Oct 28, 2009

dgr ni aku mencarut.

oke now aku nak cerita sikit. ade seorang membe aku ni. membe rapat. selalu bermasalah dengan hidup die. hidup yang ditentukan. semua orang tak suka dikongkong kan. so masalahnya die tak dikongkong tapi die mcm terpaksa buat ape yang orang telah tetapkan. i means parents suruh buat ini die terpaksa akur. die mengaku die silap sebab tak argue mase dulu. tapi sekarang dah memang terlambat nak undur semula. die mula merasakan hakikat hidup sebenar setelah mula melihat dan membuka fikiran die. dan aku adelah salah seorang yang menyedarkan die bahawa hidup ini kite perlu nikmati. sebab bila ade benda yang kita buat secara terpaksa kita akan merasa kekurangan. ade je yang kurang. hari hari serabut. puncanya? buat sesuatu yang bukan keiinginan kita. oke oke. aku bukan nak menghasut tapi kite kene sedar bahawa ini kehidupan kite. kite yang bakal tempuh. jangan sekali toleh ke belakang. nasihat aku untuk kau supaya teruskan menjalani hidup yang telah ditetapkan oleh mereka mereka. kite boleh berusaha menyayangi dengan syarat bile hati kite iklas melakukan. ALLAH MAHA MENGETAHUI. esok lusa siapa tahu kan. kau harus tabah dan kuat menghadapi masa masa akan datang dan aku lah orang paling gembira kalau kau berjaya lakukan. kau masih muda. banyak kau perlu paham dan mungkin akan paham. WALLAHUALAM..

8 comments:

NanaJohn said...

Semoga dia tabah. Dah terlambat susah nak undur. Kirim salam kepadanya. Good luck untuk dunia baru akan datang!

zarf_iera said...

btol 2 eza...kite xkn rse epi as long we do sumtin dat we dun like. juz imgine..ari2 kene buat mnde yg kite x suke.trase x brmkne idop ni.huhu..

tp,rsenye..ur fwen 2 kne bncg elok2 ngan prents dy..jgn mmblkngi kluarga. x psl2..derhaka pulak nnt. bwk brbncng.insyaallah setel.:)

AidaN aMoy eTuc said...

huhu..
eza, kwn ak pon ade cmnie..
smpai hal kawen2 skali nie...
leceh r, ak yg mkn ati lak...
huhuhuhu..
sekarang nie terpikir, perlu ak menanti die, or blah jer...
sebab die xpenah bg kate2 yg patut bt ak stay dlm open relationship nie...
yg pasti, mmg rimas

eza roslan said...

hahaha..

hopefully he gone through masalah ni dengan betul.
be calm.
just follows.maybe lagi senang.

AidaN aMoy eTuc said...

sng ker???
ntah ler, ble nk share sumthing pon susah kot..
wei, ble pulang ke mlaka nie?

eza roslan said...

senang kot
just follow kalo argue mesti lagi porak peranda.
haha.

lambat aku balik. mybe ujung nov. winter kan.

AidaN aMoy eTuc said...

poyo r..bajet dok london..
ak sepak gak kang ko nie..
huhuuh

eza roslan said...

eee tak sabar nak balik MALAYSIA. hehe