paling bahagia untuk NANA, selasa..congratulations my fren syg!

p/s: mukabuku, mukabuku!

Aug 17, 2009

serba serbi sedikit, jangan tak ade


dari kiri: eza roslan, dayah, najibah termizi

dari kiri: jari telunjuk najibah
panas terik aku rase nak pitam, tp lagak mcm oang putih berjalan bersahaja tanpa payung


eza roslan, mane tempat. mane waktu


mase nak amek gamba, mase tula angin kuat,tak bole nak cakap ape..syg sgt rambut aku neh


p/s: sila kutuk, tak kisah pon..wahaha..jom maen facebook!

Aug 16, 2009

hey hey

ini da tengahari..sempat aku pos entry neh..kali neh berbeza..tempat, masa dan keadaan..kali ini amu menggunakan jaringan dak2 UTP..sebab aku melepak di bilik doang..sepanjang malam ceita pasal zaman2 sekola..even aku bukan dari kalangan mereka..aku mapu tersenyum melihat gelagat mereka..jarang berjumpa barangkali..semalam dpt sms dri beego, die dtg upsi..so sorry aku tade sane..then kebetulan lagi die dri uitm perak tp aku on the way ke utp,tronoh..gahahah..semua silap..tak beri tahu aku awl2..tak dpaat nak jumpe..rendu gile kau bigo..bile free dtg lg sini tp make sure dtg awl2..sebab aku neh mmg weeknd je ilang..tade..oke2..nk bersiap makan..lapau..tambah2 sakit tekak tak ilang

p/s: sambung lg oke

Aug 15, 2009

itik bertelur ayam menetas

kisah malam tadi:

mencuba resepi emak:cekodok bawang
sebab semua mcm kelaparan so masak la ape yang patut malas nak kelua belanja dengan makan.so ape yang ade masak aje.tibai semua rempah ratus.tak sedap belakang cerita la kan.keropok pon ade.tengah masak nat bagi taw, 'weh mlm neh kesavan ajak diskasyen, nk pegi x?'.dlm ati aku ckp "ai tak puas2 ke da jumpe semalam?", ah maybe die dapat da kot solution assignment tuh.."oke kite pergi jela, tapi tak bole awl,9.30 ye ko cakap die" bentakku.aku teruskan menggoreng cekodok yang nak dimakan bersama sos. selesai semua ape lagi,makan dengan lahapnye la kan.tibe2 aku teringat ape cerita mak aku?

cerita mak..
aku pesan kat mak aku pegi jumpa membe aku shkin, nk passing hp aku kat die.kebetulan shkin ke melaka so tak payah la pos2.mbe aku cakap takde hal.bg no mak kau.nnt aku jumpe die.

lepas makan je aku terus tepon ayah aku
panggilan:

aku: elo yah, da bg ke tepon tu kat mbe oang?
ayah: ah, dah td
aku: yeke, time kaseh ek
ayah: da makan ke?
aku: dah, baru je ha cekodok je
ayah: aii cekodok je?minyak byk tu mkn malam2 (bpk aku mmg caring pasal makan)
aku: ala bukan selalu yah
ayah: kate nak kurus hahaha (gelak bpk aku) aiii
aku: nnt2 bole kurus
ayh: nak cakap ngn mak kau
aku: mak,
mak: oii, ape kau makan td?cekodok..ko neh mmg la
aku: heheh ala makan je mak, eh da bg ek kat mbe oang tepon tu?
mak: dah, ENSEM ek pakwe die..muka mcm mamak sikit..mak suka..mbe ko tu pon lawa..(kesitu la mak aku)
aku: gahahaha, yeke mak..mmg sepadan pon doang tuh, die nk g konvo mbe die kat penang tu pegi same2..die tak ckp pape?
mak: ooo..tersengih2 je dua ekor tu, malu2 konon
aku: hahaha doang mmg pon, oke la mak nk siap2 ade diskasyen neh.nnt oang senang call balik ye.babai..

selepas itu:
texting kat shkin

aku: kin time kaseh eah.hehe
shkin: tade hal lah, doakan aku selamat sampai ye.bru hp pon sampai
aku:hahaha.oke.tgh doa neh.mak aku cakap pakwe ko ensem! jgn nakal2 ye dlm bas.tke cre.
shkin: jujur mak ko eh,tnye die sepadan x ngn aku?
aku: sepadan la die cakap, mak aku terer bab2 cmneh.haha.anywy.thnx taw
shkin: haha oke.daa~

selepas tu hati aku berbunga riang mcm kembang setaman tuh.hp bakal dapat.yuhhuu.untuk pengetahuan umu parents aku mmg cmtu.mcm anaknye jugak.gila2 menyakat cmtu.ahaha.jeles mak aku puji mbe aku.bile time aku ade je mengutuk.tak aci sungguh mak aku.sebab die tahu, ape yang aku nk semua kurang senonoh.die paham sangat da anak die yang soang neh.malas die nk bantah2.yang penting bahan tetap bahan.seronok dpt parents cm doang.memahami naluri remaja aku, ape yang aku nak..hohohoii..

p/s: berSYUKURlah pada yang KUASA cinta kita di DUNIA..=)

p/s: bersiap2, UTP im coming (over pulak)

MTV world stage,MALAYSIA

Time/date: 06:00PM - 15 Aug 2009
Venue: Sunway Lagoon Surf Beach
Address: Sunway Lagoon, Jalan PJS 11/11, Bandar Sunway, 46150 Petaling Jaya, Selangor Train: Subang (KTM)
Price: Admission by invitation only (passes can be won)
Website: worldstage.mtvasia.com

August is going to go down in MTV history. Malaysia will host the first originally produced MTV World Stage concert featuring Brit indie August is going to go down in MTV history. Malaysia will host the first originally produced MTV World Stage concert featuring Brit indie rock band Kasabian, pop-rock champs The All-American Rejects, Boys Like Girls, Hoobastank, songstress Pixie Lott, new band on the block Raygun and also local award-winning band, Estranged! To be staged at Sunway Lagoon Resort, this outdoor concert will see a live audience numbering up to 15,000 and you could be one of them! To win passes, head to their road shows at The Curve on 1 and 2 August from 12pm - 7pm. Also log on to http://worldstage.mtvasia.com, answer some questions and win. You can also keep logged on to www.klue.com.my as we'll be giving away some of these exclusive passes as well! This event is sponsored by Sunway Lagoon Resort, XPax and Hong Leong Bank.

Aug 14, 2009

keturunan tun teja

well well well, got some info pasal event neh..khas untuk tanah parameswara dibawa khas, tempat pon senang nk cari MITC HALL je..keluar tol air keroh terus ade signboard ke sana..ade free bole datang.thnx =)
aku tak kisah bila,

  • oang cakap aku perasan
  • mak aku kutuk2 aku..sebab aku taw kutukan mak aku sangat berguna
  • kawan nak mintak tolong, akan cuba menolong tp mesti belanja makan
  • oang cakap aku gemuk, sebab aku taw aku lawa..aku suka kau diam!
  • ayah aku pegi keje bawak kete dan aku nk kelua tak dpt pakai kete sebab bukan kemane pon,cari rezeki
  • biar je bilik aku sepah,serabut sebab aku taw aku tak sedia lg nak kemas
  • hari2 kene berak,tu suda kemestian
  • makan telo ngn kicap sebab mmg kene catu makanan(duit takde)
  • kita gilir2 buat keje, sebab nnt aku takdela rase iri hati sangat
  • adek aku pakai semua baju2 aku, tp make sure baju yang aku da tak pakai dan dengan keizinan
  • haziq tumbuk pp aku sebab die memang budak2
  • berkawan banyak, tak salah
  • nora buat muncung (gado ngn xxx)
  • nat merajuk (mengade2)
  • linda tengah bengang (tempat die tenet tak laju)
  • ade oang nk belanja aku..tak menolak..trus je ckp oke..haha
  • belanja lebih untuk majalah aku
  • shopping kasut, sbb mmg kene pakai
  • lagu kat radio tak sedap sebab aku jenis bole terima keadaan tu
  • hari2 sapu lantai, rutin
  • maen2 rambut kembang dan kusut aku
  • nak belikan aku hadiah mahal2
  • bukan aku yang kene kuarantin..nauzubillah minzalik
aku kesah kalau,

  • berus gigi da kembang kene tukar secepat mungkin
  • tak mandi pagi
  • oang cari pasal dgn aku
  • syampoo takde
  • adek aku mintak duit nak beli topup
  • selesema yg banyak hingus
  • sakit perut melampau
  • tak gosok gg
  • oang mungkir janji
  • menganggu privacy aku,
  • ade kepochi yang memualkan
  • bilik berhabuk, toilet berkulat
  • haziq menangis tak tentu pasal
  • mak suruh aku jemur baju..aku tak suka
  • ayah kawin lg..gahahahaha
  • oang pendiam mulut ade emas
  • channel radio dlm kete tak jelas, jalan jao2
  • ade oang pijak pale aku sebab aku pendek
  • aku rse nak nangis aku nangis
  • nat tak bg pinjam pencuci muka (aku curi2 pakai gak aritu)
  • nora beli benda mengarut (penasihat die)
  • linda bersin (femes jap aku yang sebla die)
  • keling jiran aku ajak raye deepa uma die..aku geli
  • kelua berjalan2 walaupon naek kerete dengan tidak memakai seluar dalam..rase tak konfiden je..miahahaha
p/s: sila lihat senarai atas, aku je ade
srob, srob, srob, cilaka sungguh aku kene serang selesema..benda yang paling aku tak suka sebab aku mmg jrg kene selesema..haih..harap2 la takde pape pon..huhu..pg yang awl aku da terjaga sebab tido yang sungguh cukup..tak sedar ape selepas balik diskusi bersama K7 dan linda..semangat tol dan telah jugak berjaye selesaikan pbl assigmnt ktorang..cume yang part proving mmg blur tak reti dan soalan satu..hahaha..due date 28th august, hehe lambat lg..esk takde aktiviti so aku dengan tak malu nye bakal ikot nat pergi utp..ade konvo..dan sempat la jugak nak cuci mate..can't wait..sebab aku mmg gedik pon..apehal? lantak lantak..berbekal tiket tren kami akan ke sana insyallah..haha..


geram jugak sedang nak mendonlod assignment takde lak dlm sistem..geram aku..mane ntah pergi ke aku yang tak pandai cari..semalam nora nak pos kat ym aku lak nk kelua..haih~ takpe2..



saat idong yang tersumbat.tak selesa.tekak pon mcm berkahak.kene minum air suam2.sebab aku suka minom air yg sejukk gila.dan inilah padahnye..padan muka sang eza yang selesema..

p/s: ape jadah la aku mimpi ahmad dhani, jantan sungguh

Aug 13, 2009

bayar dan angkut

semua kebetulan part 1
semua kebetulan part 2
semua kebetulan part 3
i got it, price !@#$


p/s: worth it !
gadis yang tak available lgi..(tempahan khas) wahaha, merekA seronok tengok faizal tahir perfom


eza dan natt(masih single), menjadi buruan pembalak2 haram, bersahaja melihat faizal tahir lebih2 lagi duduk dengan beralaskan plastik baju,hasil curi di kedai2 berdekatan
dan eza roslan mendapat habuan beg dan jam tangan yang sedondon dengan spec) perfect!

pesawat dan pesawat



tertarik dekat satu kolum pembaca,ROTTWR isu terbaru..PESAWAT yang da launch klip video doang, MIRAGE..not bad, hey agak ade kelainan sebab harun salim bachik pon turut serta..emm..

'jangan hanya terperap dalam KUBU dan menyalahkan orang lain di atas keBODOHan sendiri yang tidak mahu berganjak'
semalam terpandang satu tee, paul smith tak ori kot tp lawa gak berbaloi dengan price die..hasrat hati nak beli tp da pokai, emm..beli je kot tp ah tgk dulu..

sweet dream, no more nightmare

sweet dream, no more nightmare satu frasa yang kebetulan dan kerap aku sebut..loghat melaka mmg tak ilang..samdol nye doang! hahha.penat sangat sebab pegi meriahkan majlis pesta konvo(oang nak konvo aku sibuk2)..haha..membe2 ajak tgk faizal tahir perfom,wahaha..layankan aje..janji kol8.30 tp kelua kol9..sampai2 terus ujan lebat..pegi kelua duit dulu dan kemudian tgk2 gerai2..banyak gak..tu semua nak kasi habes duit..aku bajet takmo beli pape hanye nak serah tenaga kat faizal tahir..wahaha..tidak2..pperfom yang best tp sambutan agak hambar..takut bahana h1n1 barangkali..atas rumput belengas pon maen tibai duduk gara2 nk bg vip nampak..duduk?mmg tak menyeronokkan..sebab lebih kurang macam hadir kenduri berkhatan aje..kurang fun sebab crowd mcm cilaka(budak upsi al-maklum) so aku hanye2 bertepuk tangan saje sebab mmg abang botak dah dari mula2 aku da terjumpa..dan sampi tamat la aku nampak muka die..hahaha..seronok2..makin licin kepala kau ye..huk3..anyway aku malas nak cerita lebih sebab aku da rase nak terkencing sangat2 ..opps sebelum balik sempat la minum kat kedai ntah name santai..santai jugak laaa..mbe oder ketiow kungfu..rase mcm nak mati je..tak kaw! n sesungguhnye tak sedap..tp limau panas die sedap!

p/s: mood: BENCInta-faizal tahir yang memang rawks dan kiut(dari jauh laa)

Aug 11, 2009

selasa

dapat jugak serpihan2 wireless bodo neh..nak harap streamyx yang da bertaun aku tunggu tak pasang2..cilaka, bape kali aku nak nk dtg pejabat macam mintak sedekah..'tak ape,awl ougos kami pasang'..ni kan da ogos la bai..lupa da ke..duit kau da kaut tp tak pasang2..hangin la satu badan..hp yang adek aku pos da sampai semalam..bahagia sungguhpon hp nokia biasa je..tak de la nak pinjam2 mbe2 lg..hp ckin aku pon da pulang tp keychain mami poko die je aku tertinggal dlm beg satu lg.,hari ni dlm kelas bagi je kat die..time kaseh la kasi peminjaman hp kau..semua gara2 aku byk tersilap percaturan mggu sebelum cuti..hp canggih rosak..buntu..dan cuti yang tiba2..hahaha..habes da pon cuti dan mula la saat2 nk belajar.,mcm bru stat semester je..nak mati ke..

malam td:

aku hnye bergantung pada nombor2 dlm simkad aku..no masuk xde kelua name..serius aku mmg tak kenal..so ni la mase nk pekene aku kpd kawan2 yang tak puas2 menyakat..takpe2..kepada yang tak aku kenal soklan stendet la kalo msg 'sape neh?'..maap le sbb mmg no korang sume da takde..bukan tak ingat beb..sori sori..so sebab malam yang bosan dan takde hiburan internet yang jd habuan aku terutama facebook,ms,ym..malam rase lambat..bukan da addict tp da terbiase..cuba korang kene..sure terkangkang la..

pagi2 buta:

sebab aku da tdo awl kol12.30 then mmg tebiat aku bangun awl..tu la dapat serpihan2 teknologi wireless hasil kepandaian dan keerdikan akal oang upsi buat wifi doang..hahaha..seronok2..tp pukul2 ade test..muka pon berminyak lagi..hasrat hati mmg da stdy..tp nantila..tggu aku sedia dan bace doa penerang hari..nnt aku bukak note teori no yang lme gle aku tak bukak selepas cuti seminggu..waahhaha

tengahari sikit:

makin la panas kene simbah dek matahari pagi..byk vitamin dan..tutup kipas menyapu lantai..sial byk habuk, hari2 sapu pon tak hilang..

p/s:dengar cerita mat top mende ntah tu tak mati..tembak salah oang..@#$%^&..mmg tak paham..badan da melekit,air liur pon ade sisa2 lg sebab aku hanye ke toilet untuk membuang,terlupa basuh muka..

dengar lagu jejaka idaman-raja ema, zaman2 mak aku..mak dengar neh tentu suka..mula la keluar carita cinta2 ngn ayh..hahaha..

'mahuku bukan kerana paksa
senyum benar2 rela'

bait2 yang terngiang2 pgi2 hari..cilaka, nnt bole bwk lagu neh..sekali sekala ape salah..bajet moden sgt ke?maju ke depan?tidak2..semua aku balun..sape cakap yang lame da tak bole pakai?we are going to the past! semua! cuba kau lihat2..

tengah cari2 satu tshirt, nak npk vintage! tu biasa,naluri perempuan =)

Aug 9, 2009

hari ini hari ahad

huhu..harini da ahad..9th august..tamat la cuti..jap g maw gerak ke seremban..ikot kate mbe aku die nk gerak kol2.30..hahaha..g awal sikit sbb ade nak berjumpa mbe2 sane..so aku sekarang masih pening2 nk decide kol brape nk kua dri rumah neh..haish..tu pon masalah..emm tgk la dulu kol bape..tp yang penting mmg pergi awl..

p/s:mula da saat2 bzi..report pon tak siap lg..hehe..nat,linda..mlm kang struggle kite wat lab repot heh..hahaha

Aug 7, 2009

lemon,lemonade and lemon tree

I'm sitting here in a boring room
It's just another rainy Sunday afternoon
I'm wasting my time, I got nothing to do
I'm hanging around, I'm waiting for you
But nothing ever happens, and I wonder

I'm driving around in my car
I'm driving too fast, I'm driving too far
I'd like to change my point of view
I feel so lonely, I'm waiting for you
But nothing ever happens, and I wonder

I wonder how, I wonder why
Yesterday you told me 'bout the blue blue sky
And all that I can see is just a yellow lemon tree
I'm turning my head up and down
I'm turning, turning, turning, turning, turning around
And all that I can see is just another lemon tree

I'm sitting here, I miss the power
I'd like to go out taking a shower
But there's a heavy cloud inside my head
I feel so tired, put myself into bed
Where nothing ever happens, and I wonder

Isolation, is not good for me
Isolation, I don't want to sit on a lemon tree
I'm stepping around in a desert of joy
Baby anyhow I'll get another toy
And everything will happen, and you'll wonder


p/s: i wonder how, i wonder why he keeps on stalking even its over..when life gives us lemon we make lemonade..but lemon comes from lemon tree too!


Aug 5, 2009

tumblr!

yeh hey hey..ade site baru yg di explore..gara2 nana sahabat saye dan adeknye nani..thnx tunjuk saye mende neh..oang buat aku pon nak buat jugak..peduli ape kan..hehee..try clik here

Aug 4, 2009

eza roslan

janis joplin

ijat..haha tak bole igt muka kau pakai ..oppss

fakri..bajet hot!


p/s: nk jd mcm die tapi taknak mati seawal 27 tahun mcm die..huhu

tuesday!

malas nak masuk entry..tp buat jugak sbb aku rse this is the best way..oke..takde nak cerita pasal oang laen hnya nk kongsi cerita pasal diri sendiri..tak pe kot..baru hari selasa..week cuti yang aku rasa lama tp seronok..macam2 rasa ade..semua belaku sekejap je..he's sudah berada di jb..fine takpe..maybe masa terlalu busy dan banyak yang perlu di settle kan..oke aku paham..tp at least ckp sepatah tak boleh ke..masalah masalah masalah..again and again..nk sedapkan rasa aku buat tak tahu..lantak same kau..maybe u've find sesuatu yang menyeronokkan..damn!oke go go..

dan mereka yang tertanya2..mybe semua mcm pelik kan, my condition..then finally i found new crazy fren!ahahaa..seriously mmg gila, tak sangka dow..terima kasih kerana segalanye..even kau selalu nk korek rahsia eh..no no no..tak bole beritahu..byk pihak yang terlibat..so better aku diamkan dulu..wait n see..thnx a lot 4 laugh,,everyday..bole hangout sesame lg sure pecah perut..insyaallah nnt aku ade mase yek..

ade masalah kite menangis,,yes..aku setuju..a little tears akan buat kita rse sedikit lege..huk3..tak menafikan aku pon menangis suddenly kenangkan masalah..handle myself..bukan senang,,need to settle down ape yang patut tp aku pkir mmg tak penah habes pon..dlm hidup ni masalah mmg tak pernah habes,,so kena la hadapi aje..

p/s:lots of laugh..thats will be better,,hati pon kering mcm kene jemur..