Aug 21, 2009

esok P U A S a

sibuk bermain anak kucing hitam tak sedar hari hujan. dengan selambanya aku melayan dedua ekor anak kucing, baru nk idop beberapa minggu. aku angkat die bawak maen same-same ngan membe aku. ala sedapnye. ade la stengah jam layan dua ekor itam tuh. aku naek dengan hati berbunga-bunga riang mcm kebun orked. alangkah sedih bila lihat bilik, katil aku lencun. ala banjir kilat ke. mane dtg bencana neh? lupa tutup tingkap. selalu aku bajet tak masuk air la. tp mungkin ujan beserta angin lintang kot. haha. nak buat mcm mane. naseb baek katil spare ade. tak sedey sangat pon. ala bilik membe pon ade. ape guna jd membe aku kalo tak bg aku tido? terajang jugak kalian semua. ah ah ah. aku lapar da makan pon nasi. kol6 suku perot da macam gila gerodak. mane bole tahan beb, aku sental la lauk masak lunch tadi. ajak membe makan. semua lapar juga. kesian tengok muka soang-soang. aku makan dengan senang hati. siap bertambah nasi.

oh ye,
esok semua da puasa. sape yang bole puasa tu puasa la. yang menggatal tak nak puasa tu humban dalam api je kot. ni amanat tuhan (Allah s.w.t) jgn la langgar. sunnguh pon takde la pun banyak mane amal kita (termasuk aku) haha. puasa-lah dan tunggu sampai berbuka. opps jgn lupa niat. malam neh aku nak cuba igt balik niat puasa. wahaha.

" Jangan sampai aku bocor rahsia engkau sudah " ade kat satu status facebook. aku kenal sangat sape tu. ko memang banyak simpan rahsia. tapi jangan niaya oang la bai. yang sudah tu sudah la. kau nak kupas pekong kat dada kau gak ke? aku tanye ikhlas neh. syukur aje ape kau ade. semua da lengkap. sebab aku pon banyak rahsia dengan kau. tak nak cakap lebih-lebih. kalau kau terbace entry aku neh ni memang kebetulan. kau sahabat aku. sebab aku tau semua manusia tak lari dari buat silap. tp past is past. aku pon tak taw kau tuju kat sape- sape. dan aku pon tak nak amek tau. haha. semoga kau berjaya dalam ape yang kau ceburi kawan.

ah balik cerita puasa aku teringat aku dulu-dulu. suka curi2 minom air paip. tak tahan siot puasa. kecik lg badan pon tak tuff sangat. ni da besau tak de la buat keje tu lagi. insaf. hahaha. tak dapat balik uma puasa neh. emm. cuti pon da takde. tak kesah pon la.

oke, selamat berpuasa muslimin muslimat sejati. amin.


p/s : s e n y a p (azan maghrib)

aku tak pasti kalau mengutuk dalam blog ketika bulan puasa sesuatu yang baik, sebab aku kurang pandai hal-hal agama. kalau salah tolong tunjukkan. aku manusia biasa.

No comments: