Jan 25, 2010

falling slowly. mari ikot aku. tak kisah sape cakap marketa irglova tak sedap

I’ve just finish my school today. Its so terrible Monday because we got to attend assembly and meeting early in the morning. I feel so sleepy in a meeting room. Ah peduli ape. Pengetua cerita pasal NKRA or something like that. I try to make friends with other teachers such the Indian teacher. She’s major in chemistry then we shared the experience learning chemistry during school. Haha. Teringat puan yip kat sekolah munshi. Yahahhaa.

Then I got to relief in the class. the form 5 class. it’s the last class among the form 5 class. mampus. Aku dah agak bising mesti kelas neh. Disebabkan im in the bad mood sebab tak cukup tido last night padahal tido awal aku jadi bad mood.

Step in the class with confidence. First impression about the class, mak datuk aih bising gila. Mcm pasar borong. Nak bagi ucapan selamat pagi pon terhegeh2. Lagi lah aku fed up. Muke buat2 cool je. All the boys mmg buat tak tahu je then they asking me “cikgu ajar kitaorang eh” then I replied “nope, nak saya ajar kamu ke?” aku buat muka tak puas hati.

Sepanjang kelas I have to silent my mouth till they “eh tgk muka cikgu tu marah siot” the masing2 back to their own place. Deep in my heart sedikit lega. Aku bua lagi muka senyap. Tak puas ati dengan keadaan kelas yang bising. Semua makin senyap. Nampaknya mmg menjadi lah aku punye tektik.

“cikgu taknak sesiapa bercakap. Cuba hormat sikit cikgu” ujar aku penuh tegas.

BUDAK KELAS HUJUNG MESTI INGAT AKU KEREK.

Student perempuan banyak tanya aku pasal aku. Aku jawab je ikhlas. Dak lelaki gile bercerita bagai nak rak pengalaman merempit malam minggu kelmarin. I guess.





p/s : aku tak suka budak bising. pengsan sekejap

3 comments:

nat said...

buak2 ni mmg..

kalu ade je cikgu prakrikal..

naek r bulu diorg..

kan3...

eza roslan said...

tu la pasal nat hahhaha

saeidah roslan said...

ahaha.. biasa la dak laki.. itu lah topik bile xblajarrr.. wakakak