Jun 27, 2011

credit to JUNSU





hey baby, hey baby

salam,

im now got new breath of my blog background. its so lovely and i dont know why im changing to this theme. wahlauu.

now tuesday are coming with lot of works to do. school sports day and larian for this saturday event. haihh.

i cant write some more, maybe i'll update later. got to go.









p/s: i cant wait for thiscoming holiday weee weee!

Jun 26, 2011

let me in

si dia tak jemu-jemu mengusik hati saya, hari-hari. semakin hari semakin dekat rasanya. itu lah dia. tak sabar nak menunggu saat-saat yang bakal tiba. ini dah masuk July, alhamdulillah.














p/s : let them in!

wedding

hey guys semalam adalah my friend wedding. dia nikah dan kemudian minggu depan baru sanding officially. but the nikah so cute sangat babe, sehingga i pun teruja membayang of my wedding too. lets enjoy this picture :)



ANNA the Princess of the day :)

pari pari comel :)

pari pari too!

horror la si ecah ni, angkat kain pulakk

diva you!

she's so cantikkkk!

me and anna :)

berangan okay!

bakal :)


such a lovely wedding i ever seen. sangat bersederhana tetapi comel! i like. dalam kepala dah pikir macam2 untuk hari bahagia sendiri pula :)

Jun 24, 2011

suffer

hi guys, once again i wrote second entry for today. huh. all my family member going out buying groceries, im not interested so i decide to stay at home. last hour ago, misunderstanding with my mum, haihh. i also dunno why this happen to us. oh shit! maybe its my fault hmm. mum ask whether i want to go or not, im pretending like busy with my facebook. lastly, they go. im alone here now. with nothing left. suddenly i think that i've made a mistakes, to mum. can you imagine, if the last question im not anwering just now, my mum left me without comeback? i means go uhhhh..no need to say. hmm. hmm.


i love you mum, but sometimes you makes me cry cry cry like a baby. you are everything to me mum but sometimes i feel so broken hearted. and i also dont know why. maybe my hormones for this week is not good and plus plus the problems comes. you see how many 's' here. alot alot and alot.

i thnik i want go sleep early, that will be more relaxing and tomorrow got to go school :)


nite peep's!

selected

dear readers, im just want to sharing with you some of my stories. family, friends and my love ones. i heart them much so that im very happy with them.

selected stories:

what kid of you if you cannot fill your commitment toward friends. why not you tell me face to face, gently speaking with me with your situations. i only heard from other, through your facebook. we are lots in contact now but I really understand why, but why dont you tell me the truth? still hiding from me uh? come on, we are still friend and i dont know if you shame with me with your behaviour. hmm. im not angry even im so happy im heard you with someone else. but why you hiding from me?

and till now, it seem like we are getting worst not like before, we can make laugh and go for hangout. its really different now dude. hmm.

im just wait for your confession, its okay if you are not with us anymore. just one thing i want you to tell you that is " true friend is hard to find, same with girlfiend also. think twice, you'll not regret later"

SHARING :)

Perlu di ingat kita hidup di dunia untuk mengabdikan diri kepada Allah. Setiap manusia akan di uji keimanannya mengikut kadar kemampuan dirinya. Memang benar kita sebaiknya melakukan solat istikharah sekiranya kita diajukan oleh seseorang untuk memilih . Memilih antara 2, menerima atau menolak.

Dan anjuran agama Islam ini tidak ada pun menyebut perlu mengenali hati budi melainkan mengenali akhlak dan agamanya. Garis panduan juga antara 2, samada lelaki itu taat agama atau tidak, akhlaknya baik atau tidak. Dan melalui solat istikharah, doa sungguh-sungguh mohon Allahy berikan petunjuk adakah lelaki itu baik untuk dunia dan akhirat.

Sebab ada juga yang telah diajukan dan menemui lelaki yang baik dari segi agama dan akhlak tetapi dia tetap bukan jodoh yang Allah berikan maka tidak jadi juga.

Maka , sebenarnya tidak perlu sangat untuk kita mengenali hati budi bakal suami sebelum berkahwin, lagi pun untuk tujuan apa mengenali lebih-lebih tentang mereka? Takut jodoh tak lama? Takut tak bahagia?

Bukankah urusan jodoh , rezeki, maut , bahagia  atau derita hidup ini urusan Tuhan? Cukuplah kita tahu sikit-sikit berdasarkan luarannya, samada dia solat atau tidak, seorang pelaku maksiat atau tidak. Yang lain-lain tu tak perlu sebabnya kita sendiri atau sesiapa sahaja tidak akan tahu apa yang berlaku di masa depan kita.

Bercinta bagai  nak rak pun, ramai juga kecundang rumah tangganya. Ada juga yang langsung tidak kenal, tetapi bahagia hidupnya kerana bersedia menerima kekurangan masing-masing dan saling tampal menampal kekurangan itu apabila ditemui sesudah berumah tangga.

Jadi kesimpulannya, cukup mengenali  lelaki itu samada dia pelaku maksiat dosa besar  atau tidak. Selebihnya serahkan urusannya jodoh atau tidak, bahagia atau tidak kepada urusan Allah.




NAK CERITA LAGI TAK? AMIK JE KAT SINI

hai IM HAPPY WITH HIM

hai seronok nye menjalani hari hari bakal mendatang. banyak cerita best tahu tak. mula2 dah dapat surat pelantikan tetap tu so just nak pegi buat medical check up dan angkat sumpah. bestnya. tunggakan elaun akan dapat hujung tahu. so konfem boleh saving sini kan kan?

hari hari semakin matang, berbunga-bunga. aku harapkan yang terbaik even kita manusia tak lari daripada dugaan so take it easy. we are planning! itu yang paling happy. yaww yaww.

Jun 22, 2011

sedang buat kertas kerja

hai, saya seorang guru hebat yang sangat sibuk. siang dan malam sehingga saya terlepas segalanya. ahh. saya tak kisah sebab saya ada anak murid yang sentiasa gembira.










sedang meneliti kertas kerja. ok bye!

Jun 10, 2011

teruja dua bulan lepas tak hilang lagi

teruja tak bila seorang lelaki berhasrat untuk menjadikan anda sebagai isteri? dengan penuh rasa yakin dan semangat dia tanpa segan silu mengatakan hasratnya itu. hal ini berlaku sekitar dua bulan lepas. mungkin sudah lapuk bagi kalian tetapi untuk wanita normal macam saya seakan tidak percaya. adakah sudah tiba masanya untuk anak gadis emak dan ayah ni hidup sendiri dan berdikari? okay nantikan episod seterusnya :)

duapuluh empat

kenapa senyum-senyum? ada ape-ape ke?

entah laa memang nak senyum je boleh kan.



p/s: senyum-senyum kambing sebab berangan sikit :P

TAHNIAH DAN TAHNIAH

disini saya nak ucapkan tahniah dekat kawan kawan yang baru sahaja bertunang dan berkahwin. semoga bahagia selalu. hehehe. comel-comel sungguh awak semua tahu!


p/s : nak kawen jugak :P

PORT DICKSON

teluk kemang beach :P

pantai cahaya :)
nak posing kena konfidennn hahahha

ini aku sukaaa

photographer kami en boy

me and dayah

comel kan jambatan niiii

sekitar sambutan harijadi ke 24

dalam minggu cuti saya celebrate bithday saya jugak. sorry takde gambar. seronok dapat hadiah. ahli2 biasa yang terlibat ialah ijad, boy, yuyu dan black. makan kenyang gila sampai nak pengsan dan kek yang best. thanks to ijad for biri2 betina yang sangat comel. mmmuaahh. kepada yuyu dan black terimakasih kerana baju raya yang awesome dan kepada boy, kek sedap! thanks for all sponsor. 

p/s: tidak lupa jugak kepada Mr Wed yang selalu dibelakang saya dan menyokong saya :)

dalam kesibukan kita berjumpa dan bergelak ketawa





rindu tak dekat nana? mesti rindu kan..so kami atur temujanji dan berjumpa. cerita macam2. okay jom ke episod seterusnya

selamat pagi JUMAAT 10/06/11

Hai lama sungguh tak menulis. alam ria cuti sekolah sangat seronok bersama family dan kawan kawan ditambah pula dengan menanda kertas exam yang bertimbun. so langsung tak boleh menulis. oh ya. nanti saya upload sedikit pasal perkembangan saya sepanjang cuti okay. have fun :)