Jan 7, 2010

nak buat sila buat. tak nak sudaa

punca muka aku layu dan tak bermaya mcm kurang vitamin. hahha. aku baru tahu yang selalunya aku pagi2 nak minum air sejuk. dari peti ais. bangun tido je tanpa guna cawan aku dok tunggang botol dalam peti ais. konon segar la tuh. TOTALLY NO!!! jangan buat benda ni lagi. tak bagus. sebab aku pon rasakan effect selepas itu muka aku yang masih tak basuh lagi akan berasa sikit kekeringan dan kekontangan oppss bukan kegersangan ye. ye ini betul. muka akan jadi kering weh. aku baru perasan. then kulit muka mcm tak best. sbb air yang sejuk tadi dah menghidratekan kulit kita. tiba2 kulit jadi mcm tegang. sebab nerve kat muka kita terperanjat. so jagn la minum minuman berais byk2 pagi-pagi buta. hehe. thanx you ;)


sekadar gambar hiasan


ha satu lagi. ceh ade je lagi kan nak membebel. oke aku tulis jugak. nak muka berseri tak? bangun pagi2 then senyum. usap muka sambil selawat. oke tak? sgt praktikal.

setelah dikaji oleh Prof Dr Eza Roslan, punca muka cantik adalah tuan empunya diri. bila kita memikirkan sesuatu yang indah dan baik2 di permulaan hari terutamanya pagi hari ia akan merencanakan enzim2 dan hormon2 serta otot2 muka. so muka akan nampak berseri. tapi kadang-kadang kita tak sedar.

so, beauty come from inside. tak ade maknenye tibe2 boleh cantik. cantik luar dan cantik dalam. perfect.

ingat semua : all women are beautiful, but certain women they become beautifool. huh kesian!


p/s : nak tau lagi? sat aku tnya petua kat mak aku lagi.

1 comment:

nat said...

wei...pic itu..

mcm tidak patut je..

becoz i was there~~huhu