Feb 4, 2010

perempuan jalang..tipuu tipuuu

Woohoo lame gile tak update belog kan? Busy memanjang. Sejak dua menjak tiga menjak mengajar dan mempunyai kelas sendiri tak cukup tangan nak menaip entry.

Sini aku cerita serba sedikit untuk minggu ni even esok adelah jumaat.

Sepanjang minggu ni dapat dua kelas sehari. Mmg Nampak tak banyak tapi mmg memenatkan. Dua kelas dua lesson plan sehari. Pendekatan berbeza. Satu kelas yang studentnye excellent dan satu lagi moderate.

Hari hari yang busy membuat lesson plan dan teaching aids untuk student. Bukan ape saje nak jimat masa nak tulis dekat whiteboard.

Bagi aku adelah seronok mengajar budak form 4. Sume dengar cakap je. Tak paham boleh tanye. Sempoi gile kan? Senang saja. Aku boleh tunjuk ape yang patut sebab aku tau budak2 pon kalau kita ajar laju2 bukan paham. Haramjadah satu benda tak paham.

Setakat ni Alhamdulillah. Aku nak ape yang aku ajar sampai kat doang. Tak kisah pon kena stay back ajar sape yang tak paham.

AKU SUKA BUDAK ENAM BELAS TAHUN!

Ha ha ade  lagi. Sabtu ni sekolah ganti so buat road run aka merentas desa. Haha. So kami dapat task drpd budak sports science kena buat senamrobik pagi tu. Yeah yeah. Semua antara kami dah tergedik2 nak erobik. Termasuk laa aku. So setiap malam practice uma aku dan makan minum siap disediakan even air the dan cekodok ikan bilis. Sedap kan?

p/s : nak balik Melaka. Sape nak ikot?

2 comments:

Nor Hanis said...

amboi~ erobik pastu melantak. mmg gabungan yg ideal..

ekekeke~

follow kamu~

faiq said...

cikgu!
sabtu ni saya skola juga