Feb 25, 2011

HAI SI LUTUT BENGKAK

sedang sedang aku duduk sendirian di dalam sejuk beku library sekolah. kebosanan tapi kerja bertimbun. satu ape tak boleh nak buat. mana satu nak study, mana satu nak key in itu ini. mana satu nak buat. ah mampus la.

kaki ni masih sakit. harini dah mula bengkak. padan muka eza. jalan macam orang gila lagi kan. kan dah jatuh. takpe. eza kuat. ape ape pun jadi eza tetap kuat dan cool.


sedikit pasal isu tipu, okay fine aku tak kisah kau nak tipu aku sebab aku pun bukan jujur sangat kadang-kadang. tapi aku benci bila kau sebut sumpah. kau tahu tak ape efek kalau langgar sumpah. sendiri merana tau. hmm. sedih bila pikir, tapi ape boleh buat dah benda tu nak jadi. terpulang la dekat dia. aku tak rugi sedikit pun malah aku sendiri setiap hari teringat, dan terus berdoa agar ALLAH melindungi dirinya, dekatkan aku padanya sebab aku memang betul-betul ikhlas ada rasa macamtu. hope, it will be fine soon!


super duper enjoy for this weekend hopefully, esok ada photoshoot baju pengantin. hahahhahaha. sabar ye.



AKU TAK PERNAH MINTA BALASAN, SEMUA CAGARAN AKU DAH PERSEMBAHKAN AKAN TETAPI MUNGKIN BUKAN UNTUK MASA INI. SELAMAT TINGGAL KESAKITAN

Feb 24, 2011

my 2nd degrees backbones

nadia, she's my upper 2nd degrees backbone

ijad, my biri-biri gebu

black, the handsome

boy, toy soldier
nana, the besties never dies!

thanks for your support, love you so much :)

my main backbones :)

ayah :)


mummy!


my 2nd sister, dayah

my younger brother, qahhar

my 4th sister, ida

and the last one, farhan


updating

hye peeps! how are you. HAHAHA. im quite busy to update my blog now. busy preparing for kertas soalan add math dan pendidikan moral. HEADACHE!


Oh yea! i can't wait for this weekend. yeayyy! have fun!









p/s: i'll update later on. see ya :)

updating

hye peeps! how are you. HAHAHA. im quite busy to update my blog now. busy preparing for kertas soalan add math dan pendidikan moral. HEADACHE!


Oh yea! i can't wait for this weekend. yeayyy! have fun!









p/s: i'll update later on. see ya :)

Feb 20, 2011

great saturday

dear readers,

semalam hangout dengan dayah @ yaya dan muss. oh seronoknya. jalan jalan dekat hatten square dan pergi karaoke. lepastu yuyu, ijad dan black pun datang. makan makan dan lepak macam biasa. seronok jugak. lama tak jumpa yaya dengan muss. tak sangke kan.


jom tengok gambar. yang lain nanti eza upload lagi tau. mmuahh





Feb 18, 2011

oh thanks, regrets

Semula ku tak yakin
Kau lakukan ini padaku
Meski dihati merasa
Kau berubah saat kau mengenal dia

Bila cinta tak lagi untukku
Bila hati tak lagi padaku
Mengapa harus dia yang merebut dirimu

Bila aku tak baik untukmu
Dan bila dia bahagia dirimu
Aku kan pergi meski hati tak akan rela

Terkadang ku menyesal
Mengapa ku kenalkan dia padamu

Terkadang ku menyesal

simply like this


Ku haus di tengah laut
lemas mencari tempat berpaut
kirimkan aku kekuatan
serta pedoman di kesesatan

Ku sunyi dalam gembira
perih pedih tanggung derita
sungguh aku bukan wali
yang suci dari hina dan benci

Kau datang ketika duka
dan bintang bercahya
tunjukku ke jalan syurga

Terlalu lama aku mencuba
terlalu banyak
cinta yang ku damba
tiada yang sempurna
hanyalah fana
Tuhan, ampuni hamba-Mu

Ku rebah di dada malam
memecah dendam yang lama diam
ku tanggalkan baju dunia
dakapku dengan selimut syurga
ya Tuhanku hanya padamu
tempat mengadu segala rindu
limpahi ku rahmat kasihmu
dalam tahajjud cinta bersujud

Feb 16, 2011

hai pembaca

rindu dekat adik perempuan aku pulak. dua dua tak balik. si ida dengan angah. bila balik mesti nak bergaduh. bila dah jauh jauh rindu pulak. hahaha. kat rumah ni melayankan dua dua lelaki jelaa. bosan gila. time arisya ade je tak bosan sangat. sebab boleh main main dengan die. bila petang, duduk dengan mak. online tengok tengok gambar orang, artis atau pun main webcam. emak saye hebat jugak. hahaha takde keje. jom tengok jom!


ini memang cantik hee, dayah nikah



dayah dah kawen hee, tahniah

spider haziq



addict

aku tengah kemaruk dengan The Times dan Mocca. Jovi pun sekali aku hentam. Memang best. Terasa macam zaman rambut kerinting berkuku hitam pulak. Haihh eza, perubahan dah nampak tapi benda-benda ni kau memang tak boleh lupakan..keep it up!













p/s : sampai di hari nanti, kita kan bertemu lagi bila hidup membawa kita ke arah yang sama. peace! Yovy best!

salam maulidur rasul

hai peep's! selamat malam. and now aku berjaya mengupdate sedikit entry. haha nak tahu kenapa? sebab kepala dah jammed dah! tiba tiba rasa niat nak menulis. padahal nak hantar email je. tersangkut pulak dekat sini.


okay ape nak cerita eh? tak banyak cerita baru pun sebab aku sekarang dah malas sikit nak berpikir. hmm. oh ye tak terlambat lagi nak wish SELAMAT MENYAMBUT MAULIDUR RASUL kepada seluruh umat Islam. Semoga kita semua berada dalam lindungan Allah SWT. Amin.

okay peep's, ini sahaja untuk hari ini. oh ye, seronok bila pergi sekolah bila para pelajar sentiasa mengusik dan dalam hati buat kita tersenyum-senyum sendiri.


p/s : 20 APRIL tahun Gajah. Semoga kita diberkati OlehNYA. amin ya rabbal alamin

have fun with MOCCA tonight

I THINK I'M IN LOVE WITH

if you got an eerie feeling after hanging up the phone
sort of happy feeling but you're not sure what it's called

if you're haunted by his face whenever you're asleep at night
and think you hear his silly voice just calling out your name

oh, no! I think i'm in love with you..
on, no! i'm hoping you'll want me too
so, please..don;t let me down!
http://www.free-lyrics.org

just can't help but talk about him in every conversation
till your friends are sick and tired of that same old crap

if you start wearing make up even when you go to bed
and crying like a baby when you hear a mellow song


ME AND MY BOYFRIEND

I've got a boyfriend now
He's my dearest pal
He'll always catch me when I fall
He's always there when I call

I've got a boyfriend now
He always talks so loud
Even in a crowded house
He always shows what he got

I share my dreams and all my stories
I don't think I need my diary
If you're teasing me, don't you worry
I will keep you in my memories

When my boyfriend smiles
The world seems all mine
And all the days seems truly fine
Make me reach up for the sky
http://www.free-lyrics.org

Me and my boyfriend now
We're moving so slow
If you really want to know
Come on and join with the show

I share my dreams and all my stories
I don't think I need my diary
If you're teasing me, don't you worry
I will keep you in my memories

When I'm blue. feel so lonely
No one sits here right beside me
I'm gonna call you just to;
"Hurry, come and see me. It's so scary and I need you desperately"

I share my dreams and all my stories
I don't think I need my diary
If you're teasing me, don't you worry
I will keep you in my memories

I share my dreams and all my stories
I don't think I need my diary
If you're teasing me, don't you worry
I will keep you in my memories


MY ONLY ONE

we had a fight last night
and i called him mad
makes me feel so sad
and I'm so ashamed

he's my only one
i give him all my love
even though my mom says no!
i just go on and on...
http://www.free-lyrics.org/19112-Mocca.html

no one's gonna take him away from me..

everyday and every night
i just wanna hold him tight
and make sure that everything stays right
and everyday and every night
to dream of him is my delight and know that
he'll stay with me all the way


I REMEMBER

I remember...The way you glanced at me, yes I remember
I remember...When we caught a shooting star, yes I remember
I remember.. All the things that we shared, and the promise we made, just you and I
I remember.. All the laughter we shared, all the wishes we made, upon the roof at dawn

Do you remember..?
When we were dancing in the rain in that december
And I remember..When my father thought you were a burglar
I remember.. All the things that we shared, and the promise we made, just you and I
I remember.. All the laughter we shared, all the wishes we made, upon the roof at dawn
http://www.free-lyrics.org/Mocca/187478-I-Remember.html

I remember.. The way you read your books,
yes I remember
The way you tied your shoes,
yes I remember
The cake you loved the most,
yes I remember
The way you drank you coffee,
I remember
The way you glanced at me, yes I remember
When we caught a shooting star,
yes I remember
When we were dancing in the rain in that december
And the way you smile at me,
yes I remember.....















p/s : keep it safe, keep it ohhh :)

Feb 14, 2011

sedetik lebih


Setiap nafas yang dihembus
Setiap degupan jantung
Aku selalu memikirkanmu
Dalam sedar dibuai angan
Dalam tidur dan khayalan
Aku selalu memikirkanmu
Ternyata ku perlukan cinta dari dirimu sayang
Barulah terasa ku bernyawa
Kasihku…ku amat mencintai kamu
Kerana kau beri erti hidup
Ku kan terus mencinta sedetik lebih selepas selamanya
Di kala penuh ketakutan dengan badai kehidupan
Ku bersyukur adanya kamu
Biarlah kehilangan semua yang dimiliki di dunia
Asal masih adanya kamu

Feb 12, 2011

HURUF UNTUK HARINI

KITA DAH SEMAKIN HAMPIR, TAPI IA SEAKAN MENJAUHI. BILA AKU RASA DIJAUHI IA SEMAKIN DEKAT DENGAN AKU.

BILA BUAT TAK TAHU, IA DATANG. BILA CUBA FIKIR, MENYEDIHKAN. APA SEHARUSNYA AKU BUAT? OKAY. CUBA SEDAYA UPAYA EZA. DOA BANYAK-BANYAK.



P/S : APASAL SEMUA HURUF BESAU?

susah sangat ke?

kenapa la perlu rasa begini. itu pikir ini pikir. entah lah. dah bercampur aduk. aku harapkan yang terbaik sahaja dan semoga Allah melindungi aku. Jauhkan lah aku daripada orang-orang yang menyesatkan. Aminn.





p/s : kenapa susah sangat?

selamat hari sabtu!

hello guys, teringin pulak nak tulis entry harini. harini hari sabtu. pagi dah bangun sebab ade program dekat sekolah. hehe.mengantuk yang amat sebab malam tadi tak boleh nak tido. tak tahu kenape. emm

oh ye aku nak cerita malam tadi aku dengan yuyu memasak. saja suka2. seronok tau. kami buat fettucine carbonara. yummy. buat dengan penuh kasih sayang. tak tahu la sedap ke tak. takde keje. lepak kejap pastu aku balik rumah. letih sebab dari pagi seharian ke sekolah, then masuk sekolah petang. betul betul tak cukup tido. kepala pun sakit. im sorry guys, aku tak dapat hadir. harap kamu semua faham.


hahh, ini baru balik sekolah. rasa mengantuk yang amat. emak dengan ayah takde, pegi muar. tinggal la aku sensorang kat uma ni. takpe. harini rest lah. tak kemana mana pun. cuma mate ajak keluar petang ni.


p/s : tengah layan the times

suck

dalam kebosanan dengar semula track THE TIMES. lama dah aku tinggalkan hobi aku ni. kenapa? sejak sejak jadual waktu semua dah berubah. aku nak menulis pun mcam suck..aahhhh

Feb 6, 2011

sabtu yang hebat

hai semua. aku bercuti tak update langsung belog. oraitt. selamat tahun baru cina diucapkan kepada yang menyambut. yang tak sambut pun aku ucap sekali lah. hmm. movie shaolin aku dah tengok. bukan main best lagi. semua ada cuma ijad je tak datang.










so malam tahun baru kami pegi menyibuk tengok ijad dengan black training. macam biasa lah besok cuti. so just lepak dan berborak je. sekejap je kot rasa cuti tapi yang paling best aku dengan yuyu pegi dayah nikah. seronoknya. gambar belum upload lagi. sabar ye.



semalam aku pegi jumpa nana. hehe. lama gila kot tak jumpa. sekali jumpa. amik kau. meriah lagi. boy ade, shikin ade, ida pun ade. seronok.