Mar 28, 2013

khamis ( putrajaya)



hello ya all..bersin2 je ni..

oh ye kejap je cuti sekolah seminggu ni kan lepastu naik sekolah balik. huwaa taknakkk..

alhamdulillah bersama2 suami selama seminggu ni memang seronok. seronok tengok suami makan. siap bawak bekal hari2 lagi. alhamduillah.

so rutin harian macam biase lah, sebab suami keje office hour, so senang and rileks sikit la. pukul6 bangun buat breakfst. biasanya eza dah siap2 kan malam tu juga rencah or ape yang nak masak pagi tu. so senang bangun semua bahan dah ready. masak jelah.

lepas suami pegi keje, mula la tugas sbg surirumah. kemas rumah, basuh baju semua. almaklum lah eza ni kaki mop sikit. pantang nampak xselesa pijak lantai je memang nak mop aje. hehe

lepastu dalam pukul10 mula masak lunch lak. suami balik pukul 1 and makan tengahari sesama serta solat zohor sesama. pukul 2 pegi keje balik. maklom ye, tempat keje sgt dekat. alhamdulillah.

so seminggu ni perut suami saye sangat terjaga. makan sedap2. balik semua dah tersedia.

alhamdulillah. eza memang akan buat sehabis baik untuk suami sebab maklumla jarang dapat bersama. nasib baik la saye ni cikgu so banyak la cuti. alhamdulillah syukur ya ALLAH..

harini tak sihat, semalam demam dan selsema menyerang. haih bersabar je. dugaan allah nak bagi la tu. ade lah hikmah sebaliknya.

semalam tak tahan, suami balik picit2 kepala dan badan. ntah kenapa boleh mcm pening semua sekali. tak larat nak bangun pun. so arini mcm ok dah sikit tinggal ade slesema je.

suami saye ni memang romantik, yes he is romantic. ah tak reti lah nak cakap camne tapi mcmtu lah. seronok.

to my dear hubby,
seminggu bersama awak sangat best bagi saya. cukup bahagia, sungguh banyak kasih sayang dan belaian yang awak bagi dekat saye. tq so much sayang.

lepasni rutin jadi mcm biase lah, every friday lepas keje suami akan balik melaka dan eza akan ke putrajya jika cuti sekolah je. sebab bukan ape, kat melaka pun best, rumah sendiri kami bersama. privasi gitu. do melaka dan putrajaya dedua best :)

and lastly, tq syg for the hadiahs, die faham sangat bini die memang pakai semua aldo, sampai selipar pegi pasar malam pun aldo. bagi saye tu biase je, takdelah gempak mane pun. tapi memang saye suka. and now almari kasut dah penuh ALDO,ALDO..dan handbag jugak!

time sale beli lah, nak beli latest punya habis gaji sebulan woi.

and now, eza dah kumpul handbang dan kasut2 semua, relly love it ! suami pn suka sebab die yang tlg bayarrr :P
and this is memang berkenan, tapi cuba cari material leather, i dapat jugak wedges, tutup separuh. really awesome :)
yayy, yang ini eza dah ada 3 pasang. silver dan brown yang first beli dekat gurney penang , satu lagi beli dekat midvlley januari. dan paling latest eza beli yang ini. after less 10% RM 190. leather. tahan lasak pergi sekolah semua boleh

ini takde diskaun lagi, RM 340. huwaa. dah survey. insyallah ade rezeki  bulan 5 dapat. hehe. eza beli yang mcmni, sama. warna merah tapi die punye bukan leather, mcm plastik bubblegum tu. red. ade gambar kat instagram eza ok. selesa pakai. yang ni less 20 % dapat la RM 170


yayy, handbag ni pun eza beli. memang cukup luas,mcm2 boleh letak. paling latest eza pakai MNG handbag, tahan lasak jugak. yang terbaru hantaran kahwin pakai charles and keith mcm mak datin pulak. special occasion je boleh pakai. so eza beli yang ni. hitam dan senang nak match baju semua :)

yang ni dah ade satu, beli kat gurney penang, masa honeymoon. eza punya kaler hijau zamrud. so gorgeous !
ini pn ade sale, RM 200 lebih sikit :)

so paling last eza request kat en wed adalah  handbag ni tapi  warna merah :) tak sabar nak tunggu next season punyaa  :)
ok ni yang MNG tu, paling tahan lasak material bagus, anak murid  tarik2 pn ok. bawak pegi camping pn  tahan ok.  masih tersimpan :) 
selebihnya, awak semua boleh tengok2 kat website ALDO..semua gambar eza amik kat sana je :)



k dah...lastly, eza nak ingatkan, hidup ni kalau kita terlampau cakap bangga diri itu dan ini, cerita sana sini kebaikan dan kehebatan pasangan kita pun tak bagus jugak. so harap kita tidaklah bersifat sedemikian. cuma bukan apa, eza cukup terkilan ada rakan-rakan, rakan baik begitu amat berbangga dengan kemewahan yang ada. cukup lah sekadar kita memberitahu umum di blog2 tersembunyi kita atau instagram. bukan bile berjumpa je, semua awak tu hebat. tak best lah kak. tak best ok. 

so please belajar bersyukur. eza pn takde lah nak baik sangat, tapi berpada2 lah. jangan terlampau dan glamor sakan, dah mcm ungka pn ade. 

bagi eza, suami banyak mengajar supaya bersederhana, bukan tak boleh bermewah. tapi kemana je pun kan. kalau ade rezeki lebih dapat lah. mcm ni rezeki lebihla ni. alhamdulillah. suami cukup memahami saya. keiinginan saya, makan pakai semua cukup cuma nafsu shopping tak boleh halang. tapi alhamdulillah, bukan setiap bulan shopping, tapi ada had yang ditetapkan :)

setiap permbelian kena fikir masa depan mulai sekarang, now eza masih seorang, belum ada baby. kalau ada baby lepasni memang takde beli baju kita, baju baby je. semua untuk dia. hehe

"suami kite dah pandai ugut kite, awak nak shopping atau nak stroller baby yang mcm ferrari tu? terus wey tak jadi sopingg"

itu lah kan. ade betulnya kata suami, sekarang kita berdua, makan pakai semua mewah. nanti datang rezeki baru kita baru nak fikir. so better fikir dari sekarangg :) yes i do sayanggg :) tapi handbag merah eza tetap nak jugak eh :P


wahh panjang entry kali ini. k love you all..love you hubby syg. suami saye rajin stalk blog saye kekadang.. hahaha daaaa.....

2 comments:

sherlina halim said...

Pengen yang lebih seru ...
Ayo kunjungi www.asianbet77.com
Buktikan sendiri ..

Real Play = Real Money

- Bonus Promo Red Card pertandingan manapun .
- Bonus Mixparlay .
- Bonus Tangkasnet setiap hari .
- New Produk Sabung Ayam ( minimal bet sangat ringan ) .
- Referal 5 + 1 % ( seumur hidup ) .
- Cash Back up to 10 % .
- Bonus Royalty Rewards setiap bulan .

Untuk Informasi lebih jelasnya silahkan hubungi CS kami :
- YM : op1_asianbet77@yahoo.com
- EMAIL : melasian77cs@gmail.com
- WHATSAPP : +63 905 213 7234
- WECHAT : asianbet_77
- SMS CENTER : +63 905 209 8162
- PIN BB : 2B4BB06A / 28339A41

Salam Admin ,
asianbet77.com

Download Disini

sherlina halim said...

Pengen yang lebih seru ...
Ayo kunjungi www.asianbet77.com
Buktikan sendiri ..

Real Play = Real Money

- Bonus Promo Red Card pertandingan manapun .
- Bonus Mixparlay .
- Bonus Tangkasnet setiap hari .
- New Produk Sabung Ayam ( minimal bet sangat ringan ) .
- Referal 5 + 1 % ( seumur hidup ) .
- Cash Back up to 10 % .
- Bonus Royalty Rewards setiap bulan .

Untuk Informasi lebih jelasnya silahkan hubungi CS kami :
- YM : op1_asianbet77@yahoo.com
- EMAIL : melasian77cs@gmail.com
- WHATSAPP : +63 905 213 7234
- WECHAT : asianbet_77
- SMS CENTER : +63 905 209 8162
- PIN BB : 2B4BB06A / 28339A41

Salam Admin ,
asianbet77.com

Download Disini