Jul 26, 2010

saya terpaksa menipu

hye. im just back to melaka.


seronok gila jumpa nenek dan auntie aku serta kazen-kazen aku dekat putrajaya. maklom la nenek dah duduk sane so we have to go. no more kampung. haha. yang paling best dekali keluar jalan-jalan dan shopping dekat alamanda dan makan makan dekat kajang. sesekali terasa rindu dekat arwah atuk. kalau atuk ade lagi best. seronok tengok emak dan ayah ketawa riang bercerita dan sesama kazen melepak2. rindu saat macam tu lagi. bukan senang nak jumpa dan kumpul semua.



 so weekend aku memang cukup fun sungguhpon gaji aku tak masuk lagi. babi la.


so pagi pagi aku gerak pergi upsi amik transkrip dan terus pos ke KPM. settle sudah.





p/s : jauh dan jauh hahahahaha

Jul 23, 2010

satu per satu

hahaha dalam borak2 dekat fb aku dah dapat satu offer. buat perfomance masa majlis kahwin mmbe aku. special romance punya tema. ahhaha.


aku dah mula berangan baju apa aku nak pakai. lagu apa aku nak nyanyi. hahaha. ade ke si punit mintak aku nyayi lagu senario haritu. itu lari tema dah kot. takpe. aku nnyi lagi tina arena je dalam cerita zorro tu. lepastu aku layankan semua lagu marketa irglova. memang steady.



woiih ape kau berangan ni eza! sudah -sudah la. kawan kau tu lambat lagi nak kawen ;)







p/s : budak kecik eh gemok arisya demam. kesian die asik meragam.

asam pedas melaka lagi sedap

sedikit aku agak terusik dan terganggu oleh kalangan bekas dahulu. bukan apa. tupperware lama pon boleh pergi bawak tukar balik. inikan pula orang. aku rasa aku dah macam alien. haha/ alien pakai cermin mata kuning.








p/s: i found you ;)

Jul 21, 2010

sesuatu hari aku...

harini aku kerj apetang. lepas asar terus je memecut kereta. semangat gila. aku taget sesape yang takde rumah tu aku bagi surat je. pandai2 la isi sendiri atau nak isi online. aku dah fed up nak layan orang yang banyak songeh.

kau bayang la keadaan macamni:

" i nak tengok tag you. i takut sebab orang mintak maklumat nanti dia pecah rumah i"

" kenapa mesti tanya income i?"

" aiya, lu kasi tipu la income i"

aku rasa nak ludah je la. tak paham2 ke. aku pon ada polisi aku beb. tu semua privacy. dah kata borang tu private and confidential dan ade cop kerajaan pulak tu! takkan la aku nak pergi tayang2 dekat penyamun yang nak samun rumah kau tu. macamni punya orang pon ade kan.

tapi sekejap je aku hot sebab aku pon taknak buat muka tua macam dia. dah la ajing dia gesel2 bulu dekat kaki aku. meremang bulu roma aku woo. tak sedar kau dah melanggar sensitiviti. sabar jelaa.

ade pakcik tu siap bagi aku sebotol air mineral lagi suruh aku minom. aku terus senyum kambing dan nak je tersasul mulut aku tanya "pakcik ade anak lelaki sebaya saya tak? ingat nak ajak borak " hahahahah.

eh caye ke aku nak buat macam tu? dengan kawan2 boleh kot. tapi masa kerja jangan buat pasal. kelak aku kan di gam. haha


balik pon tadi dah magrib and mak aku suruh buat beger keju untuk dia. ayah pon sama nak makan. aku dengan happy buatkan untuk mereka. lazat!





p/s : malam ni mesti tido awal. ni pon macam dah mengantuk dah

bayi bayi dan aku

aku mogok tak kerja harini. selepas semalam sehari bengang tak pasal-pasal dengan orang kaya- kaya pakai audi tu.

so harini aku duduk rumah tolong emak mandikan baby bagi makan baby lagi bagus. tenang je.



suka betul si arysa gemok kena dukung dengan bidul. haoi bidul kau dah macam bapak orang dahh! hahaha



nak mintak dukung dengan aku pulak tu. hahahaha. cak cak cak!



p/s : adik aku dah macam bapak orang pulak dalam gamba nih hahaha

Jul 20, 2010

maii maii sini

aku segan sebab setiap kali aku blogwalking aku tengok belog semua orang gempak gempak. boleh tekan sana tekan sini. canggih betoii la.




















p/s : belog aku pakai skin palin standet je. tak reti nak buat macam2. anyway kontek jugak kena power. baru orang nak baca, ye tak?

harini hari bengang bengang bukan bangang bangang

arini aku rasa bengang sangat. aku benci pergi rumah orang kaya kaya kereta 5 biji bunglow besar tapi sombong!

arini aku rasa bengang sebab sebahagian kaum sepet sangat perkauman. tak nampak ke aku dah pakai formal baju kurung nak buat banci. aku dah cakap omputeh dan cakap melayu kau orang pon tak paham ke? aku tak sekolah cina la dulu tapi at least paham la omputeh. kan senang. sepet oh sepet


arini aku bengang sebab bila aku bercakap anjing pon sibuk nak bercakap sekali. gua memang hangin. takde adab. at least jaga sensitiviti kau pon tak boleh ke. sepet betul laa.

arini aku bengang jugak sebab sikap tidak lebih kurang ( sepet jugak) perkauman sangat ke?




tapi aku happy sebab dah dapat jumpa nadia kamal dekat hospital. dah sihat kawan aku sorang nih.




p/s : mak aku dah bising suruh mandikan ariysa. potong stim aku nak menulis. haih

Jul 18, 2010

aku ada potensi pergi jauh

Never say I love you
If you really don't care.

Never talk about feelings
If they aren't really there.

Never hold my hand
If you are going to break my heart.

Never say you're going to
If you don't really plan to start.

Never look into my eyes
If all you do is lie.

Never say hello
If what you really mean is goodbye.

If you really mean forever
Then say you will try.

Never say forever
Cause forever makes me cry.





p/s: aku curi dari Rebah A. Ward, June 14, 1998

SEHARIAN BERMALAM ( Tak baik)

 betapa buruk muka aku makan aiskerim. ni yang capat sampai. aku rembat dulu ;p

kontrol cun weh. mana tau masuk paper kosmo ke. bagi ulasan pasal bandar melaka yang style neh.(perasan)



 PERMULAAN CERITA NENEK KEBAYAN

woh malam tadi memang happening gila weh. semalam aku tiba rumah nana dah pukul 6 lepak2 makan donut pon dah kenyang. kami ke jonjer untuk window shopping. ya window shopping sahaja memandangkan gaji masing masing tak masuk lagi. aku tengok baju. gila lawa. aku rasa shopping sini pon cun jugak daripada nak masuk mall. baju macam cilaka je suma. sini semua rare. selipar pon kalau pandai pilih boleh jadi lawa nak mampus. so aku, nana dan mata tanam hasrat akan shopping di kota jonker ni . haha tunggu gaji la.


aku pon pelik gila sebab masa berjalan2 tengok barang asik terpeluk orang, tersentuh sana sini. banyak gilaorang. crowded nak mapus sampai kau nak jalan pon hanya nampak oranh sahaja. ya orang sahaja. kedai2 pon dah tak nakpak dah. tiga2 gadis ni hanyut dalam lautan orang ayng kebanyakannya cina dan foreigner.


nana, mata dan aku lah tuu.

 masing-masing muka dah berminyak.nasib baik henpon nana cantik! haha


PERTENGAHAN CERITA GADIS KEBAYAN

eh jap. korang tau tak jonker ni ape? oke meh aku cerita sikit eh

JONKER STREET, melaka adalah sebuat tempat seperti CHINATOWN yang menjual pelbagai barang2 yang unik, antik dan kelasik seperti baju, kasut, dan macam2 lagi. style gila weh. boleh tawar2. dah kata chinatown so anda akan dikelilingi oleh kaum cina dan orang putih.

aku nak eksplen banyak pon tak reti. korang nanti datang melaka jemputla ke sini. mmang best. ala dekat bandar hilir tu je. berhampiran dengan jam besar ala2 paris tu. hehehe


sambung balik cerita aku tadi, tiba2 si fik call. die ada dekat melaka. kami ajak die join sekali and dalam pada masa yang sama kami meredah selautan orang dan rumpa rupanya ada konsert! konsert! gila. bukan konsert bangfes ke ape, tapi konset artis cina le.aku tak kenal.tapi mmg ramai gila orang and kami dah tersilap masuk kawasan. kena laa mengharungi sehingga aku terserempak dengan si faim. wahaha. membe facebook. tak penah jumpa pon. tak boleh blah betul keadaan macam tu. terhimpit2 dan aku terkontrol ayu pulak sebab segerombolan geng2 lalaki melayu kebetulan datang dari arah bertentangan. aku, nana, dan mata buat selamba ja.

TAMAT TARIKH LUPUT

hah! hah! ape jadi? aku kelur jugak dari kawasan konsert tu.kami jumpa fik and dia belanja minum dekat quayside. thanks fik sebab belanja anak dara tiga orang ni makan aiskrim fruitarre baru tu. kahkah.


p/s: anyway malam yang hangat ;) jangan terpedaya dengan tajuk entry aku. merapu dan kadang2 sedikit lucah

alahai seronoknya

bangun pagi je hujan lebat. mata pon dah segar semacam aku settle kan benda nak submite dekat penyelia aku. lega dah settle. mak aku bising suruh menyapu rumah. sidai baju. aku cakap kejap ye mak. mak aku diam dan terus memulakan acara memasak dia. kari daging. bapak aku dah teringin nak makan. hahaha. so mak aku buat la untuk hubby dia. seronoknya.


" tak kemana2 harini?" tanya emak.
" tak, duduk uma kot " jawab aku selamba.
" kita mengecat pasu bunga dekat depan uma tu nak? ni dah nak raya" emak selamba memancing aku.

mula ka lerja mengecat pasu bunga, style jugak weh. siap boleh mengorat orang lagik. kahkah. yang penting aku tak mandi lagi. harum bau cat. cat kilat siot.




p/s : nasib baik keybord ni tak melekat cat. aku rasa kalu pc rumah aku ni boleh cat mesti mak dah suruh aku cat.

Jul 17, 2010

nana dan mata ;)

sambil sambil menunggu si mata amik aku, adalah lagi baik aku menulis sikit-sikit. tak sabar nak pergi rumah nana. rindu gila dah kat dia. maybe kitaorang akan ke pantai dan jonker street. boleh serabut kepala kalau duduk terperap dekat rumah ni. so tonight ladies night. have fun dan bercerita apa sahaja. (kalau ade pillow talk dah buat dah)


this is the way im express my feeling. with besties. i love them ;)

eh got to go. nak siap2. daaa. tunggu entry seterusnya ya ;)




p/s : nak pakai baju ape ek?

eza roslan (belum lagi)

busuk tak?













rasa macam nak makan spagetti stail melayu. sedap beb. aku selalu buat. tak payah ikot sangat orangputih punya. hahahaha



p/s : malam tadi aku layan semua sountrack filem p/s i love u  sambil buat kerja. cara jugak.

yang terbaik

mana pergi yang lain?


emak: tidur
ayah: pon tidur
bidul: keluar main futsal
farhan: main ps


aku? terhegeh-hegeh main internet. nak main game aku tak suka. dan aku takkan main sebab aku bukan kaki game.

semua semakin busy dan menjadikan hari aku makin suram dan kelam. wah wah wah ayat pisi dah keluar!





p/s : every woman deserve good man hehe

something ;)

saat ini dekat rumah malam yang tak nampak bintang. hujan dekat luar memang lebat gila. semua isi rumah dah tidur. aku dari petang tadi tak buat kerja analisis. pemalas betul. so harini and malam ni aku spent time online bersahaja. rileks2 kan semua apa yang sarat dekat kepala.bersenang lenang di facebook yang kadang2 terbahak2 sorang2 melihat status dan gambar2. ya allah. gila ke aku malam ni.

hujan dekat luar tak reda. panas gila walaupun hujan. sedang jalan2 dekat facebook terpacul seorang nama dekat online status aku. orang yang dulu tak pernah sekali nak sombong dan sekarang aku hanya mampu pandang sahaja. tak ada tanye "ape cerita?" "sehat ke tak"

kali ini memang aku betul2 terasa tapi buat buat cool je. ape nak hebohkan. orang dah lupa kat kita. huhu. cuma aku just boleh cakap, itu memang dah cerita lama. astalavista jela and i'll pray for your happiness. hehehe.

ade gambar yang tak private so aku dah tertengok. "makan dalam jugak la"












p/s : mane lagu butters aku yang dulu?

Jul 16, 2010

tadi masa jalan jalan dekat belog leha aku terbaca entry dia. aku sedikit hiba pasal love story yang dia tulis. aku kagum minah tu boleh tulis dengan baik love story dia. aku harap leha boleh sabar. lelaki bukan sekuntum. boleh cari yang lebih better. mungkin ada hikmahnya.

hmm hmm..aku? tak pandai nak tulis love story. mahu terkangkang sampai pagi esok aku mengarang. berangan macam dalam filem hindustan boleh la. hahaha


nak ulas balik cerita pasal leha, dah jadi macam aku pulak serik nak jatuh cinta. esok kalau dah jatuh tak bangun2 susah jugak. nasihat aku untuk leha supaya tabah. bagi masa untuk diri kita sendiri. takde boifrend tak bermakna hidup tak boleh diteruskan. kita ada  ALLAH, parents dan kawan-kawan yang kuat suppot kita dari belakang. itu yang lebih menggembirakan. maybe someone akan datang. trust me ;)









p/s: kan best hidup macam dalam cerita p/s i love you tu. tapi tak mungkin kot.

seharian saya di rumah

ape cerita terbaru kau?


bila jumpa orang semua tanya benda yang sama. penat nak jawab. oke la nak sangat tau kan aku sekrang buat ape.

pertama sekali aku nak cakap aku dah abes dah stady aku and now tengah tunggu konvo. aku tak tau la aku lepas neh posting mane. tak berani nak cakap dulu. yang penting aku pilih dekat2 je. teruk tak. tapi aku dah tanam dalam otak aku ni iaitu andai ditakdirkan aku ke seberang laut aku redha je. muda lagi ape nak takut. ceh ceh ceh. mak aku la cakap macam tu. so aku pon macam dah kene racun fikiran. betul jugak cakap mak tu. tak kisah la mane2.

dalam sedang aku menunggu saat untuk konvo dan kemudiannya dipostingkan aku telah menjadi pegawai banci. ya pegawai banci. kawan kawan aku semua macam tak caya muka aku jadi pembanci. tau kenapa? muka sengal ni nak ketuk pintu rumah orang. anyway sambutan sangat memberansangkan. setakat ni takde lagi ke ketuk pintu rumah orang tutup balik. semua siap ajak masuk minum2 and aku pulak kena banci nak buat menantu lak lepastu.

pada masa yang sama aku jugak fulltime ade dekat rumah sebab banci pon bukan hari2. ikot suka hati aku nak buat bila. so aku dekat rumah menjalankan tanggungjawab sebagai seorang anak yang rajin iaitu menjadi babysitter kelolaan emak aku. so ariysa aku kena jaga, baru 7 bulan. comel gilaa macam dalam gambar entry2 lepas aku.

babies make my life happy and fun! wah dah macam emak2 orang pulak punya cakap. tapi betul ape. jaga baby seronok tau. dan yang paling penting automatically kita akan happy je ;)




p/s: sunyi gila rumah sebab dua gorgeous adik perempuan aku takde ;( yang ade hanyalah sang lelaki (adik) ps! ps! ps!

temu mesra ramah tamah

hello bertemu kita dalam rancangan CORAT CORET EZA ROSLAN. disini aku nak cerita satu hal. bla bla bla..nak tau kenapa? berangan kejap nak jadi pengacara. petang petang macam ni memang sesuai untuk orang macam aku berangan. si kecik comel sepet ariysa pon dah balik mama dia amik. so aku dah keseorangan dengan emak. ayah kerja pulak ;( hmm

niat hati nak settlekan analisis aku tapi aku memang takde mood. sebab dah lepak dengan mak makan kuaci tadi then mood nak buat kerja pon hilang. mandi pon belum. ape nak jadi anak dara en roslan sorang neh. hahaha. tu la lalau dah ade malas tu memang tak boleh nak buat ape dah.

weekend ni pon tak tau lagi ape nak jadi sebab aku ni jenis tak boleh planning awal2. sure tak jadi. kalau tak percaya tanya la kawan kawan aku semua.



nak balik kampung pon nenek takde sini. so sekarang aku dah tak ade kampung.nenek gua dah duduk putrajaya. so memang heven la raya. bukan balik kampung namanya. hahaha.



sebelum aku merapu tahap bangkai tikus adalah lebih elok aku mengundur diri. tersipu2 malu umpama si gadis berbaju kurung. cantik dan menawan hati. hahaha. daaaa!



p/s: esok sabtu dan kemudian ahad.

Jul 15, 2010

bingkisan

satu per satu aku baca balik entry aku. hebat jugak satu ketika dulu aku menulis. sekarang pon dah jarang sangat dah buat enry baru. tu pon kalau ade pendek2 je. cerita pon entah ape-ape je sekarang ni. orang tulis kau pon nak tulis. tapi kontent pon takde. kesian kat followers aku dapat belog sampah macam belog aku ni.

why man can't say I LOVE YOU

aku mula nak terpikir nak tulis benda alah ni. selepas siasatan dijalankan (aku memang suka menyiasat ni) aku dapati lelaki memang susah nak express feeling dia. hahaha. aku dah puas buat ujikaji. kenapa ek?

love and treasures ;)

ini aku nak mintak maaf kepada sesiapa yang berasa teramat bengang dengan aku sebab aku dah lamaa tak kontek enkau orang. aku bukan apa. tangan tak cukup nak cerita sama kawan-kawan lama. harapkan facebook aku boleh la reply sebanyak mungkin. aku tak pernah nak sombong atau cuba nak berubah. aku tetap macam dulu beb. cuma masa tak mengizinkan dan keadaan tak mengizinkan aku antuk menjawab panggilan dan mereply sms kalian semua. harap maklum. ceh aku punya ayat dah macam artis tak sedau diri pulak. anyway friends forever!




p/s : kawan-kawan

pengamatan warna

weekend lepas berlalu memang dah macam taufan. entah lah. sekejap rasa eksaited gila babi. sekejap rasa sedih. bukan hal besar pon. silap aku jugak malam tu.

punca punca yang menjadikan malam final world cup hambar:

satu : kurang komunikasi.
dua : aku kurang perhatian dan prihatin.
ketiga : dah pekena mocha ice tu kepala aku pon dah tak boleh pikir lagi.
keempat : dia tak tanya takkan aku nak cakap
kelima dan terakhir : dah lama kenal pon boleh ada something yang janggal.




p/s : eza tolonglah buka mata 

berjudi

carita pasal bola yang dah dua hari lepas habis aku pon tak berapa nak pasti sebab aku sokong belanda dah kalah. tapi aku rasa dah terbaik dah kot dia orang main. tak reti nak ulas banyak banyak macam isi durian. belanda jugak aku suka. apahal?







p\s: musim durian memang sedap

mukadimah

sedar tak sedar dah dua bulan im getting home. tengah busy buat analisi banci fasa pertama. cara jugak pergi rumah orang banci.

seems aku dah lama gila tak update belog sebab baby2 yang ramai dekat rumah. memang mengacau betul. sempat pon main facebook aje.

untuk pengetahuan kau semua emak aku babysitter dats why rumah aku dah macam tadika.tak jaga ramai pon. sekadar cukup buat emak aku shopping ;)

Jul 14, 2010

akan kembali dengan cerita yang lebih menarik






i'll be back oke!













p/s: gua dah jadi pegawai pembanci. nanti aku cerita sama kau orang. agak sibuk sedikit. thanks for reading this. im on facebook only ;)

eza roslan (sabar dulu)

cerita baru akan di post tak lama lagi. 


tunggu!!