Dec 22, 2009

perjalanan yang tak disangka


sedang aku kenyang baru lepas makan nasi semalam, ayah balik dan makan jugak. dengan selamba die cakap jom pegi TELUK INTAN jap. hah sekejap? ayah oii kite ni kat melaka. pada masa tu dah pukul 2 petang. mamai ke ayah aku ni? mak pon mcm blur blur kucing je. konfem! siap aje ayah cakap. semua isi rumah bersorak. ayah cuti then bole pergi. betul jugak tgk awl2 sekolah dah rumah aku nak sewa. nanti senang tak payah nak sesat2 cari. kerja gila tu. so dengan selamba memesej faezin arah kemana patut ikot. ikot je arahan. sesampai pon dah magrib. sebab banyak singgah. terkencing la. minom petang la. haahaha. lega dah tgk sekolah dan rumah. jauh sikit tapi takpe. ade kereta. lima minit sampai kalau tak jem pagi2. lepastu mcm dah pukul9 gerak balik. tapi singgah makan kat bidor. gile sedap kat restoran teratak tu makanan die. dah la banyak.

singgah pulak tg malim amik barang yang tertinggal. naseb baek akak akak rumah tak balik lagi. huhu. bilik lame aku dah ade budak master. so seluar levis aku yang tertinggal dah mmg jadi wakaf la kot sbb aku cari dah takde. takde rezeki. mak aku suruh beli baru je. aduii.

terus balik dan kami decide tidur kat sepang, uma busu. yeah! jumpe si tembam farith. nenek pon ade dan kebetulan paklang n maklang pon ade bercuti. wah tido reramai mcm sojar. aku sempat mandi tak tahan nak tido. zzz.

p/s : dah tahu tempat kan dah senang.

2 comments:

Pak Chu Car (Apih) said...

bleh tak kalau diumpamakan jauh pemandangan makin nak tido.. ehehehe

eza roslan said...

nope. mabuk je kot lame sgt dlm kete. tak best