Jan 22, 2010

tak baik ponteng kokurikulum nanti markah merit tak banyak

cepat cepat ni ade cerita hot aku nak beritahu. sebijik tugasan telah diberi kat budak-budak praktikal SEMAJA. nak tau ape tak?

ha ini die. meng'incharge' aktiviti kokurikulum untuk penggal tahun ini. yang tak boleh blah adelah aku dapat badan beruniform St John, sukan Olahraga, Persatuan Sains dan Rumah sukan biru. gile siotttttt!

meh sikit aku aku nak ulas:

st john :
dulu aku kat sekolah masuk pandu puteri pastu tukar puteri islam. st john aku tak masuk sebab aku tak minat jadi nurse. hehehe. tapi sekarang nampaknye aku kena tambah ilmu kat kepala aku bahawa st john SELAMANYA. it will be more fun sebab aku geng dengan Punit. tak keseorangan laa.

olahraga:
siot dulu aku tak penah pegi sukan. aku tak suka sukan. kena lari 100 meter pon aku mesti last. sumpah aku tak suke. dulu kan ade ujiantara sape nak masuk sukan sekolah. haa aku just pakai baju PJ je pastu g nyorok dalam toilet takpon buat2 busy tolong cikgu. haha. kali ni sape yang tak datang latihan olahraga aku nak denda. aku tau sgt budak2 tak suka olahraga. aku jadi pencatat masa boleh la. dan yang lebih seronok Hazam pon same olahraga dengan aku tapi die sesi petang. Majulah sukan untuk negara.

persatuan sains:
apehal doang tak bagi aku kelab kebudayaan ke, fotografi ke. nampaknya aku mmg tak lari la bidang sains dan math ni. hahahhaa. oke sikit kot sebab Nora sama persatuan dengan aku. pandai2 la handle budak. sebab kelab sain slalu budak pandai2 dan skema kan. semoga berjaya.

rumah sukan biru:
kat sekolah aku tak penah tukar kaler. merah je sepanjang kat sekolah. dah dapat rumah biru. sebab aku ngaja sesi petang so latihan rumah sukan adelah waktu pagi. huhu. teringat aku mmg tak pernah g rumah sukan dulu mase sekolah.


p/s : ubah tebiat supaya sukakan aktiviti kokurikulum. kehkeh

4 comments:

NanaJohn said...

Good Luck exah..gilala masuk koku!
hehe

AidaN aMoy eTuc said...

ceh, dolu ko masuk putri islam sbb ....
huhuhu..
lari jer manjang ak rase nie...

eza roslan said...

thanx nana hehe

nadia ko macm tau2 je heh

AidaN aMoy eTuc said...

mst ler..
ak yg interview ko apsal ko msk pu3 islam tue..
ko lak jujur jawab..
huhuhu