Mar 28, 2013

khamis ( putrajaya)



hello ya all..bersin2 je ni..

oh ye kejap je cuti sekolah seminggu ni kan lepastu naik sekolah balik. huwaa taknakkk..

alhamdulillah bersama2 suami selama seminggu ni memang seronok. seronok tengok suami makan. siap bawak bekal hari2 lagi. alhamduillah.

so rutin harian macam biase lah, sebab suami keje office hour, so senang and rileks sikit la. pukul6 bangun buat breakfst. biasanya eza dah siap2 kan malam tu juga rencah or ape yang nak masak pagi tu. so senang bangun semua bahan dah ready. masak jelah.

lepas suami pegi keje, mula la tugas sbg surirumah. kemas rumah, basuh baju semua. almaklum lah eza ni kaki mop sikit. pantang nampak xselesa pijak lantai je memang nak mop aje. hehe

lepastu dalam pukul10 mula masak lunch lak. suami balik pukul 1 and makan tengahari sesama serta solat zohor sesama. pukul 2 pegi keje balik. maklom ye, tempat keje sgt dekat. alhamdulillah.

so seminggu ni perut suami saye sangat terjaga. makan sedap2. balik semua dah tersedia.

alhamdulillah. eza memang akan buat sehabis baik untuk suami sebab maklumla jarang dapat bersama. nasib baik la saye ni cikgu so banyak la cuti. alhamdulillah syukur ya ALLAH..

harini tak sihat, semalam demam dan selsema menyerang. haih bersabar je. dugaan allah nak bagi la tu. ade lah hikmah sebaliknya.

semalam tak tahan, suami balik picit2 kepala dan badan. ntah kenapa boleh mcm pening semua sekali. tak larat nak bangun pun. so arini mcm ok dah sikit tinggal ade slesema je.

suami saye ni memang romantik, yes he is romantic. ah tak reti lah nak cakap camne tapi mcmtu lah. seronok.

to my dear hubby,
seminggu bersama awak sangat best bagi saya. cukup bahagia, sungguh banyak kasih sayang dan belaian yang awak bagi dekat saye. tq so much sayang.

lepasni rutin jadi mcm biase lah, every friday lepas keje suami akan balik melaka dan eza akan ke putrajya jika cuti sekolah je. sebab bukan ape, kat melaka pun best, rumah sendiri kami bersama. privasi gitu. do melaka dan putrajaya dedua best :)

and lastly, tq syg for the hadiahs, die faham sangat bini die memang pakai semua aldo, sampai selipar pegi pasar malam pun aldo. bagi saye tu biase je, takdelah gempak mane pun. tapi memang saye suka. and now almari kasut dah penuh ALDO,ALDO..dan handbag jugak!

time sale beli lah, nak beli latest punya habis gaji sebulan woi.

and now, eza dah kumpul handbang dan kasut2 semua, relly love it ! suami pn suka sebab die yang tlg bayarrr :P
and this is memang berkenan, tapi cuba cari material leather, i dapat jugak wedges, tutup separuh. really awesome :)
yayy, yang ini eza dah ada 3 pasang. silver dan brown yang first beli dekat gurney penang , satu lagi beli dekat midvlley januari. dan paling latest eza beli yang ini. after less 10% RM 190. leather. tahan lasak pergi sekolah semua boleh

ini takde diskaun lagi, RM 340. huwaa. dah survey. insyallah ade rezeki  bulan 5 dapat. hehe. eza beli yang mcmni, sama. warna merah tapi die punye bukan leather, mcm plastik bubblegum tu. red. ade gambar kat instagram eza ok. selesa pakai. yang ni less 20 % dapat la RM 170


yayy, handbag ni pun eza beli. memang cukup luas,mcm2 boleh letak. paling latest eza pakai MNG handbag, tahan lasak jugak. yang terbaru hantaran kahwin pakai charles and keith mcm mak datin pulak. special occasion je boleh pakai. so eza beli yang ni. hitam dan senang nak match baju semua :)

yang ni dah ade satu, beli kat gurney penang, masa honeymoon. eza punya kaler hijau zamrud. so gorgeous !
ini pn ade sale, RM 200 lebih sikit :)

so paling last eza request kat en wed adalah  handbag ni tapi  warna merah :) tak sabar nak tunggu next season punyaa  :)
ok ni yang MNG tu, paling tahan lasak material bagus, anak murid  tarik2 pn ok. bawak pegi camping pn  tahan ok.  masih tersimpan :) 
selebihnya, awak semua boleh tengok2 kat website ALDO..semua gambar eza amik kat sana je :)



k dah...lastly, eza nak ingatkan, hidup ni kalau kita terlampau cakap bangga diri itu dan ini, cerita sana sini kebaikan dan kehebatan pasangan kita pun tak bagus jugak. so harap kita tidaklah bersifat sedemikian. cuma bukan apa, eza cukup terkilan ada rakan-rakan, rakan baik begitu amat berbangga dengan kemewahan yang ada. cukup lah sekadar kita memberitahu umum di blog2 tersembunyi kita atau instagram. bukan bile berjumpa je, semua awak tu hebat. tak best lah kak. tak best ok. 

so please belajar bersyukur. eza pn takde lah nak baik sangat, tapi berpada2 lah. jangan terlampau dan glamor sakan, dah mcm ungka pn ade. 

bagi eza, suami banyak mengajar supaya bersederhana, bukan tak boleh bermewah. tapi kemana je pun kan. kalau ade rezeki lebih dapat lah. mcm ni rezeki lebihla ni. alhamdulillah. suami cukup memahami saya. keiinginan saya, makan pakai semua cukup cuma nafsu shopping tak boleh halang. tapi alhamdulillah, bukan setiap bulan shopping, tapi ada had yang ditetapkan :)

setiap permbelian kena fikir masa depan mulai sekarang, now eza masih seorang, belum ada baby. kalau ada baby lepasni memang takde beli baju kita, baju baby je. semua untuk dia. hehe

"suami kite dah pandai ugut kite, awak nak shopping atau nak stroller baby yang mcm ferrari tu? terus wey tak jadi sopingg"

itu lah kan. ade betulnya kata suami, sekarang kita berdua, makan pakai semua mewah. nanti datang rezeki baru kita baru nak fikir. so better fikir dari sekarangg :) yes i do sayanggg :) tapi handbag merah eza tetap nak jugak eh :P


wahh panjang entry kali ini. k love you all..love you hubby syg. suami saye rajin stalk blog saye kekadang.. hahaha daaaa.....

Mar 18, 2013

ENTRY LARUT MALAM

salam guys, sesambil golek2 atas katil tunggu mata terpejam saja nak update entry. berhabuk dah belog eza ni. kan kan kan..sambil tu melayan lagu arab..amr diab terngiang2 gitew. mood nak romantik kan..

sementara nak kejut husband bangun pukul10 jap lagi, maklum husband jauh nun sana..saya lah pengejut setia dan die pn pengejut setia saya..

duduk dendiam sensorang sambil membelek2 status fb rakan-rakan. alhamdulillah tersenyum dengan perkhabaran gembira mereka semua..semoga sentiasa dilimpahi kurniaan rezeki allah..insyallah..

suami adalah pendengar setia,
suami pun penyejuk hati kita,
suami pun jugak penguat semangat kita,
mana kita berada, apa yang kita rasa, dialah yang yang pertama dirujuk dan akan membantu sebaikboleh..
itulah sebabnya wanita perlukan lelaki dan lelaki perlukan wanita..

alhamdulillah sejauh ini cinta kami..diharapkan kekal hingga ke jannah..insyallah..


suamiku yang kurindui dan kucintai selalu, kaulah penyejuk jiwaku jikala ku kesedihan, kau penguat semagatku jikala aku berputus atas. terima kasih atas limpahan kasih sayang yang kau berikan padaku..akan ku jaga hingga akhir hayatku..sobsobsob (sedihh pulak)

disaat kita menginginkan sesuatu, masih belum tercapai, mungkin semua yang terjadi ada hikmahnya, dan allah jugak telah merancang sebaik2 nya untuk setiap manusia dan kita seharusnya berusaha untuk mendapatkannya..amin..jazakallah hu khairan kasira..

lots of love, my baby, my hubby :)

Mar 7, 2013

kejohanan memanah MSS Negeri Melaka

hello assalamualaikum semua...sementara tunggu keputusan ni eza saje2 update belog.

takde banyak nak cerita cuma sangat busy lately dan semua benda kena buat dengan cepat. anyway sabar jelah. this week memang full. kertas exam pun tak sempat tanda. haihh. ok sabar. mesti siap punya. students kena sabar sikit lah.


hopefully semua dipermudahkan. ya allah jauhkan kami suami isteri hasad dengki dan khianat. panjangkanlah jodoh kami. kurniakanlah kami zuriat yang soleh dan solehah amin ya rabbal alamin..doa yang tak putus ku pinta..


daa....

Mar 6, 2013

BEST PULAK :)

Isteri cerdik yang solehah
Penyejuk mata, penawar hati, penajam fikiran
Di rumah dia isteri, di jalanan kawan
Di waktu kita buntu, dia penunjuk jalan


Pandangan kita diperteguhkan
Menjadikan kita tetap pendirian
Ilmu yang diberi dapat disimpan
Kita lupa, dia mengingatkan


Nasihat kita dijadikan pakaian
Silap kita, dia betulkan
Penghibur di waktu kesunyian
Terasa ramai bila bersamanya


Dia umpama tongkat si buta
Bila tiada satu kehilangan
Dia ibarat simpanan ilmu
Semoga kekal untuk diwariskan

Mar 4, 2013

salam isnin

hai assalamualaikum..

yay harini harijadi suamiku yang ke 26 tahun...malam tadi sambut biase2 je..tapi penuh makna..alhamdulillah..


ucapan,

"happy birthday sayang, semoga panjang umur murah rezeki ye. semoga hasrat kita bersama tercapai hendaknya. insyallah"