Nov 28, 2009

hehe edisi gambar







p/s : speechless!

haha. sori la weh. aku bukan mkan sgt pon

oke oke.
raye kedua.
kene pegi rumah maklong.
lame tak jumpe.
tak bole nak tulis banyak banyak.
nak pakai bedak dulu.
daa..

p/s :kat rumah dah ade cik siti. ayah syg gile die. aku hnya mampu tengok. tapi semua heppy gila gila!

Nov 26, 2009

selamat hari raye!

muka tak boleh blah. baru bangun tido terus terus layan haziq maen bubble die. so mmg selekeh nak mampus. haha

yang ini pon.

pergi giant beli barang tapi ni dekat playground

hebat jugak mulut haziq


kiut!

p/s: selamat hari raya aidiladha. baru lepas rebus ketupat. mcm2 juadah ade. esok esok update lagi ye.Align Center

Nov 25, 2009

susah nak update.
haiq tgh tidur baru la bole maen facebook dan blog.
haih.
sunyi gile!

sharing is caring

yeah.
dah berjaya lakukan.
pasti benda ni semua akan berlaku.
and now im very very happy.
there's a lot of fun here now.
im happy with my family.
haziq too!
we shared a laugh together and finally forget about my past.

p/s : im listening to lengkap semula. really miss you ;( <mr rhanggai berkelana yang busy teramat!!>

cuti. tak ade cerita

lame tak update belog.
busy gile kat rumah.
melayan haziq, tolong mak dan semua2.
bestnye cuti!
tak lame lagi RAYE HAJI!
so mak cakap nak buat ketupat
yeahhauu!

Nov 21, 2009

bawak lori.

ape la yang tak kemas lagi. gile malas aku nak packing.
separuh dah masuk kete faezin( bf nora) dah selamat pon die amek.
gile banyak barang aku. aku rase kalo abes belaja aku nak je suruh ayah datang bawak lori.
buku, baju, KASUT, semua semua aku da mcm tak larat nak tengok. masuk jela mane muat.

ayah baru masuk tol air keroh. 3 jam lagi sampi kot.
sempat tido.
zzz.




wayang jumaat.





dah tgk 2012!
woohoo.
pagi-pagi aku ngan natt bangun semata-mata nak tgk wayang.
dengan muke sembapnye dedua pegi.


sampai pudu nak amek tren ke ts.
aku terjumpe membe aku si mcho!
aik, ko nak kemane? balik melaka ujarnya.

weh weh jom join tgk wayang. 2012.
eh yeke. jom, jap simpan barang dulu.
so dengan happy melangakah penuh gaye ke stesen lrt.
sesampai pon tix wayang kol11.40.
kencing dulu dan beli popcon.
makan!

dah abes cerita mule rase lapar pulak.
(macho semayang jumaat dlm panggung)
kitorang makan. lege siot.
so semua sempat amek tiket kol4 puntuk pulang te destinasi masing2.
aku ke tg malim. macho ke melaka.

terpaksa pulang awal ade taklimat pasal praktikum.

p/s :tak nak tulis entry pasal perpisahan. nanti aku sedih ;( wish u luck kpd semua kawan kawan.

post terlepas

adoi!
banyak post telah terlepas.
busy busy!

Nov 18, 2009

selamat pagi semua (SPS)

esok last paper.
maraban je. arini baru nak struggle.
pergi library. mintak sapot kawan kawan.
susah nak fokus lately. hahaha.
kol11 aku da mamai nak mintak tido.
tak leh blah tol mate aku dok bace TSE. adoii. byk tol setan.

kol7 bangun ;)

p/s : dah janji nak buaktkan natt roti hotdog. bye!

Nov 17, 2009

tanggal tinggal: kata ganti nama

tinggal...

menunggu hari untuk meninggalkan. menunggu hari untuk ditinggalkan. tinggal ape lagi? tinggal untuk semua. tinggal sini. tinggal sane. semua bakal ditinggalkan. hitung masa dan waktu. sedikit demi sedikit. biar terbiase untuk rase ditinggalkan supaya tak la rase rindu teramat. buat benda kite suka sama sama. gelak ketawa. tapi tak perasan ke yang kite akan saling meninggalkan. ape yang tinggal? kenangan, gelak tawa, gambar.

masa sangat mencemburui setiap manusia. penuhi masa indah kita sebab bile masa indah itu ditinggalkan tak mungkin akan berulang lagi. sekali lagi, tak mungkin. penuhi masa kite. penuhi rasa kite. sebelum semua tu dah ditinggalkan. mengingat untuk meninggal.


p/s :tinggal, ditinggalkan, meninggalkan,meninggal. ape kate kalau tukar semua ayat tinggal jadi tanggal.


tanggal...

menunggu hari untuk menanggalkan. menunggu hari untuk ditanggalkan. tanggal ape lagi? tanggal untuk semua. tanggal sini. tanggal sane. semua bakal ditanggalkan. hitung masa dan waktu. sedikit demi sedikit. biar terbiase untuk rase ditanggalkan supaya tak la rase rindu teramat. buat benda kite suka sama sama. gelak ketawa. tapi tak perasan ke yang kite akan saling menanggalkan. ape yang tanggal? kenangan, gelak tawa, gambar.

masa sangat mencemburui setiap manusia. penuhi masa indah kita sebab bile masa indah itu ditanggalkan tak mungkin akan berulang lagi. sekali lagi, tak mungkin. penuhi masa kite. penuhi rasa kite. sebelum semua tu dah ditanggalkan. mengingat untuk menanggal.


p/s : the way you tight your shoes, and we walking in the rain. along the street. i love that moment.
"Hakikat sabar adalah teguh dan kukuh mempertahankan jiwa untuk selalu berada pada ketentuan syari'at Allah, dengan tetap menjalankan ketaatan dan menahan diri dari larangan serta berlapang dada pada setiap ketentuan ujian dari Allah Ta’ala"

Nov 16, 2009

harini mmg basah lagi.

oh oke. aku nak cerita. pagi tadi mmg busy gile babi. pagi pagi dah bangun sebab nak pegi print thesis. pastu nak anta jilid. tiga copy kene ade. satu untuk lecturer, satu untuk KPM dan satu claim KPM. wallawey mmg gile. mabuk jugak nak susun susun.

pagi tadi breakfast dengan nora. goreng fries dan tempura. buat neslo panas. terus taip msg kat nora "nora, meh dtg uma aku. kite breakfast same oke". aku pon teruskan mandi. nora balas "oke". siap siap je mandi nora dah miscall. ade kat depan rumah. naseb baek dah pakai baju. so breakfast dengan seronok dan kenyang.

pergi kedai dan print. siap semua.

pergi anta jilid semua. kamis boleh dapat. pergi jumpe supervisor mintak sign dan settle ape ape yang patut. seronok dah. settle dah semua.

balik semua buat ape yang patut. ehehe.

p/s : thanx la kat linda bagi pinjam laptop. kahkah. die sok busy combine pdf die so aku ape lagi hentam gune laptop die. mapuh mu!!

ucapan tahniah.

lame tak update blog. sabtu dok busy repair tesis. ahad pulak berjalan sakan. Genting! sekali lagi. hehehe. dah deal "sape lambat sampai belanja" dan sudah tentu aku yang menang. aku sampai dolu. kehkeh. sori yek.

dlm bus ke kl.
jumpe niely madu. ala gadis kiut satu mase dulu aku penah admire. spec die semua lawa lawa. die naek bas terus duduk sebelah aku. "eh, u nak kemane?" tanya aku selamba. "nak pergi kl" sengih niely. borak punye borak rupanya nak ke Genting jugak die. oke mmg cantek lah. die pon tak reti nak cari tiket so aku boleh tolong die. tapi malangnye. kami pergi dulu. die tggu bf die pulak. "jumpe kat sana ye" ujar aku sambil buat muka kiut. cari tiket dan terus bergegas naek bas.

seronok oke! tak bole nak cakap. kami decide maen outdoor saje. aku maen benda yang aku tak pernah main mase pegi aritu. wa cakap sama lu mmg gile basah naek bot bangang tu!! tapi best.

thnx alot for everything. thanx alot. it will be the best moment of us yang tak boleh lupe. thanx again!

p/s : sakit pinggang ;P

dont know how to tell.

haziq erfan! kak long miss you oke!

baju tajaan ;P

kenape aku suke self capture gambar sendiri dan post kat blog even gune wc?
  • just to express my feeling yang sebetulnya. bile kite happy kita capture senyum lah!
  • engkau semua boleh tahu condition aku walaupun rambut kembang-kembang.
  • sebab aku mmg suka membelek-belek kamera. so dah mcm tercapture.
  • dah tadi aku cakap the way im expressing my feeling. kalo boleh senyum berbunga aku dah letak bunga dah.
  • happy mcm ni kot ;)
  • eh suka hati aku lah!

Nov 14, 2009

berbunga.

blog aku dah berbunga!
sesuai ke tak?
tak sesuai tukar lain.
tapi mmg berkenan ngn bunge!
lantak lah

WC dengan Haziq:Satu keseronokan.cont

sori la lately banyak pakai wc amek gamba. so latar belakang gambar banyak la hanye tertumpu sekitar bilik aku saje. takkan nak angkat lak wc kat laptop neh. tu melampau da kot.

pagi Sabtu mmg la bosan teramat. haih!

p/s: cari mood nak repair tesis. tang abstrak dalam omputeh tu ayat tunggang langgang. berterabur gila. aku maen tibai je dok translate.

WC dengan Haziq:Satu keseronokan.


semalam wc ngn haziq. peh da mcm monyet dah rambut die. meremang la weh. tapi badan tak naek2 pon. da mcm orang gile lak aku tgk die dok dpt wc. tak putus putus tanye aku bile nak balik. "ye ye nxt week kaklong balik" ujar aku yang tahan sebak.

mak pulak take part kat wc. "amcm kat teluk intan dah ade uma sewa?" tanye mak aku. setelah explaination yang cukup jelas mak paham. huh! "minggu ni nak kemane lak?" tanye mak lagi. aku cakap tak pasti. kl kot mak. "bejalan je kije, ni baru ade bas. esok dah ade kete mmg la tak duduk umah" bebel mak. aku dengar je gelak dalam hati. rindu mak ngn ayah aku. huk huk

part bidul lak masuk. makin hendsome adek lelaki aku sorang ni. da mcm aidil zakuan lak aku tengok. tapi versi negro kot. muke dah itam dok bejemur tgh padang. idung tak habes2 training. tapi dengar kate die dah sign kat Sime Darby? betul ke?

(memang muke haziq je terpampang kat skrin laptop. laen2 suara je aku dengar.haziq dah konker wc!)

"kak long, nak teleskop!" ujar haziq pelat2. wah da pandai la die. dah tau teleskop tu ape. adeh mane lak nak cari teleskop budak2 ek?

dayah lak punye cerita, mcm biase die ade dok repair wc. dah mcm kameraman lak aku tgk.wc die pusing. mule2 fokus mak, pastu bidol, tapi mmg muke dayah ngn haziq lak lebih. haih.

si ida tido. membute. letih stady kot. SPM la katekan.hehe

OMG! rindu gile kat semua. capat2 habis exam pastu ayah cakap nak datang sini angkat barang. woohoo!

p/s : lepas mandi. sakit ati tengah maen fb sambil minom neslo panas dan naget tertumpah. haih. abes BELENGAS!

Nov 12, 2009

eh eh kemane kite?

:::lame tak guna gambar2 bobi. so aku keluarkan sekeping utuk tatapan. nah!:::


biar jela bio tuh.
dah pning bace.
esok esok tak boleh jawab baru padan muke.
bru la menyesal.
yang penting diskrit dah lepas.
ilang satu sebak kat dade.


daripada pemerhatian aku la kan ramai betul orang gile time time exam ni kan. mcm2 peel. yang itu lah yang ini lah. ape ape pon aku paham. semua tgh tensen gile so buat kerja melalut. rami jugak yang dah abes exam lagi la seronok. adek aku pon dah mule belagak sebab exam die da abes. nak balik dah pon. ahh ahh tak bole nak teruskan..i've to stop now..nnt aku sambung..


p/s : mengejar mimpi tu seronok. bermimpi pon seronok. termimpi mimpi lagi lah seronok. dimimpi pulak?? (saje di highlight kaler merah)

Nov 11, 2009

selamat datang.

welcome incik zakuan!
update selalu ye ;)


p/s : entry khas untuk my bestfriend! woohoo! suke hasil2 tulisan die ;)

ini lagi sedap.

alah kesian gila tengok perempuan tak matang. macam malu jek tgk ko. mual tau tak. sikit sikit nak touching ape boyfriend ko buat kat kau. menyampah gila tengok.

pesan aku kat kau:
  • lelaki tak suka kite sgt mencampuri hal die. caring tu oke. tapi jgn melampau.
  • jgn la campur aduk hal sosial dengan pasal perasaa. bukan ke serabut.
  • sikit sikit nak marah. kalo aku jadi lelaki pon aku meluat. mual.
  • jgn jadi mcm budak kecik. merengek tak tentu pasal.
  • percaya tu paling bagus.
  • takbest la emo sgt. muke pon jadi buruk.
p/s : perempuan baik baik saje.

nak sedap inilah caranya.

woohoo!
woohoo lagi!
baru pekena ktiow grg kat mamak.
wallawey lembap2 goreng die.
so dah mcm kenyang lege.
kepala ade sikit sakit. mcm cucuk cucuk.
telan panadol nak selamat. takot2 je kang demam.
haha. tggu paper petang neh. 2.30 ptg.
mintak mintak semua berjalan dengan lancar.

eh mlm td aku mimpi aku nak beranak. gile doh takot.

weh rindu! ape nak buat??

p/s: weekend ni ape plan? jom jalan2 weh. pm ke, ym ke takpon email. haha

Nov 10, 2009

suka lagu ni. anda?

Berjalan di tepi pantai
Tertiup angin berhembus
Sejukkan hati damaikan diri
Melihat biru

Bersama telah dilewati
Bersama telah dijalani
Aku disini kan bersamamu
Telah ikat janji

Hidupku kan damaikan hatimu
Diriku kan selalu menjagamu
Izinkan ku selalu bersamamu
Kasihku padamu

Telah kuberikan semua
Telah kurasakan bersama
Sampai terhenti nafasku ini
Hanyalah untukmu

nostalgik sungguh.

bile pagi je tulis entry.
bile pagi je otak berkepul2 nak tulis.
otak meberontak nak tulis.
tapi nak tulis ape?

oke kite tulis pasal mimpi aku malam tadi.
mlm td tido lewat jugak. kol3. haha.

sambil aku tgh mengunyah2 naget tempura ni baek aku tulis ape aku ingt.
aku mimpi pintu bilik aku tercabut. tapi yang peliknya pintu tu ade dua lapis.
mbe aku cakap "ko jgn risau eza, pintu satu lagi ade" ujarnya bru bgn tido. tambahnya lagi "ko jgn la kunci pintu tu". aikk. kenape. aku mcm bengong sket dlm mimpi tu. aku tutup pintu tu n kunci. haha. ape kah itu? mimpi yang tak paham. lupekan saje.

mimpi kedua menjelang pagi. dlm kol8 kot. sedar ade org ketuk tingkap. sape ni. npk muke natt. "weh esah! nk g libry tak? aku dah siap ni." aku igt mase tu die pakai cardigan itam. aku bgun jenguk kat tingkap. dan menjawab "tak pegi la weh." aku tgk jam dah kol9. yuhuu! bangun lambat!

tgk hp ade msg goodmorning. hari2 berjalan mcm biasa.


p/s : milo terlebih susu.

Nov 9, 2009

natt ajar aku makan telor burung.

aku tak kira aku nak cerita pasal telor lagi. satu petang sabtu. natt telah mencabar aku. die suruh aku makan telur burung die. die beli. ade balance sebiji. dlm yong tofu die. aku lak makan bebola bola tu je. telor aku tak pandang dah. seraya natt berkate:

"esah, ape kate ko makan je telor tu. makan jela tak rase ape pon" ujarnya.
"ah takde makne aku nak makan. geli natt, taknakkk" ujarku.
"ko sumbat je dengan kuah die sekali, tak rase ape la" ujar natt meyakinkan.
"emm jap la" ujarku sambil menyepit2 bebola dengan chopstik merah tu.
"come on esah, makan! makan!" teriak natt.

dengan muka selambe aku dok sumbat telor tu dlm mulot. makan dengan kuah banyak2. tengah aku kunyah2 satu perasaan hadir. cilaka! cilaka! kembang anak tekak aku weh. telor kuning tu dah merebak sebati dengan telor puteh dan sedikit kuah. ah. tak sedap! hanyir gile babi. kalo aku keluarkan mesti lagi geli tgk struktur campuran dlm mulot aku. kecoklatan kot. babi. "diluah mati bapak, ditelan mati mak. baek kemam aje" naek bulu roma aku. hawau tol ko natt. ko dok gelak2 sebelah aku tgk muke aku. cepat2 aku lari amek air sejuk. takbole terima air soya atas meja aku lagi! no!

telan dah pon. makk oii mmg dasar eza, tak bole ade sikit rase telor pon dalam mulot. kumor2. sebab bahana telor kuning tu mcm bersebaran dlm mulot aku. naseb beak aku telan mase dah abes makan. kalo tak mmg ilang selera dah.

aku memang kurang makan telur. selain telor dadar atau putih telor saje. aku ni ikot tekak mak aku. die cakap telor hanyir. so bole tgk telor aku jadi mual. tapi kalo tak ade lauk telor jadi sedap. so tak la aku tak makan langsung cuma telor kuning tu kene masak hancur dan betul2 garing. byk songeh! hanyir telor tu yang aku tak tahan.

telor ape yang tak hanyir eh?? mesti sedap makan macam tu saje kan. woohoo!

p/s : cilakak kau natt, laen kali aku taknak cube lagi. ko kene makan habes2 telor kau. ehe!

resipi.

resipi benjobenji sukahat

sarapan pagi berkhasiat lagi.
kali ini buat telur hancur makan dengan roti.
senang je nak buat.
mula mula pecahkan beberapa biji telor.
masuk black pepper white pepper.
sedikit garam.pukol sampai kembang.
kuat kuat ye. tapi jangan sampai tumpah.
sambil tu kite panaskan air dlm heater.
panaskan kuali masuk minyak sikit.
masuk telor yang dah pukol tadi dan dadar.
terbalikkan. agak2 garing angkat la.
(geli sikit makan telor tak masak)
air pon dah masak, buat nesfece.
buat gaye mcm maya karin dlm iklan necfece tuh tapi versi baju tido.
kusut masai rambut.
oke siap!
pandai2 la lapikkkan roti or nak letak cheese ke, mayo ke sos ke.
slamat mencuba!

p/s : tak makan sos.

jgn suka nak berangan.

kan best kalau:
  • semua orang tak bergaduh.
  • tak ade exam. ade test je. tak payah final.
  • boleh ilangkan rasa rindu. mcm mane?
  • dapat makan chicken wings pizza tu.
  • aku je yang rasa. ko tak rasa pon tak ape.
  • kau ade kat sini.
  • mandi laut. air terjun ke.
  • aku ni jadi mcm orang lain. baik2 je.
  • jadi bunga ros. semua nak cium.
  • ade dengan nana ;(
  • makan mak masak.
  • ayah bagi je aku kete ;)
  • teluk intan tu mcm bb. bole ke?
  • aku pandai! hehe.
  • aku study. teruskan ape yang aku nak.
  • rasa bahagia tu kekal.
  • patah bertumbuh, hilang berganti.
  • dapat shopping baju ke seluar ke.
  • jadi bantal/ teddy bear. semua nak peluk.
  • aku tak byk songeh! semua kan best kalau ko berangan je. takde maknanya oii!
p/s : jgn banyak merungut dengan kesusahan. kesusahan tu bawak kepada kebahagiaan masa depan. pahit kita telan. mmg lepastu manis dah. tak ingat lagi yang pahit. "kopi pahit tu la kaw!"

Nov 8, 2009

nak tibai pon pakai otak jugak.

mase kecik kecik dulu mak aku selalu pesan kalo makan roti makan dengan kulit2 die sekali. nanti otak pon bole jadi pandai. adek beradek aku mg kalo makan roti makan tang tengah je. tang kulit semua buang. geli nak makan sebab tak sedap.

"sape tak makan kulit roti tak cerdik"

sengaje mak aku ckap mcm tu, bile pikir balik ade sebenarnya rasional perbuatan mak aku tu. die tak bagi mebazir. kalo orang susah semua tu pon die makan. ape nak kira?

same jugak mcm arwah atok aku cakap.

"potong kuku malam2 tak elok. pendek umor".

rasionalnya betul jugak. orang dolu dolu mane ade pengetip kuku. sume tibai pisau je nak potong kuku. pastu dolu dolu malam malam mane ade lampu kalimantang. sume pakai lampu gasolin. takpon pelita. so bole potong kuku malam malam pakai pisau pulak tu kalo terpotong tak ke tu dah pendek umor namenye. dah gelap2 potong kuku lagi. tu la dtg fatwa2 ni. kelakar gak bile pikir.


p/s : atok aku terer mendarab sampai ribu ribu. die kate die congak pastu dok bayang. cari pattern. hebat tol. Al-Fatihah.

BERAKfast. BREAKfast.

muka bugs bunny kat baju aku nih. mcm melekat kat dinding. good job eza!

buat air. bukan boleh minom.

berakfast. kuang3.


p/s: bangun pagi aku bukak tingkap. jenguk kat luar. wallawey kabus. tibe2 ati terdetik. asap kat bukit jalil sampai tg malim ke?kaki kebas!

tak elok.

dah monang!
puas ati.
bukan ape. bising sgt kan penyokong2 yang tak "act talk"
fullawey.
dah kalah diam pulak kan.

banyak dah aku kene seblom tadi. saje letak status "hobin jang hobin".
satu persatu buzz, kaloh la n9. gomo klate gomo. over konfiden gile.
taknak lah sebut sape. aku dok diam tak reply.
igt aku ni tak reti ke bola2 ni semua.
oh kau igt aku maen tulis jeke?
oi tolonglah. dah biase dah dengar istilah "curik ayam" dlm maen bola ni.
kang nak cakap kate aku hebat lak. bermegah2.
jgn ingat aku cakap tak serupa bikin. dah kau pon tak pegi nak bising2 pulak.
ko igt org pompuan tak taw ke bnda2 ni semua? otak mane lak ko gune ek.
yang penting lelaki fanatik yg sokong tu!

lu igt gua ape? tak ade ati ka? itu pon mau bising ka? lu sokong negeri lu, lu punye pasal la. gua saja sokong gua punye hal la. so dah menang. lu mau cakap apa lagi?

pasal bola pon bole nak gaduh. aku mmg buat bodoh je lepas tu. malas nak betah cakap. die la hebat. die la megah. tapi jgn lupa weh. kau dok megah sgt ape dapat? bangge sgt kan. pigidah.booo!

p/s : poei pokan naek beskal, poei tompat oang pakai akal!

Nov 7, 2009

mmg lahabau!

lahabau la si asz neh.
die buat entry smpai aku nak tergolek golek gelak.
ko nak aku terkencing ke time ujan ujan ni.
asz ko mmg kelakar.

kami anak MELAKA.
proud! PROUD!
NAK BALIK MELAKA!

mcm hawau je entry aku ni kan. so sesape nak bace entry azs lahabau ni click here

p/s : lahabau, hawau, lahanat, celaka, cilanat, sampau, dan macam2 lagi. uniqueness of malacca. tahniah kat parameswara bukak melaka. aku ini tak minat sejarah. selalu je dpt D time skolah. haih. tapi tokoh2 sume aku hapal. masuk exam spm.

my secret admirer.fully exposed.

oh tgh hujan sambil melayan all the track of mocca.
so sweet.
then belek2 facebook.
asz pulak letak status secret admire by mocca tuh!
aduii mmg lagi la aku gila.
ade dua makhluk yg tgh dengar ye.
tambah dengan hujan hujan begini.
i want him!ecece.

gedik sungguh. anyway mmg best waktu mcm ni pon ;)

p/s : dah kenyang.

this is how we learn.

hohoho!
sambil membelek junk. nampak julian plenti pnye music review.
mmg best gile. tertarik. so dengan selamba bukak youtube.
ape ape vc pon download sebab memang da mcm jatuh centa kot.
aku kalo bab bab ni memang laju je.
dah dengang bru bole review kan.
so tak la ade orang cakap tak serupa bikin.
aku bikin dulu bru cakap oke.
anyway mmg best genre die.

Julian Plenti
Julian Plenti Is... Skyscraper
(Matador)

now lets enjoy this vc.

games of the day
video

p/s : "this is how we learn"

RTW.UPDATED


Time: 12 noon onwards
Date: 19 December 2009
Venue: Sunway Lagoon
Tickets: RM25 (available at Rock Corner, Music Valley & all Extreme outlets)

Line-up:
Love Me Butch
Pop Shuvit
Bunkface
Robot Asmara
Zee Avi
Saturnine
Bittersweet
John's Mistress
Seven Collar T-shirt
Republic of Brickfields
Restraint
Meet Uncle Hussain
Monoloque
Bleeding Mascara
Kugiran Di Tepi Pantai
Azlan & The Typewriters
Brainhead
Car Crash Hearts
Joanna & Co
Pretty Ugly
Skudap Skudip
The Otherside Orchestra
Labrat
Auburn
Couple
40 Winks
Free Love
Y2K
Second Combat
Sam Kuman
Stonebay
Evenstarr
Disagree
Lurks
Aku
Rashdan Harith
Liyana Fizi
Mohd Jayzuan
Azmyl Yunor
Karen Nunis Blackstone
Otam
Shahridir & Nizam P
Blindtribe
Uzumaki
The Times


for more info pls visit JUNK and RTW official website


Nov 6, 2009

"awk kuatlah"

leka lalai cuai mamai.
apa mau jadi?
beruk?
nak mati ke kau?
pikir lah balik betol betol.

oke, sambung stadi balik..

p/s : dah janji nora nak stdy bio same same. die pesan suroh aku stdy discrete dulu. roger.

sape menang?

haih bila bukak radio je sume dok cerita.
bila lepak mamak pon semua dok cerita.
lalu nak tunggu bas pon ade cerita.
pakgad yang tengah sedut teh o panas pon dok cerita.
semua cerita.
sini sana.
oke. ni la cerita bole.
kelantan vs n9.
wallawey!
kat stdium bkt jalil. sume budak lelaki sibuk nak pegi.
nak sokong.

kelantan= "GOMO KLATE GOMO"
negeri sembilan= "HOBIN JANG HOBIN"


buat buat jela paham maksud. nak tanye segan. tu tanda sokongan semangat kot.

p/s : oang melaka dok je diam2. perhati je ;)

sudden.

tekak kelat.



mcm rambutan ijau.
yakss!



nak tomyam. hari hari nak makan tomyam panas panas.


aahhhccccchhhiiuummmm!!(bersin)


p/s : jangan buat perkara bukan bukan ye. ingat aku tak nampak ke. =.=

tolong aku cari nama2 ni.tolong.

dear upsian,

tolong aku cari orang orang ni.

  1. nor suhaida sukri AT 04-kaunseling
  2. aryanah satri AT04-kaunseling
  3. nurfateha yamikazam AT14-math
  4. nurul akmal md derus AT14-math
  5. punithavilli mariappan AT 44-seni
  6. roslina ab ghani AT44-seni

p/s : nak contact number mereka. plz. parktikum sem dpn.

im in right track!

im in right track!
woohoo!
thanks friends, make me realized what we deserve in life.
life is sweet, life is sucks.
once we leaves, its never stucks.
eh eh handmade "pantun".

my english is sucks! sori kalau pening pening read my entries ;P

p/s : waiting for this holiday. we met again ;)

(skipped)

jangan ikot cakap aku. ini kisah aku. oke. sekarang terasa nak menulis enty. maybe macam rojak aku punye cerita. tapi apelah sangat. nasib baek tak tulis bahasa omputih. lagi la kelam.

aku just nak bagitaw ni je. sayangi orang yang betul betul sayang dengan kita. bak kate kawan aku, kalau dah suke, sayang nak cakap pon sudah. datang sendiri. oke fine, maybe aku belum rase or dah rase tapi buat tak tau.

bila dah terjebak dengan orang yang salah mmg kita tak bole nak patah balik. semua dah memberontak "peduli ape aku dengan dia". dalam banyak banyak quote aku takot sgt quote yang aku cakapkan tadi. so aku pujuk diri aku supaya tak berlaku selfish. konsider orang ramai. ape kesan dan ape akibat. sebabnya kalau ikotkan hati memang mati. "buat benda yang kite tak suka mmg susah, tapi bile asyik buat benda kite suka pon bosan" so pandai pandailah kita atur strategi.

im facing alot of problems. mine, friends, semua. learn how to give and take, respect and some free love. that gonna be better when we turn out to speak with others.

so i have someone to speak out my problems, laughing. pretends to be well. live in harmony as in heaven. cope all my dreams. its so typical. sigh.

wondering how it happen to me. if others do same as i do to for those im not..errr..stop.

right now, make a new move. move with him. stand by him. its pretty sweet maybe. it was long last distance that we travelled so far. happiness are not belong to me. but in other side.

haih..lot of sigh..

sometimes im too emotional with my conditions even the environment arround me is too comfort.

"comfortable comes, pain we get more"

"eza, forget him. a month to go. he got his new life. different"

p/s : back to 101 no more. im just listen to butterfingers. back to our love one. be patient. then you'll get the rewards.

blog aku dah ade kepala baru.

woohhoo!
bru siap edit header blog aku nih. bosan gamba same. so entry kali ni mmg exposed gamba camci. nak tgk bole. taknak takpe.
header baru! kepala baru. oh yeah.

time kaseh kat natt, malam tadi makan jambu air yg madu tu. pagi ni die sumbat aku asam bulat2 tu ngn sate ikan. makan sampai kenyang! susah lak nak sengetkan wc ni. nak amek gamab je kot. takpe. aku cerita korang dok bayang bole?

p/s : over-excited. gara gara neslo. babis.

restricted. poyo.

ini kes perempuan meroyan. ini baru lepas satu paper. belum dua, tiga dan empat.
MISS YOU SO MUCH!

gedik! gedik!

p/s : sekali sekala pillow talk takpe kot. bazir air mata. tulah kan. kawan ketawa senang nak cari tapi kawan menangis memang susah nak jumpe ujarnya. ape ape pon be strong. tu semua asam garam asam jawa keping sekilo RM4.50. mampus!

nak besar? guna jumbo





awesome friday!!
bagun pagi dah lapar.
so pergi dapur goreng hotdong!
roti gardenia JUMBO bru beli semalam.
amek die lapik2.
guling2 hotdog tuh.
ah sedap. nak lagi!

dah tak heran my nutella syg tuh! haih

sedar tak sedar aku dah rembat 4 btg sosej.
air bru nak masak. hot neslo drink by hot eza.
its so welcomed!miahahaha.

have to put an effort untuk dua paper mendatang.
discrete and bio!haih.

p/s: tak suke letak sos

Nov 5, 2009

nikah kahwin

best ke kawen. best kot. ade membe aku soang merangkap jiran kat taman aku. die dah kawen 1/11/09 aritu. tapi yang hampeh nye malam tu die msg aku.

"eza, aku dah jadi suami orang. yeahhu! bestnye" ujarnya.

npk sgt kawen tu best kan.

p/s : oh mama saya mahu kawen. sape yg nnyi tu?

sunday! mai pi la


p/s : attending or not attending. sape2 nak bring along me? anyone?

tak kuat?mari sini.

oi! rase nak selesema ah.
hidung mcm tersumbat sumbat.
sob sob sob.
kahak pon tak bape nak ade.
oh ye! arini dah start paper, weeahho!
first paper NUMBER THEORY.
hope im doing well. INSYAALLAH.
wish me luck. sape tak wish pon takpe.
i wish for myself.
"GOOD LUCK WELL EZA" saje tambah well.
in advance.
love love love!
bye!

Nov 4, 2009

sudah sudah lah



weeehoo!
nape eza senyum? bangun2 terus je senyum. tersengeh. hehe.
he's calling me (macam tak penah call kan)
tu la sedihnye. bukan senang taw. orang busy. sekali sekale dapat kene curah kasih sayang dari boyfriend. mane tak happy.
tapi malangnye waktu tido kami mmg tak same. mmg setiap kali penggilan aku tido. so mamai2 je jawab. dah bajet tak nak angkat phone pn. sebab mmg letih gila. igtkan antu2 kacau aku dengan keep on calling me. terdetik lak nak angkat. wow! mcm mimpi. aduh mak..rindu ;)

dan macam biasa "tak larat nak reply msg, seriously. kelua pukol8 balik 12 mlm. siapkan model. seminggu lebih nak presentation" ujarnya.

"its oke, kite paham. hehe. saje je pon. abaikan jela" ujar eza.

mamai gile. tgk jam kol7.00 mlm. die boleh menipu dah pukol8 pagi. sempat lagi tu menyakat. tekejut nak mampus aku. jht2.

oh ye berita gembira. henpon mahal aku dah siap repair. sukanye. cine sepet yg slalu bengang ngn aku call " alo amoi, u pnye w595 suda siap. bole ambik meh" ujar cine sepet tu. aku balas esok je aku g amik lepas exam. haha.

dah la..

p/s : hujan2. sedap tido. setan banyak. dua kali aku smayang magrib gara2 ragu2 kurang rakaat. hauuu..

Nov 3, 2009

;))

You say I can't swim, But your drowning. You think that it's all is been decided but you still hiding in your shoes, you never try to walk. You think it's alright. Cause the days are coming early.

The sun is shining clearly,
We need a ride, To travel fast,
Just don't deny, Break the ice,
World's becoming lonely,
When pride just can't be print,
I can't decide.


p/s: sedang headbanging pagi selasa.

Nov 2, 2009

tak sabar nak balik Malaysia ;)









skandel seks(suka tak?)

boyfriend! boyfriend!
kau apehal eza?
"rindu lagi"ujarnya.
anyway just smile for me.

p/s : bukan penasihat dalaman tapi..die!

penasihat dalaman.

dear penasihat dalaman,

hehe. timekasih atas nasihat dan dorongan serta sokongan. aku banyak songeh tapi kau tahan je kan kan. tak bile ngn ko je aku byk songeh. mmg saje je pon. hehehe. jage makan jage diri. mmg betul2 penasihat. syg kat ko. may ALLAH bless you. wish you luck in new life tak lame lagi. tatatadaaa!

oh memang best.

sebelum sampai
ni dah pagi senin. semalam aku pegi Genting. weehoo! best gile. first time masuk arena of stars. kebetulan pergi event sebuah syarikat jualan langsung. ade faizal tahir. so ape lagi. aku nora natt n linda pegi Genting. pepagi bute dag bangun. bas pukol7. haha. tapi janji melayu nak dekat kol8 baru tiba. haha. seronok bukan main. semua dlm bas mmg la tak kenal. mmg buat selambe je ikot rombongan orang. kehkeh.

sesampai
naek kete kabel. pegi la toilet dulu nak kencing. tapi sesengal 4 sekawan telah tertinggal dri group. maracau la cari orang2 tu. dah la ikot orang tapi buat mcm rombongan sendiri. kelakar kan. tapi mmg best. pagi pagi bute naek kete kabel. wah lawa gile. gamba nnt aku uplod. mase tu g genting tak dpt naek kete kabel. ni baru dpt rase naek. oke2. bak kate linda kat "kat bawah tu mcm amazon" kehkeh. naseb baek aku bukan jenis jakun pada ketinggian. buat relek dan sempat berangan lagik!

sesampai lagi.
da pukol11 kot. masuk arena of star. makk aii ramai gile orang, dok seat paling best. depan tgh. faizal tahur kelua pakai spek. gahaha. sebab semua jerit aku pon jerit. nnyi lagu bon jovi. mmg rocks! aku tgh geng2 aku da mcm tgk live concert dah. terkinje2. aku pon ape kurangnye. dok byk tgh tgk the killers perfom. ahaha.

kelua sebab mulut byk.
kelua jln2. uh sejuk tahap tulang. hujan lagik. pegi makan mcd. sebab perut dah lapa nak mampus. terkencing2 kesejukan kat dlm tu. jln2 kat pavillion die. MNG murah gile kat genting oii! RM33 bole dpt skirt curduroy. mmg gile. nak je sebat satu. tapi saiz? wahlau aku kene kurus sikit. bru segak. tggu la aku beli jugak.

dah lame sgt.
amek2 la gamba. banyak bukan gamba lawa2. tapi gamba muke hudoh masing2. best! nnt aku uplod.

balik.
naek bas le, kete kabel da malam tak nampak. operasi smpi dua belas midnight ujar nora. ehhehehe.

p/s : makan beger