Apr 22, 2010

rasa anda apa?

kadang kadang kita sendiri tak paham apa yang partner kita nak. cara nak satify dia. cara nak kendali dia.dan kalau kita sedar kita sendiri confuse nak kendali dia.

kita cuba lihat pada situasi ini.

seorang girlfiend masih mejalin hubungan dengan rakan lelaki lain kerana marasakan dirinya terpinggir oleh si boyfriendnya. girlfiend akan dikatakan seorang yang tak setia dan berlaku curang.

ulasan:

si girlfriend pon manusia juga. dia mahu kegembiraan bersama orang yang dia suka dan selesa. tak semestinya boyfriend, maka tak hairan lah girlfriend kini boleh ber sms dan berkontek kontek dengan teman lelaki lain sebab kecuaian boyfriend dia sendiri. kira dekat sini aku nak cakap, TERLEPAS PANDANG benda kecik mcm ni. tapi bila diamkan akan menjadi lebih besar. so rawat lah segera.



oke tadi aku cerita situation satu dan ini kemuadian aku mahu cerita situation kedua.


situation kedua:


seorang boyfriend yang lemas dan malas nak melayan karenah si girlfriend yang macam macam. ini membuatkan si boyfriend rasa sungguh tak selesa even dah cakap "harini nak keluar dengan kawankawan".



ulasan:

lelaki tak suka dikongkong. so kalau dia bersama kawan kawan jangan sekali kali menjadi kepoci nak mengharap si boyfriend akan mereply sms dengan pantas dan panjang. kalau talipon pon belum tentu dia nak jawab. percaya lah. give him a privacy bersama kawan kawan. its jus nice.


aku cerita berdasarkan pengalaman dan pengamatan di sekeliling. just give and take. selagi ada rasa, tak mungkin cinta anda akan hilang. trust me!



p/s: seronok pulak menulis benda mengarut,

1 comment:

EmY yuE said...

bukan mengarut, aku suka..one way of therapy bace blog ekau..bak kate akawan aku ko mmg pennulis terbaik hehe