Jul 29, 2012

home sweet home :)

woohooo heloo guys...

amacam persiapan raya korang semua? eza ala kadar je..biasa-biasa..kuih muih insyallah buat...seronok..lagu raya pun dah berkumandang...uwaaa...


eh apa motif letak gambar nii?? rumah?? yes..this is rumah...alhamdulillah dikurniakan kurniaan rezeki ALLAH yang tak terhingga sempena bulan ramadhan ni...our home is here! yep!

rumah baru for newlyweds..alhamdulillah...this is our home..we have decide to buy house and alhamdullillah..dapat duduk rumah baru :))


perancangan bertukar masih sama, cuma kami membeli sebuah rumah sebagai asset dan akan disewakan...tak jauh pun dari rumah family saya :)) so senang kalau eza dekat putrajaya, mak ayah boleh tolong tengokkan rumah...


alhamdulillah, alhamdulillah...so jemput nanti masa wedding eza korang pun boleh melawat rumah eza sekali ye :)) insyallah bila balik melaka sekali sekala boleh lah duduk rumah sendiri :))


sedang duduk berbincang nak pergi honeymoon....
"awak, nak honeymoon kat mana eh eh?? tanya eza kat wed..
"sayang, kita honeymoon kat rumah putrajaya tauu, tolong deco2 rumah" kata wed selamba..
"aahla kan, lagi best...permulaan hidup baru" happy!

kami merancang, Allah tentukan...rumah kat putrajaya bulan 10 dah boleh masuk barang..tapi takpe, eza kan cuti hujung tahun lame gile kot, so jadi surirumah sepenuh masa je lah...best...

rumah baru kami kat melaka eza suruh mak and ayah inchargekan...paling kurang perabut menimbun rumah mak, masuk sikit rumah kami...horraaayyyy!!



rumah di Putrajaya berupa kuarters, rumah di Melaka hakmilik sendiri :)))


8th Ramadhan...

assalamualaikum guys...how are you?? sebelum tu eza nak ucapkan selamat berpuasa kepada semua umat islam...semoga ramadhan ini membawa seribut kemanisan kepada kita semua ya :))


lama betul tak update belog kan? hmm hmm...first week of puasa eza demam, batuk dan semua..suara sampai takde nak mengajar..dugaan..tapi alhamdulillah tiba di puasa ke lapan tinggal batuk je tak hilang...alhamdulillah...



di kesempatan ini eza sengaja ingin berkongsi pengalaman...cewahh macam banyak pengalaman je...aiii cik kak ni dah tengok gambar dulu lak ye...ye jangan terkejut...ini semua antara adegan sesi fitting baju pengantin...alhamdulillah...discuss dengan my wedding planner harap semua berjalan dengan lancar...ok untuk majlis eza...nikah eza menggunakan persalinan sendiri...ingat tak?? baju yang buat2 bunga putih tuu kan? insyallah semua dalam progress..so untuk persalinan, mula2 eza taknak persalinan, tetapi menurut makcik pakcik atuk n nenek...doang nak sangat tengok pakai baju tradisional...hehee..so kami berdua mengenakan persalinan selepas nikah...berunsur jawa...dan malam berinai eza mengenakan songket turqoise...alhamdulillah...dan baju resepsi adalah hasil idea eza dan designer eza...alhamdulillah...warna dia rahsiaaa! hehehe...


encik wed mengenakan songket tardisional yang teserlah kekacakannya dalam busana ini...macam kaler hijau turqoise bersulam mewah dan ade kristal..untuk eza pun sama dan sanggul cucuk/lintang

yang ini kami mengambil busana ala jawa, kelihatan kiut miut haha..so simple dengan fabrik  baldu dan labuci...warna dia electric blue..ala2 puteri zaman silam gituuu

disebabkan begitu sukar nak memakai dan bila dah pakai haruslah amik gambar...nice shot sayangg :)))

ini main letak2 je dulu...belum proper lagi..tapi ini lah keadaan bajunya..dah macam ayah pin!

anyway seharian di butik membuatkan kami excited mencuba semua baju so hasilnya ini lah kami pilih...teruja betul...so see you guys..we will updating more :))) salam sayanggg!

Jul 28, 2012

hehehe

heloo...


i will update you soon!!!




see ya :)

Jul 15, 2012

ape kes ni??

aku tak faham lah tengok pasangan kekasih/berkahwin/bertunang atau segala jenis hubungan lah..tak faham sebab kenapa kau nak hide semua benda kau buat daripada pasangan kau..bukan ke terima seadanya dan be yourself sudah..kalau dia betul serius dengan kita, dia tak pun nak curious melampau..naik bosan lak tengok cemburu buta...

nak tahu kenapa mereka2 ni semua bersifat sedemikian??

sebabnya kemungkinan dia selalu buat benda yang dia sangka kat pasangan die tuu, contoh kalau keluar mesti nak flirt2...sebab ape die tuu?? sebab dia pun buat...


pakai pun kena sekat? kenapa?? sebab mata dia tengok pompuan pakai baju kurung pun dah tak tahan kottt...hahahah kan kan??? poyo ok


kesian lah kat awek/pasangan/bini/tunang....sebab ape?? mesti belakang kau dia rasa bebas tanpa pengetahuan pasangan die..ini tak baik ok...


so terimalah pasangan anda seadanya...social life dia kau kena terima..jangan samakan dengan diri kita..yang penting itu dalam hati lah orang cakap kan...buat apa kau nak risau kan..haiyaaaa,,,



so uolss luar sana jangan buat macamni ok kat pasangan..ini berdasarkan apa yang eza tengok sekarang nii..bukan apa nak cakap kita ni perfect tapi fikir lah..bukak otak tu sikit...kau halang tu bukan tanda sayang,


so masing2 berubahlah, yang lelaki jangan ego sangat, yang pompuan, dah tahu kau ade hubungan pandai lah jaga hati pasangan korangggg..aiyoooo!

welcoming Ramadhan

Assalamualaikum..di kesempatan ini eza nak ucap selamat menyambut puasa...harap puasa tahun ni memberi banyak keberkatan dan pedoman untuk eza...syukur alhamdulillah..disamping itu memperbaiki segala apa yang kurang isyallah..

tahun ni berpuasa insyallah bersama family macam biasa sebab tahun depan akan bersama-sama orang baru..rumah baru..hehehe

insyallah lepas raya pun dah mula boleh reschedule semua booking, appointment..syukur semua dalam progress..terima kasih pakcik, makcik yang banyak bagi idea dan tolong...emak dan ayah..amin...makin dekat rasanya.. :)


Ya Allah semoga Ramadhan kali ini penuh makna dan memberi erti..amin ya rabbal alamin..:)))

a week before ramadhan :)t

ehem-ehem..masa ni tengah makan tomyam..merajuk dan terpujukk sebab tomyam sedap sangatt..tq syg!

rasa macam kiut-miut manjaa gituu baju nii :)

lepas kenduri rumah atok terus ke KL, singgah rumah nenek kat Putrajaya dulu...kami ke KLCC..the first  place we met ! mengimbau saat itu semua.. I LOVE YOU..

ini masa dah sampai melaka, makan dulu..so masing2 muka overnighttt..anyway thank you sayang for spending time with me..miss you so much :)

Jul 6, 2012

arisya









hehhe

alhamdulillah esok attend nana punya kenduri doa selamat..eza pergi dengan en wed, mus dan mate..kalau tiada aral en wed pulang petang ni, yeahuu dapat dating :) macam tak penah lak kann...so I peduli apaa...so planning kami nak ke waterworld mandi manda..ee bestnyyeeeee!! see you guys

bilik baru

bertemu kita weekend kembali..rasa macam baru je post last week kan? so amacam? best takk weekend ni? eza rasa sangat cepat berlalu..mklum lah sekolah pun banyak program dan kerja..

eza baru pindah bilik baru, new environment again tapi seronok..pindah memang penat tak hengat lah..naik patah pinggang..anyway puas hati sebab dah berkemas..so ada 4 orang je dalam bilik HEM..alhamdulillah terasa seronok pulak dah bekerja satu team nii..at least dapat pengalaman..seronok..

so ini adalah members Unit Disiplin kami
-Tn Hj Ismail (GPK HEM)
-Pn Manja (GPK Petang)
-En Saleh (guru disiplin garang)
-Cikgu Yati (guru disiplin ayu)
-Cikgu Zila (guru disiplin comel lote, hot mummy)
-Cikgu Afiqah (guru disiplin, kembar saye)
 dan tidak lupa jugak Pakcik Osman yang merupakan CC kat opis kami, selalu tolong pototstat n buat surat..

Itu lah serba sikit pasal bilik baru kami..bekerja dikalangan bos-bos memang nyata berbeza..so sesiapa yang merungut itu ini anda jangan bajet terer sebab itu baru sikit..


Jul 1, 2012

grr..

hello..nak update sedikit pasal weekend ni :))


khamis,
balik sekolah terus pegi merempit dengan en wed..minum teh sarbat..nice actually..teh hali gitu..kawasan agak terpencil gerai kecik je..memang style gilaaa! minum-minum dan tiba2 encik sepul datang minum..memang port doang lah katekan..so happening berborak bagai macam dekat starbucks gamaknyaa..star kott lepak sini :) and i love this so much..memang rare susah nak jumpa..

sebelah malam pulak konon nak keluar dating tetapi...encik wed tertido..ez merajuk habis habisan sebab eza dah siap...mana tak marahnyee..kite dah siap dan beria nak keluar die pulak tertidoo..huwaaaa!

at last, 10.30..en wed datang..malu je mate bengkak..saye menangis macam budak kecik kena tinggal tak dapat ikut..haaa macamtu sekali..malu-malu :P

memang bengkak habis lah hati sebab eza memang jenis pegang pada kata-kata..degil..ha macamtulah..malamtu kena pujuk..kejap je punn..wekkkk...en wed, saye sayang awak! hehehe

jumaat,
petang tu kami ke jusco..beli hadiah kawen mel..hahaa..pastu eh japp..terbalik la cite nii...ahh pening..k bye..


sabtu..
eza jenjalan pegi pavillion dan midvalley..best gila shopping and ade benda eza beli..memang awesome! so just wait eza akan publish..so happyy :)))