Jun 9, 2012

he is the one

bertuah dan rasa bersyukur?

pernah mengalami tak? eza pernah..eza rasa bertuah dapat ditemukan dengan encik wed..he's different from our school time, sangat-sangat untill first we met secara tidak sengaja dan eza sedikit pun tidak meletakkan harapan yang tinggi untuk sampai ke tahap ini..

pertama kali jumpa, eza masih attitude macam harini..he never complain about my attitude and now, Im proud standing besides him..he's my hero, fiance and hubby to be and daddy's soon..

memandangkan kami memang jauh berbeza dari segi attitude, cara bercakap ini membuatkan bertambah variasi dalam hubungan kami..terima kasih Allah..he's understanding and eza pun berharap agar eza tak take for advantage untuk semua nii..

ini permulaan hidup yang dah macam dalam cerita novel, i thought lah kan..for me he's the one who take my heart with him..

give and take paling sangat pentingg, eh betul ke ayat aku..penuh metaphors la pulekk..ok ok..so dalam berhubungan kami banyak berbincang semua..sampai semua orang tanya, eh kau tak pernah bergaduh ke? yes..gaduh memang ada tapi kami tak pernah meleret2 kan hal gaduh..biasa kejap je dah ok sebab dia memang seorang pemujuk yang hebat..nampak je die serius..sekali dia buat lawak, boleh pengsan..

dari segi kepimpinan memang dia hero sebab ape? he's the one who punctual in solat..Ya Allah..beruntungnye saye..yelah dengan solat boleh mencengah kemungkaran dan mengelakkan maksiat..
solat jugak merendahkan tahap kemarahan..owww he so cute bila turun dari kereta pergi masjid dengan kain pelikat..ohhsem...


ok la taknak bebel banyak sangat sebab nanti lama2 annoying pulak baca..uolss mesti cakap camni kan? " alahh belum kawin memang lah tunjuk baik, semua boleh terima..semua baik..kentut pun wangi"

jawapan eza ,

since we are getting married, our relationship memang cool habis..and I nampak disitu since kami berkenalan he keep on eating semua meals saya masak..tak sedap pun takpe janji masak dan dia makan..thats why Im proud with him sebab bukan setakat belum kahwin je, tapi for our future..and ade satu lagi that I realized, kita akan merasa bahagia tanpa sebarang waswas before dan after married, whyy?? sebab trust each other, there no such thing that kami dan bertengkar..thank you ALLAH..

No comments: