Sep 20, 2011

ONE DAY

terimakasih sayang :)
hello guys, harini paling comel. kenapa?

meh eza cerita kejap..
mula mula wed cakap tak balik then tiba2 petang tadi dia cakap dia otw balik. aku tahu dia memang nak menyakat aku so aku bajet dalam satu jam lagi dia akan mesej, sorry gurau haha.

pukul empat petang sudah dekat melaka, yeayy. pergi coconut shake pekena nasi lemak dan dua cawan special coconut shake klebang memang terbaik. thank you so much.
dan dann..suprise..dapat kain pasang warna kegemaran aku, turqouise kehijauan, dua pasang. so satu dia satu aku. sama kaler nampaknya dan sepasang satin putih metalik dia bagi. ok yang tengah tu konon mactching dengan turqouise. tempah sama2, setel satu dulang sudah :)


thanks a lot, macam tahu2 je aku admire kaler ni, thanks again. ILYSM

Sep 19, 2011

RUMAH TERBUKA JUNSU

tengah bersiap siap untuk ke rumah terbuka junsu sempat lagi update belog, yeah isi masa dulu sementara ada idea nak menulis. jemputan rumah terbuka dipenuhi, seronok. dalam keseronokan ada jugak kesedihan yang tak berapa nak sedih.

rentetan cerita sedih tak berapa nak sedih, wed akan mengikuti misi di somalia, tengah tunggu surat arahan, enam bulan disana, okay sedih tapi tak sedih. dia pergi berjihad itu sahaja. aku pun terasa mcam bangga, ajal maut semua letak tepi. kalau dah tertulis takdirnya aku terima, masing terima. okay menangis sikit, tapi dia tak pernah putus membahagiakan aku. subhanallah. aku patut bersyukur sangat2.


ini aku kena nanyi lagi perwira..yeayy..kekanda di medan perang, adinda di medan seri..sama2 berjuang, sama2 berbakti untuk ibu pertiwi...rela sehidup semati bersamamu perwiraku......

dalam pada itu kami bincang jugak kemungkinan yang bakal berlaku, dalam kepala tak lari dari memikirkan andai dia mati. yes mati. senang cerita. dengan nada bersahaja, cincin dua bentuk dan barang batal air sembahyang tu awak pergi pulangkan balik, duit dia awak sedekah anak yatim. itu dah cukup. sedih sampai memeleh air mata dibuatnya.
okay macamana dengan awak kalau saya mati dekat sana? saya pulang kan semua barang tu, sedekah anak yatim, agak2 dalam 3 bulan saya memang sedih tapi lepastu anak orang lain masuk meminang saya terima dan terus kawen. life must go on. wee! sentap tak ayat aku.
hahahahhaa.. ini memang satu gurauan, tapi ini lah hidup. ape pun terjadi kita kena terima tu sahaja.

"saya tahu awak memang sayang saya, awak tak akan cakap awak meroyan 3 bulan tak makan tak minum, hahaha, ini buat tiang kasih kita bertambah kukuh sayang" -such a lovely words right, aku je tak boleh blah segan konon, bye!


next adalah berita gembira cuti dua hari isnin selasa depan dah lulus sempena konvo dayah, thanks tuan pengetua sebab bagi kelulusan cuti :)



Sep 13, 2011

RELA MENANTI...

tak agak2 kan tajuk entry, hahahah..

"syukur kita ditemukan sekali lagi, senyuman yang masih sama masa form 1 tak pernah berubah. Awak pelengkap rusuk kiriku, alhamdulillah. Semoga kita terus dengan cara kita, dan kita sahaja. Bukan mudah nak dapatkan awak, saya terima cabaran ini. Tak sabar menuju hari bahgia kita "



dan jangan lah kita bermegah-megah terhadap apa yang kita ada, sesungguhnya ALLAH maha adil, cinta tiada tandingan..
assalamualaikum..wah dah seminggu lebih raya kan..seronok..sepanjang raya memang seronok even kerja..

alhamdulillah segala perancangan semua masih berjalan lancar, tahniah dekat yuyu dan black, sudah naik ke peringkat seterusnya, alhamdulillah. aku doakan korang happy selamanya okay :)



insyaallah
jarak dan waktu banyak mengajar aku erti penghargaan, penghargaan yang tak ternilai harganya, tak terbaloi    nikmat cintanya, syukur alhamdulillah...semoga kalian dirahmatiNYA..



JEMPUT DATANG RUMAH ADA OPEN HOUSE, JUMAAT 16 SEPTEMBER 2011 PUKUL2.30 PETANG

Sep 5, 2011

5th raya

hello,

hello,

hello,


hello,


get ready I will come to you house to meet your parent :)





PENGSAN...

PENGSAN...

PENGSAN...









LEPASTU.. kau memang buat aku tak tidur malam, hebatnya rasa ini...semoga kekal :)

dua hari sebelum raya

dua hari sebelum raya, he's back with a buckle of love, i thought he not come back melaka. its really suprise me. we go for berbuka, he give me an envelope, yeah i feel so excited and i thought it was a raya card, hahahah. i put on my handbag.

then he ask me, why not you go and check what inside the card. hmm hmm..ya allah..

for the first time i feel so loved given to me. no words can be explain, thanks Allah..it seems like uhhh..


we are hoping for a better, blessed thats all..thank you

little kampung

Selamat hari raya aidilfitri guys, serinu kemaafan di pohon andai ada dalah dan silap.


mari lah kita browse through EID 2011 aku ya..

first hari raya macam biasa, tahun ni beraya di rumah belah ayah, pengkalan rama. such a nice scene of kampung sesat di tengah bandar melaka. hehehe. jom tengok gambar ye,

adik, ida

family 

yeahhhh

sweet little one

merdekaraya rumah atok

sebelah ayah punyaa...

family

aku memang cantik, so what?

my dearest sedara, kak fety

kau ada???

dayah

this is we call beauty