Feb 27, 2010

tup tap terus je kahwin

semalam aku ke teluk batik. tak plan pon nak pergi. so jalan aje. pukol empat jugak baru sampai. panas berdengkang! tak bawak baju nak mandi pon. haih. memang bajet ambil angin jela. tersadai macam omputeh jemur kulit. tapi kulit aku asli itam. kehkeh. selepas tu ke ipoh nak cari panggung. bosan sial. memang tak ade arah tuju.





 
aku cari air kelapa muda tak jumpa. air kepala muda banyak lah! shit

  




p/s : dalam kete semalam aku dengar lagu amy mastura. tajuk kasihku sinar. best woo. aku layan jugak kekadang. asek janis je.



Feb 26, 2010

ape yang kau nak cari lagi?

kenapa harini aku rasa puas? tahap klimaks memang tepat pada masanya. kau jangan salah sangka. tahap kemuncak membersihkan bilik. sebab aku die memang dah sah-sah kategori "last minute", so semua dah tak rupa ape dah.bilik pulak kaler pink dan dapat pulak dekat aku yang tak berapa nak pink memang kelam jadinya.

semalam aku makan banyak sebab member aku buat makan makan. sedap sampai tak boleh nak bangun. so sampai rumah pon dah lewat aku decide nak menyanyi dah mendodoi diri untuk tido.

azam aku satu je pagi ni, "cleaning out my room" . its done. today's learning objective is achieve. ntah ape jadah la aku mengarut. bilik dah kembali teratur. bangga sial.



 


kau ingat aku tipu ke? tapi this is only one part je. part laen wc tak boleh rotate 360 degrees. direct uploads. segarsegar.
p/s: besok makan free lagi.

Feb 25, 2010

kisah si mangkuk.





 
 muka macam cilake je posing depan kamera. aku tensen semalam then ajak teha keluar minom. aku hyper selepas dapat ice blended coffee tu. terangkat sampai malam. so aku boleh buat kerja. suck! tak elok minom kafein konon.

 
muka menggatal. kau tengok gigi aku. haha.aku moody sial. mesti nak datang bulan. 







p/s : i try to be nice. i'll try.

balik sekolah aku dah hilang tenaga.

sudah lama aku tak update belog. ramai tertunggu-tunggu tak agak-agak?

seminggu yang penuh, busy gila. cerita pasal student aku memang seronok. memang aku dah mula jatuh cinta dengan semua student aku.

"cikgu petang ni lepak depan taman tau!"

"cikgu event minggu ni ape?"

"cikgu, weekend kita lepal gebang malam nak?"

sumpah aku cakap aku seronok mengajar diaorang. dengar cakap. senang nak jaga. siang-siang aku cakap jangan pijak kepala aku. kita belajar saja. nak cakap lebih luar sekolah.





p/s : minggu depan lecturer nak datang observe aku. semoga berjaya eza.

boifren aku mesej aku mcm ni pulak.









You may say that I'm a dreamer

But I'm not the only one

I hope someday you'll join us

And the world will live as one





p/s : babi john lennon aku rindu gile kot.

Feb 21, 2010

pertengahan tahun ini aku ingat nak kahwin.

aku sudah lega sekarang. barbanding semalam. cepat sangat melenting pada masa panas. entah rasional ke tak tindakan aku tak pasti. semua pasal ego. semua taknak beralah. aku dah malas nak fikir dan aku tak kisah kemungkinan bakal terjadi. mendoakan yang terbaik dan selamat semuanya. Demi ALLAH kecil hati aku masih bersarang. aku yakin benda ni semua akan hilang. 


AND NOW, I'LL LET YOU GO..go and find yours.




Dear Happy,
Please come early, I need you. People make me so sick and i've been sighing many times. Please. Astaghfirullahalzim.






p/s : honour and passion.

Feb 20, 2010

alahai anak emak

oke kawan, aku sudah back to skool. perjalanan yang penat dan tumpuan aku hilang tiba-tiba di seremban dan aku terEXIT nilai. bangang sungguh. tu la bawak kete berangan lagik.


HARINI HARI PANAS AKU. DAH LA CUACA PANAS, ORANG JUGAK BUAT AKU PANAS.



tapi aku buat-buat cool je. takde ape kot. 


p/s: letih

Feb 19, 2010

senyum mentariku senyum

last day di MELAKA. aku tak nak balik. tak nak balik. tapi nak balik jugak sebab ade satu semangat baru.
barang-barang kiriman semua dah di beli. segala jenis benda yang dikirim. ceh mcm aku balik oversea pulak. tapi papepon aku bangge sikit laa.


 

aku dengan dayah. orang kaye.

 


idaa orang rumah.


aku yang gembira.














p/s : tggu esok ajelah. kena packing untuk balik. maaakkk!

Feb 18, 2010

AKU SUKA MERAH









p/s : orang bertunang sempena RAYA CINA. Tahniah kepada kakak si Nujul aka Carlos.

HAPPY ENDING.

 


AKU SERONOK MCM TAK INGAT DUNIAA!
AKU SHOPPING NANA SHOPPING. I LOVE BUNDLE. 

NANTI AKU UPLOAD GAMBAR LAGI. TAK SABAR!







P/S : mak mintak belikan cudroy satu untuk die. hehe.

Feb 16, 2010

hariku indah.





p/s : hari-hari mesti mau.

SIMPULAN BAHASA HARI INI

Name: Eza Roslan
Age: 23
Birthday: 23rd May 1987






 



LOVEY DOWEY! 
LAWA KE TAK?




p/s: ini perempuan memang lebey punya.

ini hal perempuan

oke aku dah settle satu masalah. aku decide aku dah cerita pasal masalah aku dekat emak. pasal kemurungan salah seorang membe aku terhadap aku. betapa dinginnya dia dalam minggu tu. siot aku memang terasa gila babi tapi mulut aku tak cakap. 




then aku jugak decide bahawa aku kena jugak terus terang dan tanya kenapa dan ape masalah dia. aku selamba sms dan kami memang serasi. die cakap ape yang die tak puas hati dan aku pon cakap ape yang aku tak puas hati. sama sama mintak maap. oke fine. aku tak mintak benda2 kecik jadi besar tapi aku mintak lebig rasional sikit la. tu aje. hal kita tak payah libat orang lain. thats all. 

we're getting better now. betul jugak cakap labi. thanx duh.




p/s : aku dengan die dah lame dah kawan. ni kalau hal2 kecik ni je saje nak gugat aku rasa tak payah la. dear kawan, aku nak nasihat sikit jgn campur aduk hal bf dengan kawan2 kita. nanti jadi mcm aku. konpius membe aku soang neh dok hangin dengan aku ke dengan bf die. hahaha. bahaya tak?

Feb 15, 2010

road to hell

bodo punye kereta. 4,3,2..dan 1 kau boleh pecut dan terus break! bangang betul. nyaris aku boleh elak dan memang sah aku dah telanggar traffic light. bodoh. agak2 kau dah nak lepas tu laju jelaa ni tak. siap break pulak. buta ke orang belakang semua tengah laju.

syukur ALLAH! tak ade ape2 terjadi.



ape-ape pon jalan nak ke DP memang sesak. hari-hari aku keluar dan hari-hari jugak jem. ntah bila la tak jem.



oh ye tadi baru lepas menonton PERCY JACKSON AND THE LIGHTING THIEF.

not bad la sebab cerita aksi. aku nak tengok THE WOLFMAN sebab Anthony Hopkins ade berlakon tapi kantoi adik aku bawah umur. siot je. so kena la tengok cerita yang boleh tengok.




yang penting Pierce Brosnan dengan Uma Thurman memang mengancam lagi.



sape yang tak tengok sila la tengok. best!


p/s : okaih aku hanya beli kasut je. bag aku dah memang terkilan gila babi. MNG please keluarkan la lagi. ni mcm nak kena g usya MNG mid je.

Feb 14, 2010

tips nak kekal ramping











p/s : aku dah upload dekat myspace dengan facebook.

Feb 13, 2010

besok dah raya cina.

Semalam lepas sekolah terus pandu balik Melaka. Sedar tak sedar 4jam perjalanan. Kereta banyak nak mampus dan sangat eksaited dah sampai rumah. 


























Im home. MELAKA.








p/s: Happy CNY. Jiran aku semua sambut CNY. Best woh.

Feb 11, 2010

tampal la gambar cantik-cantik. Gerenti menang.

Pada pandangan anda, hasil penulisan EZA ROSLAN :




  1. euwww meluatnya.
  2. tak boleh blaa.
  3. fiksyen gelap.
  4. teruja.
  5. publisiti murah nak mampus.






Engkau orang nilai la. Besok aku bagi ganja..ran




p/s : aku rasa aku ni dah mcm barua dah. Kepala aku kot orang nak pijak.

guna tampon pon boleh je

JANGAN BUAT TINDAK TANDUK BODOH.
BESOK KAU JUGAK YANG TAK BOLEH BLAAH.








ORANG RAMAI GET ANNOYED DENGAN AKU SEKARANG. OHHH. AKU RASE HOT KOT.



emak cakap pedulikan semua orang. semua tak boleh percaya. don't trust people, they will shit you back. aku sengaja guna shit sebab shoot tu dah biasa. boleh ke tak?




p/s : mitos mak aku bukan lagi tahyul. dulu aku tak percaya, sekarang you see kan betul.

punca kekurangan air dalam badan : mitos

Tengah-tengah aku mengajar topic sets, sorang budak india kelas aku tanye “teacher, avatar dah tengok?” aku tergagap. “err tak tengok. I tengok pirate je punya” hahaha.

“teacher, jom la lepak pergi cinema” ujar si india tu.
“err, I’ve a lot work to do. Tak sempat kot” ujar aku. Padahal lesson plan aku bertimbun tak siap lagi.

Dan yang paling best bila ade orang observe aku kat belakang budak2 ni punya la baik mcm malaikat. Senyap gile kelas wa cakap sama lu. Aku kagum jugak tapi dalam ati lege sebab pandai betol doang kompromi sama aku.

Aku punya syarat senang aje
“engkau orang nak belajar buat cara belajar. Aku tak tegah kau nak bising tapi make sure engkau orang paham ape yang engkau belajar. Senang bukan. So aku bukan jugak jenis cikgu garang mcm singa tercabut bulu hidung. Aku boleh kawtim sama budak pada masa yang sama aku ajak mereka belajar. Mudah.

Bila dekat luar sekolah kita buat hal kita. Bila dalam sekolah buat la muka innocent je. Tak hipokrit kot tapi kita bertindak mengikut keadaan.



p/s : aku memang ade bakat berlakon. tapi scene real pon aku reti buat, amacam?

bila sampai seru aku pon akan kahwin.

Mari sini semua aku nak cerita sikit. Ini pasal minggu yang menyeronokkan bagi aku. Haah betul tak tipu punya. Korang ingat tak aku tension sebab kena jadi fesi orientasi budak asrama? Ingat tak. Ye aku bajet aku tak boleh buat benda alah ni sebab aku memang tak suka buat kerja-kerja baik cenggini. So atas kawan-kawan aku buat then dapat team budak yang best. Gile selamba tapi otak semua cerdik. Ni nak belagak sikit neh sebab group aku dapat nombor dua. Group terbaik. First day memang semua macam down sebab tak dapat banyak wang. Then aku mcm bagi doang ganjaran nak motivate. Hari kedua semua semangat gila dan pasal hasil kreatif kena create kapal terbang 2020. Otak kau orang memang gempak sial.cikgu salute kat kome semua.

Budak group aku cakap kat aku “cikgu, semua dapat je duit. Group kita orang tak Nampak ke?”

Aku jawab “sabar la weh. Jangan exposed awal2 takpe. Ade mase lagi. Tunjuk skill part laen oke”

Aku bangge sebab si ketua tu memang kepala otak bagus. Gile pulak tu. Tambah2 aku pulak fesi. Memang kena sangat laa.

TAHNIAH BUDAK GROUP AKU. (aku rase student aku memang tak tau aku ade blog)

p/s : nak soping raye cina. Aku nak pow orang yang bergaji cukup2.

Feb 9, 2010

bila eza roslan mula bercinta tak siapa berani kacau.

Harini ini seronok. Balik sekolah seawal 1.05 petang then tido. Itu rutin biasa dan kemudian ade latihan rumah sukan pukol 4.30 petang. Aku selamba datang lambat sebab tertido. Kehkeh.

Balik latihan padang dah pukol6. Lepak luar rumah dengan teha tengok bebudak main dan kemudian edy dan rakan2 pon turut sama. “edy, ponteng sekolah eh”

“demam la cikgu” ujar edy sambil mengesat hingus cair.
Aku dengan teha selamba mintak pinjam moto doang. Teha bawak ronda2. Aku taknak ikot just duduk borak dengan doang aje. Nora ngn kemal pon tak balik lagi. Sesi petang.

So malam ni ade sesi jadi fesi untuk orientasi budak asrama. Mula-mula aku malas nak join sebab busy nak buat lesson plan tapi takpe. Ape salahnya sapot membe2 punye aktiviti kan.

AKU TAK SABAR NAK BALIK MELAKA JUMAAT NI.
YAHOOOOO!

p/s : tangan lenguh-lenguh. banyak menulis.

Feb 7, 2010

kalau hilang nak cari celah mana?


Cuba kau respect orang boleh tak. Die pon manusia jugak. Ade perasaan. Bukan die mintak pon nak jadi macam ni. Teruk sial kau mendiskriminasi. Mcm tak ade kepala otak. Kau ingat yang normal tu semua baik sangat? Jujur sangat. Tak. Kau memang bodoh. Kita pandang orang biar guna akal. Harap ade otak je tak berguna jugak.
 
 
 
 
 
 
AKU TAK LAWA TAPI AKU ADA OTAK DAN AKAL YANG BERGUNA. 





p/s : tepuk dada Tanya selera, aku rasa nak makan kerabu perut pulak.

hari minggu kepala berat

Selamat  pagi semuaa. Sedap gile baru lepas mandi. Tension sebab rumah yang tak bersih, lantai kotor, baju tak basuh yang bertimbun. Memang sakit kepala. Pukul 8 dah bangun sebab aku memang dah tak tahan tengok mop tu dan aku nak mop lantai. Housemate semua tido lagi. Takpe biarkan saja. Sebab aku ni yang jenis geli so bile lantai mcm melekit je aku rase tak selesa so better aku buat. Tak payah harap orang dah.

Malam tadi pukul 4 baru sampai rumah. Lepak dengan Kamal. Seronok sial. Dan lepastu tengok bole dekat maplay. Terisi jugak weekend aku. Kehkeh.

Next week sudah mahu balik. Yahoo. Tak sabar betul weh. Ade satu persoalan dalam kepala aku, nak singgah rawang ke tak? Mcm tak sempat je kot. Oke nanti balik semula cuti katenya boleh. Set saja.

Hari ini mulakan dengan sesi menanda buku latihan. Dua kelas punya. Dan esok mula dengan hari isnin macam biasa.


p/s : kenapa semua orang sangat pengotor. Tak geli ke kaki kau pijak? Bangang.

Feb 4, 2010

perempuan jalang..tipuu tipuuu

Woohoo lame gile tak update belog kan? Busy memanjang. Sejak dua menjak tiga menjak mengajar dan mempunyai kelas sendiri tak cukup tangan nak menaip entry.

Sini aku cerita serba sedikit untuk minggu ni even esok adelah jumaat.

Sepanjang minggu ni dapat dua kelas sehari. Mmg Nampak tak banyak tapi mmg memenatkan. Dua kelas dua lesson plan sehari. Pendekatan berbeza. Satu kelas yang studentnye excellent dan satu lagi moderate.

Hari hari yang busy membuat lesson plan dan teaching aids untuk student. Bukan ape saje nak jimat masa nak tulis dekat whiteboard.

Bagi aku adelah seronok mengajar budak form 4. Sume dengar cakap je. Tak paham boleh tanye. Sempoi gile kan? Senang saja. Aku boleh tunjuk ape yang patut sebab aku tau budak2 pon kalau kita ajar laju2 bukan paham. Haramjadah satu benda tak paham.

Setakat ni Alhamdulillah. Aku nak ape yang aku ajar sampai kat doang. Tak kisah pon kena stay back ajar sape yang tak paham.

AKU SUKA BUDAK ENAM BELAS TAHUN!

Ha ha ade  lagi. Sabtu ni sekolah ganti so buat road run aka merentas desa. Haha. So kami dapat task drpd budak sports science kena buat senamrobik pagi tu. Yeah yeah. Semua antara kami dah tergedik2 nak erobik. Termasuk laa aku. So setiap malam practice uma aku dan makan minum siap disediakan even air the dan cekodok ikan bilis. Sedap kan?

p/s : nak balik Melaka. Sape nak ikot?

Feb 1, 2010

iklan ho ho horlicks tu mcm lucah ke?

The first day having my own class. handling them.

“oke class now im your mathematics teacher”

The first class is 4 melati. Haha. After introduced myself to my fellow students we have started the class. we started on chapter two that is algebraic expression and equations. Most of all understand what I’ve teach and I only move on one chapter because it is one period. See you next class.

Second class in 4 episcia, two little prefect Indian boy “banyak mulut”. Handle with my own way and we’re discussing the homework given last week to them. Mostly they can do well in factorizing and I’ve decide to move on another chapter tomorrow because we got two periods.  Kesiannye untuk kelas ini im not introduce myself until at the end of the class. 10 minutes I’ve provide to introduce myself. Hehe.  Nice technique right? Just keep on our students waiting to know about myself so that they will pay attention first during my lesson then they can know me.


“teacher duduk taman melati heh? Petang ni kami datang nak tuisyen”
I SAID NO.


p/s : seronok!

kes terbaru tahun 2010

All of sudden smile. Yes im smilling right now typing this entry. Hmm why? Maybe it is because of myself keep on thinking “we are in the same boat “. It is too overacted if im posting this entry but I just want to tell you that im very impressed last night.

At 1.46 am, my phone was ringing with pixie lott tone. 

Dengan muka blur-blur aku tersentak dan looking to the screen. OMG! Am I dreaming or what? I look at the screen until 3 times because it happens unexpectedly.

Dupdupdup..

“helo, hmm”
“helo, boleh bercakap dengan….”

I can’t sleep a whole night. Im thinking of him. Is he thinking the same too?

I MISS HIM A LOT (I can’t hide)


Khabar gembira yang dikatakan gembira di dalam tahap gelabah dan tak pasal-pasal nervous untuk persiapan pembelajaran esok hari.




p/s : lesson is lesson