Jul 23, 2011

second bf

so lovely right?? oh yeahh im lovin it. thanks ayah. 
holaaa!

seronok sangat ni kenapa? oppss. happy berdouble hujung minggu ni. nice to meet you awak. thanks for everything. no harm huh! so sweet :)


ok dapat lah note book baru sebab aku bagi ida lappy lama aku. yeahh. ayah cakap aku beli baru. weehoo!

Jul 22, 2011

REVISION QS FOR ADD MATH

dear students, 


you can downloads the question HERE

Jul 17, 2011

happy weekend

heloo guys,

seharian menanam pokok disekolah pada hari sabtu. sebelah malam buat suprise birthday dekat boy. maybe dah belated birthday tetapi ia tetap bermakna bagi kami semua. seronok sangat lepak karaoke dan luang masa sama-sama. agak lama jugak tak berbuat demikian. alhamdulillah semua semakin pulih kembali. tak percaya ke? jom tengok sini :)


semua nampak HAPPY kan? seronoknya bila berkumpul sama-sama. Thanks yuyu, black, ijad dan aisa :)
ok seterusya kami lepak minum dekat dawood. bergurau senda bagai nak gila. sangat gembira malam tu. tambah pula berjumpa kekasih hati. sama-sama cerita pasal kahwin, tunang dan segala bagai. entah apa laa mood yang masuk malam tadi. sedar tak sedar melarat sampai pukul 4 pagi. 

"tolong baca depan saya apa doa awak lepas solat?" soalan cepumas, gagap aku nak cakap woii. 

aku jawab balik "dulu saya memang tak pernah mendoakan untuk seorang lelaki istemewa dalam hati saya, tapi sekarang saya dah boleh" diam tanpa kata, hanya bintang dan bulan malam tu jadi saksi. sengih malu :P



seterusnya, pagi ahad yang indah. aku spent time buat kerja. kertas soalan, skema jawapan dan JSU. semua dah settle alhamdulillah. dah print pun semoga cepat approved :

aisa chat dekat facebook, planning nak swimming bakal jadi. hooraaay! tak caya jugak? tengok gambar ni



BARISAN ATLIT RENANG

BETUL NI, TAK TIPU PUNN

PERMANDANGAN YANG MEMANG CANTIK! SANGAT MENDAMAIKAN KALAU MENYELAM

MUKA HAPPY LEPAS SWIMMING

okay, itu sahaja untuk harini. nak mandi dan rest, esok pagi sekolah :) have a nice day guys!

Jul 15, 2011

jumaat

hai, masih didalam makmal komputer yang seakan peti ais sejuk beku. uhh. mengantuk bagai. aku rasa kalau ada bantal ni memang aku dah lelap. takde kerja nak buat sementara menunggu kelas berikutnya. so aku ambil masa ni nak update belog.


tak banyak nak share harini cuma keadaan yang hujan sejak pagi tadi betul-betul mendamaikan hati. tak payah nak marah-marah pun. macam biasa. perancangan malam ini masih belum diketahui, kemungkinan nak berkaraoke tu memang ada. psttt!

telah lama ku pendam rindu

saya rasa terhina terbuang begitu sahaja, tanpa sebarang sebab dia buat aku. entah apa salah aku. aku rasa dalam dingin pun aku masih boleh bergurau. tapi dia masih sama. aku masih cuba nak selamatkan keadaan dan hubungan kawan. tapi dia? kenapa kau? dah terikat sangat ke sehingga aku yang satu masa dulu pernah rapat dengan kau sekarang dah tak macamtu. dingin. okay aku tak tahu.


semua berubah dalam sekelip mata, aku cukup marah dengan kau. aku harap kita masih boleh selamatkan keadaan ini sungguhpun aku dan kau pun tak mungkin nak macam dulu. aku cuba berlagak cool. tapi semua punca dari kau. berdiam diri akan menambah keadaan jadi buruk.



dalam pada masa yang sama juga, kau datang bagi aku sokongan, kasih sayang. aku pun perempuan, mana tidaknya kau serabut buat kerja banyak tiba-tiba ada orang datang bagi nasihat dekat kau, caring dekat aku. sungguhpun aku ni keras, memang tak layan benda ni semua. tapi dalam diam hati aku pun cair jugak. dia sangat ambil berat dekat aku. sangat-sangat. tapi entah lah. aku pun tak tahu. aku taknak hilang kawan, aku taknak hilang benda tu semua. tapi bagi aku, aku rasa kita tak mungkin boleh kembali macam dulu.




sekarang? yes aku cukup bahagia dengan kau, cukup-cukup kau bagi aku supaya aku dapat rasakan benda tu semua. kadang-kadang aku menangis sedih memikirkan tebiat aku, selalu buat kau marah dengan sikap sambil lewa aku. nak buat macamana kann? si eza memang begini. im so sorry, tapi aku paling suka kau buat aku happy, sangat happy...


tapi kadang-kadang aku ni bodoh, orang dah bagi aku takmau, mengade konon. kesian siapa dapat aku jadi girlfriend dia kannnn!



anyway seronok sangat dapat berjalan dan meluangkan masa bersama, masa yang sangat singkat tapi masing-masing dapat memberikan ruang untuk bercerita sepanjang apa yang berlaku.


"kami meletakkan perasaan itu di tempatnya, semoga apa yang kami alami dipermudahkan dan mendapat keberkatan ALLAH, syukur aku mendapatnya"

l love you







Isn't it cute when couples act like best friends or when best friends act like couples?


I prefer the first one! How about you?

Jul 13, 2011

kau selalu ada



AKU INGIN MENJADI SESUATU YANG MUNGKIN BISA KAU SENTUH :)

Jul 12, 2011

minggu busy

hey guys, syukur alhamdulillah dapat menjalani hari-hari. setiap hari dipenuhi segala aktiviti di sekolah. maklum lah kan dah nak masuk bulan puasa, semua aktiviti kena pulun buat sebelum puasa. fuhhh memang memenatkan lagi. kertas kerja, kertas soalan semua dah sedia menunggu. sabar ya wahai anak anak. cikgu pun terpaksa korbankan masa cikgu. sabar.




oh ya. dalam sibuk kita dengan kerja-kerja harian tidak lupa jugak orang tersayang yang sentiasa memberi sokongan kepada kita. dia sentiasa ada untuk kita kadangkala kita tak sempat nak menjawab call atau sms darinya. betul-betul busy.


wed balik belanja eza makan eh, dah kurus ni sebab tak makan. pssst!

Jul 9, 2011

selamat malam

hai readers, anda mungkin tertanya-tanya dan pening membaca setiap entry belog aku kan? okay takpe aku faham. tapi disini lah komplikated nya sesuatu kehidupan. just bagi aku suka nak cerita dan tulis dekat sini. semua inci perasaan aku cerita. kau tak suka? ok jangan baca tau.

kau satu tiada yang lainn

malamni terasa lapar gila, teringin nak makan lagi kuetiow kungfu. hari-hari mesti mahu. aku pun tak ingat kedai kat mana tapi yang pasti kami selalu makan dekat tanjung keling tu. uhuhu. nak makan satay pun tak dapat sebab dah habis. sedih :(

sudah bersedia kah saya untuk memperkenalkan diri kepada mereka. hmm. saya cakap saya belum sedia. insyallah kalau dah mesti boleh kita jumpa. tapi padahal aku segan siak, malu tahu tak. takpe. ade masa lagi kan.

kali ini dengan penuh perasaan yang sangat berbeza dari sebelumnya, aku rasa aku dah buat keputusan yang betul. Ya ALLAH indahnya, syukur kami ditemukan sekali lagi dan aku kagum dengan sikapnya. aikk dah macam novel pulak kan. psstt!

Jul 8, 2011

Ana Bahibak

today im in arabian mood. im wearing jubah and hijab that bought from him at madina. such a cute little hijad and jubah. my mum said "sejuk mak pandang kau pakai macamni, kalau hari-hari kan bagus" hahahahaa


such a lovely outfits today, Ana Bahibak!!

ubat panau sakti

tergelak-gelak dengar yuyu cerita, ubat panau ye. hahahaha. kesiannye orang tu. tukang sapu ubat panau die dah takde, letak jawatan kot. hahahahah


selamat hariraya :)
p/s : kau cakap aku salah faham, tapi kau pun memang salah faham dengan aku, aku tak macamtu

EZA CAKAP PASAL CINTA

syukur kepada tuhan kerana kita dikurniakan cinta yang comel semenjak lahir. walau apa pun jenis cinta itu kita harus menghargainya kerana kegagalan kita berbuat demikian akan mendatangkan kesedihan. oh ya, setiap perbuatan kita ada balasannya. TQ

Jul 7, 2011

sekilas pandang

mood : berusaha menurunkan berat badan berlebihan untuk kekal montel tapi menawan hati. bukan masa sekarang ni tak cantik tapi tak salah pun kalau kita untuk merubah sesuatu kearah positif. ini semua sebab ada influence dari fizah, ok geng. ecah tak payah ikut sebab dia dah maintan kurus. hoyeahh.

feeling : terasa sangat dimanjakan dan sungguh dihargai, hehehe. mengada jugak aku ni kan. psssttt!

discussion dengan fizah : selagi boleh memilih kita mesti pilih, sebolehnya kita pilih lelaki yang sangat sangat tulus menginginkan kita dalam apa jua keadaan sekalipun. dia akan berusaha untuk mencapai sesuatu harapan dan impian untuk kebahagiaan bersama dan tiba tiba rasa makin hari makin hampir. ohhh kena buang dulu sikap PERASAN ok, "amboi, kuat berangan ye" ujarnya. kita kena cool :) thanks ye.


betul kata fizah, sangat betul. so takla beria sangat kan kita padahal buat-buat cool je tuuuu. makkkk aii poyo tak aku? 


p/s: ade orang tu dah dapat jam idaman, radiomir panerai. memang kacak!

hai again

hai hello,

alahai nak cerita ape eh? ok banyak sangat nak kongsi sejak dua tiga harini. pasal ape eh? jom baca.


mula mula pegi buat pooshoot dengan si ecah sebab dah bosan gila kot. lepastu bawak ida sekali dan miya pun ikut sama. sangat happy sebab nak masuk contest si mija. pegi USS katanya. psstt!

yang kedua pulak sebab cuti tak approved, sedih nak pergi jakarta tapi takpela eh, nanti boleh pegi sama2 pulak.

ketiga, thank you for everything you give me. every joy you brings even im not that kind of you want. heee. i'll try to be the best for you. thanks thanks!

next stage!! pssttt!


comel takkk?
khabar angin sangat bertiup kencang, jaga-jaga jangan rebah sudah. miss you peeps!

hai again

hai hello,

alahai nak cerita ape eh? ok banyak sangat nak kongsi sejak dua tiga harini. pasal ape eh? jom baca.


mula mula pegi buat pooshoot dengan si ecah sebab dah bosan gila kot. lepastu bawak ida sekali dan miya pun ikut sama. sangat happy sebab nak masuk contest si mija. pegi USS katanya. psstt!

yang kedua pulak sebab cuti tak approved, sedih nak pergi jakarta tapi takpela eh, nanti boleh pegi sama2 pulak.

ketiga, thank you for everything you give me. every joy you brings even im not that kind of you want. heee. i'll try to be the best for you. thanks thanks!

next stage!! pssttt!


khabar angin sangat bertiup kencang, jaga-jaga jangan rebah sudah. miss you peeps!

Jul 2, 2011

anna's wedding

bakal menyusul selepas ini hehehe

muka tak siap macamni laaa

nadia kamal

aisa rosdi

trio

anna 1

anna 2

anna 3

anna 4

anna 5



geng gile!

kawan tak betul hehehehehe

kahwin

semalam jalan jalan dekat jusco, masuk poh kong tiba tiba tengok harga emas melambung tinggi. dipanjantkan rasa terkejut kepada sesiapa yang berkaitan.

katanya "beli awal-awal nak? sebab takut nanti naik lagi mahal" aku pun rasa macamtu. beli jela kalau dah berkenan tu, lagipun memang nak pakai jugak nanti. anjat iteeee!



seronok gile teman midah tengok2 barang kawen, wow. tak sangka aku bakal pengapit dia bulan 11 ni. susulannnya??? nantikan ya!