Jan 5, 2011

permulaan 2011

hai. ketemu tahun 2011. agak sibuk dengan pelbagai kerja. so aku nak cerita sikit pasal permulaan tahun baru aku. hehehe

1st JANUARY 2011.

si luqman amir datang melaka. so aku macam biasa malam minggu dengan yuyu memang akan bersama-sama. kalau takde hal aku akan ikut yuyu. biasa laa tu. malam tu aku dengan yuyu jumpa man. borak borak sambil makan nasi lemak, black dengan ajie berniaga, ijad belum datang lagi. man dah mengemol ajak pergi karok. so aku temankan dia. yuyu tak ikut. oh seronok sebab suara man memang superb betul. hakim jamal pulak takde. dah lepas karok aku pegi balik kedai black sebab ijad dah datang, hah pergi la jumpa. rindu kat biri2 aku sebab new year pon tak dapat sekali malam tadi. pergi minum lagi. banyak betul cerita. si ecah pun ade jugak. borak macam nak terbalik kedai. man hantar aku balik dengan selamat. yeahhhaa. tapi ade orang batu api salah sangka aku balik dengan jantan lain. kau tak tahu cerita jangan nak buat cerita. so aku tidur dengan bad mood even ijad cakap jangan layan sangat. okayy.

2nd JANUARY.

harini geng penyamun keluar jalan jalan dekat dataran pahlawan. kami naik satu kereta. memang teringat masa haritu. tapi masing2 busy, bawak jela kereta sendiri. tapi ahad ni special, kami naik satu kereta. mula2 black amik aku, lepastu yuyu, ijad dan boy. seronok. kami pergi tengok movie. even cerita biasa, aku masih dara. hahahhaa. lepastu aku dengan yuyu jumpa man jap sebab dia nak balik KL dah. jejaka handsome kami tetap menemani kemana pergi. aku beli tudung. yeahha. hati dah dupdap dup dap..besok mula sekolah.

pergi lepak dekat pantai eye on malaysia tu, tengok orang main layang-layang. tenang sungguh keadaan. perut pun dah lapar pegi makan dekat D'LAMAN. fuhh sedap gilaa. sempoi je kedai tu. lagu dondang sayang. memang klasik habis laa. okay masa untuk balik sebab besok semua dah kerja. alhamdulillah. aku baru terhegeh2 nak kerja. kecoh gila hehe

3rd JANUARY

mula sekolah. aku cuak gila kot. dapat pulak hari pertama dah kena mula mengajar. 3 kelas add math harini. mampus aku. takde la prepare ape sangat pun sebab aku bajet belum nak ajar lagi. huu. buku pun tertinggal. aihh ape laa eza. tapi kena kontrol jugak. buat2 cool. alhamdulillah budak2 semua okay. nakal tu biasa tapi kita kena tackle doang supaya dengan cakap kita, bagi kerjasama jika aku tengah mengajar. senang cerita. sebab aku tau budak2 sekarang bukan boleh paksa. so aku nak jadi cikgu yang disayangi bukan dibenci. baru la seronok mengajar. hahaha. tamat sudah sesi persekolahan aku harini. happy balik awal. hehe

LEPAS BANGUN TIDUR, AKU DAPAT PHONE CALL BERITA GEMBIRA. yeayy. kami dah dapat baby baru. emak ijad baru selamat lahirkan baby perempuan. ijad cakap rupa adik dia macam rupa aku dengan yuyu. kenapa? sebab selalu tengok muka kami. hahaha. esok petang pergi tengok baby. mula terpikir nak bagi gift ape eh?


4th JANUARY
.
lepas balik sekolah aku pegi jusco. bawak pulak si sepet haziq tu. banyak sangat celoteh dia. aku belikan bubble tea, hah senyap pun.

"kaklong nak beli baju baby untuk siapa? kenapa ak beli baju baby" hahahha banyak betul soal si haziq ni. dia memang banyak mulut. tak padan baru umur 3 tahun.


"kawan kaklong punya, nak beli. baby girl tau" aku cakap "hah beli la colour pink! yang mickey mouse" hahaha layan jelaa haziq. bukan main susah lagi nak pilih. kalr pink jugak jadi pilihan aku. comel jugak siap ade hood. alahaii eksaited pulak aku kan..

so lepas kerja aku amik yuyu. yeay tengok baby yang menyerupai kami tu. hehe. mak ijad dekat rumah so jumpa mak dia kejap and pergi tengok baby dekat hospital. alahaii comel gila. muka tembam kot. geram aku tengok. ni yang rasa nak ade adik jugak nii.


p/s: happy :)



,

No comments: