Oct 31, 2009

pagi sabtu

quaker oat dengan milo.
mmg terangkat. dengan sengugut pagi pagi.
kol7 dah bgun dan terus mandi.
cilaka. basah.
mulakan pagi dengan mendownload cerita.
lepastu buat ape yang patut.
gile perut aku mcm nak putus usus.

p/s : cari ubat angin. sapu je.

Oct 30, 2009

bunyi enjen bas memekak.

moga kau lebih tenang mengharung hari hari mu. moga kau tabah. kami tak kuat kami tak besar. hahaha. ALLAH ade sisi dan selalu. ingat tu. bile tak ade orang paham kite ALLAH masih paham kite. die tak penah muak dengar kite mengadu. DIA lah tempat kite mengadu. selalu ada.

p/s : dlm proses mengorat orang tu. tggu jela ;)

aku suka jolok ben bitches

seharian kepenatan. bermula hari dengan agak tergesa-gesa. kelewatan akibat jem. serabut memilih dan membuat keputusan di tengah orang ramai. tak amik keputusan melulu. kekangan masa. masa terlalu mencemburui. oh okey. nak tggu nat bgun tido. pegi mamak nak makan.

p/s : i got something. wahahaha! trimas

Oct 28, 2009

dgr ni aku mencarut.

oke now aku nak cerita sikit. ade seorang membe aku ni. membe rapat. selalu bermasalah dengan hidup die. hidup yang ditentukan. semua orang tak suka dikongkong kan. so masalahnya die tak dikongkong tapi die mcm terpaksa buat ape yang orang telah tetapkan. i means parents suruh buat ini die terpaksa akur. die mengaku die silap sebab tak argue mase dulu. tapi sekarang dah memang terlambat nak undur semula. die mula merasakan hakikat hidup sebenar setelah mula melihat dan membuka fikiran die. dan aku adelah salah seorang yang menyedarkan die bahawa hidup ini kite perlu nikmati. sebab bila ade benda yang kita buat secara terpaksa kita akan merasa kekurangan. ade je yang kurang. hari hari serabut. puncanya? buat sesuatu yang bukan keiinginan kita. oke oke. aku bukan nak menghasut tapi kite kene sedar bahawa ini kehidupan kite. kite yang bakal tempuh. jangan sekali toleh ke belakang. nasihat aku untuk kau supaya teruskan menjalani hidup yang telah ditetapkan oleh mereka mereka. kite boleh berusaha menyayangi dengan syarat bile hati kite iklas melakukan. ALLAH MAHA MENGETAHUI. esok lusa siapa tahu kan. kau harus tabah dan kuat menghadapi masa masa akan datang dan aku lah orang paling gembira kalau kau berjaya lakukan. kau masih muda. banyak kau perlu paham dan mungkin akan paham. WALLAHUALAM..

Oct 27, 2009

entry khas untok mus,

yg depan ni mus


tadi ym ngn mus.
ala clasmate aku. bestfren jugak.
minah gelabah. kelam kelam. kabut sikit.
mus toye. tu la name paling sesuai.
saje jek tanya kabar.
tak sangke ko follow blog aku eh.
time kaseh la byk2,
teharu aku.
aku bajet oang tak tgk pon sbb mmg saje2 letak link kat ym.
upenye ade mus yg hari2 ikot aku.
ho yeah thnx eh mus.
good luck exam!

p/s : bukak buku.

cerita dalam dalam.

Suatu masa dulu
Oh kita berdua diperhatikan
Oleh teman-teman mu

Hanya Tuhan yang satu
Oh yang Maha Mengetahui
Apa yang terkandung di hati

Suatu masa dulu
Oh kita berdua memendam
Rasa yang sehangat mentari

Hanya Tuhan yang satu
Yang Maha Mengetahui
Apa yang telah terjadi

Dan oh tak mungkin dia milikimu
Dan aku miliknya
Sampai bilakah kita
Harus bersandiwara

Kau masih lagi ku cinta
Dan aku kau sayang

Oh dan mungkin tibalah masanya
Kita berasyik asmara
Endahkan semua yang lama
Ini masa untuk kita
Dan biar aku milikimu
Dan aku milik cahaya

p/s : weeewiit!

Oct 26, 2009

Oct 24, 2009

rentetan bbq.

spagetti dah siap.
ayam dah perap.
mungkin sedap.
tggu nak bakar.
hehehe.
syoknya!

bajet 2010

Sebagai sebuah pentadbiran yang mendahulukan rakyat, segala sumpah janji dan khidmat diabdikan tidak lain tidak bukan, adalah untuk melihat kesejahteraan serta kemakmuran dinikmati semua pihak tanpa sebarang pengecualian

CUKAI

  • Pelepasan cukai pendapatan individu dinaikkan kepada RM9,000 daripada RM8,000.

    Pengurangan kadar cukai maksimum individu daripada 27 peratus kepada 26 peratus.

  • Pelepasan cukai langganan jalur lebar sehingga RM500 setahun pada 2010 hingga 2012.

KAKITANGAN AWAM

  • Bayaran khas RM500 kepada penjawat Gred 41 hingga Gred 54 serta pesara wajib kerajaan pada Disember ini.
  • Pinjaman pembelian komputer setiap tiga tahun berbanding lima tahun sekali sekarang.

RUMAH

  • 74,000 unit rumah kos rendah disediakan untuk disewa kepada rakyat pada 2010.

KWSP

  • Skim Simpanan Persaraan 1Malaysia diuruskan oleh KWSP untuk yang tiada pendapatan tetap termasuk pemandu teksi, petani dan penjaja. Setiap RM100 caruman, kerajaan menyumbang 5 peratus tertakluk kepada jumlah RM60 setahun.
  • Pelepasan cukai individu untuk caruman KWSP dan premium insurans hayat dinaikkan RM1,000 kepada RM7,000.
  • Caruman KWSP dinaikkan semula kepada 11 peratus.

KWSP

  • Skim Simpanan Persaraan 1Malaysia diuruskan oleh KWSP untuk yang tiada pendapatan tetap termasuk pemandu teksi, petani dan penjaja. Setiap RM100 caruman, kerajaan menyumbang 5 peratus tertakluk kepada jumlah RM60 setahun.
  • Pelepasan cukai individu untuk caruman KWSP dan premium insurans hayat dinaikkan RM1,000 kepada RM7,000.
  • Caruman KWSP dinaikkan semula kepada 11 peratus.

PENDIDIKAN

  • Menukar pinjaman PTPTN kepada biasiswa bagi pelajar mendapat ijazah kelas pertama.
  • 30 pelajar terbaik menerima Biasiswa Nasional di universiti tersohor.
  • Pakej ‘netbook’ termasuk perkhidmatan jalur lebar dengan bayaran RM50 sebulan untuk dua tahun.
  • Diskaun 50 peratus perkhidmatan kereta api jarak jauh kepada pelajar dengan kad diskaun pelajar 1Malaysia.

bbq deepa

harini buat bbq rumah aku.
sempena deepavali.
so menu yang ade adelah
spagetti special.
bbq ayam, hotdog dan jagung bakar.
hopefully semua berjalan dengan lancar.
seronoknye. tak sabar nak tunggu malam ni.
see ya!

p/s: setiap kali tulis entry mesti sakit perut memulas. nape eh?

Oct 22, 2009

berkelana.


rindu.
wish you luck in your final semester.
tido cukup cukup.
nanti sakit kepala.
orang talipon pon da tak bole nak cakap.
jage kesihatan.
buat yang terbaik!

rock the world.19th december 2009

kehkeh. aku curi dari facebook labi. die bru attach. sori bai.
ramai tenanti2 rock the world kan? so ini event ujung tahun.
rm25 je entrance.
venue kat sunway lagoon resort. nak info lebih lanjut lawat mespes.

Oct 21, 2009

roslan sharif (happy birthday)

roslan sharif
i love you dad!

Align Centereza dan encik roslan sharif.

eza ayah and mak.


23rd october 1960.
sayang ayah.
wish you happy birthday.
anakmu mendoakan ayah dipanjangkan umor dan dimurahkan rezeki.
amin.

p/s : awl gile aku publish. lantak lah!

reminisme a fond memory.

cits happen last year. yeah its was last year.
im asking him about butterfingers.
he told me that he adore this "gerakan butters so much"
he said "nak?special neh. orang lain pon tak dapat"
he gave me the full version of butterfingers album.
he send by email and he said that he love butters.
special for me. really excited. and he told me to listening carefully especially the lyrics.

"oke, i ll listen later"
" jangan lupa dengar terus terang, i love dat song so much"
"hah yela"

and finally one years later,
the butters still be our themes and of course terus terang and lengkap semula be the primary theme so that we'll enjoy the bytes2 of the songs well.

luckily i still have the album.
but just now i realized that im not listening to this songs anymore.
its not supposed to happen.
err err.
why?

and tonight. im back to listen this tracks.


kena paham


hujan lebat petang ni.
tak bole nak tido.
so dengar2 lagu.
oldies petang petang.
dapat karipap sadin pon sedap.

kes malam tadi,
kene paham kedudukan.
kebizian.
kekusutan.
keserabutan.
ucapan supaya kuat mcm biasa.
get well soon!
bkn senang nak senang.
hope you'll be oke.

p/s : tempura baru beli.

Oct 20, 2009

nak?

mamai.
kepala pening pening.
sedap gila tido petang.
tapi mmg memualkan bile smpai nak maghrib.
dengan suasana suam suam kuku.
langit berbunyi maen lagu agogo.
hujan tak hujan.
tengok suhu kat "HOT METER" bilik aku mcm meningkat.
sesuai untuk pengeraman.
ah tak sedap.
perut dah lapar.
tomyam ayam menjadi igauan.
mandi dulu.
air liur basi meleleh saat termimpi ntah ape ape. blurrr abes.


p/s : present sudah. oh ye. aku nk buat open house sempena deepavali. dun wori aku ngn mbe aku masak. korang hulor duit je. spagetti dan bbq ayam.

Oct 19, 2009

penangan.

ini baru dapat penangan CAPATI keling.
teringat kedai CAPATI kat tanjung keling.
kari ikan pari die mmg menangkap.
sedap gila.
nek mami ajar aku makan CAPATI
die cakap " bapak kau keturunan CAPATI, raye tak makan ketupat tapi makan CAPATI"
aku akur.

p/s : aku nak sarankan kat nek mami supaya kurangkan sayur dlm kuah dhal die. aku mual gila. tapi aku telan slow2 takut die npk. kahkah

at least

at least im trying to make him happy.
at least im supporting him.
at least im talking to him.
at least im not the one who backstabbed him.
at least im trying to love with full of honest.
at least we start making a wish for future.
at least he not getting upset when im silent.
at least he will smile looking through the phone.
at least im trying not going out with somebody else.
at least or maybe..he realize that im keep on satisfying him.
at least i still have friend of mine that we share the laugh.
at least but not least some little space of his mind filling with my part ;)



oh yeah, im searching 4 this film. nak sangat2. sape ade bagi pinjam. kalo tau ade mane2 kedai jual cakap aku.

p/s : perempuan kalis peluru.thanx to loque.

semalam aku tengok.

hey ho,

kepenatan semalam yang tak hilang.
test bio ini pagi.
oke2.
wish u luck eza.
semalam dah run dua movie kat cinema.
gehehe.


gelak2. cm siot punye cerita. babi hutan makan orang. babi hutan tu muka mcm mammoth. mutation spesis la katekan.

ini kelakar. kisah seorang budah berangan nak jadik professor. hujan makanan. mintak aje. mmg gile sedap. lapa aku tgk. tak dpt tgk version 3-d. tapi best jugak


p/s : thanx belanja aku sempena deepavali =)

Oct 17, 2009

TUMBOHan.

(susah gila nak lukis! ko bayang ade 13 lagi kene lukis. setiap satu cell mesti at least half page A4)


pagi pagi aku cari siaran radio.
tujuan nak dengar lagu deepavali.
amek feel sikit. moga segar bijik mate.
tibe tibe benti kat sinar fm.
sedap sial lagu ni.
rahimah rahim kot.
matanya lirik lirik selalu, rupanya manis manis ayu.
haih. mcm aku je.
so pagi tadi mcm berangan kejap la.
jom nnyi ikot aku..

3,4... "matanya lirik lirik selalu, rupanya manis manis ayu"

p/s : sedar tak sedar aku dah donlod lagu ni! damn sedap. takkan nak dengar lagu keras2 aja kawan.

lukis dan lukis lagi.


mengantuk gila babi. even dah mandi.
kene siapkan lab repot lagik!
paling style makan cekodok tadi.
lalalapar.
now dah kenyang.
melukih! melukih!

selesai.

task siap.
nak melukih cell pulak.
pening jugak kepala bile lame2 tengok mikroskop.
tapi tak jumpa pon ape yang nak dicari.
naseb baek mikroskop lect tak bagi bawak balik.
kalo tak, nak aje aku tgk mane2 yang patut.
kehkehkeh

p/s : penah dulu time lab kat skola fom4. amek semut hidup2 penyek kan die. letak atas slide. tgk bwh mikroskop. mmg geli gile cecair bdn semut tu. kesian pon ade. 3 hari jugakla aku tak lalu makan. mak aku pon da pelik semacam je.

Oct 16, 2009

buah dan telur. same padan.

malam ni seronok.
buat task pasal spermatogenesis dan oogenesis.
ala dalam bhsa melayunye pasal proses penghasilan sperma bg lelaki dan penghasilan ovum bg pompuan.
seronok belajar part nih.
sampai ade mbe aku tanye "cm best je tajuk ko, cite cmne kat aku. aku lelaki pon tak taw"
aku dengan selambe cerita. tup tap tup..
langsung die tak paham!
term semua susah!
kesian ko kan. xpe. sume saintifik sgt.

p/s : buah dengan telur. haha. aku cakap lucah.

sape lambat jalan kaki

ini dah jumaat.
esok sabtu.
lusa ahad.
tulat ini.
putar putar sama je.
kene study kuat. dpt 4flat pon jadila ;p
eza eza. gila sikit itu tanda matang.
bertindak mengikut keadaan.

eh hari hari perut tak sedap.
kenape eh? aiya.

p/s : idung tersumbat mlm tadi. selesema jangan datang oke.

Oct 15, 2009

segar lagi.

tak boleh tido.
aih. keje siap mate tak mengantuk.
bile keje banyak, mengantuk.
dalam kelas mengantuk, dlm bas mengantuk.
maen facebook mengantuk,
dengar lagu pon mengantuk.
mengantuk mengantuk. da lebih sepuloh kali da sebut neh.
bahu pon letih gile. esok pagi envi day.
buat pameran. kene pakai baju ijau. celah mane nak carik?

p/s : nak tukang urut. aihh. tolongg!

eza, skandel, tesis.

tesis da siap. ho ho ray!
bab1 sampai bab 5.
makan mase tengah taun. wallawey.
berbaloi.
esok print.
mak, sakit bahu!

p/s : manjanya suara. ni yang tak tido malam neh. aiih. senyum2. sebulan sekali pon tak ape tak talipon.

Oct 14, 2009

dua hari terlepas

busy gile.
aku bukak fb then bukak profile adek aku.
alamak besday bidul da lepas. dua hari!
mampus la.
dengan selamba mulut penuh bubur abalon aku taip msg.
'hepi besday wey. sori aku lupe gile'
asalkan da wish. hehe.

lega da taw aku dapat praktikal skola mane.
SMK RAJA MUDA MUSA. teluk intan.
oh yeah. sekolah dua sesi. selesa bersama nora.

hey ho, rindu boyfriend aku. lame gile tak tnya kabar.
hopefully die oke je.
nana, start final bile?

Oct 13, 2009

kalau hari hari baik macam ni kan bagus.

tak marah kat sesiapa. hari hari makin pulih. penasihat dalaman memang banyak main peranan penting. eza roslan jadi skema dalam segala hal. tambahan pula beliau masih tak tahu kedudukan sebenar tempat bakal praktikal. ini sangat membimbangkan. hidup masih diteruskan. eza masih selamat dalam semua hal. die sangat berhati hati ape yang sedang dicubanya. kehkeh. out. berak cair.


gigi lagi gigi

papadom, tesis, sayang, kawan, boyfriend, scandal, lelaki gatal, perempuan gedik.
bastard gila yg msg kat facebook aku berbunyi
"kau igt cantek sgt ke gg ko nak tayang2 kat orang"
aku reply "pegi mampus, gg ko ade?"

SELESA.
i love them.

p/s : tesis. eza jangan gelabah. nanti tak siap baru padan muke. haha. SELAMAT HANTAR!

Oct 10, 2009

jgn mulakan

muka lega jumpe prof marzita

p/s : mate aku mcm mengantuk. tido je kot.

bole kau tengok jap?

Can't u see
that I'm the one
who understands
been here all along
so why can't u see?
"You belong with me"


p/s : puas dah aku berbuat baik dengan kau. tapi kau masih ingat aku rampas kawan kawan kau. aku tak mintak kawan kawan kau datang dekat aku. ini namenye CHEMISTRY. tapi kau memang tak paham. mengata aku menyampuk hal. jgn buat aku mcam ni. mak aku jauh. nak mengadu kat sape lagi. kau tak puas ati sebab tengok kawan kawan kau mesra bukan? jgn lah emo sangat sebab kau memang da salah sangka dengan aku. kau jugak cucuk die dengan kata kata fitnah. kau racun fikiran die. sekarang die pon da acuh tak acuh dengan aku.

basuh muka bukak muka buku untuk rase hebat.

aku masih terasa air liur basi kat muka.
belum basuh muka. sudah bukak muka buku.
memang tindakan yang betul.
run keje arini.
macam biasa.
natt ajak tengok wayang.
jadi ke natt?

p/s : penuhi masa lapang. ini semester terakhir bersama kawan2. so bile lagi nak manje2 tgk wayang same.

hingus sendiri sedut sendiri. ade kahak kite ludah longkang,

dah tepu!
kefein pon banyak.
nyaris tak sedut rokok je.
hahaha.
out. tido

p/s : esok sabtu lusa ahad. tak ade sape2 ke nak bawak aku g tengok wayang. aku byr sendiri.

jumaat

8.32 pagi.
melangkah penuh gaye jumpe prof marzita (lect penyelia tesis aku)
hari jumaat, jubah hitam dan selendang hitam.
mcm berkabung pon ade. ah. selambe.
syud da sedia tunggu kat library.
hampa pegi bilik tak ade. secretary die cakap " prof ade meeting pagi ni, kalo petang meh buat appoinment dulu"
kol3. set.
makan nasi lemak singgit kat library. sambal tak sedap. minom soya sejuk. mmg horny mual.

11 pagi.
kelas diskrit. dua jam beku dlm tu. hujan lak kat lua.
3 minit terakhir aku nekad keluar kelas.
nk terkencing. memang tak tahan!
lege. kelas pon habes. angkat beg balik.

3 petang.
jumpe prof. mcm biase. lot of talks. tanye mcm2. angguk aje.
semua pon mcm tu. malas nak tikam lidah.

1.23 pagi.
thanx kat natt donlod nurkasih!
oh yeah.
aku nak sweet dream malam ni terbantut.
nur mungkin kene madu.

1.58 pagi.
masih on facebook. cakap2 lucah aje sume malam2.
tak pe.
"nampak pon mcm tak nampak"
saje letak status. lege at least ade teguran. walaupon aku yang kene mulakan.

2.19 pagi.
tesis berjalan. banyak pulak nombor dlm kepale. haih~
jangkaan untuk tido.


p/s : kiram tanya aku " ko otak ape ni eza? kepala pon banyak nombor2 je" hahaha.

Oct 9, 2009

kalau kau tahan kau makin cantik.

tahan. ini biase la. tekanan.
sume orang rase.
sikit je lagi.
kalau dulu bole kenape sekarang tak bole.
mintak maap kat kau.
aku mmg gatal.
aku banyak kawan lelaki.
aku nak kau paham.
tak susah kan?
jgn tensen2.
nanti kepala kau botak.
projek kau pon tak jalan.
lots of love = gile babi banyak menatang ni.

p/s : prof marzita aku obses sekarang. hari hari mimpi die.

gigi gege eza

"sila jangan cakap lucah dengan aku"
ini adalah poyo oke.
eza memang macam ni.
ini pulak cerita lain.
panggilan talipon sekitar jam11.30 malam.
panggilan bukan untuk melegakan.
menyakitkan. kenape?
sebab terlampau "silent"
die bole dengar bunyi kipas bilik aku.
aku sampai boleh dengar pancutan air toilet die.
sifat apekah ini?
aku bagi masalah kat kau? cakap. jgn sabotaj aku mcm ni. igt aku suke ke.

p/s : tak pernah marah atau masam muka. sayang bukan kepalang

Oct 8, 2009

tido.


mengantuk dan pujuk diri untuk tidur.
hati liat. masih nak maen facebook yang melalaikan.
oke kite fokus.
tutop mate.
zzz.
mengantuk gila babi.
bahana tido dengan nora.
die buat mcam2.
aku tahan.
err err
kelas pukol 5

http://kamisukahijau.blogspot.com

oh ye. nak promote blog kitorang.
bukan blog lucah. tapi sedap bace.
sape sunyi sape sepi.
bole la lawat. ramai gadis.
hahaha.
ini baru hot!

harini

harini pukol8.30 present pokok kat prof tjahjadi.
semalam pulun buat slideshow, blog and hanya poster dan report tak buat lagi.
belum puas. nak tunggu present.

p/s : nk terkincit da nih. tata

Oct 6, 2009

air basuhan beras. amende ade?

ape ade dalam air basuhan beras?
ape bahan terkandung. shit. pening jugak nak pikir.
browse internet mcm semua tak de kaitan.

p/s : esok mesti keluar fatwa sendiri la kot.

lame jugak

oke now.
baru mcm bernafas setelah 3 hari ketiaadaan internet.
mmg sialan. bosan gile. keje tak jalan.
lepas neh jgn cari pasal.

oh ye.
benda kecik aku selalu telepas pandang.
aku silap. tapi aku tak kisah pon.
sayang dan makin sayang.
tak peduli kot.

p/s : thnx nana for keprihatinan ko. masih ade yang curious kat aku. she's my bff!

Oct 4, 2009

teringat

teringat pulak mase keje kat kedai megat. bodoh. mase cuti sem bape ntah. aku saje2 jek luang mase. g keje. best tu mmg best. tapi gaji ciput je. tapi pengalaman tu paling best. yang bestnye best fren aku je keje kat situ. kedai laen laen la. nana keje kedai thai. jual baju. yang aku tak tahan macho keje kedai bunge. jual bunge. gile dok. aku lak keje kedai mainan budak budak. hampeh. tapi mmg best.

err tu je nak cite. tapi aku benci megat. die bagi aku gaji sikit je. die ckap aku student lagi. tapi die lupe aku da bagi banyak untung kedai die. megat bangang. ikot ati bole je pecah amanah. jual harge mahal2. naekkan 20% ke. die bkn tau. tapi aku tak buat pon. takot makan duit haram dow.

p/s : aku cadang megat buat blog. promote barang2 yang die jual.

Oct 3, 2009

(pembayang)

look people with your proper brain.
dont look people with your blind eyes.

bodoh!

nora plz read.

dear nora,

think twice.
tak nak ko blah je.
jage ati ko lagi best dari jage ati orang laen.
die tak kesah kot.
bagi mase utk diri ko.
ke ko tgh datang bulan?
sabar. tu yang kekal.
jgn baek sangat.
dah dah.
" think of yourself"

Oct 2, 2009

ini malam

membute. keletihan. lesu.
bangang. mamai. perut lapar.
perut sakit tak habes lagi.
kenape aku senggugut teruk sangat?

tapi aku tetap bole gelak.
bahan2 orang kat fb. tu biase.
buat keje.
setan jgn kaco aku.
hahhaa.
merapu sial eza malam ni.
takut jugak.


pemalas kot.

moody.
PMS
lapar tak lapar sangat.
kerja tak jalan!
tido je banyak.
eza ko lupe ke tesis ko tak siap lagi.
chapter 4, 5 week 14 nak anta.

eza rajin, eza rajin. hari hari aku buat tesis. (menipu)

Oct 1, 2009

ini semalam

sebelum kelas:

kelas pukol lapan. malas nak bangun. tapi tetap muke ceria. ujan lak pagi tu. melat bwak kete sangat hati hati. tapi kene jugak hujan kat baju kotton pink aku.

mase dalam kelas :

lect ni strict. aku duduk depan sekali. paling luar. nora amek tempat aku kat ujung. melat dari ujung buat muka padan muka kat aku. tapi buat biase. rase nak sumbat pen dalam lubang idung die. tapi aku suke gak mengacau die. melat melat. mcm biase. dalam kelas pokus.

nada berbisik kat shikin yang agak jauh " kang lepas kelas kite pegi mamak, makan " shikin mengangguk tanda setuju. kertas A4 aku buat teropong. bosan balajar pasal sustainable developement. tak sabar nak abes kelas.

habes kelas :

pegi makan kedai mamak. shikin nak ayam goreng. so jumpe. laen laen makan nasi campur. aku makan megi goreng. ckin (bkn shikin) nak pegi tapah. anta die balik dulu. tibe tibe shikin cakap kelas da habes. pegi kl nak? amek printer aku kat low yatt then kite jalan jalan. " aku on je " seraya menjawab ngn linda. nat da kat uma. nak tido. kami pegi pekan. nk amek hp aku. cina sial cakap tak siap lagi. bastard tol. balik bilik. bersiap. kol12 gerak. jalan bawah je. tak kene tol. sempoi. tong tong minyak. nat pon nk ikot. oke jom.

dalam perjalanan :

semua mcm menyanyi riang. seronok. ade yang tetido. aku layan je lagu kat radio. dok tengah2. gehehe.

dah sampai :

cari parking. dalam pkol 1 suku da smpai. g amek printer then g ts. linda nk beli kemeja utk cik abe dio. layankan aje. jalan2 tapi semua tak berkenan. opp lupe nak cakap aku jumpe beg laptop kat low yatt dan mousepad. aku rembat. murah je. kami decide pegi mid pulak. shopping. eh tak pon.

midvalley :

berjalan berputar2. seronok. perut lapar then kami pekena beger king. yahuu. kenyang gile. mai bukak pose jugak. siap2 nak lpk rawang uma macik nat. jalan beraye. jalan pon dah jem sekitar pukol8. sampi da pukol9.

semasa di rumah mak teh :

jempot makan dulu. nasi goreng ayam, rendang daging, lemang dan kuih raye. semua ade. banyakkkk. aduii. makan jugak sampi layang hindustan kat astro. kol12 semua da mamai.

mase bentang comforter :

boyfren aku talipon. tergagap gagap pulak nak cakap. aku malu lalu keluar bercakap. hampeh. abes la kene bahan dengan budak2 ni. oke i miss you. alot alot. senyumsenyum

mase untuk tido :

sejuk ekon sampi tulang. semua senyap lena sampai pagi. malas gile nak bguun.

pagi pagi bute :

makan kuih raye. minum teh suam. pulang balik upsi. mai ade kelas kol9. daa~


p/s : aku da basuh baju. banyak nak mati.