Dec 5, 2010

eza jatuh sakit sikit dah kecoh lahh

harini aku lemau gila. sejak semalam aku rasa tak sedap badan. selsema je mula mula. tolong emak basuh rumah sewa. tido lewat. and pagi dah bangun. betul2 tak cukup rest. settle semua dah pukul12 tengahari. tanya biri2 aku dah bangun ke tak. nasib baik dah bangun. emak dengan ayah dah pergi kenduri kahwen. so aku dengan adik aku je tggal rumah. mak suruh masak nasi and tapau je lauk. okay okay. sumpah tak sedap. sambal sadin lagi sedap. petang tu ikiut yuyu pegi potong seluar. sekali lagi ke dataran pahlawan. jem gilaa. satu jam tersangkut. and kami terus balik, aku tak dapat hadir pegi karaoke dengan bekas bos aku sebab mak dah bising suruh balik. hujan2 lagi nihh.so terus lah balik. hati orang tua kita kena jaga weh. kalau doang takde, siape lah kita ni. so malam tadi aku dah rasa seram sejuk. demam. ahhh. aku tido awal tapi memang tak lena. bangun dua tiga kali muntah tengah malam. serius aku tak boleh tido. macam nak mati aku muntah sampai takde ape yang keluar. tuhan aje yang tahu. tak tau la kol bape aku tertido. bangun pun awal. tak selesa. then aku update status kat fb aku muntah2 mujur ada syahrin tolong bagi advice. dia doktor dekat indon. roomate aku masa kat matrix. comel betul. dia suspek aku kena food poisoning. and dia suruh minum banyak air kelapa tau 100plus. and seek for medical help lah. risau. so now aku lagi risau tekak aku dah luka. pedih. kena banyak berehat. doktor cakap salah makan, ee mesti yang tapau petang tadi tu. masalahnye aku jalan sikit macam pening. mabuk weh. kurang air kot. huu. rileks eza. get well soon.


p/s : biri-biri bangun lambat, semalam tido lambat. hahhhh.

No comments: