Sep 29, 2009

silap pijak

aku tido, aku mimpi ko bising2 dgn aku kete tak bole stat. aku tido siang pon same. padahal aku da bce doa. haih~


oke ini pasal malam tadi. " aku macam dah tersilap pijak " kawan aku kawan die jugak. kesian ko kan. tengah tengah. tapi aku da dapat satu fatwa yang bole melegakan hati aku " oo die membe sekolah aku, dah jadi ex pon " so aku da mcm boleh tersenyum riang. kau tak tersepit dan aku pon dapat bergerak dengan bebas. rindu boyfriend aku la. mcm budak budak. aku save kredit. tggu kau talipon aku. aku tak peduli!

p/s : bukak facebook sume letak gambar bertunang. haha. gile gempak. musim raye la katekan. aku baru teringat nak letak gamba tipu bertunang. make up dan pakai kain lace kat kepala. waahh.

saturday

harini birthday linda. hehe. im wishing you happy birthday. murah rezeki. nanti kite makan kek eah.

" oh! rindunye " sambil geliat geliat. makin hari makin bersarang benda2 jiwang dalam ati aku. sial laa. " mak tolong, ayah pon, nana jugak " ini dah pagi. hujan pulak tu sedap kalo sambung tido. tapi tak. aku telah membuat cekodok pisang. linda buat teh panas. sedaap.

p/s : petang ni ade presentation, nak present ape en syah? mood raye mmg tak hilang. bajet nak nnyi lagu raye je.

Sep 28, 2009

ini satu hari, mula kuliah

hari ini start kuliah. mcm biasa. jumpe kawan kawan dok sebok cerita pasal raye tak cukup, open house, duit raye. aku dengarkan aje. raye aku sgt best. every year la kot. meriah nak mati sungguh pon penat. berbaloi aku buat baju songket dan seluar legging je. haha. pegi clas lect pulak tak ade. bengang gile. so aku balas dendam dengan tido dan mendapat mimpi mcm hampeh. cilaka. pusing pusing kepala aku.

p/s : amaran tak dibenarkan menulis dengan lebih panjang kerana bimbang akan tersasul. zzz

Sep 27, 2009

balik

thanx malam tadi semua yang datang uma aku. epi, kacak, zaku, naz@hitler dan azmir. wehehehe. bermula dengan kedatang dua jejaka ensem beraut ala ala hang kasturi. aku tengah talipon tyme tuh. jempot la masuk tak payah malu, lame gile borak borak dan adek aku telah memasak mee goreng. sedap la kot. thnx dayah sebab memnadangkan mak aku ke kenduri. bejaye la adek aku neh.

makan punye makan. cerita panjang gile mmg best. kalo ikot smpi pagi tak habes2 cerita. pastu zaku dan geng datang. so lepak lagi smpi ke pukol12. haha. lagi tambah cerita. oi nnt taon depan datang serentak. lagi kecoh kot. tapi ni da mmg cukop kecoh. aku tak nak balik!

tak nak balik! tapi kene jugak balik. haha. tesis tak gerak lagi. raye mmg sedap. tapi raye taun ni mmg best gile. duit raye banyak. kawan gile ramai datang. ehem. oke. mak aku da soh packing baju. takot ade tertinggal.

p/s : tggu aku smpi tg malim. aku update lagi oke. nana gamba uma mus tak ade. nk send ka ym ko tak on. nnt on infom aku taw. i miss you. thnx alot darling. double missing. haih~

Sep 26, 2009

2nd version.

cacat otak. hahaha.

trademark kiram. die pon cacat otak jugak

yeah yeah.

naek bkt st paul la. cepat sikit.

muke semput. haha, penat gile

apehal? maw gaduh?

aku ttp ade. wahaha

alamak..senyum kambing pulak.

ini ini ini!

hehehe. kat paris da nih.

sinar mentari petang.

ini kaki tak busuk. banyak wangi

mat ensem. haha

alala..


Sep 24, 2009

1st version.

eza dan ajim, pemerhati kiram dan apit


fakhri jadi kameraman

haha. ini gila


aku anak melaka. laen sume anak nogori. balik balik laa

ini limited edition. sekali tonton saje.

yang ini pon. haha


dan ini lagi. hehe

nana. always by my side. we shared alltogether. thanx alot my dear.

ini mase makan. sume perot da buncit.

selepas tu bagi suvey. jawab questionnaire. mcm pekse. haha

p/s : tuggu ye. ade lagi.

we are having fun! i miss you.

oke nak cerita pasal my first tyme ketemu dengan mereka yang terdiri daripada apit (rhanggai), ejat ( izzat lukman), kiram ( ichrome), pakri (fakhri) dan ajim. yeayaya. best gile. so aku ajak nana join. nak ilangkan neves aku. nana thanx wey. kau la penyelamat. seawal kol1 nana da sampi kat uma, we're having lunch together, makan nasi mak aku masak. mak aku terus berborak dan berborak dengan nana. makan pon tak lalu neh. adui. tgk muke nana lege sikit. so lepas makan dapat call " kami da kat tampin" wahh cepatnye. then aku cakap tggu je kat airpot bt berendam nanti aku jemput ngan nana. so dlam mase tu aku lepak2 ngn nana dalam bilek. haha. kelakar gile. doang pon sampai and aku ngn nana amek kat petronas. neves sial aku turun kete. bajet nak suprise la. dah nampak pulak. cess. gelabah gile. ketar2 kaki aku. so doang folow belakang and terus balik uma. sampi2 je sume salam2. kenal2 kan masing2. malu malu lagi. haha. then lame2 semua dah oke. mak aku masak mee pastu makan la. ape lagi. haha. sume masing2 lapar la tu. nana pon bg suvey soh doang buat. lagi tambah gamat gile suasane. ade yang dah tersasul panggil mak aku " mak " ah lantak la, tak kesah pon. then ktorg decide nak ke uma membe si apit. selambe gile beraya. the ke dataran jlan2.

walking dataran pahlawan, st paul.

so da mcm pelancong aseng mula2 hal mencari parking, sesak gile. akhirnye dapat jugak. kami jalan2 kat dataran snap sini snap sane. berbaloi sunggihpun tak pakai slr. haha. budak2 ni sume terer mengcapture. kebetulan kamera nana da xde bateri sempat pon dlm 10 keping je kot so pada masa ni la kamera canggeh talipon bimbit maen peranan. first tyme aku ngn nana tak pegang kamera. hahaa. aku rase banyak gile gamba. tak larat nak transfer. and yang paling penting gamba2 mmg gempak. tak sabar nak tengok. jlaan2 daki bukit st paul. suke tgk doang heppi. aku ngn nana kire mcm tourist guide la. puas ati sgt2!. oh ye thnx belanja! hehe. kol10 sume muka da mamai. teman ajim beli jeans. ramai betul perunding imej die. aku nana, apit, kiram, ejat, fakri. gasak la. pening gile nak pilih. so da settle semua aku ngn nana pon nak balik. sibuk nak anta sampai parking. ikot laa, haha. so kami balik dengan hari yang berbunga bunga, tido pon mcm mimpi best je.

kat rumah. mak tanye mane satu long? alamak. so dengan senyum2 aku jelaskan kat mak. mak paham. yang best tu " kemsalam balik kat die, nanti soh die datang lagi " .. dengan selamba aku menjawab " yola mak " aikk, terikut2 pulak dah..oke i miss you. senang bole jumpe lagi. thanx semuaaaaaaaaaaaa....mmmuah..

p/s : gambar akan di uplod secepat mungkin. sabar ye. =)

sedikit saje

eza and ida. cingai gile

dari kiri eza, dayah, bidul and ida. farhan tak masuk sebab die pendek. haha

siblings. yeah

me and dayah. cacat

run away!

oh yeah oww. lame tak update blog. gile this raye memang taramaat busy. yeah im happy now. so nak tulis sedikit review on raye. yuhhu.

1st raye.

oke. bagun seawal 6 pagi then siap. mintak maap kat family semua. then balik kampung sebelah my mum. so mcm salam2 and makan ketupat pastu gerak ke sebelah ayah. sebab mmg setiap tahun ke ayah nak sembahyang raye kat hometown die. haha. best gile. so mcm duit raye lebat jugak walaupun aku da besar tapi maseh belaja. so ke rumah sanak saudara and terbongkang balik rumah kol3 ptg. tdo. dan jiran cine2 aku datang. penat tapi best.

raye ke dua.

mcm biasa planning nak ke rumah sedara lagi. sebelum nak kelua ade lak kazen ayah aku datang. so agak teranjak planning semua. and lastly rumah yang nak dituju tercapai 5 rumah! perut pon da mcm nak pecah. bajet satu rumah stengah jam. lari gile sebab ade yang nak buat makan2. so kami tggu jela =) . sebelah petang nana ajak ke rumah atok farid. yuehh. ade bbq. oraitt. setting mase baek punye. kol6 stengah ke rumah ika dulu dan ke rumah mus. slambe gile braye tyme magrib2. aku ngn nana mmg sempoi nak mati. nana pakai baju kurung aku pki legging dan selendang. ayu kot. wahaha.

raye ke tiga

uma tok cik ade wat open house. jauh gile kat selandar. ayah bajet kalo sempat pegi. sebab apit and the geng nak atang. tapi ade lagi sedara aku yang 3 kete nak serbu uma aku. nak lunch. mak masak nasi. asam pedas ikan parang, sayur kobis, ayam goreng. sedap gile doang sental. dapat msg apit doang tak jd datang. oke. then dapat pegi uma tokcik. g pon da kol3. haii pekena kari kambing, gulai daging (tokcik aku keje broker lembu so mcm kaye daging). g ngn paklong and family. abang apit bawak kete so die ajak join. syg pulak my kazen abg apit tu. abang kemal and kak mumtaz pon ade tak lupa gak pooja. kol6 baru balik tibe2 kakak ayah aku lak datang. tak sempat bukak pagar lagi. ajak masuk dan berborak sampai magrib. aku selambe bau ketiak dok dpn. hampeh. malam tu pulak geng2 qahhar and dayah maw serbu. mak aku buat menu spesel. mee bandung. gile best. hari2 buat open house. tu mmg wajib kat uma aku neh. parents aku pon da paham gile dah anak die mmg ramai kawan2. nak nak aku.
........................................................................................................................................................................

Sep 18, 2009

selamat hari raya

oke. esok last puasa. semua kelengkapan raya dah beli. shopping pon semua dah. tadi petang mak suruh anyam ketupat. oke. bestnye. kami anyam ketupat "bawang" sebab ketupat tu agak kiut berbanding ketupat sate. bentuk die mcm bawang. makan pon sedap. so dapat la dlm 150 yang suda siap die anyam. seronoknye. esok bole merebus dan buat rendang. rendang mak aku mmg sedap. haha

cepat cepat la balik raye. i miss you very much. aku pon tak tao kenape. sebab selagi kau tak balik aku rase sangat jauh. ehe. gatal sungguh aku neh. serious aku rindu. tak sabar tggu kau datang uma aku. wahaha. i miss you too long!

dear penasihat dalaman. happy happy birthday. jgn sedih sedih. ni semua dugaan. ape berlaku banyak hikmah. kite kene kuat. jagn ikot hati sangat sangat. aku sayang kau. sangat sayang kau. aku nak kau hepi hepi aje. tak nak muncung.

dear eza, sabar sikit ye. tak lame pon lagi. just pray for it.

yeah to all my fellow friends,

SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR BATIN

P/S : we're going to planning for future. yeahhu.

Sep 17, 2009

complete!

yeah dayah da balik. so jap lagi nak kelua g shopping. ayah dah bagi buget. weahhu! so dalam kepala da banyak pikir pikir nak beli ape. emm emm.

haih~ lately susah nak tido. badan pon mcm letih letih je. whats wrong with eza? im not sure. hopefully im well. tak ade ape ape kot. kat rumah pon da mcm ready je untuk raye. mak pon da siap siap kemas. so mcm relax jela. hehe

ee tak sabar. die cakap nak datng untuk raye neh. ehehe. hopefully jadi la. tak sabar. bawak kawan kawan ko sekali eah. tu la perancangan die. aku tak tao. haha. he's quite busy but he still as usual. gahaha. cepat cepat balik raye so that mmg da tak pgg skecther u lagi. weahaha!

dear penasihat dalaman. its so hard nak ignore benda benda ni semua, we asa human mmg tak bole nak lari. tapi the way we handle the situation tu kene betul. only GOD know.

p/s : dayah da balik! dite ttp tdo banyak gak

Sep 16, 2009

wednesday 16/09/09

alhamdulillah selamat sampi di rumah sungguhpon ade orang tu suke takut takutkan aku nak anta aku balik. yeay! thanx alot hantar aku balik melaka dengan jayanya. haha. jgn lupe nanti bole have fun lagi. karaoke mcm gila. suara ko mmg sedap la weh. seriously. nnt nnyi lagu better man untuk aku lagi yea. thanx membelanja makan. thanx banyak. agak sedih bile da sampai melaka. uwaaa! we'll meet again" pembantu dalamanku".

------------------------

first time bersahur dengan family tersayang. mak buat meal yang sangat simple dan sedap. sosej, ayam goreng dan lauk2. hehe.

------------------------

oh ye thanx for calling. bego! i miss you very much much. dah kaye sekarang. banyak gile nak cerita dan banyak gile luahan perasaan. haram jadah kau mmg tak hilang lagi even kau cakap kau da banyak berubah bego. nanti raye datang rumah aku. kite lepak2. mak aku pon da mcm tanye " eh yang bego tu bile nak dtg rumah kite? , zaku akim?" haha. make sure semua mesti datang!

-----------------------

oppss! haziq dah datang. sangat terharu die turun je dari kete dan terus bagi aku a big hug. cium cium pipi aku. hampeh. " kaklong" mamang sangat touching! dukung die, dah berat!

p/s : cepat la balik dayah sayang! hahaha. tak sabar nak bertekak dengan kau.

tuesday 15/09/09

eza roslan

nanna john



pose standet aku. wehehe. wajib.
eza and nana. sinfully sweet. ahaha

selamba je amek spec orang. yeah thanx you penasihat dalamanku. i love u!
lagi sekali. padan muka ko aku guna hp ko!
thanx you! tolong amek gamba aku. yuhhu.

p/s : a lot of fun bersama dengan nana dan pembantu dalaman aku. terima kasih banyak banyak. love u! love us! love him!

monday 14/09/09


on the way ke sunway piramid. jalan jem. harap tak berbuka dalam kerete. mase ni da pukol6.01 ptg.
muka muka selepas berbuka. perut yang penuh dengan mushroom soup. pizza datang lambat, haih
shopping kasut kasut, baju baju dan beg
depan pintu lif. semua kiut kiut haha
dalam lif yang agak sesak. tak pakai mask pon
self capture. dalam lif jugak
masa untuk melalak. pukol 11. oh yeah. nana mcm rockstar dah. syahrin tengah feeling nyanyi
nana n eza. dapat jugak nyanyi lagu diam diam jatuh cinta ramlah ram

kami balik seawal 12.15 pagi. ke rumah syahrin basah tekak. ahaha. miss you guys!

p/s : suara dah tak ade. antara lagu pilihan
  • diam diam jatuh cinta-ramlah ram
  • awie lupe tajuk
  • cant fight the moonlight
  • halo
  • love story
  • pelamin anganku musnah
  • lagu untukmu-MUH
  • elyana-kalis rindu
dan beberapa lagu lagi. tak ingat dah

Sep 14, 2009

siap sedia. wangi wangi. jumpe nana!

just another

so sorry. aku tak angkat tepon. bukan sengaje. aku turun bawah tadi. tu pon nak marah. macam la aku keluar dating dengan kawankawan. ko dating dengan sketcher ko tak pe lak. eee. aku tak jeles pon taw. babai!

p/s : ringkasan cerita malam semalam. penatnye.

adek. kakak. bestfren.

sat pagi yang sunyi: 6.17 am


Ayie SixNine
Ayie SixNine
agakla..
bhagia sgt kot..
hehehe~~
41 minutes ago
Nurul Hidayah Roslan
Nurul Hidayah Roslan
alaa...
biar r gmok....
hahhha..
39 minutes ago
Ayie SixNine
Ayie SixNine
tgk zah..
aku da kte...
dia tgh bhgia..
hehehe~~
38 minutes ago
Nurul Hidayah Roslan
Nurul Hidayah Roslan
bhgie ngn asgmnt r....
ap lg....
stndrt r tu...
ko jgn nk pndai2 ey mcho..
35 minutes ago
Ayie SixNine
Ayie SixNine
heheehe~~~
wekkk...
awl bgon..
spekah yg kejotkn ko???
35 minutes ago
Nurul Hidayah Roslan
Nurul Hidayah Roslan
tiada sape...
bru 1st time tbgon dgr alarm..
slme ni tlnge ak di pekak kn...
hoohoh..
31 minutes ago
Ayie SixNine
Ayie SixNine
bukn telinga ko pekak..
tp ko tdo mati..
hehehe~~~
30 minutes ago
Eza Roslan
Eza Roslan
dayah tido mati. kao kat uma tu punye la nk gile kejut die. arini nape ko bangun awl ngah. mcm ade keajaiban kan cho. ko pasan x. yela tu oang tgh bhgie. hahahah
29 minutes ago · Delete
Ayie SixNine
Ayie SixNine
huhu..
sy perasan gak..
27 minutes ago
Eza Roslan
Eza Roslan
tu la kan. hahhaa. doakan kebahgiaan mereka dan mereka
26 minutes ago · Delete
Nurul Hidayah Roslan
Nurul Hidayah Roslan
weyh ap korg mncarut ni???
bhgie mende??pusing3x...
mmg ak tdo mti...
jeles ker???
22 minutes ago
Eza Roslan
Eza Roslan
hai selamat pengantin baru semogak kekal abadi bahgia ke anak cucu sentosa murah rezeki. alhamdulillah betremu jodohnya berkat kesucian akhir terlaksana.......
20 minutes ago · Delete
Ayie SixNine
Ayie SixNine
alamak daya ne..
emo lak..
chill la...
pg2 ne xbek marah2 tau..
tol x zah???
20 minutes ago
Eza Roslan
Eza Roslan
btol..pabila sedang bersanding jgnlah suka menjeling...sambung lagi nyanyi tu
20 minutes ago · Delete
Ayie SixNine
Ayie SixNine
hahhaa..
aku lpela lirik dia...
abes daya ngamok pasne..
hehehehe~~~~
19 minutes ago
Eza Roslan
Eza Roslan
die tak bole nak marah lagi...oh yeah...lalalalalaiiilalaiiiii
18 minutes ago · Delete
Ayie SixNine
Ayie SixNine
u all make me smiles lorr...
i like..
hehhe~~~
17 minutes ago
Eza Roslan
Eza Roslan
dah2 kate nak tido..ha tido senyum2 taw cho. awet mude. gahehehe
16 minutes ago · Delete
Nurul Hidayah Roslan
Nurul Hidayah Roslan
ooooi...nk kne ni...
buli ak ey....nnt ak kwen btol pdn mke ko...
xd org nk shopg ngn ko!!!
16 minutes ago
Ayie SixNine
Ayie SixNine
hehehe...
hopefully...
last nite is my smile nite...
hati bunga2...
hehee~~~
15 minutes ago
Eza Roslan
Eza Roslan
selamat penganti baru ngah! tak sabar rasenye..tahniah!
15 minutes ago · Delete
Eza Roslan
Eza Roslan
cho : yeke. kenape bunge2? nannti story aku taw. hehehe
15 minutes ago · Delete
Ayie SixNine
Ayie SixNine
hehehe...
bgosla..
nnt aku ngn ezah leh joget lambak kt mjls wedding ko..
eWaaah!!!!!
hehehe~~
14 minutes ago
Eza Roslan
Eza Roslan
ewah ewah eh..yeahhhaaaa! dondang syg oiii..
14 minutes ago · Delete
Ayie SixNine
Ayie SixNine
kt sni leh cte..
sbb mlm td dpt jalan2...
hehehehe.besh!!!
13 minutes ago
Nurul Hidayah Roslan
Nurul Hidayah Roslan
eee...
sengal r korg ni...calon pon xdok lg...
13 minutes ago
Eza Roslan
Eza Roslan
best x byk mende ke? ala bestnye ko..takpe aku arini jumpe nana. tak cukup korum ko tak de. jgn jelessss
12 minutes ago · Delete
Ayie SixNine
Ayie SixNine
ewaaah~~~~
eh,haziq pon ade..
meh haziq join skali...
ksk perform sme kak dayah..
hahaha~~
12 minutes ago
Eza Roslan
Eza Roslan
tahniah ngah..ape nak sorok2.helo kawan2 dayah de bakal berkahwin dengan jejaka pilihannya.. heloo
12 minutes ago · Delete
Eza Roslan
Eza Roslan
haziq shuffle tonggang tebalik..yeah come haziq come on!..hahahaha..
11 minutes ago · Delete
Eza Roslan
Eza Roslan
dayah tersipu2 atas pelamin. hatinya ketawa riang
10 minutes ago · Delete
Nurul Hidayah Roslan
Nurul Hidayah Roslan
bodoh la ko along....
benci2x...
9 minutes ago
Eza Roslan
Eza Roslan
sanak saudara semua turut gembira. mana taknye meriah gile. semua berpogi di masa hari perkahwinannya. what a sweet day!
9 minutes ago · Delete
Eza Roslan
Eza Roslan
berpogo bkn berpogi
9 minutes ago · Delete
Ayie SixNine
Ayie SixNine
calon pon "xdok" lg???
org ganu ke dayah??
hahaha...
haziq,xpe..
bantai jek...... Read More
keluar silat sumbang pon xpe...
Haip!!!
9 minutes ago
Eza Roslan
Eza Roslan
jgn benci aku ngah. aku jap g ade presentation bio. kelu lidah kang
8 minutes ago · Delete
Eza Roslan
Eza Roslan
" xdok" nananana ganu kite..joget eh..makang2..jalang2
8 minutes ago · Delete
Ayie SixNine
Ayie SixNine
nth dayah...
org nk gurau2 je pg ne..
jgnla smpi cmtu..
sian akk ko..
iskh3~~~
8 minutes ago
Nurul Hidayah Roslan
Nurul Hidayah Roslan
ok fine ak nikah 5 ari rye ni...
puas ati???
ad mslh???
7 minutes ago
Eza Roslan
Eza Roslan
yeahhaa! yeahhhuu! sukanyeeeeeeeeeeeee
7 minutes ago · Delete
Eza Roslan
Eza Roslan
ala dayah cakap je cmtu. ntah2 die tergelak tergolek2 kat bilik tu.. hahaha
7 minutes ago · Delete
Ayie SixNine
Ayie SixNine
ezah:daya da smpi kemuncaknye.stop2...

dayah:jgn marah eh.gulau2 je ma.saing2 pon nk kiro.huhu~~~
6 minutes ago
Nurul Hidayah Roslan
5 minutes ago
Eza Roslan
Eza Roslan
yolah. samo saim2 pon nk kigho. kocik ati den nia
5 minutes ago · Delete
Eza Roslan
Eza Roslan
cho jom aah bungkus lauk. aku tolong kau eh. nak lauk ape? nasi minyak, kurma dging, aym masak merah oke
4 minutes ago · Delete
Ayie SixNine
Ayie SixNine
hahaha..
dah2..
aku dh x lrt nk gelak sorg2 ne...
skt perot aku wei..
4 minutes ago
Eza Roslan
Eza Roslan
oii aku da sakit perut..nak berakk dulu neh..daa~ wish me luck!
4 minutes ago · Delete
Nurul Hidayah Roslan
Nurul Hidayah Roslan
pdn mke....
kne daulat ngn ak...
smpi sok ko tberak!
hahhha
2 minutes ago
Ayie SixNine
Ayie SixNine
hahhaa..
gudluck utk lepas hajat o presentation ko???
aku pon sme..
mau tdo..
kepada cik dayah..... Read More
sy mohon maap ye..
dihari yg mulia ini..
hahaha~~~
2 minutes ago
Ayie SixNine
Ayie SixNine
hahaha...
bye~~~

-end-
about a minute ago
Nurul Hidayah Roslan
Nurul Hidayah Roslan
huh...
touching r korg...
45 seconds ago
· · ·



p/s : aku copy paste kat facebook. best gile menyakat adek aku dayah. yeahahhaa. kalo nak lagi jelas dan terang mengenai hasil penyakatan ni bole klik sini