Sep 9, 2009

repek. haha

satu hari sekita taun lepas. mak aku tgh masak.

" eh long lagu ape kat radio tu?"
" lagu sheila majid mak, hitam putih kehidupan "
" yeke. sedap lagu ni zaman2 mak mude dulu "
" ala kan dlm cd karaoke tu ade, tak pasan ke mak"
" ko nnyi sakit je telinga aku dengau, tak prasan lak aku ade "
" ade, nnt oang nnyi. haha"

perihal nenek aku pulak. kat dapo uma nenek aku.

" nurul ni menyanyi je kejenye, " (mak aku)
" ala mak, rilek la. bkn ape pon"
"nannti kawen ngn oang tua baru taw"
" eh ko ni memandai, nurul nanti kawen oang tua sikit pon takpe. asalkan duit banyak"
(adoi nenek aku)
"tapi jgn la tua yg da sakit tu, nyusahkan"
sambung lagi
"kalo bole kau pilih negro lg bagus, lagi nenek suka" "jgn cari melayu, nenek da boring"
" yeke nek? alamak mane nak cari"

fullstop!

teringat aku kat abd aziz al safadi da MMU mlaka tu. baek hati tapi die soh aku makan kebab aje ngn aym kebab. aku tak fasih arab. tonggang langgang. da balik palestin da die. further kat mane ntah. aku lupa. lame tak on9. facebook pon senyap je. takde tenet kot sane.

byk aku belaja bhse ngn die. antaranya aku paling ingat ialah majnun-gila sebab die selalu cakap aku. wahaha.

5 comments:

nora_ezora_infzea said...

haha...
aku ingat lagi pak arab tu...
klakau gile tgk ko YM ngn die...
aku yg dolu2 amik arab pon xleh harap..
xdapat membantu mane yg patot....

eza roslan said...

komunikasi yg sgt ssh
bi die pon arab2 jugak
penin2

NanaJohn said...

lov ur nenek. sporting ahh!
yeah aku pun teringat kat kwn mmu ko tuh..
masa bc entry ini.
kalau ada jodoh dgn org seperti mereka apasalahnyakan?

Fleurs said...

Sis,post ni dah lama sangat. But i still tinggal comment kat sini. Heehe aziz safadi tu sambung blaja kt iukl,buat degree jugak. Dia failed masa kt mmu melaka. I penah kapel dgn dia dlm tahun ni tp dah putus dah. I rasa ni bdk yg sama la

Fleurs said...

Dia palestin tapi stay and born kat saudi. If bdk yg sama la sis