Nov 29, 2011

:)

eheh! sama kaler laaaa :P


I’ve got the best thing in the world
Coz’ I got you in my heart
And this screw little world
Let’s hold hand together
We can share forever

Nov 27, 2011

MIDAH WEDDING :)


hehehhee bagi la chance aku

adorable betul kan? dua2 niiii

YEAYYY ini lepas nikah

alamakk ini masa sanding, ecah jadi pengapit lak. kita ada wedding dekat JB :(

izuan berangan letewww

comelnyeeee midah

pengawal peribadi yeahhh, izuan rejab

Midah nerves masa nikah :) ehhehe kita punnn!

Nov 21, 2011

soseh sosehh

haii semua. sihat? kita sihat je. 
nak cerita apa eh? hmm..oh ye sabtu lepas ke bangi, tengok2 dekat minaz butik. best. banyak baju dan tudung semua. kita sempat rembat tiga tudung, murah je tak mahal. kemudian malam kita jumpa wed. lepak sana rumah makcik. bestt.


pejam celik hampir setahun hubungan kami bina, Ya Allah masih dalam proses kenali hati budi masing-masing. banyak dugaan, terutama kita ni perempuan kan? lelaki memang steady je. yang penting kita jangan mudah gelabah. ramai orang jahat kacauu hidup kita kan? sebab dia cemburu tak dapat kasih sayang macam kita dapat kot.

1st January 2013 will be coming, and the day genap setahun perkenalan. mahu tengok kembang api lagi macam first date kita. yay! depan KLCC haha. jahattt!


so far alhamdulillah, kita happy bersama. suka duka banyak ajar kami supaya tolak ansur semua. dalam sejarah ada bf aku ini kot paling lama. almost a year. harap berkekalan hendaknya. 


satu je kita tak mampu tengok, tahap caring dia dekat kita. uuhuuu, mudah sangat terharu. yelaaa kan kita ni perempuan. semua benda dia buat kita happy dan dimanjai.

rasa sangat beruntung bila dimanja begitu. sangat dimanja. terima kasihh cinta :)


I LOVE YOU

I LOVE YOU

I LOVE YOU

I LOVE YOU



ALWAYS :)

Nov 13, 2011

wedding

hollas, saya lupa nak update. this picture was taken on 11/11/11 untuk menyambut kedatangan sultan mizan. daulat tuankuu..kami mengibarkan bendera bersama2. seronokkk...(ensem nyee)

this is weird, nak pergi wedding kampung belah emak..boleh tengok apa yang ada dalam goodies bag kan?

emak kitaaa....

yay! gula2 ni memang dari zaman kecik2. sekarang dia dah repack kan. gula2 susu. macam2 perisa adaa. sebijik 5 sen je dulu tauuu....

ini adalah my all time favourite..sesedaappp ahhh! zaman sekolah suka makan niii

MALAM ANUGERAH INOVASI 2011i

suka pose ni, comel lah hahaha :)

anugerah, yay!

ehehehehee

mak datin youuuuu!


holla peeps!

disini saya nak update sikit pasal malam anugerak inovasi sekolah kita. ini last minute punya planning sebab takde baju nak pakai. kombinasi warna yang sangat comel. thanks dekat kak ita sebab jahitkan..last minute tau!


ok ini gabungan fabrik chiffon yang kaler biru tuu, comel dan menawan dan kemudian saye padankan dengan warna shocking pink, lagi lah anggun, buat kaff dan butang comel. dekat pinggang ada tali belakang...ahhahaha

mula2 risau sebab takut jadi macam baju mengandung tapi bila pakai..wahhh. ala2 princess gituu..

ingat lagi masa kecik2 maklong suka buatkan baju macamni tapi guna cotton. then zaman fesyen sekarang pun dah keluar balik maxi dress ni. macam2 pesennn...

kita nak beli siap leceh sebab kita ni gemuk tembam, so tempah. ohh memang cantik dan sangat ADORABLE...bye...

ececehhh macam ye ye je kan?

eh eh, kalau kaler pink campur creme sikit2 tu panggil kaler ape eh? ahahha yelaa. kaler tu laaa. comel kan?


so just wait and see akan datang. yang penting kena tempah dulu. amboi2 encik wed dalam tak sedar dah ade 3 pasang baju melayu tempah. amboii. kite semangat ke die yang semangat?



okay, jumpa lagi ehh. oh ye..kita busy gila dekat hujung tahun sebab kita jaga SPM dekat sekolah STPM..takpe amik ni sebagai pengalaman, uolllss takde kan? elaun pun banyakk! yayy! tambah dekat bajet kita nanti..berbaloi..


salam sayang,
eza.....

hello guys!

setiap persiapan dijalankan sikit2..kalau nak ikutkan kalau nak beli segedebuk memang pengsan. s yang pertama sekali baju. yay!

bawak emak pergi cari kain, yelah kita anak emak kan so takboleh nak beli n pilih sendiri. nak jugak emak rekemen. so aku just pilih yang simple dan sedap mata memandang. biasa2 je janji sweet macamtu. perisian hari itu yang perlu, penuh makna dan penuh kasih sayang. bukan baju liplap2 macam lampu kelip2. jeng jeng jeng...

sama-sama lah kita menyediakan apa yang perlu. ehh ini dah hujung tahun, awal tahun akan disambut dengan wedding pakcik, buat dekat dewan hang tuah. tapi busy sebab kena incharge bahagian gimmik pada harituu. wuuu. mesti seronok kan?

diikuti bulan februari ofkoslah kita sibuk settelkan anak anak kita yang ramai tuu. dah form5 every week kena ade extra class, every holiday pun extra class. memang kita kena prepare lah awal2.

tahun depan adalah paling busy, sekolah, persiapan tunang dan persiapan kahwin. semoga kami dapat melaksanakannya. grrr grrr..





makan ikan bakar

makan ikan bakar? nyumm nyumm memang sedap gila kot. makan dekat muara tapi kedai yang lebih belakang tu. memang awesome.

mula2 pegi sekolah ecah ajak makan malam ni, ok yes.. aku on je. aku bawak encik wed aku. ok on..

balik sekolah lepas meeting panitia math aku memang betul dapat suprise, double suprise haha. pertama aku jadi setiausaha panitia math 2012. terbaiklahh.

keduanya dalam kita penat2 balik tiba2 dapat delivery coconut shake. kuih muih minum petang. thanks wed. minum petang sama family, wahhh macam dalam drama pulak kan. hehehehe.

malamtu lepas isyak terus gerak makan ikan bakar lak. izuan, bibek, ecah dan sham pun join sekali,,meriah uoallllsss...memang kenyang gila malam tu..udang, ketam, ikan dua ekor dan sotonggg..fuhh terbaikk.

masakan dia memang masak betul2. masak betul2 maksudnya masak dia bukan instant macam kedai lain2. main goreng je ikan dan kemudian siram kuah. tak sedapp. yang ini dia masak macam mak kita masak kat rumah tau..maveles..


yay! seronok yay! wed balik putrajaya esok :(

Nov 7, 2011

inter back..

hahaha boleh tak nak cerita raya pertama?
 buat entry raya kedua dulu lak ye..hahahaha.. semalam keluar dengan nana, mate.. sangat seronok..duduk semeja cerita pasal kerja, boyfriend, dan macam2 lagi..semua sangat comel...macam budak2 kecik pulak rasa...bukan senang nak duduk sama2 berborak sampai lebam..

balik sampai rumah dah pukul8, emak ajak balik rumah atuk..yeayy yeayy! call wed konon nak tanya2 tapi sepuluh kali ehhh tak..lebih laa...tak jawabb...grrr..takkan tidur pulak pukul8 kan? pelikk..masuk kali ke berapa ntah baru dijawab..suara mamai, tertidur katanya..hahahha..

makan ketupat rumah nenek, kenyangg then ayah ajak balik..

wed msg : kita dah dekat rumah ni, melaka. lepas kerja tadi kita balik...hahahahaha

makkk aiii, aku dah menyumpah!

eza reply : menipu lahhh, malam nak layan ok!

wed : call mak kita, tak percaya kan..call

eza: malas!

wed : serius, dah balik dah tadi. rindu :)

eza: awak tipu awak siap! (memang aku takde mood dah, mengantuk)

tibatiba, kereta dia pun tercongok depan rumah, nak kata apa lagi eza oiiii!

terkesima, nasib baik tak tukar baju lagi, ayah geleng kepala, mak tegelak2..sebab dari dalam kete aku mengamuk sebab aku ingat die tipu aku..


cairr laa wehh...auuwww! keluar makan, macam biasa :)




ok tu je nak cerita, so harini kami plan macam nak jalanjalan tapi tak tahu nak kemana.. esok sekolah dahh tapi dia cuti lagi...


p/s: selalu balik melaka nampaknya, pantang ada off berdesup balik melaka...grr grr! LYSM

raya haji kedua

salam guys, lama jugak tak update belog kan. sejak-sejak ni busy sikit. bukan busy ape. malam nak on lappy, so on kat henpon je.


terlebih dahulu saya nak ucap selamat hari raya aidiladha. seronok malam raya balik kampung. tak plan langsung tapi tiba2 nenek cakap nak balik. so jom enjoy kejap gambar2 saye :)

ini sebelum balik kampung, kita kirim dekat bakal mak mertua rendang dan ketupat. kek batik kita buat pun ada :)
credit tu wed yang tolong capture

i love this pose so muchhh! dia kata saya banyak songeh tapi comell! hehehe

baru sampai rumah nenek, nenek dari putrajaya pun tak sampai lagi. hee. kelip2 you...



seronok raya haji kalini, sangat bermakna. bersederhana sahaja dan semua happy. alhamdulillah. tak sia-sia pengorbanan kita kali ini kan?