Dec 26, 2012

malam berinai besar

siap, kami mengenakan baju songket biru malam tu :) sanggul lintang, berat kepala betul. huu

sanggul lintang memang adat tradisi melaka :)

posing kemainn

naik teleng kepalaaa weh

kiut aku kannnn?

Dec 23, 2012

selepas akad nikah :)

alhamdulillah..sekali lafaz kami sah suami isteri :) gambar ni eza buat frame besar sekali nak letak kat rumah ..


nice pose, nice photoghrapher dan tentu sekali kami yang cantik :)

nurul ezzah roslan dan rabu kasim abdul aziz. husband and wife.

i love you :)

alhamdulillah...sebulan lebih dah kami diijabkabulkan...amin ya rabbal alamin syukur ke hadrat ilahi kerana mengurniakan kami kebahagiaan sehingga ke jinjang pelamin, anak cucu insyallah. terima kasih kepada mak ayah, adik adik semua, mak mertua, ayah mertua dan semua sekali terlibat dalam menjayakan majlis perkahwinan kami. hanya allah dapat membalas kerah keringan kalian semua. tak lupa juga kepada photoghrapher kami yang telah memberi yang terbaik buat kami. gambar2 ini akan menjadi tatapan anak cucu kami semua insyallah :)

Dec 22, 2012

teaser

maja makan pengantin serta centrepiece :) all white

baju nikah

kasut :)
this is my full version of my dais :) thank you driasboutique



update gambar kahwin

holasss...eza akan upload gambar kahwin tak lama lagi ya..zassss!


bye :)

Sep 11, 2012

hello guys

hello,

ape khabar? tak sempat nak jenguk blog sekarang..busy je memanjang...the day is coming..eza akan jarang update belog lah...maybe thiscoming 3 months je..insyallah..lepastu I wil...yayy..see you guys~

Sep 6, 2012

rumah baru saya :))

ini eza letak atas peti ais je...hehehe comel kan ?

botol semua beli kat KK dan oven mak bagi..tq mak!

look! look!

emak yang deko hehehe

ini dekat corner

full view



ini bilik belakang



awesome plague :))

putih bersih...memang ini je 

dari depann :))

dapur kiteee...

Aug 12, 2012

happy

alhamdulillah...semua dah settle..

rumah boleh masuk after raya, seronoknya...and dalam master bedroom siap dengan york cooling king gitu..okay so happy :)))



semua persedian dah tersedia...rumah baru, baju baru, kasut baru dan handphone baru...alhamdulillah rezeki lebih tahun ni adik2 dapat sekali beraya dengan handphone baru...maklum..last year as bachelor kan so mari kita berkhidmat untuk keluarga kita dahulu..berkat doa mak ayah dan adik beradik eza mampu ada yang sekarang ni :)


misal kata eza dapat transfer putrajaya, rumah baru kat melaka eza akan sewakan..mak and ayah lah jadi tauke hehehe, eza sangat tak sabar...dedua rumah best..kat putrajaya dan melaka...excited jugak nak balik rumah putrajaya yang sedia je nak tunggu pengantin baru masuk...hehehe....

so untuk kelengkapan rumah, eza mula dengan serba sedikit dan kebetulan rumah melaka settel sebab perabot mak yang padat akan masuk kat rumah baru eza...terima kasih makkk :))) so eza just fikir nak completekan kelengkapan rumah kat putrajaya je...bestnye,,


alhamdulillah dikurniakan bakal suami yang sangat well-planned untuk masa depan, berbeza dengan eza yang suka ambil ringan..terimakasih sayang kerana sokongan dan kita bakal berkongsi hidup dan perancangan sangat perlu :))

amin ya ALLAH...

so lepas raya akan work on my kerja kahwin iaitu oder kad kahwin, fitting baju kahwin dan nikah...masak2 dan dapur semua mak ayah siapkan..legaaaa...so tunggu tau eza upload gambar rumah baru eza tuuu :)))



hp ape baru tu??


samsung galaxy S3 je...memang superb! kalau nak tengok preview die memang awesome :)))))

Jul 29, 2012

home sweet home :)

woohooo heloo guys...

amacam persiapan raya korang semua? eza ala kadar je..biasa-biasa..kuih muih insyallah buat...seronok..lagu raya pun dah berkumandang...uwaaa...


eh apa motif letak gambar nii?? rumah?? yes..this is rumah...alhamdulillah dikurniakan kurniaan rezeki ALLAH yang tak terhingga sempena bulan ramadhan ni...our home is here! yep!

rumah baru for newlyweds..alhamdulillah...this is our home..we have decide to buy house and alhamdullillah..dapat duduk rumah baru :))


perancangan bertukar masih sama, cuma kami membeli sebuah rumah sebagai asset dan akan disewakan...tak jauh pun dari rumah family saya :)) so senang kalau eza dekat putrajaya, mak ayah boleh tolong tengokkan rumah...


alhamdulillah, alhamdulillah...so jemput nanti masa wedding eza korang pun boleh melawat rumah eza sekali ye :)) insyallah bila balik melaka sekali sekala boleh lah duduk rumah sendiri :))


sedang duduk berbincang nak pergi honeymoon....
"awak, nak honeymoon kat mana eh eh?? tanya eza kat wed..
"sayang, kita honeymoon kat rumah putrajaya tauu, tolong deco2 rumah" kata wed selamba..
"aahla kan, lagi best...permulaan hidup baru" happy!

kami merancang, Allah tentukan...rumah kat putrajaya bulan 10 dah boleh masuk barang..tapi takpe, eza kan cuti hujung tahun lame gile kot, so jadi surirumah sepenuh masa je lah...best...

rumah baru kami kat melaka eza suruh mak and ayah inchargekan...paling kurang perabut menimbun rumah mak, masuk sikit rumah kami...horraaayyyy!!



rumah di Putrajaya berupa kuarters, rumah di Melaka hakmilik sendiri :)))


8th Ramadhan...

assalamualaikum guys...how are you?? sebelum tu eza nak ucapkan selamat berpuasa kepada semua umat islam...semoga ramadhan ini membawa seribut kemanisan kepada kita semua ya :))


lama betul tak update belog kan? hmm hmm...first week of puasa eza demam, batuk dan semua..suara sampai takde nak mengajar..dugaan..tapi alhamdulillah tiba di puasa ke lapan tinggal batuk je tak hilang...alhamdulillah...



di kesempatan ini eza sengaja ingin berkongsi pengalaman...cewahh macam banyak pengalaman je...aiii cik kak ni dah tengok gambar dulu lak ye...ye jangan terkejut...ini semua antara adegan sesi fitting baju pengantin...alhamdulillah...discuss dengan my wedding planner harap semua berjalan dengan lancar...ok untuk majlis eza...nikah eza menggunakan persalinan sendiri...ingat tak?? baju yang buat2 bunga putih tuu kan? insyallah semua dalam progress..so untuk persalinan, mula2 eza taknak persalinan, tetapi menurut makcik pakcik atuk n nenek...doang nak sangat tengok pakai baju tradisional...hehee..so kami berdua mengenakan persalinan selepas nikah...berunsur jawa...dan malam berinai eza mengenakan songket turqoise...alhamdulillah...dan baju resepsi adalah hasil idea eza dan designer eza...alhamdulillah...warna dia rahsiaaa! hehehe...


encik wed mengenakan songket tardisional yang teserlah kekacakannya dalam busana ini...macam kaler hijau turqoise bersulam mewah dan ade kristal..untuk eza pun sama dan sanggul cucuk/lintang

yang ini kami mengambil busana ala jawa, kelihatan kiut miut haha..so simple dengan fabrik  baldu dan labuci...warna dia electric blue..ala2 puteri zaman silam gituuu

disebabkan begitu sukar nak memakai dan bila dah pakai haruslah amik gambar...nice shot sayangg :)))

ini main letak2 je dulu...belum proper lagi..tapi ini lah keadaan bajunya..dah macam ayah pin!

anyway seharian di butik membuatkan kami excited mencuba semua baju so hasilnya ini lah kami pilih...teruja betul...so see you guys..we will updating more :))) salam sayanggg!

Jul 28, 2012

hehehe

heloo...


i will update you soon!!!




see ya :)

Jul 15, 2012

ape kes ni??

aku tak faham lah tengok pasangan kekasih/berkahwin/bertunang atau segala jenis hubungan lah..tak faham sebab kenapa kau nak hide semua benda kau buat daripada pasangan kau..bukan ke terima seadanya dan be yourself sudah..kalau dia betul serius dengan kita, dia tak pun nak curious melampau..naik bosan lak tengok cemburu buta...

nak tahu kenapa mereka2 ni semua bersifat sedemikian??

sebabnya kemungkinan dia selalu buat benda yang dia sangka kat pasangan die tuu, contoh kalau keluar mesti nak flirt2...sebab ape die tuu?? sebab dia pun buat...


pakai pun kena sekat? kenapa?? sebab mata dia tengok pompuan pakai baju kurung pun dah tak tahan kottt...hahahah kan kan??? poyo ok


kesian lah kat awek/pasangan/bini/tunang....sebab ape?? mesti belakang kau dia rasa bebas tanpa pengetahuan pasangan die..ini tak baik ok...


so terimalah pasangan anda seadanya...social life dia kau kena terima..jangan samakan dengan diri kita..yang penting itu dalam hati lah orang cakap kan...buat apa kau nak risau kan..haiyaaaa,,,



so uolss luar sana jangan buat macamni ok kat pasangan..ini berdasarkan apa yang eza tengok sekarang nii..bukan apa nak cakap kita ni perfect tapi fikir lah..bukak otak tu sikit...kau halang tu bukan tanda sayang,


so masing2 berubahlah, yang lelaki jangan ego sangat, yang pompuan, dah tahu kau ade hubungan pandai lah jaga hati pasangan korangggg..aiyoooo!

welcoming Ramadhan

Assalamualaikum..di kesempatan ini eza nak ucap selamat menyambut puasa...harap puasa tahun ni memberi banyak keberkatan dan pedoman untuk eza...syukur alhamdulillah..disamping itu memperbaiki segala apa yang kurang isyallah..

tahun ni berpuasa insyallah bersama family macam biasa sebab tahun depan akan bersama-sama orang baru..rumah baru..hehehe

insyallah lepas raya pun dah mula boleh reschedule semua booking, appointment..syukur semua dalam progress..terima kasih pakcik, makcik yang banyak bagi idea dan tolong...emak dan ayah..amin...makin dekat rasanya.. :)


Ya Allah semoga Ramadhan kali ini penuh makna dan memberi erti..amin ya rabbal alamin..:)))

a week before ramadhan :)t

ehem-ehem..masa ni tengah makan tomyam..merajuk dan terpujukk sebab tomyam sedap sangatt..tq syg!

rasa macam kiut-miut manjaa gituu baju nii :)

lepas kenduri rumah atok terus ke KL, singgah rumah nenek kat Putrajaya dulu...kami ke KLCC..the first  place we met ! mengimbau saat itu semua.. I LOVE YOU..

ini masa dah sampai melaka, makan dulu..so masing2 muka overnighttt..anyway thank you sayang for spending time with me..miss you so much :)

Jul 6, 2012

arisya









hehhe

alhamdulillah esok attend nana punya kenduri doa selamat..eza pergi dengan en wed, mus dan mate..kalau tiada aral en wed pulang petang ni, yeahuu dapat dating :) macam tak penah lak kann...so I peduli apaa...so planning kami nak ke waterworld mandi manda..ee bestnyyeeeee!! see you guys

bilik baru

bertemu kita weekend kembali..rasa macam baru je post last week kan? so amacam? best takk weekend ni? eza rasa sangat cepat berlalu..mklum lah sekolah pun banyak program dan kerja..

eza baru pindah bilik baru, new environment again tapi seronok..pindah memang penat tak hengat lah..naik patah pinggang..anyway puas hati sebab dah berkemas..so ada 4 orang je dalam bilik HEM..alhamdulillah terasa seronok pulak dah bekerja satu team nii..at least dapat pengalaman..seronok..

so ini adalah members Unit Disiplin kami
-Tn Hj Ismail (GPK HEM)
-Pn Manja (GPK Petang)
-En Saleh (guru disiplin garang)
-Cikgu Yati (guru disiplin ayu)
-Cikgu Zila (guru disiplin comel lote, hot mummy)
-Cikgu Afiqah (guru disiplin, kembar saye)
 dan tidak lupa jugak Pakcik Osman yang merupakan CC kat opis kami, selalu tolong pototstat n buat surat..

Itu lah serba sikit pasal bilik baru kami..bekerja dikalangan bos-bos memang nyata berbeza..so sesiapa yang merungut itu ini anda jangan bajet terer sebab itu baru sikit..


Jul 1, 2012

grr..

hello..nak update sedikit pasal weekend ni :))


khamis,
balik sekolah terus pegi merempit dengan en wed..minum teh sarbat..nice actually..teh hali gitu..kawasan agak terpencil gerai kecik je..memang style gilaaa! minum-minum dan tiba2 encik sepul datang minum..memang port doang lah katekan..so happening berborak bagai macam dekat starbucks gamaknyaa..star kott lepak sini :) and i love this so much..memang rare susah nak jumpa..

sebelah malam pulak konon nak keluar dating tetapi...encik wed tertido..ez merajuk habis habisan sebab eza dah siap...mana tak marahnyee..kite dah siap dan beria nak keluar die pulak tertidoo..huwaaaa!

at last, 10.30..en wed datang..malu je mate bengkak..saye menangis macam budak kecik kena tinggal tak dapat ikut..haaa macamtu sekali..malu-malu :P

memang bengkak habis lah hati sebab eza memang jenis pegang pada kata-kata..degil..ha macamtulah..malamtu kena pujuk..kejap je punn..wekkkk...en wed, saye sayang awak! hehehe

jumaat,
petang tu kami ke jusco..beli hadiah kawen mel..hahaa..pastu eh japp..terbalik la cite nii...ahh pening..k bye..


sabtu..
eza jenjalan pegi pavillion dan midvalley..best gila shopping and ade benda eza beli..memang awesome! so just wait eza akan publish..so happyy :)))

Jun 23, 2012

weekend

this weekend eza memang bajet duduk rumah diam-diam sambil buat cookies kegemaran sekeluarga..chocolate chip peanut..hehehe best sangat..ade gambar eza uplaod kat fb..kalau nak cuba rasa datang la rumah hehe...

memang eza jenis minat mencuba macam2..tapi kebanyakan western..sesuaikan dengan selera family..mak ayah pun suka..


macam boleh buat bisness je kan?

Jun 22, 2012

i love you

salam..selamat malam..esok cuti..tadi petang kena attend meeting wakilkan sekolah dekat PPD...tusyen pon kena postponed..hmm...


aiyoo betul-betul moody harini. kenapa eh? nak period kot..hmm..

I miss him so much, betul-betul teruji kan bila dah dekat2 macamni..haihh..Ya Allah tabahkan lah hatiku..

macamtu lah perempuan, dia belaga konon dengan kerja dia boleh hilangkan rasa rindu, konon fokus kerja dan menyibukkan diri..tengok laa sekarang...serba tak kena jadinya...mula laa sakit kepala mengadu...naik pening buah hati saye melayan saye...macam budak kecik merengek tapi tak tau ape yang die nak sebenarnya...


i really miss him now, pandai memujuk itu memang talent bakal suamiku..eza pulak jenis macamni je...thats why i love you so..muchh...hahh kauu...jiwang je kann post ni...so lantak laa..eza nak luah jugak...

malamni betul-betul tersedu dengan mesej-mesej buah hati yang tak henti menyejukkan hati eza..


"saye teringat saat pertama kali terpandang awak, tepi pentas awak pandang dan senyum terus blah je..manis dan ayu sangat sayang"

nak menitik air mata eza baca sebab dalam keadaan kita kecamuk dengan kerja dan stress, dia datang sejukkan hati saye..i am his first love, thank you ALLAH  kau temukan kami kembali...cinta datang semulajadi tanpa dipaksa...

bila ditanya, why i love him? eza memang tak boleh nak jawab...only me and him..this is such a beautiful feeling that we suppose to have untill jannah...syukur..


huhuhuhu..ahh dah laa malas nak merepek..I love you sayang, my hubby to be..and if you read this sayang, you'll know that im smiling at you dan nampak lesung pipit awak...cepat balik tau..:)

Jun 11, 2012

10/6/12

hello guys, macam sekolah harini? eza ok je tapi pancit..sebab last minute call kena pegi perhimpunan penjawat awam dan watasiyah gagasan 1 malaysia kat MITC..hadoii..anyway eza dapat goodies bag :) ada buku nota dan buku khas dari PM..

Oh ye eza pun dapat goodies bag khas dari pejabat PM jugak..dalam tu ada cap dan tshirt I LOVE PM..cool jugak..nanti eza tunjuk ye..

so ni ade serba sikit gambar semalam..takde pun bergambar sangat :) enjoy

with the gorgeous azdiyana aladdin..heheheh lawa gile kebayaaaa kauuuu

ehem-ehem..HARTISSSS gitewwww

special moment, MONOREL MELAKA :)

berebut nak capture supaya nampak gambar monorel..hahahaha

macam dekat pariss :)

si lesung pipit..hehehe

another lesungs heheh..sukaaa :)

sukaa diaaa ehhh?

ini kat atas jambatan sungai melaka

peacee yawwww

melaka river :)

monorel melaka..so proud :)

ehem-ehem

bangga uolsss tunang saye bambam

I LOVE THISSSSS !!