Apr 29, 2010

serius aku tak suka kau

sorry for those yang terasa dengan aku. aku hanya cakap benda betul and sampai satu tahap aku terpaksa tempered.


















p/s: nak datang bulan pon ye jugak.

kes: datang lewat

esok adalah harinya. dua hari raptai yang berturut-turut. mabuk kepala. kelas pon tak masuk. lesson plan postponed aje.




tugas: audio. dah macam soundman lak. kenapa aku terpilih kena buat soundcheck. anyway aku seronok.







p/s : pagi tadi pergi sekolah lambat. aku lupa nak set alarm. mampus.

Apr 28, 2010

well well well

harini busy sebab ada raptai untuk HARI KECEMERLANGAN SEKOLAH. dan aku pulak kena inchage pasal ict memang la terbaik! hahahaha.





















p/s: just runaway

well fortune

semakin yakin melangkah.
mencari apa yang dinanti.
tak rosak, tak benci







p/s: siapa?

tinggal dua minggu

dua minggu lagi sekolah. lepasnih tamat pulak. hahaha. tak sabar kot tapi sayang nak tinggalkan students semua. macam mana?

Apr 24, 2010

gambar dengan students



kau agak agak ini gambar apa?








kenapa mesti nak lari?

malam minggu nak pergi mana?

cakap je mana nak pergi. pasti dituju. bosan teramat. mana pergi semua orang yang selalu gembirakan aku?








p/s: tak hairan lah kalau aku jenis talam dua muka.

en obses












penat tengok orang obses.









p/s: tepuk dada tanya selera.

Apr 22, 2010

rasa anda apa?

kadang kadang kita sendiri tak paham apa yang partner kita nak. cara nak satify dia. cara nak kendali dia.dan kalau kita sedar kita sendiri confuse nak kendali dia.

kita cuba lihat pada situasi ini.

seorang girlfiend masih mejalin hubungan dengan rakan lelaki lain kerana marasakan dirinya terpinggir oleh si boyfriendnya. girlfiend akan dikatakan seorang yang tak setia dan berlaku curang.

ulasan:

si girlfriend pon manusia juga. dia mahu kegembiraan bersama orang yang dia suka dan selesa. tak semestinya boyfriend, maka tak hairan lah girlfriend kini boleh ber sms dan berkontek kontek dengan teman lelaki lain sebab kecuaian boyfriend dia sendiri. kira dekat sini aku nak cakap, TERLEPAS PANDANG benda kecik mcm ni. tapi bila diamkan akan menjadi lebih besar. so rawat lah segera.



oke tadi aku cerita situation satu dan ini kemuadian aku mahu cerita situation kedua.


situation kedua:


seorang boyfriend yang lemas dan malas nak melayan karenah si girlfriend yang macam macam. ini membuatkan si boyfriend rasa sungguh tak selesa even dah cakap "harini nak keluar dengan kawankawan".



ulasan:

lelaki tak suka dikongkong. so kalau dia bersama kawan kawan jangan sekali kali menjadi kepoci nak mengharap si boyfriend akan mereply sms dengan pantas dan panjang. kalau talipon pon belum tentu dia nak jawab. percaya lah. give him a privacy bersama kawan kawan. its jus nice.


aku cerita berdasarkan pengalaman dan pengamatan di sekeliling. just give and take. selagi ada rasa, tak mungkin cinta anda akan hilang. trust me!



p/s: seronok pulak menulis benda mengarut,

gambar terbaik dan panas

A day's with Nadia Kamal!

ini dia si cantik Nadia Kamal.


sudah mula gila.tengoklaah


wahahaha. we love this!

friend forever!

tak sabar nak habis

lot of thing to do. every week ada observation by guru pembimbing. so have to prepared everything during lesson. yahahaha. maybe the results will be berbaloi baloi sebab i'll be observing by guru pembimbing 8 times.can you imagine how much. minimum empat kali then dia cakap i nak observe you lapan kali. OMG. memang eksaited lah aku membuat teaching aids dan bertungkus lumus buat lesson plan hari hari.

and now pejam celik pejam celik tinggal tiga minggu. so kepada kawan kawan dah yang tersayang aku please la ke teluk intan sebelum aku tamat dekat sini. jalan jalan lagi yea.

TAK SABAR NAK HABIS PRAKTIKAL OKE!


p/s: cepat cepat la datang sini.

Apr 20, 2010

bersama nadia kamal

hooraayy! jumpa nadia kamal. yeah nadia aka yuyu. rindu gila kot. hantu segala shopping. thanks belanja A&W dan sekiansekian.

gambar semua dah upload dalam facebook. jom tengok! hehe

Apr 19, 2010

happy gila semalam. sama gila sama sewel.

aiyoo penat gila seharian berjalan. bukan seharian la jugak tapi petangpetang. semalam adalah hari yang best gial unexpected sungguh! terimakasih belanja, terimakasih sunway piramid. so memang berbunga gila. apabila semua semakin jelas. tanpa selindung. kau memang gila. totally makes me happy! hahaha. terlampau betul kot kata-kata aku. anyway memang heven tapi lagi best kalau semua ada. takpe laen kali boleh.


kau cuak sebab jumpa parents aku tapi aku suruh die cool je sebab bukan ade ape ape. nebes kot sorang sorang. cool siot. oke takpe aku tak nak cerita banyak. takut takut ada yang tersinggung. tapi sedap gila kalau makan apa yang orang belanja.hehe


p/s : best boyfriend forever!

Apr 18, 2010

talk with side

ya berjumpa lagi dalam weekend sunday yang bakal memberansangkan hormon aku. tak cukup selamat tidur tadi sebab hujan dan sejuk. so pundi kencing pon mcm longgar semacam je.

semalam dah eksaited tapi harini maybe double eksaited. tapi aku tak boleh nak sasar lebihlebih sangat, orang cakap tengok keadaan sebab selalu kalau aku yang eksaited kesudahanye memang suck. so lebih baik aku kontrol aja rasa tu.

p/s: lapar pagipagi

well well wallooo!

Harini memang seronok! jalan jalan dekat Dataran Pahlawan serta Jonker Street. heven weh even penat. puas aku cakap. melaka memang heven. aku yang orang melaka pon rasa melaka ni mmg best. yahahaha. 

jom tengok gambar.



ini selepas makan mekdi. mata belanja sebab die dah keje dan dah pakai kereta baru! aku dengan nana belasah aje!



again muka kenyang. hahaha.



baru lepas beli handbag dan terus pakai. yahahaha


tengok lah. muka gila je


hai saya dari planet marikh.


blow me a kiss!


p/s: kau buat aku mahu teruja dan mahu bercinta lagi!

Apr 17, 2010

ini weekend berkualiti

i feel so loved.


makan siap.


minum siap.


weekend ini mungkin best!

Apr 16, 2010

seharian yang cukup bahagia

wooppss wooppss. lama betul tak update belog. busy gila woh dan tambah capaian broadband yang tak matang. so sekarang ni suda di melaka. thanx dekat zakri yang bawak aku balik. hehe.

so nak cerita pasal malam tadi. tak tau kenapa heppy sangat berborak di talipon. lama tak borak rupanya kot. pandai ambil hati buat aku berbunga-bunga kembali. and membuatkan aku totally rindu even buat poyo tak berani nak cakap setelelah didesak.

tak lupa jugak kepada zakri sayang, lama gila tak jumpa dan bila jumpa macam gila jadinya ;)

esok ada date dengan nana dan mate. tak sabar betul. katanya nak pergi picnik lagi. weehooo. nak pakai baju ape eh?


p/s: dalam hati masih jugak ada rasa

Apr 9, 2010

selamat datang hari cutiii ;)

TWINKLE TWINKLE LITTLE STAR, HOW I WONDER WHAT YOU ARE
(nada melirik-lirik sambil membuat jari-jari mcm bintang)
















UP ABOVE THE WORLD SO HIGH
(menunjuk-nunjuk ke atas, entah ape ape la)

















LIKE A DIAMOND IN THE SKY
(hahah! tak sangka kan, where should i find him?)

p/s : play more learn more. merencanakan aktviti bersosial untuk weekend ini.

i feel so loved (peringatan)

I have 5 weeks more to finish up my PRACTICUM. So let’s focus on what we are right now. Lepas ni kau nak shuffle sebelah kaki pon boleh!

I LOVE MY STUDENTS A LOT. THEY MAKE MY DAY! (Impressed)



 sekadar gambar hiasan



p/s: thank you.

bukan perasan tapi kenyataan

Bukan senang nak bahagiakan semua orang. So tak perlu la aku rasa nak bahagiakan sangat semua orang sebab doang belum tentu nak bahagiakan kita. Yang penting orang yang selalu ada dengan kita adalah family kita. Percayalah. They still ade kat belakang kita, support kita. Tak pernah jemu. 













Aku nak Tanya sikit. Orang lain ade tak mcm parents kita? Takde kan. Jarang-jarang.








p/s : love leave, love live, love love

5 weeks to go!

Malam tadi aku mimpi mcm mcm. Sebab aku bila makan ubat otak aku ape ntah jadi. Mimpi merapu je.
Sekarang aku dah lega tengok students aku semua. Semua menceriakan hari-hari aku. Ntah mcm bila tak jmpa tu mcm suram je kot. Teringat dekat adik-adik aku kat rumah. Sape je perangainya.

Korang tau tak kepuasan dalam mengajar. Sini aku nak cerita sikit. Aku ajar doang supaya doang paham. So mcm mcm pendekatan aku guna. Cuba itu cuba ini. Aku rasa puas kalau ajar sampai paham. Ingat tak semestinya paham. So aku taknak doang mengingat tapi nak doang memahami semua. So far Alhamdulillah. Everything going smoothly. Tinggal satu lagi observation oleh lecturer dan diikut empat observation oleh cikgu. So I’ve to well prepared.

p/s: yeahoooo!

semalam aku nampak

Morning semua. Semalam petang aku lepas baru bangun tido tibe-tibe mate aku gatal. Aku gosok dan tak sampai seminit dah bengkak. Merah gila.

Dalam pada masa yang sama dalam kepala aku dah terlintas sebab tadi masa dekat sekolah aku terserempak dengan budak sakit mata. Aduii. Memang sah la ni. Aku pon ape lagi dah neves sebab ini la yang paling aku tak suka, leceh.

Lepas magrib je membe aku tolong bawak aku g clinic. Aku bajet sure kena mc esok. So mc kena vali oleh gvrnmnt then dah tanya2 dekat nurse tu die cakap better g ospital. Aku pon tanpa banyak cakap g jela. Tak lame pon tunggu then doctor tu siap menganjing aku lagi “u nak balik Melaka ke esok?” bingai betul. Hahaha.

So balik terus makan ubat titis-titis amende ntah kat mata aku terus mamai tido. Then pagi ni dah mcm oke je. Merah ade lagi. Tapi taik mata takde sangat. Hahaha. Malam tadi talipon mak aku siap die boleh gelakkan aku lagi.  Hampeh.

Aku rasa sampai petang mata pon da oke la kot. Hehe. Thanks doctor!




p/s : bangun lewat haihss

Apr 5, 2010

sesumpah im not in mood

i feel so empty. so frustrated about myself. shit. why? why? and so why?








tak berbaloikah aku? cilaka betul.






p/s : down gile.

Apr 4, 2010

Seharian yang cukup mengGEMBIRAkan aku dan kawan-kawan.

Seharian yang cukup mengGEMBIRAkan aku dan kawan-kawan.

Antaranya:

Hazam
Kemal
Kerol
Lan
Mael
Ferol
Syuk
Mamin
Zaim
Nora
Amri
Aryana
Suhaida
(tak ingat nama)


Best gila kot pergi piknik masak nasi lemak. Haha. Bertolak pon dah pukul 1 sebab aktiviti kat sekolah kena settle dulu baru boleh cabut. Pagi-pagi dah prepare masak nasi lemak. Memang power beb . kira eksaited jugak la.  Sampai dah pukul 2 petang. So lepas makan makan terus nak mandi. Yeahuuu! Best gila weh. Lame tak mandi laut dan dengan selamba aku pergi mandi dengan lain. Aku dengan kemal je yang pompuan mandi. Lain lain semua sang kumbang. Bedal ajela janji ade orang jage aku. Seronok gila weh mandi! (macam jakun mandi laut lak)

So pukol5 gerak pergi lumut sebab ade membe nak beli barang barang. So dah sampai lumut hujan pon turun lebat. Rahmat tu. Sejuk sikit. Beli punya beli dah pukol 7.30 so hasrat nak main bowling ade so ape lagi. Semua dah tempah terus main.

Malam ni ade Chelsea lak lawan bola so nak pergi makan dan tengok bola sekali. Semua dah merungut nak tengok bola nak lepak mamak lepastu tambah nak berkarok lagi. Hahahaa. So now dah ade dekat rumah dah. Letih tapi best. Aku teruja sebab dapat nyayi lagu dan bunga. Tempah bilik dan karok sampi terkulai. Mampus.


So aku decide nak tido mati kejap lagi. Zzzz




p/s: muka aku dah itam sebab burn tapi aku tak kisah. janji hepi dengan kawankawan aku semua. Thanks babes.