Jun 23, 2012

weekend

this weekend eza memang bajet duduk rumah diam-diam sambil buat cookies kegemaran sekeluarga..chocolate chip peanut..hehehe best sangat..ade gambar eza uplaod kat fb..kalau nak cuba rasa datang la rumah hehe...

memang eza jenis minat mencuba macam2..tapi kebanyakan western..sesuaikan dengan selera family..mak ayah pun suka..


macam boleh buat bisness je kan?

Jun 22, 2012

i love you

salam..selamat malam..esok cuti..tadi petang kena attend meeting wakilkan sekolah dekat PPD...tusyen pon kena postponed..hmm...


aiyoo betul-betul moody harini. kenapa eh? nak period kot..hmm..

I miss him so much, betul-betul teruji kan bila dah dekat2 macamni..haihh..Ya Allah tabahkan lah hatiku..

macamtu lah perempuan, dia belaga konon dengan kerja dia boleh hilangkan rasa rindu, konon fokus kerja dan menyibukkan diri..tengok laa sekarang...serba tak kena jadinya...mula laa sakit kepala mengadu...naik pening buah hati saye melayan saye...macam budak kecik merengek tapi tak tau ape yang die nak sebenarnya...


i really miss him now, pandai memujuk itu memang talent bakal suamiku..eza pulak jenis macamni je...thats why i love you so..muchh...hahh kauu...jiwang je kann post ni...so lantak laa..eza nak luah jugak...

malamni betul-betul tersedu dengan mesej-mesej buah hati yang tak henti menyejukkan hati eza..


"saye teringat saat pertama kali terpandang awak, tepi pentas awak pandang dan senyum terus blah je..manis dan ayu sangat sayang"

nak menitik air mata eza baca sebab dalam keadaan kita kecamuk dengan kerja dan stress, dia datang sejukkan hati saye..i am his first love, thank you ALLAH  kau temukan kami kembali...cinta datang semulajadi tanpa dipaksa...

bila ditanya, why i love him? eza memang tak boleh nak jawab...only me and him..this is such a beautiful feeling that we suppose to have untill jannah...syukur..


huhuhuhu..ahh dah laa malas nak merepek..I love you sayang, my hubby to be..and if you read this sayang, you'll know that im smiling at you dan nampak lesung pipit awak...cepat balik tau..:)

Jun 11, 2012

10/6/12

hello guys, macam sekolah harini? eza ok je tapi pancit..sebab last minute call kena pegi perhimpunan penjawat awam dan watasiyah gagasan 1 malaysia kat MITC..hadoii..anyway eza dapat goodies bag :) ada buku nota dan buku khas dari PM..

Oh ye eza pun dapat goodies bag khas dari pejabat PM jugak..dalam tu ada cap dan tshirt I LOVE PM..cool jugak..nanti eza tunjuk ye..

so ni ade serba sikit gambar semalam..takde pun bergambar sangat :) enjoy

with the gorgeous azdiyana aladdin..heheheh lawa gile kebayaaaa kauuuu

ehem-ehem..HARTISSSS gitewwww

special moment, MONOREL MELAKA :)

berebut nak capture supaya nampak gambar monorel..hahahaha

macam dekat pariss :)

si lesung pipit..hehehe

another lesungs heheh..sukaaa :)

sukaa diaaa ehhh?

ini kat atas jambatan sungai melaka

peacee yawwww

melaka river :)

monorel melaka..so proud :)

ehem-ehem

bangga uolsss tunang saye bambam

I LOVE THISSSSS !!

Jun 10, 2012

sabtu

hai semua..salam..

semalam eza update pasal nak keluar dengan bff eza kan? ha  so harini eza review pasal aktiviti semalam..memang best tauu..

so mula2 mus dengan mate datang rumah amik eza then pergi amik nana..tak kemana pun just pergi jusco and lepak kat old town dan window shooping..seronok duduk cerita pasal planning masing masing..

alhamdulillah nana dah bertukar kerja..sekarang dia pensyarah dekat manipal collegue kelana jaya..better job better salary..fuhh..memang best :) dannnn satu lagi nana dah ada buah hati baru dia..abg swift..anjatt..hehehe...so congratulations nana for new job dan harap kita semua akan sukses dengan kerjaya masing-masing :)


ini pulak pasal muss, heheh now dia dah kerja tetap kat HR mamee..high position jugak tuu..so memang terbaik..tahniah muss, tercapai jugak hasrat kauu..eh jangan lupa nanti apartment hotel kau dah siap bagi sewa dekat aku sekali sekala..nak merasa suite hotel sikit..weee weee...


mate pulak semakin menjadi-jadi..insyallah 9/9/12 ni bakal menjadi tunangan orang..encik azlie namanya..chef five star hotel..untungg awak dah ade tukang masak dekat rumah..tahniah mate dan selamat menempuh alam baruu :P


so semalam banyak topik berbincang, semua berkisar kehidupan dan kerjaya..semakin mantap geng top scorer kelas 5sains 2 dulu nii..seronok..baju pengapit dah bagi dekat nana so after raya dia boleh tempah..so cute dan adorable sebab eza memang dah buat kajian bahawa nana sesuai memakai warna kuning pastel..memang comel...

pengapit wed pulak budak high school jugak tapi berkhidmat sebagai polis dekat perak..masih single..hehehe..

dah dah dah....so lepa punya lepak dah tiba malam dah...kami balik dan jangan lupa eza ada date dengan wed lepas tuu..

uhhh balik terus mandi dan bersiap2 untuk bertemu si buah hati saya...tepat 9 malam..susuk sasa dan segak dah terpacul depan rumah..I MISS YOU SO MUCH katanya..mata menjeling tak membalas..

berjalan menuju ke dataran pahlawan untuk beli tiket midnight dulu...eza nak tengok movie snowhite and the huntsman..dan kemudian menuju ke tempat makan favourite kami di pantai puteri...

sampai je wed ajak pergi terus tepi laut..angin sangat kuat kencang...ombak memang besar malam tadi...eza takut..duduk je berdiri belakang wed...

tiba-tiba wed cakap camnii "kalau mati pun kita sama-sama kat sini sayang, ape nak takut.." eza jawab pantas "biar kita kawen dulu boleh?" rosak dah suasana romantik mase tuhh, "dah jom pegi makan" hahahahha...so tu je nak cerita..

so harini eza nak bersiap2 pergi wedding kawan dia..eza pakai songket cokelat kurung moden..so tunggu ya :)

jom layan gambar semalam

me and nana :)

muslimah and faeza

this is super cuteeee :)

Jun 9, 2012

after 30 years

have you noticed that you are getting old, kihkihkih..







Lets calculate,

YOUR AGE NOW + 30 YEARS = HAHAHAHAH !


My answer is 55 years old..

lets we imagine what we have done till that age :)

1) 55 im not yet retired, and Im become pengetua sekolah..grrr :)
2) anak-anak semua dah besar, dah masuk universiti dan menempuh permulaan pekerjaan
3) encik wed pun masih bekerja tetapi mungkin lebih suka berkebun :)
4) muka eza kedut sikit tapi masih meletop macam dulu kott..
5) masa ni, kat melaka ada 2 bijik rumah sewa hahaha
6) masik main fb dan update belog macam biasa
7) encik wed pulak semakin kacak pada umur ini wenggg
8) bawak anak2 balik kampung jumpa atok nenek insyallah :)

Itu jelah yang terlintas..korang pulakk ? susah tau nak imagine..


hahahappy family

he is the one

bertuah dan rasa bersyukur?

pernah mengalami tak? eza pernah..eza rasa bertuah dapat ditemukan dengan encik wed..he's different from our school time, sangat-sangat untill first we met secara tidak sengaja dan eza sedikit pun tidak meletakkan harapan yang tinggi untuk sampai ke tahap ini..

pertama kali jumpa, eza masih attitude macam harini..he never complain about my attitude and now, Im proud standing besides him..he's my hero, fiance and hubby to be and daddy's soon..

memandangkan kami memang jauh berbeza dari segi attitude, cara bercakap ini membuatkan bertambah variasi dalam hubungan kami..terima kasih Allah..he's understanding and eza pun berharap agar eza tak take for advantage untuk semua nii..

ini permulaan hidup yang dah macam dalam cerita novel, i thought lah kan..for me he's the one who take my heart with him..

give and take paling sangat pentingg, eh betul ke ayat aku..penuh metaphors la pulekk..ok ok..so dalam berhubungan kami banyak berbincang semua..sampai semua orang tanya, eh kau tak pernah bergaduh ke? yes..gaduh memang ada tapi kami tak pernah meleret2 kan hal gaduh..biasa kejap je dah ok sebab dia memang seorang pemujuk yang hebat..nampak je die serius..sekali dia buat lawak, boleh pengsan..

dari segi kepimpinan memang dia hero sebab ape? he's the one who punctual in solat..Ya Allah..beruntungnye saye..yelah dengan solat boleh mencengah kemungkaran dan mengelakkan maksiat..
solat jugak merendahkan tahap kemarahan..owww he so cute bila turun dari kereta pergi masjid dengan kain pelikat..ohhsem...


ok la taknak bebel banyak sangat sebab nanti lama2 annoying pulak baca..uolss mesti cakap camni kan? " alahh belum kawin memang lah tunjuk baik, semua boleh terima..semua baik..kentut pun wangi"

jawapan eza ,

since we are getting married, our relationship memang cool habis..and I nampak disitu since kami berkenalan he keep on eating semua meals saya masak..tak sedap pun takpe janji masak dan dia makan..thats why Im proud with him sebab bukan setakat belum kahwin je, tapi for our future..and ade satu lagi that I realized, kita akan merasa bahagia tanpa sebarang waswas before dan after married, whyy?? sebab trust each other, there no such thing that kami dan bertengkar..thank you ALLAH..

satu hari before going back school

assalam..hai semua..jom update belog..idea tengah melimpah ruah nak update padahal kertas banyak lagi tak bertanda..ok malass


happy weekend kepada semua..sedar tak sedar cuti sekolah pun dah nak habis..so ape boleh buat..dapat cuti pun nak merungut kan? ape laa cikgu nii..

ada dua bundle lagi kertas paper 1 paper 2 nak tanda..dua kelas lagi so thats mean ade empat lagi set untuk disemak..oh my englishh..

so aktiviti harini akan dipenuhi dengan kertas sepanjang waktu pagi sebab eza memang jenis early birds, so melibatkan otak mesti pagi..syok marking tang kelas pertama..semua betull..tiba2 bangga zaman sekolah dulu, I m the one who best scorer add math..memang minat dan cenderung terhadap pengiraan tahap tinggi sampai masuk matriks, pun sama..i love math and finally dapat luaskan ke tahan degree dalam math..so thank you allah for bring me up here..and now I a add math teacher..

last month ada dapat offer jadi lect matric, tapi i dont know whether nak pergi atau tidak..hmm..sebabnya I tak tahu lagi mana akan tercampak..I taknak pegi Gambang..Perlis pun taknak..

so eza nekad, Im sticking in secondary school dan berpindah ikut bakal suami ke Putrajaya Insyallah..

so perancangan lepas kahwin nampak jelas sebab encik wed ade dah rumah di sana so tunggu bini dia basuh kaki..hahaha..insyallah..kita rancang allah tentukan..


oh oh oh..back to cerita kita..so petang ni eza ada date dengan kawan2 baik semua..nana, mus dan mate..classmate sekolah untill now masih keep on dating uolss..

dan sebelah malam akan bertemu kekasih hati saye sorang tuhh, lama betul tak date dengan tunang..busy benauu :(

insyallah..so ini saje untuk harini..nnt eza update lagi ye :)

Jun 3, 2012

wedding

salam...another wedding invitations..hadoii..4 rumah sekali..so i just follow my parents je.. eza mengenakan kebaya..shocking pink dan keronsang intan..arwah moyang bagi dekat mak..memang klasik dia punya pattern even sekarang banyak jual kan..so adelah sikit eza nak tayang kat uolss..hahahahha..no lah..nak tunjuk dan share..so enjoyy :))


masa ni ida buatkan sanggul sebab teringin nak ikat rambut sebab cuaca panas..so taknak rambut mcam hantuu nanti..

full version of kebaya..fabric of chiffon..tempah..murah tapi nampak kelasss kan?


close up, i takut ikat rambut sebab muka nampak macam pau..so sekarang tak lagi..yang penting konfiden

this is the sexiest hahahaha

senyum, haha kemekk abess

i dah nampak kuruss lahh

mauuu ape?

hehehe suka2 je lahh

ok kiutttt

Jun 2, 2012

Ini Teaser nak cari angle muka paling cantik katanyaa

Assalam semua, ape khabar?? sihat?? okay eza pun sihat sihat je ni..cuma cuti ni memang banyak benda nak  setelkan..kejap dah masuk bulan jun..ohh aii..


so dikesempatan ini eza sikit nak share gambar..ade lah sikit eza buat research..ehh research ke? kaji2 la konon kan pasal gambar...kita setiap manusia ada best angle kita sendiri...contoh macam gambar2 ni..so sendiri kena explore..so eza amik kesempatan untuk buat sedikit percubaan dan diselaraskan dengan warna baju..so takde kaitan pun bila ramai pm kat fb eza dah nikah ke..itu semua tipu..eza nak buat kaji2 gitu je..so takde ape..majlis eza bulan 11 nanti laa...


so eza guna je tenaga adik eza sendiri..hahaha..sebab dia terer pasal photoghraphy,,so akak dia sapot kamera..amik laa banyak mana pun janji eza jadi model...hua hua..kejamm!!


anyway ini lah sedikit hasil yang dah kami dapat...dulu eza punya kerja mengedit tapi bakat tergendala sejak dapat jadi cikgu...semua tak larat nak buat..belog pun tengokkk laaa...jarang update...sekali update kemain banyak kann? so ini lah serba sedikit warna dan kombinasi eza masa majlis..siapa kata putih takde seri???? anda tengok sendiri ya :) byeeee


ini capture awal-awal..tak cakap pun muka FAKE..this  is mine hahaha

i love this so much..ini actually eza tengah pegang torchlight hahahaha...ida suruhh wekkkk...

ini konon-konon tadah amin atau letak bunga...jari tak runcing...get it!!!

ini geliat macam nak tido, tangan letak atas kepala..nampak cincin sekali hahaha

ini nak jadi macam perempuan arab...habis ida google gambar hahahaha

ini feeling perempuan melayu terakhir...macam normalam samsudin pun ada...

ini ada iras NORA DANISH...jangan nak jeles sangat hahahaha..