Sep 24, 2009

sedikit saje

eza and ida. cingai gile

dari kiri eza, dayah, bidul and ida. farhan tak masuk sebab die pendek. haha

siblings. yeah

me and dayah. cacat

run away!

oh yeah oww. lame tak update blog. gile this raye memang taramaat busy. yeah im happy now. so nak tulis sedikit review on raye. yuhhu.

1st raye.

oke. bagun seawal 6 pagi then siap. mintak maap kat family semua. then balik kampung sebelah my mum. so mcm salam2 and makan ketupat pastu gerak ke sebelah ayah. sebab mmg setiap tahun ke ayah nak sembahyang raye kat hometown die. haha. best gile. so mcm duit raye lebat jugak walaupun aku da besar tapi maseh belaja. so ke rumah sanak saudara and terbongkang balik rumah kol3 ptg. tdo. dan jiran cine2 aku datang. penat tapi best.

raye ke dua.

mcm biasa planning nak ke rumah sedara lagi. sebelum nak kelua ade lak kazen ayah aku datang. so agak teranjak planning semua. and lastly rumah yang nak dituju tercapai 5 rumah! perut pon da mcm nak pecah. bajet satu rumah stengah jam. lari gile sebab ade yang nak buat makan2. so kami tggu jela =) . sebelah petang nana ajak ke rumah atok farid. yuehh. ade bbq. oraitt. setting mase baek punye. kol6 stengah ke rumah ika dulu dan ke rumah mus. slambe gile braye tyme magrib2. aku ngn nana mmg sempoi nak mati. nana pakai baju kurung aku pki legging dan selendang. ayu kot. wahaha.

raye ke tiga

uma tok cik ade wat open house. jauh gile kat selandar. ayah bajet kalo sempat pegi. sebab apit and the geng nak atang. tapi ade lagi sedara aku yang 3 kete nak serbu uma aku. nak lunch. mak masak nasi. asam pedas ikan parang, sayur kobis, ayam goreng. sedap gile doang sental. dapat msg apit doang tak jd datang. oke. then dapat pegi uma tokcik. g pon da kol3. haii pekena kari kambing, gulai daging (tokcik aku keje broker lembu so mcm kaye daging). g ngn paklong and family. abang apit bawak kete so die ajak join. syg pulak my kazen abg apit tu. abang kemal and kak mumtaz pon ade tak lupa gak pooja. kol6 baru balik tibe2 kakak ayah aku lak datang. tak sempat bukak pagar lagi. ajak masuk dan berborak sampai magrib. aku selambe bau ketiak dok dpn. hampeh. malam tu pulak geng2 qahhar and dayah maw serbu. mak aku buat menu spesel. mee bandung. gile best. hari2 buat open house. tu mmg wajib kat uma aku neh. parents aku pon da paham gile dah anak die mmg ramai kawan2. nak nak aku.
........................................................................................................................................................................

4 comments:

NanaJohn said...

raya tahun nie memnh heaven! byk gila kita spent time sama!;)

eza roslan said...

betul tu. best kan nana. hopefully berterusan. hepi sangat2

NanaJohn said...

yeah!;)

faiq said...

bnyk la korg nk berterusan..raye sebuln jer..bkn setahun