Aug 23, 2011

BN Youth Job Fair 2011 MELAKA


Lebih 8,000 peluang pekerjaan ditawarkan

23/07/2011 8:45pm

MELAKA – Pameran kerjaya BN Youth Job Fair 2011 peringkat negeri Melaka menawarkan 8,500 peluang pekerjaan, kata Pengerusi Pergerakan Pemuda Barisan Nasional (BN), Khairy Jamaluddin.
Beliau berkata, pameran selama tiga hari bermula semalam di Pusat Dagangan Antarabangsa Melaka (MITC) Ayer Keroh, menyasarkan 20,000 pengunjung yang ingin mencari pekerjaan.
"Setakat hari ini sudah 12,000 orang mengunjungi program ini,” katanya kepada pemberita selepas majlis perasmian pameran itu oleh Ketua Menteri Melaka, Datuk Seri Mohd Ali Rustam di MITC, hari ini

Khairy yang juga Ketua Pergerakan Pemuda UMNO berkata, pameran kerjaya itu akan diadakan di Sabah selama tiga hari bermula 29 Julai ini diikuti Kuala Lumpur Oktober ini, manakala di Perak dan Terengganu tarikh belum ditetapkan. – Bernama


sumber dari sini

Aug 19, 2011

CUCI CUCI MATA BARISAN






BARISAN MELAKA

( Parlimen Jasin )
P 139 - Jasin
N 24 - Bemban
N 25 - Rim
N 26 - Serkam
N 27 - Merlimau
N 28 - Sungai Rambai

( Parlimen Kota Melaka )
N 21 - Duyong
N 23 - Telok Mas

( Parlimen Bukit Katil )
P 137 - Bukit Katil
N 17 - Bukit Baru
N 18 - Ayer Molek

( Parlimen Tangga Batu )
P 136 - Tangga Batu
N11 - Sungai Udang
N12 - Pantai Kundor
N 13 - Paya Rumput
N 14 Klebang

( Parlimen Alor Gajah )
P 135 - Alor Gajah
N 06 - Rembia
N 07 - Gadek
N 08 - Macap
N 09 - Durian Tunggal
N 10 - Asahan

( Parlimen Masjid Tanah )
P 134 - Masjid Tanah
N 01 - Kuala Linggi
N 02 - Tanjung Bidara
N 03 - Ayer Limau
N 04 - Lendu
N 05 - Taboh Naning

IKRAR BARISAN NASIONAL

Kami Pewaris Bangsa memperakui betapa para Pengasas Negara bersatu hati dan berganding bahu dalam menubuhkan Parti Perikatan demi memperjuangkan kemerdekaan negara dan mencipta prinsip pemuafakatan demi kemakmuran bersama.
Hari ini KAMI ANAK MALAYSIA Pendukung Barisan Nasional berhimpun atas satu semangat mempertahankan kemerdekaan dan kedaulatan Negara mendukung Perlembagaan Persekutuan Institusi Raja Berpelembagaan dan Sistem Demokrasi Berparlimen serta mengamalkan prinsip-prinsip asas Rukun Negara bertekad dan berjanji serta berikrar meneruskan perjuangan untuk bangsa dan negara berteraskan kepada prinsip-prinsip berikut:

PERTAMA
menjunjung keluhuran Perlembagaan dan kedaulatan undang-undang menghormati hak dan keistimewaan setiap rakyat sebagai warganegara mengiktiraf kesaksamaan rakyat di sisi undang-undang menjamin kebebasan institusi kehakiman dan membanteras jenayah bagi menzahirkan sebuah masyarakat yang aman stabil makmur dan selamat.

KEDUA
mempereratkan lagi hubungan antara kaum dan lapisan masyarakat mencegah dan menentang segala bentuk ekstremisme dan rasisme demi memupuk perpaduan bagi sebuah masyarakat majmuk berteraskan gagasan 1 Malaysia.


KETIGA
meneruskan usaha memajukan ekonomi negara melalui peningkatan daya saing di samping memberikan komitmen terhadap pembahagian ekonomi yang adil dan mengekalkan kelestarian alam sekitar menggalak penyertaan semua kaum dalam setiap bidang ekonomi dengan seimbang demi memastikan nikmat kemakmuran dan kekayaan negara dapat dikecapi bersama.

KEEMPAT
menjamin pendidikan berkualiti bagi semua memperkasakan pembudayaan ilmu pengetahuan sebagai asas pembentukan modal insan yang berketerampilan serta memastikan pendidikan kebangsaan menjadi wahana utama pembentukan insan yang mulia demi pengukuhan perpaduan nasional.



KELIMA
meneruskan tradisi membela rakyat dengan mengutamakan pembangunan ekonomi dan kebajikan sosial peningkatan infrastruktur asas yang menyeluruh serta menjadikan peningkatan kualiti hidup rakyat sebagai petanda aras utama prestasi kerajaan Barisan Nasional.



KEENAM
memantapkan institusi keluarga menggalakkan penyertaan wanita, belia, orang kurang upaya dan isi rumah secara berkesan dalam pembangunan sosio-ekonomi negara serta memperkasa peranan golongan muda dan masyarakat sivil sebagai rakan utama dalam pembinaan negara dan


KETUJUH
mendukung prinsip tadbir urus yang baik dan menolak amalan rasuah menyokong dan membantu meningkatkan integriti dan kecekapan agensi kerajaan dalam menyampaikan perkhidmatan terbaik kepada rakyat dan menghayati konsep “Rakyat Didahulukan” sebagai asas pewujudan kerajaan yang mengutamakan pencapaian dalam memenuhi keperluan dan harapan rakyat.

Inilah ikrar dan tekad kami Pendukung Barisan Nasional demi kesejahteraan semua rakyat dan generasi akan datang dalam meneruskan perjuangan murni mewujudkan perpaduan kestabilan dan kesejahteraan rakyat tanpa mengira kaum dan agama dengan keazaman semangat 1 Malaysia dengan mendahulukan rakyat kami berikrar dan bertekad untuk mencapai wawasan negara dan mencipta kejayaan yang lebih gemilang bagi negara Malaysia.

BARISAN NASIONAL OBJECTIVES









  • To foster and maintain a united and harmonious Malaysian nation
  • To strive for material and spiritual development and maintaining Islam as the religion of the Federation; but other religion may be practised in peace and harmony in any part of the Federation; and to uphold and practise the principles of the Rukun Negara.
  • To strive for the achievement of a fair and just society.
  • To promote closer relationship between the member parties

Aug 18, 2011

teruja

asal letak gambar je semua orang ingat ini bf aku, okay ini adik aku. bila keluar jalan orang cakap bf gf, gile..ade iras tu memang la kott!








 
okay masa ni pergi makan dekat ikan bakar, semua family ada kecuali ida je sebab dia takde cuti, ok makan sampai pengsan wohh

Aug 16, 2011

again

BONUS DAH MASUK, ok boleh beli persiapan raya, nak masuk sepuluh helai baju menunggu..






opss, tidak lah sebegitu rupanya aku. obses buat baju. adelah sikit buat pergi sekolah. aku tengah tunggu buah hati aku bagi hadiah. nak terlompat aku nanti.

semalam berbuka dengan family dekat ikan bakar, maveless betul laa. asik berbuka dengan kawan kawan dan buah hati je family lak kite lupakan kan..tak bagus jugak tu..so spend time dengan family, tak lama pun takpa. janji semua ada..


im going to KL this week, nak cari apa? yeayyy.

tangkap gambar

sebelah ahadnya saya mengikuti photoshhot raya bersama kawan-kawan. seronok sangat. tambah pula terkejut ada 4 orang sekali tukang ambil gambar professional iaitu ungku, pian, ang shahrul dan sorang lagi aku tak ingat nama dia.  nak tengok tak gambar serba sedikit..tengok dekat fb aku tau..memang terbaik!

hai saya masih bujang

ini semasa tengah tunggu adik fitting baju, haihh sempat lagi kann..


last saturday, so great weekend. entah kenapa. sudahnya jumaat dapat berita gembira seperti entry sebelumnya ni. sabtu pun sama. sayang!

Aug 13, 2011

he's ask me to see his emak :)

assalamualaikum guys, semalam adalah hari yang paling menggembirakan. dalam diam he makes suprise, a lot of suprises lately. tiba tiba dah sampai melaka, terkejut..dan kemudian come to my house, see emak. hah?? anjat boboy.


semalam jugak hari yang best, pergi makan ikan bakar. berbuka dengan kawan-kawan. memang meletup ohhh. dah terus memecut ke tempat dituju, hee. awak thanks for everything. emak awak super cute hee. lain laki suprise kan saya lagi tahu!

Aug 10, 2011

nothing can be expressed :)

okay, jom kita lawan siapa paling gebu :P


i LOVE korea, hee!

gebunyee kulit..hahhaah


sesenyummm ni kenapa?

Aug 6, 2011

im going to kl

hello guys, sempat lagi update belog sementara nak menunggu gerak ke KL. tujuan utama ke kl adalah untuk mencari baju yang berkenan, tak banyak pun. cuma just nak tengok tengok kalau berkenan beli. hehehehe.

sangat mengantuk pagi ni. semalam tidur lewat ohhh.

oh ya im welcoming wed back to melaka pagi ni. have save ride sayang. nak suprise saya konon. tengok saya dah pergi kl dan awak balik melaka. okay takpe, esok kita berbuka sama. wait for me.


hmm hmm. hari mahu hujan. harap kl tak hujan. nak jadi macam tourist pulak melangok berjalan sakan disana. doakan saya selamat pulang ke melaka ya :)





okay okay..see you next entry guys


p/s: baik betul bahasa aku dalam entry kali ini kannn? hahahhahahaha

Aug 3, 2011

ini bukan kereta aku pun, tapi ayah bagi pakai aku sebat je, baru macam anak dato kan? hahahhaa. pergi pasar pun hangkuttt

emak memang hari2 beli vitagen ni suruh buat minum jaga perut, sekali bidul sebat 5 botol. pengsan macik jamilah kejappp

alollolo manisnyee..anak siapa nii. muka macam tak puasa pegi sekolah. uhhhhhh




motif?>> entahhhhhh aku memang suka letak gambar ni. pfffttt!



benda ni semua hari2 mesti adaa. ohh nak pengsannnnn!

8 bulan

haai hello, tak sangka dah lepas 3 hari kita berpuasa. alhamdulillah. semua berjalan lancar. dugaan itu biasa lah kan. terjerit terpekik dalam kelas. orang cakap jadi cikgu ni senang, tapi cuba mari sini kau mengajar pulak aku nak tengok gayanya. haaa. so jangan main sedap cakap je ye.



hari hari berbuka bersama family, seronok. emak masak sedap. insyallah weekend ni boleh berbuka dengan wed. yeahoo. bukan senang sekali sekala dapat jumpa. sorang putrajaya, sorang melaka. aihhh. ini yang tak sabar nak pindah sana nii. tahun depan punya depan mintak2 boleh dah transfer sana. kalau takkk. memang kena tinggal laaa sinii je. hehehe


okay takde ape nak cerita lagi, sahur memang kena sahur, kalau tak flatt takde tenaga wohhh.

Aug 1, 2011

ini sahurr hehehe
pertama kali bersahur bersama, tak sangka sanggup ye balik untuk sahur. yelaa maklumlah kl mana cuti. thank you for everything. thank you. nice and take care :)






p/s: what makes us happy are we always believe on God, I think im in love with you. Ya ALLAH beruntungnya aku, tetapi aku selalu tidak dapat menilainya. Hargailah mereka yang sangat sayangkan kita.

malaysia vs singapore