Mar 15, 2010

simply titled-KOREK

oke aku memang dah lama tak cerita pasal masalah dalaman aku. aku bukan nak gebang or saje nak publish cerita kat sini tapi aku punya pasallah kot sebab aku nak cerita pon kat belog aku. betol tak? so isu sikit-sikit nak cerita kat belog memang berbangkit tapi aku tak heran lah kot.

mula mula mcam ni, aku ni bukan reti bercerita pasal diri aku sebab kalau cerita je mesti aje ade sifat2 riak dan bangga diri. oke tak?. tak tak sebenarnya aku bukan nak cari cerita or buat cerita just aku nak share sikit dekat engaku orang semua.

pertama sekali aku bukan mudah nak percaya orang sekarang. natijahnya adalah hubungan cinta aku takkan dan tak mungkin kesampaian. fullstop. bapak gila kan statement aku kali ini. sememangnya aku memang dah mcm ni. SO KAU NAK TANYA LAGI KAN DENGAN SIAPA AKU BERBOIFREN!

setelah aku analisis semua data yang aku dah kumpul termasuk tanya dekat lembu-lembu tepi jalan aku dapat jugak simpulkan bahawa :

  • pegang saja konsep 1MALAYSIA 1DUNIA. siapa-siapa pon aku berkawan aku tak kisah.
  • kalau hati dah terpaut, engkau orang cakap la ape ape pon aku tetap suka jugak.
  • tak payah nak ingatkan aku supaya tak lupa kawan-kawan masa nak kawin nanti sebab sudah tentula aku jemput melainkan bekas makwe or bekas-bekas pakwe aku.
  • sekarang ini kalau kau tanya mcm2 aku lepuk sebab memang dah dekat status aku SINGLE so tak payah tanya siapa bf aku. yang ade pon kekasih gelap. curi2 dalam kelambu.
  • TAK ADE MAKNA KALAU ORANG CAKAP "ALA ORANG MCM KAU, SAPE LA NAK BUAT JADI GIRLFRIEND" (aku nasihatkan orang-orang sedimikian jaga la bf kau dulu sebab aku takut bf kau sendiri mintak aku jadi awek die)
  • aku tak guna prinsip kahwin awal, senang nanti. tak tak. mak aku tak galakkan kahwin awal sebab die tau aku GATAL!

aku rasa penulisan aku kali ini mcm tonggang terbalik sikit sebab jiran keling sebelah rumah aku baru sekejap keluar bagi makan dekat anjing die. so dalam hidung aku masih ade bau ketiak die lagi. hancing betul si maniam neh.

p/s: dorongan dan sokongan kerusi duduk dah kurang. bontot terasa sangat sebal!

No comments: