Dec 24, 2009

dlm gembira ade yang menangis

mula mula eksaited nak amek dayah dan tiba tiba dapat call dari pakcik azman. ayah yang tengah drive jawab talipon "hah?biar betul man!" aku terkejut dengan nada ayah. mase tu dah kat highway jasin. ayah letak talipon. aku dok belakang dok dengar die cakap dengan mak "umar meninggal". kazen ayah! subhanallah. tak sangke. uncle tu sehat je. tak sakit pon. tapi dah ajal. so ayah dah mcm gelabah. die cakap "dah hilang dah sedara sorang" sedih. amek dayah dan terus ke kuala pilah rumahnya. sesampai dah petang kat sana sbb kat skudai hujan lebat. wohh penat!

salam takziah pada keluarga uncle umar. tak sangke raya lepas raya terakhir sama sama beraya. al fatihah

p/s: takut dan gerun hilang orang tersayang. tapi kita kena hadapinya juga. hargailah sesiapa yang kita sayang terutama parents weh!

No comments: