Jan 31, 2012

weekend

masa otw jumpa nana, mate dan mus heheheh

coconut shake yeayy...officially orang amik gambar kami hahahhaha..thanks nana

Jan 29, 2012

lastnight

apaaa niii?? boleh bukak muka tak??
hai...ape? ok bye!

Jan 28, 2012

buah hati baru

ehem ehem..kita dah dapat buah hati baru...yess!

konon konon nak buat hantaran sedulang kamera konon tapi tapi tapi....dah tak sabar sangat nak guna dia, hamekk kau..kasikan..belikan..pakaikan...

ok yang ini buah hati baru kita...cepat sikit tengok...






kita jeles sebab encik wed kita dah pun ada buah hati baru jugak, eee lagi kita jeles...dedua memang tak sabar nak pakaikan...so pakai je..orang tuu pun cakap nak buat hantaran, tapi dia pun gunaa...so ura2 itu dah gagal...

tengok niiii


tak jeles pon tak jeles...hahahaha...



ok ok...janji semua barang yang kita beli nak guna kan kan kan? ok seronoknyaaa! harini kami kena setelkan satu hal yang amat penting bagi setiap majelis, ape eh? tunggu tauu malam nanti...




kesiann arisya demam

budak kecik kalau demam mesti meragam menagis2 nak dekat kaklong diaa je. huhu. nasib kaklong dia tengah cuti, nak keluar bawak jalan2 pun malas sebab cuaca panas, arisya ni memang kaki jalan macam kaklong die jugak. wekkk.

semalam bawak arisya pergi sekolah. pergi sekolah nak setelkan tanda2 buku dan kemas sikit2 maklum la kita bakal berpindah ke bilik baru :)

seronok ariysa dapat pergi sekolah melompat2 die tau...


hahahhaa kesiankan muka die..jahat kaklong ni, sibuk nak tangkap gambau adik pulak kan...agak2 ape atas kepala kitaorang tuu??

teka
teka teka...
teka teka teka...







ITU ADALAH RIBEN ROPOL LANGSIR...hahaha bajet kiut ikat dekat kepala..

weekend :)

hello guys, apa buat cecuti nihh?
wahh seronoknyaa..
tak buat apa pun cuti nih, duduk rumah mulakan tugas menjahit langsir2 comel untuk anak murid saya, best tau. seronok pulak tengok keadaan kelas yang terbaru.

eza gunakan padanan warna faveret eza je iaitu turqoise dan pink. tengok bawah ni k

tadaaa...comelkan? buat langsir yang ada ropol2 bawah tu. ingat tak? so just suka-suka je. main colour adalah turqoise dan ropol dia adalah pink tu. adorable sungguh!


alhamdulillah semua dah siap dan boleh digantung nanti :)

Jan 27, 2012

he's :)





Jika engkau minta intan permata
Tak mungkin ku mampu
Tapi sayangkan ku capai bintang
Dari langit untukmu

Jika engkau minta satu dunia
Akan aku coba
Ku hanya mampu jadi milikmu
Pastikan kau bahagia

Hati ini bukan milik ku lagi
Seribu tahun pun akan ku nanti
Kan kamu

Sayangku jangan kau persoalkan
Siapa dihatiku
Terukir di bintang
Tak mungkin hilang cintaku padamu

Hati ini bukan milik ku lagi
Seribu tahun pun akan ku nanti
Kan kamu


Sayangku jangan kau persoalkan
Siapa dihatiku
Terukir di bintang
Tak mungkin hilang cintaku padamu

Sayangku jangan kau persoalkan
Siapa dihatiku
Terukir di bintang
Tak mungkin hilang cintaku padamu

Terukir di bintang
Tak mungkin hilang cintaku padamu

Jan 23, 2012

hari langsung


saya selaku PR pakcik saya dikehendaki membuat hebahan di fb hahahaha

bersama atok kesayangannn!




diapit dua pupu yang gorgeouss1


adik beradik belah mak :)

kawan2 hehehe

nenek kitaaa ok!











dah memang jadi tradisi atok...heheheh...pantun kena ada :P

nora afham

hello guys, amcam? ada sehat tak? sibuk dengan my uncle wedding...jom ah layan gambau jap...malas nak taip..


okk..ini sekitar majlis akad nikah pada hari jumaat 20/1/12...

batal air sembahyang berupa set rantai, anting-anting dan cincin :)


yuhuhu














Jan 15, 2012

sekali saya post buckle entry laaa...

ini saya dan arisya masa nak pergi amik ida dekat port dickson..comotnyee adikkk :P
lepastu bergegas balik rumah atuk siapkan doorgift yang sayang comel dan lovely...ini semua beli kat IKEA je  :)

yang ini pun sama...sticker semua dah siap dan tampal je...comel :)

ini untuk letak telur dan candies...hehehehe...
yayy...seminggu je lagi...Mereka bakal dinikahkan di Masjid Kampung Hulu, masjid paling tertua di Melaka...ade dalam buku sejarah tuuu...Akad nikah pada 20/1/12 selepas solat Jumaat...dan majlis resepsi kedua2 akan diadakan di Dewan Hang Tuah :)

my uncle wedding will be coming soon!

ini uncle saya AFHAM, adik ayah saya...yay yay! nak kawen dah...

mak teh wannabe...GORGEOUS KAK AIN! memang cantikk sangat....

ini gambar prewedding mereka...saya curi dekat FB...hahahaha...comel kan kan?

22/1/12....will be coming soon babeyhh...tak sabar betulll....so sebagai anak buah dan cucu pertama keluarga Tuan Sidang Shariff, saya sangat berbangga sebab semua benda2 lepas kahwin doang atuk cakap semua jatuh ke tangan saya! yesss! another wedding preparation atok cakap...yeayhhiii...



KEPADA KEDUA BAKAL PENGANTIN SAYA MENGUCAPKAN SELAMAT PENGANTIN BARU DAN CEPAT2 DAPAT BABY...HEHEHHE!

horray horray...

Ridwan + Azieha from KAUSTIK ROOM on Vimeo.


Zul + Nurul from KAUSTIK ROOM on Vimeo.



Untuk entry kali ini saya bawakan khas untuk anda video-video yang comel dan bergaya...jom layan dulu ye :)

Jan 10, 2012

haii haii

entry sebelum ni saya cakap saya taknak ambil tuisyen,..


TAPI...

selepas saya balik dari sekolah tadi, saya mula terpikir apa salah menolong anak-anak kita ni...ya ALLAH...tahun ni tahun SPM mereka takkan saya sikit pun tak boleh tolong mereka...

sayang semua dekat anak-anak cikgu...kita pecahkan tradisi dulu cikgu cakap semua non malay boleh dapat A addmath..so kita buktikan...

so kelas akan diadakan pada hari jumaat, 3.00 hingga 6 petang...manakala sesi malam adalah untuk SPM pukul 8.00 hingga 10.30...amin...




thanks for support :)


Jan 9, 2012

2nd week of 2012

pemulaan minggu kedua di tahun 2012..

request yang banyak daripada students untuk membuka kelas tuisyen seperti tahun lepas. serba salah dibuatnya..nak diikutkan memang boleh dapat side income yang mewah..tapi cikgu mintak maaf banyak2 untuk tahun ni...

yelahkan..kalau dah malas memang macam2 alasan aku...
so dengar nii...eh bukan dengar...baca...alasan yang aku rasa semua boleh consider ye..please!

1. tahun ni diberi tanggungjawab besar mengajar kelas SPM..ya ALLAH betapa risaunya aku memandangkan aku baru setahun jagung mengajar...addmath kelas depan2 tuu..makkkk tolong! ok mak tak boleh nak tolong pun...

2. aku dah tengok schedule untuk weekend aku...banyak sekolah ganti yang jatuh pada hari sabtuu..so kalau nak buat tuisyen pun dah terganggu sebab hari ahad aku memang tak boleh nak ganggu...banyak urusan seperti iron baju, study untuk minggu berikutnya dan sebagainya...

3. emak ada jugak suggest untuk buat weekdays kalau mereka nak sangat...tapi alasan aku...weekdays balik dah pukul3...nak solat nak makan nak mandi...begitu begini pukul5...sebelah malam pulak memang nak prepare lesson untuk esok tuuu kan...ok betul2 cabaran....

4. last but not least....aku nak tunang dah kahwin tahun ni insyallah..so sabtu ahad memang tak boleh digangu dan kalau diganggu adalah berkaitan hal2 sekolah sahaja. sabtu dan ahad la dapat aku fokus sedikit demi sedikit hal nikah kahwin..ok fineee!

ok tak alasan aku sume nii...ahahahaha kau dah malas, macam2 alasan kau bagi...gaji dah banyak,,nak cari extra pun tak herankan...ececeh...insyallah...cikgu akan cuba sedaya upaya cikgu mengajar dan semua student saya free untuk bertemu personal kepada saya untuk berbincang hal pelajaran cuma cikgu belum cukup komited untuk memberi kamu extra tuisyen...insyallah cume fokus dan banyak buat latihan dah cukup semasa cikgu mengajar...thanks :)

Jan 7, 2012

2012

holaa 2012...

bismillahirrahmanirrahim...

dengan nama ALLAH yang maha besar lagi maha mengasihani...

memulakan permulaan entry dengan etika syukur ke hadrat ALLAH kerana diberikan sekali lagi tahun yang baru. syukur alhamdulillah...

mengimbau kenangan 2011 semula...sekejap je terasa kan? permulaan 2011 bermula dengan penuh makna lebih2 lagi sambutan tahun baru bersama-sama bakal teman hidup. insyallah. tanpa disedari aku bukan cukup kuat dan cukup power nak mengaku. yes. hingga sekarang pun, mungkin itulah kemanisan yang bakal kami kecapi bersama.

permulaan dengan bermula sekolah, bermula tugas sebagai guru, dan pelbagai lagi. hidup diharungi sehingga ke penghujung 2011 dengan lancar dan semua dugaan dan cabaran ditangani dengan hati terbuka. alhamdulillah.

2011 meninggalkan begitu banyak kemanisan dan 2012 menunggu penuh dengan kasih sayang dan cinta penuh makna. insyallah. ini cabaran saya!



2012 akan berderet-deret majelis tunang dah kahwin..tahniah kepada rakan baik, aisa kerana dia pun bakal menjejakkan kaki ke alam perkahwinan tahun ni, begitu juga bibek dan nadia...kita tunggu saja ok...



preparation telah dibuat, alhamdulillah untuk tunang semua dah setel. tinggal terus fokus kahwin selang beberapa bulan selepas ituu. amin....