Feb 11, 2010

punca kekurangan air dalam badan : mitos

Tengah-tengah aku mengajar topic sets, sorang budak india kelas aku tanye “teacher, avatar dah tengok?” aku tergagap. “err tak tengok. I tengok pirate je punya” hahaha.

“teacher, jom la lepak pergi cinema” ujar si india tu.
“err, I’ve a lot work to do. Tak sempat kot” ujar aku. Padahal lesson plan aku bertimbun tak siap lagi.

Dan yang paling best bila ade orang observe aku kat belakang budak2 ni punya la baik mcm malaikat. Senyap gile kelas wa cakap sama lu. Aku kagum jugak tapi dalam ati lege sebab pandai betol doang kompromi sama aku.

Aku punya syarat senang aje
“engkau orang nak belajar buat cara belajar. Aku tak tegah kau nak bising tapi make sure engkau orang paham ape yang engkau belajar. Senang bukan. So aku bukan jugak jenis cikgu garang mcm singa tercabut bulu hidung. Aku boleh kawtim sama budak pada masa yang sama aku ajak mereka belajar. Mudah.

Bila dekat luar sekolah kita buat hal kita. Bila dalam sekolah buat la muka innocent je. Tak hipokrit kot tapi kita bertindak mengikut keadaan.



p/s : aku memang ade bakat berlakon. tapi scene real pon aku reti buat, amacam?

No comments: