Oct 18, 2010

kisah kawan kawan

aku dah memang malas nak menulis. asik busy je memanjang. aku penat kadang kadang. bukan penat ape. aku balik just melayan facebook. kat tempat kerja pon aku main facebook. memang saje nak hilangkan bosan aku ni. aku tak tau lagi mana tempat nak mengadu. tapi sejak akhir akhir ini aku dah macam kelawar. aku bukan nak ape. nak perhatian. kita kongsi, dengar cerita, chill, makan asap rokok sikit sikit tu dah memadai. aku seronok dan aku bersyukur dikurniakan kawan kawan. last week boy dah balik sarawak. so kami dah tinggal berempat. aku nak story sikit lah pasal diaorang ni.





BOY:
boy macam abang aku sendiri. walaupun aku baru kenal dia. tapi die baik dan sikap garang dia aku suka. baru lah anak2 penyamun ni semua takut sikit. kalau berjalan tu mesti dia yang lead. dia lah ketua. dia lah ayah kitaorang. aku respek gila kat boy. tapi boy dah balik. dah takde lagi dah orang nak marah2 aku pusing2 kepala dalam kereta. boy tak suka sebab rambut aku mesti kena muka dia. maklom la duduk belakang tiga orang. aku bontot paling besar duduk tengah. ijad belah kanan, boy belah kiri aku. aku rindu kau boy. cepat la balikk.. nati kita boleh lepak sama sama and jalan jalan sementara aku masih ade dekat sini.


BLACK:
black memang baik. selalu layan aku dengan yuyu. nak kemana mesti dia bawak. die memang gentle, yuyu cakap kat aku. haha. aku selalu kacau die. tapi black ni main futsal terer. asik skor je. and team bertam ulu die mesti selalu menang. aku selalu pegi tengok sebab memang kebtulan adik aku selalu lawan dengan team dia. aku denga yuyu penyokong padu! sentiasa sokong walaupon dengan senyuman dan kata kata semangat. yang paling bagi semangat dekat black adalah yuyu. disiti kita nampak permainan dia. hahaha. lagi satu black selalu belanja sebab die selalu menang tournament. aku memang muka tak malu ponn.


IJAD:
ijad ijad. kawan aku paling rapat masa kat sekolah. tak sangka baru baru ni aku jumpa dia. kami rapat. dah banyak kami kongsi, masalah, makan, minum semuanya. ijad suka buat lawak. aku rasa kalau dia takde aku bosan. kalau dia takde aku takde mood. semua orang akan rasa sunyi. ijad jugak selalu pinjamkan bahu dia kat aku. aku selalu tumpang tidur kat dia dan dia pon sama. terlentok2 tido. aku tak kisah pon. ada duit lebih dia belanja. tu aku suka. sebab dalam banyak2 aku je yang tak keje lagi. so macam dimanjakan laa. so ijad, you always make us smile and happy ;)

YUYU:
aku pon baru jumpa yuyu. tak sangka boleh melekat rapat. aku tak tau ape hantu dah rasuk aku ni asik nak bersama yuyu je. mana pegi mesti nak ada yuyu. die pon same. aduii. aku sayang gila kat kawan aku sorang nihh. dah la manja, so aku pulak acting cool. kita macam bodyguard dia. dah la kuat shopping. aku pon suka tengok. sebab aku suka tengok orang happy. aku just nak make sure dia happy ape dia buat. tu aje. so selagi aku ada dekat melaka aku akan cuba nak luangkan masa dengan dia selalu. sebab kalau lepasni aku pergi jauh jauh atku tak dapat lagi keluar dengan dia. share masalah dengan dia. makan dengan dia. tu yang paling aku rindukan. sama jugak macam yang lain lain. mesti aku tambah rindu dekat ijad jugak. ok ok. emo dah aku.



p/s : caught in a middle of life. i dont know where to go and i love them.

No comments: