Sep 13, 2009

beli. bayar. blah

nak cakap macam mane. complicated sangat. " tak penah pon rase mcm ni " kenape la baru sekarang.

oke aku hanye nak tulis pasal perasaan yang berdabel dabel. itu ini itu. dan bile sampai waktunya kepala aku sendiri mcm pening pening ke arah simptom morning sickness. haha. tu la stereotype punye manusia. bile dalam tv kite da bole agak da kalo muntah muntah tu sure jap g ade berita gembira. kalo scene doktor bedah pesakit, tapi pesakit mati standet la kelua bilik bedah doktor buat muka seposen. haha. konon la doktor tu simpati tapi jangan la tunuj muke sedih sangat tu. tu semua da lapuk. cube lak doktor keluar dewan bedah buat muke ceria. tak la sdih sangat keluarga si mati tu. tapi berdasarkan ape yang aku tengok tengok kat hospital doktor tak mcm tu pon. dulu arwah atuk aku nazak masuk icu, doktor india tu bole lg relax relax blas maen henpon. hospital swasta neh. aii pelik betul. pastu tanye lak jiran aku yang ade keje kat icu, die cakap " dlm tv laen dari situasi sebenar " kelakar gile.

eh aku mcm da banyak melencong ni. oke back to our cerita, aku pon tak taw la nak cakap aku ni ape sebenarnye. mamai ke? tak tak. orang kalo mamai die tak ade rase. tapi aku ade. sebab terlalu ikot perasaan aku jadi mcm ni la kot. bile sekaligus benda benda yang datang. zaappp. agak rabak la kalo gune beg plastik tesco yang terbiodegradasi tu. semua pon rase kot mcm tu. bezanya aku berjaya tulis kat sini. gahaha.

pagi tak sahur. padahal dah dikejut. so aku mmg mamai gile. cakap pon tak keluar. zzz. sedap je aku tido balik. aku igt die tak spotcheck rupe rupenye terkantoi. haha. marah betul die. cuak gak tipu sunat tadi. semua die tanye aku iyekan aje. tapi tak bangkit. ah lantak la. tu masalah aku. semua tak peduli pon. (tipu sunat takpe kot)

aik? lari lagi cerita aku. oke oke. eza ni jiwa kecik sebenarnye (kenyataan umum) benda kecik die bole tewas. chaiitt!

semalam mak aku da berangan die bakal cantek dan berseri seri di hari raye sebab aku da beli tudung kat die. matching siap ngn baju. kebetulan aku jumpe tudung mcm mak cakap tu. so aku sebat jela beli.

risik risik bapak aku, die cakap die da complete utk raye. lagi advance. lelaki ni mmg suka shopping sorang2. tengok ayah aku la. die releks je pegi beli kasut, baju. taw taw ade shopping bag yang berisi je. (tapi aku pon tak suke teman ayah aku shopping, lamenye. tapi sedikit best sebab sebrang barangan yang dibeli di dalam resit yang same akan dibayar oleh ayah. so kami adk beradek suke ikot ayah g shopping :) mase tu la muncung mak sepanjang 3inci. haha. kelaka kelaka.

p/s : baju raye kaler oren. mak cakap cine tu da siapkan dan da amek pon. balik nnt try fitting.

No comments: