Aug 15, 2009

itik bertelur ayam menetas

kisah malam tadi:

mencuba resepi emak:cekodok bawang
sebab semua mcm kelaparan so masak la ape yang patut malas nak kelua belanja dengan makan.so ape yang ade masak aje.tibai semua rempah ratus.tak sedap belakang cerita la kan.keropok pon ade.tengah masak nat bagi taw, 'weh mlm neh kesavan ajak diskasyen, nk pegi x?'.dlm ati aku ckp "ai tak puas2 ke da jumpe semalam?", ah maybe die dapat da kot solution assignment tuh.."oke kite pergi jela, tapi tak bole awl,9.30 ye ko cakap die" bentakku.aku teruskan menggoreng cekodok yang nak dimakan bersama sos. selesai semua ape lagi,makan dengan lahapnye la kan.tibe2 aku teringat ape cerita mak aku?

cerita mak..
aku pesan kat mak aku pegi jumpa membe aku shkin, nk passing hp aku kat die.kebetulan shkin ke melaka so tak payah la pos2.mbe aku cakap takde hal.bg no mak kau.nnt aku jumpe die.

lepas makan je aku terus tepon ayah aku
panggilan:

aku: elo yah, da bg ke tepon tu kat mbe oang?
ayah: ah, dah td
aku: yeke, time kaseh ek
ayah: da makan ke?
aku: dah, baru je ha cekodok je
ayah: aii cekodok je?minyak byk tu mkn malam2 (bpk aku mmg caring pasal makan)
aku: ala bukan selalu yah
ayah: kate nak kurus hahaha (gelak bpk aku) aiii
aku: nnt2 bole kurus
ayh: nak cakap ngn mak kau
aku: mak,
mak: oii, ape kau makan td?cekodok..ko neh mmg la
aku: heheh ala makan je mak, eh da bg ek kat mbe oang tepon tu?
mak: dah, ENSEM ek pakwe die..muka mcm mamak sikit..mak suka..mbe ko tu pon lawa..(kesitu la mak aku)
aku: gahahaha, yeke mak..mmg sepadan pon doang tuh, die nk g konvo mbe die kat penang tu pegi same2..die tak ckp pape?
mak: ooo..tersengih2 je dua ekor tu, malu2 konon
aku: hahaha doang mmg pon, oke la mak nk siap2 ade diskasyen neh.nnt oang senang call balik ye.babai..

selepas itu:
texting kat shkin

aku: kin time kaseh eah.hehe
shkin: tade hal lah, doakan aku selamat sampai ye.bru hp pon sampai
aku:hahaha.oke.tgh doa neh.mak aku cakap pakwe ko ensem! jgn nakal2 ye dlm bas.tke cre.
shkin: jujur mak ko eh,tnye die sepadan x ngn aku?
aku: sepadan la die cakap, mak aku terer bab2 cmneh.haha.anywy.thnx taw
shkin: haha oke.daa~

selepas tu hati aku berbunga riang mcm kembang setaman tuh.hp bakal dapat.yuhhuu.untuk pengetahuan umu parents aku mmg cmtu.mcm anaknye jugak.gila2 menyakat cmtu.ahaha.jeles mak aku puji mbe aku.bile time aku ade je mengutuk.tak aci sungguh mak aku.sebab die tahu, ape yang aku nk semua kurang senonoh.die paham sangat da anak die yang soang neh.malas die nk bantah2.yang penting bahan tetap bahan.seronok dpt parents cm doang.memahami naluri remaja aku, ape yang aku nak..hohohoii..

p/s: berSYUKURlah pada yang KUASA cinta kita di DUNIA..=)

p/s: bersiap2, UTP im coming (over pulak)

No comments: